#Nedre Grünerløkka/Sentrum

Lys, luftig & klassisk hjørneleilighet | Utsikt mot Akerselva | Smarte løsninger | Bad & kjøkken 2018 | Lave felleskost.

Christian Krohgs gate 28A , 0186 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Henrik Stråkander
Henrik Stråkander Partner / Eiendomsmegler MNEF
Linus Juell
Linus Juell Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

20%

eier sin egen bolig

12%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

26%

har bolig mellom 60-120 kvm

86%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 38 m²
Bruksareal 38 m²
Bruttoareal 45 m²
Tomt 506 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 2
Soverom 1
Etasje 4
Byggeår 1894
Gårdsnummer 208
Bruksnummer 113
Energimerking G
FINN.no 226101404
Sist endret 28.09.2021 16:26
Prisantydning 3 590 000
Totalpris 3 598 009
Ligningsverdi 799 481,-

Beregnet totalkostnad

3 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 598 009,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

En klassisk og smart 2-roms hjørneleilighet med en svært sentral beliggenhet på Nedre Grünerløkka! Leiligheten ligger fritt og usjenert til i 4. etasje med utsikt over Akerselva. Klassiske detaljer som god takhøyde, rosett og store vinduer som slipper inn godt med lys og sørger for en luftig atmosfære. I tillegg har boligen en peis som varmer godt på kaldere dager.
Dette er et område som er under oppgradering, og er perfekt for de som ønsker å bo sentralt med umiddelbar nærhet til "alt!"
•Klassisk hjørneleilighet med utsikt over Akerselva!
•Smarte løsninger og oppbevaringsløsninger
•Nytt bad og kjøkken fra 2018
•Klassiske detaljer som rosett, god takhøyde på 2,88 meter og store vinduer
•Peis
•Romslig loftsbod
•Svært sentralt!
•Lave felleskostnader
•To bad
•Ingen gjenboere
•Området er under oppgradering

Innhold

4. etasje: Bad, gang, stue/kjøkken, soverom.
En egen loftsbod.
Felles bad i trappeoppgang (deles med én nabo).
Felles sykkelparkering i portrom.

Entré

Velkommen inn! Entreen er lys og gir et hyggelig førsteinntrykk. Her - som i resten av leiligheten er det muligheter for oppbevaring i smart og dypt skap, montert i høyden. I tillegg mulighet for å henge av seg og sette sko i oppbevaringsnisje.

Stue

Noe av det første du vil legge merke til i stuen er de store vinduene med utsikt over Akerselva og den gode takhøyden som skaper en luftig atmosfære - og selvfølgelig rosetten i taket. Takhøyden er på opptil 2,88 meter, ifølge selger. Stuen har gode møbleringsmuligheter med god plass til sofa med tilhørende møblement og spisebord. Det er montert en Jøtul vedovn som varmer godt på kaldere dager. Leiligheten oppleves stille med 3 lags isoler-glass.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger i en åpen og sosial løsning med stuen - perfekt for å varte opp gjester! Nytt og tidløst kjøkken fra 2018. Innredningen er utført med glatte folierte fronter og laminat benkeplate med nedfelt vaskekum. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrert platetopp og avsatt nisje for kjøl-/fryseskap. For ekstra benkeplass kan man enkelt forlenge benkeplaten foran døren til soverommet. Det er selvfølgelig montert dypere skap for ekstra oppbevaring over overskapene.

Bad

Delikat, flislagt og arkitekttegnet bad oppført i 2018. Høytliggende vindu mellom soverom og bad gir fint naturlig lys inn på badet. Utstyrt med stort speil, toalett, dusjnisje med mulighet for forheng, opplegg for vaskemaskin og varmtvannstank på 117 liter. Laminat benkeplate med servant og underskap. Det er montert overskap for oppbevaring med belysning under. Varmekabler i gulv. Det er i tillegg mulighet for å benytte seg av badet i felles oppgang som deles med én nabo - perfekt ved besøk eller når to personer skal gjøre seg klare samtidig.

Soverom

Soverommet er lyst og innbydende, og ligger fint til med utsikt over Akerselva. For oppbevaring har sengen en enkel løftefunksjon med lagring under hele sengen. Dype skap for oppbevaring er montert på veggen. For ekstra oppbevaring har leiligheten en egen og romslig loftsbod.

Beliggenhet

Leiligheten har en svært attraktiv og supersentral beliggenhet i sentrumskjernen av Oslo, i bydel Grünerløkka. Her er det gangavstand til det meste du kan tenke av nødvendige fasiliteter. Like ovenfor leiligheten finner du Torggata, hvor det de siste årene har blitt gjort omfattende oppgraderinger og har gjort gaten til en av de mest trendy i Oslo. I området her finner du et rikt utvalg av restauranter, utesteder, caféer m.m.  Helt nye Storgata er med på å gi området et skikkelig løft, og står ferdig i 2021. Med de pågående oppgraderingene av Storgata bidrar dette til å binde sentrum og Grünerløkka sammen!
Noen av serveringsstedene som er verdt et besøk er Café Sara, Crow bar, Arakataka, LuLu, mathallen - Oslo Street Food på Torggata Bad og mange flere. Midt i Torggata ligger også Youngstorget hvor man finner noen av Oslos mest populære utesteder med blant annet Angst, Gamla, Stratos, Kulturhuset, m.m.
På Grünerløkka finner du et yrende folkeliv og et stort utvalg av restauranter, kafeer, barer og butikker m.m. Flere av løkkas mest populære spisesteder ligger få minutters gange unna, som f.eks. italiensk på Trattoria Popolare, fransk på Le Benjamin, pizza på Villa Paradiso, meksikansk på Tijuana og Mucho Mas, tapas på Txotx og Delicatessen, eller burger på Meat ST, Illegal og Munchies.
I nærområdet finner du også et varierende kulturtilbud med kort vei til Sentrum Scene, Oslo Bar & Bowling, Oslo Spektrum, kulturkirken Jacob m.m. Få minutter unna finner du også det gamle broverkstedet på Vulkan med Mathallen, som er over tre plan på til sammen nærmere 350 kvm. Dette er en perfekt arena og møteplass for alle som er opptatt av råvarer med god kvalitet og et stort utvalg av spennende matopplevelser.
Det er kun få minutters gange til alt av servicetilbud og matbutikker som f.eks. Coop, Kiwi, Rema 1000, søndagsåpen Joker, apotek, treningssentre, skoler og barnehager m.m.
Det er også masse spennende shoppingmuligheter i sentrum med Karl Johan, Oslo City og Gunerius, få minutters gange unna. På Grünerløkka og St. Hanshaugen finnes også flere nisjebutikker.
Den "nye" fjordbyen med Bjørvika og Sørenga ligger også godt innen rekkevidde. Her kan du besøke bl.a. Operaen, Deichman Hovedbibliotek og Munchmuseet som nylig har åpnet dørene. Ytterst på Sørenga kan man ta seg et forfriskende bad på den flotte badeplassen. Det er fine turmuligheter langs Akerselva som strekker seg fra Bjørvika i syd, og helt til Maridalsvannet i nord. I tillegg finnes det en rekke grøntområder i umiddelbar nærhet, som St. Hanshaugen park, Kubaparken, Botanisk hage, Olaf Ryes plass og Sofienbergparken.
Samtidig som leiligheten har gangavstand til det meste, finner du også et ypperlig kollektivtilbud i området med gode buss- og trikkforbindelser til resten av byen. Her har du trikkforbindelser til f.eks. Høgskolen i Oslo, Politihøgskolen, BI Nydalen og Blindern. Nærmeste holdeplass/stoppested for trikk er nye Nybrua noen få minutter unna - en del av nye Storgata. Det er også gangavstand til Oslo Sentralbanestasjon som er Oslos knutepunkt for offentlig transport og med forbindelser i alle byens retninger, samt tog- og flybussforbindelser.

Felleskostnader

1 997 pr. mnd.
Felleskostnadene inkluderer internett/tv, trappevask, vaktmestertjenester, felles forsikring, forretningsførsel, styrehonorar, kommunale avgifter samt varmtvann og strøm til bad felles oppgang delt med én nabo.

Løpende kostnader

I tillegg til de månedlige felleskostnadene, må kjøper regne med kostnader for strøm, innboforsikring og abonnement for tv/internett utover det som er inkludert i felleskostnadene.

Andel formue

26 881 per d.d.

Fellesgjeld / lånevilkår

Ingen fellesgjeld.

Sikringsordning fellesgjeld

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 799 481 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 878 131 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 38 kvm, Bruksareal: 38 kvm, Bruttoareal: 45 kvm
4 . etasje:
Bruksareal: 38 m².
Primærrom: 38 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, gang, stue/kjøkken, soverom.
En egen bod på loft med skråtak, gulvareal 4,7 m².
Felles bad (2,4 m²) i trappeoppgang.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 20.07.2021 utført av Pål Henry Tronsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Areal: 506 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

Grunn og fundamenter med støpt såle, antatt til faste masser. Veggkonstruksjon og utvendige fasader av murkonstruksjon, teglstein - utvendig pusset og malt. Saltak i trekonstruksjon. Tak tekket med papp og takstein. Felles trappeoppgang i tre- og stålkonstruksjon, pusset og malte veggflater. Etasjeskillere i trekonstruksjoner med stubblofts leire.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagt tilstandsrapport datert 20.07.2021.

Ferdigattest / brukstillatelse

Følgende foreligger, og kan fås ved henvendelse til megler:
Ekspedisjonsdokument - Christian Kroghs gate 28 A-C - Vaaningshus - Datert1894
Ferdigattest - Christian Kroghs gate 28 A-C - Innredning bad og wc i 2-3-4 etg. - Ferdigattest - Datert 1986.

Oppvarming

Oppvarming med varmekabler på bad og vedovn i stue/kjøkken.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Regulering

Eiendommen er regulert til spesialområde bevaring (forretning, kontor, industri og bolig) etter reguleringsbestemmelse S-3525. Reguleringskart med bestemmelser foreligger, og kan fås ved henvendelse til megler.
Pågående plansak - detaljregulering - kontor- og næringsbygg: saksnr. 201714751. Saken gjelder Christian Krohgs gate 2. Kontor og næringsbygg. Oslo Areal AS foreslår å omregulere Christian Krohgs gate 2 fra forretning, kontor, allmennyttig formål (undervisning og bevertning) til forretning, kontor, bevertning, undervisning, hotell/overnatting og gangvei. Dagens bebyggelse består av flere bygningsdeler bygget i en periode som spenner fra 1899 til 1946. Det foreslås å rive all eksisterende bebyggelse, for så å oppføre et nybygg som vil gi en dobling av nåværende bruksareal. Plan- og bygningsetaten anbefaler ikke alternativ 1 og har utarbeidet et eget alternativ. De er positive til at planforslaget bidrar til utvikling i dette området, men mener omfanget av riving samt høydene i planforslaget ikke er i tråd med kommuneplanen 2015. Kommuneplanen vektlegger også at bevaring av kulturminner er viktig for Oslos identitet, samtidig som gjenbruk av bygningsmasse gir klimagevinst. De kan derfor ikke anbefale å rive all eksisterende bygningsmasse. For mer informasjon, se Plan- og Bygningsetaten sine hjemmesider: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201714751
Pågående plansak - bolig og næring - dialogfase: saksnr. 201816526. Saken gjelder Christian Krohgs gate 1 - 11. Bakgrunnen for og hensikten ved prosjektet er å erstatte parkeringshuset fra 70-tallet med ny bebyggelse som fanger opp opprinnelig kvartalsstruktur vil det være mulig å åpne forbindelser gjennom kvartalet fra Brugata og Christian Krohgs gate til parken; Prindsens hage, og videre til Storgata. Ambisjonen er også å aktivisere gateplanet både ut mot Chr. Krohgs gate og fange opp aktiviteten i Brugata. For å oppnå dette etableres et indre gang- og gårdsforløp som knytter sammen Brugata, Chr. Krohgs gate og parken på en måte som er typisk for stedets bebyggelsesmønster. Programmet er en blanding av bolig og næring.  For mer informasjon, se Plan- og Bygningsetaten sine hjemmesider: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201816526

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Tinglyst 23.07.1903 
med dagboknr. 900536-1/105
Bestemmelse om bebyggelse  
Bestemmelse om senking/lukking av grøft/bekk/kanal/elv
Med flere bestemmelser
Tinglyst 19.10.1954
med dagboknr. 309211-1/105
Bestemmelse om bebyggelse  
Bestemmelse om benyttelse
Tinglyst 09.02.1956
med dagboknr. 301270-1/105
Bestemmelse om bebyggelse  
Tinglyst 24.09.2010
med dagboknr. 729207-1/200
Pantedokument  
Tinglyst 30.11.2015
med dagboknr. 1117920-1/200
Pantedokument  
 
Tinglyst 02.03.2021
med dagboknr. 253399-1/200
Seksjonering  
formål: Samleseksjon bolig

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp. Offentlig vei, via portrom og felles trappeoppgang.

Borettslag

Borettslag: Christian Krohgs gate 28, Orgnr: 989760890
Borettslaget består av 24 boliger og 1 næringslokaler.
Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl.
Borettslagets leverandør av tv/bredbånd er Telia.
Kjøper må godkjennes av borettslaget for at ervervet skal bli gyldig overfor borettslaget.
Felles toalett/dusj, trapper og gelendre vaskes hver 14. dag ihht. vaskelister. Vinduer i oppganger, trappevegger, ytterdører og mellomdører rengjøres så ofte som det er nødvendig.
Vedlikeholdsfokuset i borettslaget for 2020 har vært skadedyrbekjempelse og oppgradering av brannanlegg og -sikkerhet. Borettslaget har nå et helt nytt brannalarmsystem som er ihht. norsk standard, og leilighetsenhetene har fått nye brannslukningsapparater og brannsensorer. Fokuset har også vært på salget av sengebutikken, og er nå fullført.
Det ble på årsmøtet for 2021 vedtatt at styret skal starte prosessen med utrede kostnader og behov for å skifte ut gamle og ødelagt dører til leilighetene, samt at styret skal innhente tilbud på videoporttelefon. Det ble også vedtatt at styret skal utrede og kartlegge stoppekran i alle leiligheter. Ved mangel på stoppekran så ønskes det at borettslaget utbedrer situasjonen.

Forkjøpsrett

Dersom andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget forkjøpsrett

Ja

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 77940814

Regnskap

Regnskapet for 2020 viste et overskudd på kr. 80 006,-. I budsjett for 2020 var det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 534 000,- i overskudd. Dette skyldes blant annet at styret vedtok noen måneder med avdragsfrihet for fellesgjelden, slik at felleskostnadene, og dermed det økonomiske trykket på beboerne ble redusert.

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt så lenge dette ikke er til sjenanse for andre beboere (bjeffing o.l.).

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Vaskemaskin, kjøleskap og moderne Samsung stekeovn med mikrobølgeovn medfølger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hs@schalapartners.no eller SMS: 98 30 02 83 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Christian Krohgs gate 28A, 0186, Oslo, Gnr. 208 bnr. 113 snr. 1, andelsnr. 22 i Christian Krohgs gate 28 borettslag med orgnr. 989760890 i Oslo kommune

Eier

Johannes N Svensøy

Oppdragsnummer

55-21-0145

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.