#Grønland

Flott 2-roms selveier med god planløsning | Sydvendt balkong | Lekkert kjøkken fra 2019 | "Alt" inkl i fellesutgiftene

Smalgangen 15 , 0188 Oslo

BE OM SALGSSUM
Mats Ergo
Mats Ergo Partner / Eiendomsmegler
Henrik Jensen
Henrik Jensen Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

55%

eier sin egen bolig

100%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er barnefamilier

27%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 55 m²
Bruksareal 58 m²
Bruttoareal 64 m²
Tomt 10 305 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 2
Byggeår 1990
Gårdsnummer 230
Bruksnummer 421
Energimerking D
FINN.no 225489527
Sist endret 27.07.2021 13:41
Prisantydning 3 800 000
Totalpris 3 910 269
Ligningsverdi 995 513,-

Beregnet totalkostnad

3 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 101 250,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 110 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 910 269,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og delikat 2-roms i byggets 2. etasje. Leiligheten består av entré, stue med utgang til balkong, åpen kjøkkenløsning, soverom og bad. Det er store vinduer som slipper inn rikelig med lys. Leiligheten har en god planløsning med store rom som er enkle å møblere.
Området er perfekt for deg som ønsker å bo sentralt i Oslo med kort vei til "alt"!
Lys og romslig stue som er enkel å møblere
Sydvendt balkong på 3 kvm
Åpen stue-/kjøkkenløsning
Lekkert kjøkken fra 2019
Stort soverom med skyvedørsgarderobe
Tidløst baderom med opplegg for vaskemaskin
Entré med skyvedørsgarderobe
Heisadkomst
Á-konto fyring, varmtvann og strøm inkl
Loftsbod på 3,8 kvm
Sikringsskap med automatsikringer
Sentral beliggenhet med kort vei til "alt"
Perfekt førstegangskjøp/utleieobjekt

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder entré, stue med åpen kjøkkenløsning, soverom og bad. Fra stue er det utgang til en sydvendt balkong på 3 kvm. I tillegg medfølger det en loftsbod på 3,8 kvm.

Utstyr

- Skyvedørsgarderobe i entré og soverom
- Heisadkomst
- Røykvarsler
- Bannslukningsapparat

Stue | Med utgang til balkong

Stuen er romslig med god plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. Stuen er enkel å møblere, og størrelsen er perfekt for å muliggjøre sosiale soner med plass til mange gjester. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med lys i boligen. Gulvet i stuen er slipt og lakkert i 2019.
Fra stuen er det utgang til en innglasset balkong. Siden balkongen er innglasset fungerer den som en god forlengelse av stuen store deler av året. Balkongen er sydvendt og her er det sol fra ca. kl 11-19.00 på sommerstid. Balkongen er på ca. 3 kvm med plass til utemøblement og beplantning. Det er lagt nytt terrassegulv med innebygd benk i 2020.

Kjøkken

Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Kjøkkenet er nyoppusset i 2019 og har innredning med hvite, glatte fronter og benkeplate i heltre. Det er integrerte hvitevarer som komfyr, platetopp, oppvaskmaskin og kombinert kjøleskap med frys. Kjøkkenløsningen har godt med skap- og benkeplass for oppbevaring og matlaging.

Soverom

Soverommet er av god størrelse og har nymalte flater fra 2019 i flotte farger. Det er store vindusflater som gir godt med naturlig lys. Det er plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Det er satt inn en skyvedørsgarderobe fra 2021 som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Gulvet er nytt i 2021.

Bad

Tidløst baderom med flislagte vegger og gulv. Her får du en god start på dagen med godt albuerom samt varmekabler i gulv. Innredningen består av servant med underskap, speil med overliggende belysning, høyskap, vegghengt toalett og dusj med veggmonterte dusjvegger. Videre har badet opplegg for vaskemaskin.
Inventaret på baderommet som servant med underskap, høyskap, regndusj og dusjdører er nytt i 2019.

Entré

Lys entré med naturlig plass til knagger for å henge av deg yttertøy. Det er satt inn en praktisk skyvedørsgarderobe fra 2020 for ytterligere oppbevaringsplass. Det er adkomst via felles trappegang med heis. Ellers har oppgangen callinganlegg. Leiligheten har slett entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 39dB.

Beliggenhet

Området er perfekt for deg som ønsker å bo sentralt i Oslo med kort vei til "alt"! Grønland og Gamlebyen er bydeler rik på impulser og med store og spennende utviklingsmuligheter. Områdene har de senere årene hatt en betydelig utvikling og fremstår i dag som et trendy og attraktivt boligområde med et rikt utvalg av kaffebarer, utesteder, fristende grønnsakforretninger m.m.
Blokken ligger rett ved Teaterplassen som et naturlig midtpunkt og møteplass. Her er det et stort åpent torg med utendørs scene, små forretninger, kaféer og spisesteder rundt. Flere treningssentre og døgnåpen nærbutikk i nærheten. Grønland regnes som det området med mest positiv og spennende utvikling i tiden fremover. Fra Teaterplassen kan man også spasere over den nye broen til operaen. Et rikt utvalg av forretninger finner man på Grønlands Torg. Oslo City og Byporten er en kort spasertur unna.
Fra Grønlandskvartalet er det kort gangavstand til både Tøyenbadet, Botanisk hage og Middelalderparken med omkringliggende parkanlegg og kunstig innsjø. Her har man alle muligheter for rekreasjon i hyggelige og grønne omgivelser. Parken har rommet flere kulturarrangementer deriblant den populære Øyafestivalen. Det er også kort vei til noen av byens og landets viktigste museer og kulturminner. Karl Johans gate ligger kun en 10 minutters spasertur unna leiligheten.
Området har dratt positiv nytte av Bjørvika området, som ligger et steinkast unna. Utbyggingen av Fjordbyen i Bjørvika har vært det største byutviklingsprosjektet i Oslo siden 1624, da Gamle Oslo brant og sentrum ble flyttet vestover. Gangbro over til Bjørvika finner du sammen med innkjøringsbroen til sentrum, kun få minutter fra leiligheten. I underkant av 15 minutters gange fra leilighet finner du Sørenga sjøbad. Sjøbadet har vært et friskt tilskudd til øvrige badeplasser i Oslo, og den mest sentralt beliggende.
Alle t-baner stopper på Grønland stasjon, få minutters gange fra leiligheten - midt i hjertet av Grønland. Buss 60,37,70 og 34 kjører gjennom eller forbi Grønland. I tillegg går de fleste busslinjer til Brugata, 5 minutters spasertur fra Grønland sentrum. Trikker kjører forbi Grønland i Schweigaardsgate. Trikk 11,12,13 og 17 stopper i Brugata. Oslo Sentralbanestasjon og Jernbanetorget, Norges største og viktigste trafikknutepunkt ligger ikke langt unna leiligheten. Oslo bussterminal ligger få minutter unna. Grønland har sykkelfelt i begge retninger, og ligger innenfor gangavstand til hele Oslo.

Felleskostnader

3 264 pr. mnd. Kabel TV, á-konto fjernvarme/varmtvann, á-konto strøm bolig, vedlikeholdsfond, kommunale avgifter, drift og forretningsførsel.
Felleskostnadene fordeles slik:
Akonto fjernvarme/varmtvann 442,00,-
Renovasjon 202,00,-
Felleskost bolig 1 976,00,-
Avsetning vedlikeholdsfond 258,00,-
Akonto strøm bolig 147,00,-
Kabel-tv 239,00,-
Strøm, fyring/varmtvann til seksjoner avregnes en gang i året.
Det er ikke planlagt noen større rehabiliteringer eller økning i felleskostnader/fellesgjeld pr. 01.07.21

Løpende kostnader

- Felleskostnader
- Innboforsikring
- Evnt alarm
- Avregning på fyring, varmtvann og strømforbruk
- Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 37 652,- pr. 31.12.2020.
Ingen lån er registrert for selskapet.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 995 513 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 583 848 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 58 kvm, Bruttoareal: 64 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 58 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, soverom og bad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 10 305 kvm, Eierform: Eiet tomt
Gårdskvartalene har et stort og skjermet gårdstun som er meget pent opparbeidet
park- og lekeområde som kun er tilgjengelig for beboerne. Gårdstunene er opparbeidet med blant
annet internveier av belegningsstein med lampebelysning, lekeapparater, sittegrupper, gressplen og
beplantning. Torget er opparbeidet med steinheller og beplantning.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Det er et parkeringshus under sameiet Grønlandshagen på den andre siden av Smalgangen, som kan leies etter nærmere bestemmelser. Styreleder informerer om at man kan leie parkeringsplass i Grønland Torg Parkering for kr. 1500,- i måneden.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Grunnmur i støpt betong. Armerte betongdekker i elementer. Bærende konstruksjon i betong innfelt
med bindingsverk, antatt isolert med mineralull, i henhold til forskrifter som var gjeldende da bygningen
ble oppført, innvendig kledd med plater, og utvendig kledd med trepanel, tegl og dels montert med
betongelementer. Yttertak i trekonstruksjon tekket med takstein. Vinduer med isolerglass, karm og
ramme i tre.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 30.11.1993. Følger vedlagt.

Adgang til utleie

Med de unntak som er fastsatt i eierseksjonsloven og disse vedtekter, har den enkelte seksjonseier full rettslig rådighet over sin seksjon. herunder rett til salg, bortleie og pantsettelse. Med tilslutning fra de seksjonseiere det gjelder, kan det i vedtektene gis bestemmelser som begrenser den rettslige rådigheten over seksjonen. Erverver og leier av seksjon må godkjennes av styret. Godkjenning kan i det enkelte tilfelle bare nektes når det foreligger saklig grunn for det.
Kjøper fakturers med flyttegebyr kr 600,- til sameiet for praktiske og administrative kostnader og inkl fakturaomkostninger, totalt 694,-.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med radiatorer samt gulvvarme på baderom.
 A-konto fjernvarme/varmtvann, á-konto strøm bolig er inkludert i fellesutgiftene.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger S-3152. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Biskop Gunnerus' gate 14 B m. fl. - Omregulering til næring - Riving av postterminalen og oppføring av nybygg. Se saksnr: 201015299. Status: Planforslag/Sendt Byrådsavd.
Christian Krohgs gate 1 - 11 - dialogfase - Bolig og næring. Se saksnr: 201816526. Status: Mottatt sak.
Christian Krohgs gate 2 - Detaljregulering - Kontor- og næringsbygg.  Det planlegges etablering av kontor, undervisning og service/tjenesteyting (forretning/restaurant/servicenæring mv.) med utadrettet virksomhet i sokkeletasje mot Christian Krohgs gate og åpenhet mot Akerselva. Se saksnr: 201714751. Status: Mottatt sak.
Grønland 24 - Oppføring av nytt bygg. Næringslokalet i 1. etasje godkjennes til forretning, type «klesbutikk».
Se saksnr: 201718006. Stauts: Rammetillatelse gitt.
Guneriuskvartalet (Brugata 6 - 14, Lybekkergata 2, Stenersgata 16 - 24, Storgata 32) - Planforslag - Forretning, hotell og bolig - Plansak avsluttet. Se saksnr: 201507250.
Jernbanetorget 1 - Nye Oslo S - ny stasjon m.m. (Stasjonsalléen, Fjordporten hotell, "Krystallen") - detaljregulering. se saksnr: 201510215. Status: Mottatt sak.
Lilletorget 1 - Dialogfase - Nybygg - Vaterlandsparken - FutureBuilt. Se saksnr: 201603972. Status: Mottatt sak.
Mandalls gate 2 - 6 - Bruksendring fra forsamlingslokale til restaurant. Se saksnr: 201919724. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon.
Mandalls gate 8 - Oppføring av 18 balkonger. Se saksnr: 202110304. Status: Mottatt søknad.
Ny bussterminal over sporområdene på Oslo S. Se saksnr: 201508292. Status: Mottatt sak/Avgjørelse fra Statsforvalteren mottatt.
Oslo Spektrum - Sonja Henies plass 2 - Planforslag etter offentlig ettersyn. Se saksnr: 201714028. Status: Mottatt sak/Bemerkningsmøte.
Schweigaards gate 10 med flere (Galleri Oslo) - bestilling av oppstartsmøte. Se saksnr: 202103235. Status: Mottatt sak.
Schweigaards gate 34 A-F - Landbrukskvartalet - Planforslag med konsekvensutredning - Omregulering av byområde. Landbrukskvartalet Utvikling AS (LUAS) foreslår å omregulere Landbrukskvartalet til bolig,
forretning, undervisning, kulturinstitusjon, annen offentlig eller privat tjenesteyting, kontor,
hotell, bevertning, annen næring, energianlegg og samferdselsformålSe saksnr: 201613090. Status: Mottatt sak/Sendt Byrådsavd.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1990/43532-1/105  Erklæring/avtale. 17.07.1990 
Erkl. ang. nettstasjon nr.592 med div. best.Kan ikke
avlyses uten samtykke fra Oslo Lysverker.
Overført fra: 0301-230/421
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1990/45571-1/105  Erklæring/avtale. 27.07.1990 
Oslo Kommune eller den som Ok utpeker har rett å drive
barnehage utendørs begrenset til 502 m2 . Div best.
Overført fra: 0301-230/421
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1990/45572-2/105  Pantsettelseserklæring. 27.07.1990 
BELØP: NOK 15.000
Panthaver:Sameiet  
Lnr: 1089355
Plikt til å vike prior. for inntil 90% av
den til enhver tid gjeldende lånetakst
Gjelder denne registerenheten med flere
2019/1164749-1/200  Pantedokument. 03.10.2019 21:00 
BELØP: NOK 3.310.000
Panthaver:SPAREBANK 1 SMN  
Org.nr: 937901003
1990/45572-1/105  Seksjonering. 27.07.1990 
opprettet seksjoner:
snr: 25
formål: Bolig
sameiebrøk: 58/41135
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Generelle opplysninger om Sameiet Grønlandshagen:
Første innflytting fant sted i 1991. Sameiet er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 982 991 803 og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune, med adresse Smalgangen 1-49 og Tøyenbekken 15-19. Tomten har gårds-/bruksnummer 230/421 og et tomteareal på 10 305 kvm. Sameiet består av 320 eierseksjoner.
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 89770746
Privat innbo/eiendeler må forsikres ved egen polise. Ved utleie anbefales at utleier påser at leietaker har egen innboforsikring som dekker skader på dør / bygning ved et eventuelt innbrudd / innbruddsforsøk.

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på 2 150 239,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 1 821 000,- i underskudd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
Vis hensyn ved bruk av uteareal. Etter 21.00 skal det være ro ute og i oppganger. Uteaktivitet etter dette må ha lavt støynivå og være avsluttet 23.00. De som kommer nattestid må være lavmælte.
I h.h.t. vedtekter skal ny eier eller leietaker godkjennes av styret.
Kun elektrisk/gassgrill og ikke kullgrill er tillatt på alle balkonger/terrasser.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Vedlikehold må påregnes.
Det er ikke planlagt noen større rehabiliteringer eller økning i felleskostnader/fellesgjeld pr. 01.07.21.
Styret har arbeidet med følgende oppgaver i 2020 (Listen er ikke er ikke uttømmende):
- Førprosjekt utbedring av setningsskader i sameiet bygningsmasse.
- Ombygging av 4 ventilasjonsaggregater
- Utbedring av diverse vannskader
- Rensing av kanaler og ventiler i næringslokaler
- Rengjøring av fasade og rens av tak
- Retting av belegningsstein i inngangspartiet og utbedring av bakkelys.
- Skuring og boning av oppganger
- Ekstra hygienetiltak knyttet til bekjempelse av korona

Husdyrhold

Følgende er oppgitt i sameiets husordensregler:
Dyrehold er tillatt innenfor gjeldende lover og regler. Personer med ansvar for dyr plikter å ha kontroll med dyret ved bruk av bånd eller på annen måte, slik at dyret ikke er til fare eller sjenanse. Etterlatenskaper må fjernes straks. Dyrehold til urimelig sjenanse for andre må straks bringes til opphør. Se også politivedtekter rundt hundehold.
Lufting: Hunder skal holdes i bånd også i sameiets arealer, og lufting i sameiets fellesarealer er forbudt. Sameiet har tilgang til luftegård for dyr mellom Sameiet Grønlandshagen og Galleri Oslo.
Merking: Dyr, herunder katter, skal være merket med eiers navn og telefonnummer.
Mating: Det er ikke tillatt å mate dyr/fugler i fellesarealer eller på balkong/terrasse. Ikke la mat bli stående igjen på balkong/terrasse m.v.. Dette er også mat for rotter og andre skadedyr!

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Skrivebord med skap under medfølger.
Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
Knivoppheng på kjøkken.
Vegghyller over skrivebord.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hj@schalapartners.no eller SMS: 99 69 24 27 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Smalgangen 15, 0188, Oslo, Gnr. 230 bnr. 421 snr. 25 orgnr. 982991803 i Oslo kommune

Eier

Marina Hanset Erlandsen Aasmund Elias Sandland

Oppdragsnummer

55-21-0140

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.