#TØYEN/ENERHAUGEN

Klassisk perle ved botanisk Hage - Solrik balkong | Opptil 3 meter takhøyde | Stukkatur, tregulv, teglstein og vedovn

Sexes gate 12 , 0577 Oslo

BE OM SALGSSUM
Mats Ergo
Mats Ergo Partner / Eiendomsmegler
Henrik Jensen
Henrik Jensen Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

54%

eier sin egen bolig

11%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

52%

har bolig mellom 60-120 kvm

90%

av boligene er eldre enn 20 år

16%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 57 m²
Bruksareal 57 m²
Bruttoareal 64 m²
Tomt 278 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 1890
Gårdsnummer 229
Bruksnummer 137
Energimerking G
FINN.no 225458251
Sist endret 28.07.2021 15:30
Prisantydning 4 850 000
Totalpris 5 012 071
Ligningsverdi 987 522,-

Beregnet totalkostnad

4 850 000,- (Prisantydning) 15 182,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 865 182,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 137 870,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 146 889,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 012 071,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Inn i lukket og rolig gårdsrom med sittegrupper ankommer du oppgang Sexes gate 12. Etter noen få trappetrinn opp til 2. etasje møter du denne nydelige og gjennomgående leiligheten med mye naturlig lys, god planløsning og mye sjarm. Her er det god takhøyde (opptil 3 meter), fine originale tregulv, stukkatur og rosetter. Store deler av leiligheten har i tillegg vegger som er sparklet og nymalt i lyse farger i 2018. Fra det øyeblikket du åpner inngangsdøren får du den gode følelsen man gjerne leter etter i et hjem. Stuen er et fint, romslig og lettmøblert rom med plass til sofa og spisebordsgruppe. Klassisk vedovn som varmer godt på kalde høst- og vinterdager. Separat kjøkken med mye skap- og benkeplass i tillegg til koselig frokostplass. Nordvestvendt balkong med sol til sen kveld og hyggelig utsyn over den koselige bakgården. Baderommet er pent og praktisk og er oppusset i 2004. Plass og opplegg til vaskemaskin. Elektrisk anlegg er kontrollert i 2014 og sikringsskap er oppgradert med nye automatsikringer i desember 2017. Hele leiligheten har 2-lags isolerglass vinduer, nye i 2013.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder entré, stue, kjøkken med utgang til balkong, to soverom og bad. I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på 6,5 kvm.

Utstyr

- Varmtvannsbereder er plassert i kjøkkenbenk.
- Elektrisk anlegg
Sikringsskap med automatsikringer er plassert i entré. Hovedsikring og måler er plassert i felles skap i kjeller.
- Leiligheten er tilknyttet felles brannvarslingsanlegg for bygningen, og har håndholdt brannslukker.

Entré

Lys og innbydende gang med åpen teglstein. Fra gangen har du direkte tilgang til samtlige rom i leiligheten.
Fint, nyslipt tregulv og lysmalte overflater. God plass til å sette fra seg sko og yttertøy i nisje. Porttelefon.

Stue

Rommet har en behagelig atmosfære med god takhøyde, originale tregulv og nydelig rosett og stukkatur i
himling og listverk. Her kan du innrede med sofa med salongbord, spisebordsgruppe og det er naturlig plass
til TV-benk (kabel-TV grunnpakke er inkludert i felleskostnadene). Klassisk vedovn i hjørnet som varmer godt
på kalde høst- og vinterdager og skaper en lun stemning i hele rommet. Med over 3 meter takhøyde får du en god romfølelse i stuen.

Kjøkken

Kjøkkenet finner du i eget rom og lyst rom. Kjøkkeninnredning med hvite profilerte fronter og mørk laminat
benkeplate. Kjøkkenet er fra Luna og er nytt i 2004. Malt himling, malte overflater på vegg og lyst
laminatgulv. Frittstående hvitevarer med komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Kullfiltervifte.
Hyggelig spiseplass for koselige helgefrokoster.

Bad

Baderommet ble pusset opp i 2004 og fremstår som pent og praktisk med moderne fliser på gulv og vegger.
Baderommet er utstyrt med åpent dusjhjørne, servant med underskap, veggspeil med belysning, speilskap
over klosett samt klosett. Plass og opplegg til vaskemaskin Varme i gulv.

Balkong

Fra kjøkkenet har du utgang til en koselig og solrik balkong. Balkongen er ny i 2012 og på ca 3,4 m² med
ettermiddag- og kveldssol. Plass til utemøbler og grill. Her er det i tillegg montert utestikk, gulvet ble beiset i 2020.
Flott utsyn over den koselige felles bakgården og de nærliggende klassiske bygårdene.

Soverom

Stort og fint soverom med god plass til dobbeltseng og tilhørende møblement. Vinduer ut mot trafikkstille og rolige Sexes gate. Soverommet er romslig og her har du god plass til både garderobeskap og hjemmekontorløsning. I 2018 ble det satt inn 4 st á 75cm garderobskap. Malt himling, malte overflater på vegg og slipt tregulv.

Soverom 2

Soverommet er lyst og romslig, perfekt som barnerom gjesterom eller kontor. Vindu vendt ut mot hyggelig indre gårdsrom. Malt himling, malte overflater på vegg (2020 og slipt tregulv.

Beliggenhet

Velkommen til et populært og attraktivt nabolag!
Her har du Tøyen Torg rett rundt hjørnet samt Grünerløkka, Kampen, Carl Berner, Grønland og sentrum kun noen få minutters gange unna. Urbant byliv, spennende butikker, mange hyggelige spisesteder og fine parker finnes med andre ord i området.
Tøyen er et populært område, med blant annet gjenoppståtte Tøyen Torg med sine mange nyåpnede kafeer og spisesteder. Her finner du Postkontoret, Skatten, Munks, Anatolia, Brooklyn Burger Joint, Wasabi sushi m.m. Videre finner du populære Grådi med nydelig lunch-mat, hyggelige Handwerk Botaniske, Stockfleth`s med mer. Det grønne kjøkken finner du rett over gaten! Kort vei til dagligvarebutikker (også søndagsåpne), grønnsakforretninger m.m. Rett i nærheten har du også Grønland med sitt yrende folkeliv, mange spennende butikker og rike utvalg av restauranter, samt utesteder.
Idylliske Kampen er et område med en miks av sjarmerende trehusbebyggelse, klassiske bygårder og flotte grøntområder. Kampen er kjent for sitt særegne, trivelige og barnevennlige bomiljø. Dette området har noe å by på for alle og enhver. Ønsker du en bedre middag, er velrennomerte Kampen Bistro verdt et besøk. Her kan det garanteres en behagelig atmosfære og utsøkt mat!
En tur i nærområdet bringer deg gjennom et mangfold av bydelens særpregede grønne lunger og parker som Botanisk Hage, Middelalderparken, Tøyenparken med "Øyafestivalen", Ola Narr, og ikke minst Akerselva en liten spasertur unna, der gang- og sykkelvei fører helt opp til Maridalsvannet. For de som setter pris på turer i skog og mark er dette en ypperlig beliggenhet da turveien i Lodalen også er i nærhet. Gode treningstilbud og idrettsfasiliteter som f.eks. Tøyenbadet, SATS/Elixia, Actic Tøyen, Fresh Fitness, diverse fotballbaner, m.m.
En liten spasertur til Bjørvika hvor du kan besøke operahuset, eller ta en tur ut til den herlige badeplassen på Sørenga. Det er også kort vei til Ekeberg hvor du kan ta en tur i den flotte Ekebergparken eller besøke Ekebergrestauranten som har kanskje Oslos beste utsikt.
Det er kort vei til offentlig kommunikasjon med få minutters til T-bane fra Tøyen stasjon, med alle t-banelinjer og med få minutters til blant annet Nasjonalteateret, Majorstuen og Universitetet på Blindern. Busslinjer og trikk fra Sofienberg og Carl Berner, samt 20 bussen som går igjennom hele byen fra øst til vest. Det er kort gange til Karl Johan og Oslo S som er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon. Tøyen togstasjon ligger på toppen av Tøyenparken, hvor Gjøvikbanen gir enkelt tilkomst til Nordmarka/Lillomarka.

Felleskostnader

2 718 pr. mnd. Kabel TV, nedbetaling av fellesgjeld, kommunale avgifter, felles forsikring, drift, m.m.

Løpende kostnader

- Felleskostnader.
- Innboforsikring.
- Strømforbruk.
- Evnt. alarm.
- Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 15.182,- pr. 31.12.2020
Andel fellesformue kr. 24.946,- pr. 31.12.2020
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 987 522 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 555 079 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 57 kvm, Bruksareal: 57 kvm, Bruttoareal: 64 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, stue, kjøkken og to soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 278 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/. I tillegg finner du kommunale ladepunkt for el-bil rett utenfor døren.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte boligsalgsrapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

- Elektrisk oppvarming
- Peis

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 7000 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 7000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Gården er registrert som bevaringsverdig i Byantikvarens Gule liste pr. januar 2013.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Hagegata 3 B - Oppdeling av leilighet. Søknaden omfatter oppdeling av eksisterende leilighet til to leiligheter i fjerde etasje. Se saksnr: 201909208. Status: Tillatelse gitt.
Kolstadgata - Bestilling av oppstartsmøte - Møteplass ved Tøyen skole. Hensikten med prosjektet er å skape et trafikksikkert og trygt miljø i Kolstadgata ved å fysisk stenge gata for gjennomkjøring og etablere et nytt
torg ved Tøyen skole. Se saksnr: 201809736. Status: Mottatt sak/Sendt byrådsavdeling.
Smedgata 19 - 25 - Ombygging, fasadeendring og bruksendring av verksted/lager til 5 boliger - Bygg B - Tidligere adresse: Smedgata 25 B. Se saksnr: 202008734. Status: Rammetillatelse gitt.
Smedgata 29 - Ombygging og fasadeendring av eksisterende bygg fra forretning og kontor til bolig og oppføring av tilbygg/nybygg - Bygg A og D - Tidligere adresse: Smedgata 25 A. Se saksnr: 202004557. Status: Rammetillatelse gitt.
Smedgata 41 C - Riving av verkstedsbygning og oppføring av boligbygg. Søknaden omfatter riving av
eksisterende verkstedsbygning på eiendommen, og oppføring av et boligbygg på tre etasjer - med
én boenhet i hver etasje. Eiendommen har ellers to boligbygg fra før av. Se saksnr: 201716528. Status: Rammetillatelse gitt.
Sørligata 10 D-E - Oppføring av boligblokk. Omsøkt tiltak omfatter oppføring av boligbygg og ny bodbygning i bakgården. Nybygget vil ha 3 etasjer, og det opprettes 18 stk. nye boenheter. Se saksnr: 201708007. Status: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr: 201708007.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1898/903373-1/105  Bestemmelse om bebyggelse. 17.02.1898 
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om gjerde
Overført fra: 0301-229/137
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1967/516286-1/105  Erklæring/avtale. 04.09.1967 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. innredn. av
1 rom på loft.
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-229/137
Gjelder denne registerenheten med flere
1985/74631-1/105  Best. om adkomstrett. 29.11.1985 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:13 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:131  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:132 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:134 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:136  
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Bestemmelse om garasje/parkering
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-229/137
Gjelder denne registerenheten med flere
2005/46326-2/105  Erklæring/avtale.15.07.2005 
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere
2019/878536-1/200  Pantedokument ved bytte av bank. 31.07.2019 09:49 
BELØP: NOK 3.500.000
Panthaver:DANSKE BANK  
Org.nr: 977074010
Elektronisk innsendt
1983/513376-2/105  Seksjonering. 30.11.1983 
opprettet seksjoner:
snr: 4
formål: Bolig
sameiebrøk: 69/530
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 8 SEKSJONER
2005/46326-1/105  Resek/tilleggssek. 15.07.2005 
nye seksjoner:
snr: 9
formål: Bolig
sameiebrøk: 47/625
nye seksjoner:
snr: 10
formål: Bolig
sameiebrøk: 48/625
seksjonsameieandeler:
snr: 4
formål: Bolig
sameiebrøk: 69/530
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 1-10
2005/46326-3/105  Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel. 15.07.2005 
endring av formål/brøk:
snr: 4
formål: Bolig
sameiebrøk: 69/625
 
2007/860297-1/200  Resek/sammenslåing. 25.10.2007 
sammenslåing av:
snr: 1
formål: Bolig
sameiebrøk: 41/625
sammenslåing av:
snr: 2
formål: Bolig
sameiebrøk: 69/625
sammenslått til:
snr: 2
formål: Bolig
sameiebrøk: 110/625
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Sexes Gate 12, org. nr. 989 749 994
Antall seksjoner: 10
Eiendom: Gnr. 229 Bnr. 137 i Oslo kommune
Forretningsfører: S & J Eiendomsforvaltning AS

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 82366843

Regnskap

Regnskapet for 2019 viste et overskudd på 78 010,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 98 323,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Vedlikehold må påregnes.

Husdyrhold

Sameiet har ikke vedtetsbestemt noen begrensninger. Det fremkommer heller ingen begrensninger i øvrig informasjon fra sameiet og styreleder.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til mats@schalapartners.no eller SMS: 91 56 60 81 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Sexes gate 12, 0577, Oslo, Gnr. 229 bnr. 137 snr. 4 orgnr. 989749994 i Oslo kommune

Eier

Josefin Rönnerfjäll Niklas Anders Leidzén

Oppdragsnummer

55-21-0141

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.