#KVÆRNERBYEN

Moderne 3-roms i nybygg fra 2019 | Flott terrasse på 24 kvm | Garasjeplass m/lademulighet | "Alt" inkl i felleskostnader

Ingeniørveien 6 , 0192 Oslo

VISNINGER

22. september onsdag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Linus Juell
Linus Juell Partner / Eiendomsmegler MNEF
Henrik Stråkander
Henrik Stråkander Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

74%

eier sin egen bolig

100%

har bolig mellom 60-120 kvm

98%

av boligene er nyere enn 20 år

22%

er barnefamilier

23%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 76 m²
Bruksareal 76 m²
Bruttoareal 83 m²
Tomt 10 351 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 2019
Gårdsnummer 236
Bruksnummer 234
Energimerking D
FINN.no 227738092
Sist endret 15.09.2021 15:34
Prisantydning 3 030 000
Totalpris 5 614 503
Ligningsverdi 1 432 249,-

Beregnet totalkostnad

3 030 000,- (Prisantydning) 2 569 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 599 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 503,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 614 503,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og moderne 3-roms leilighet beliggende i populære Kværnerbyen. Leiligheten holder god standard i nybygg fra 2019, og har meget arealeffektiv planløsning, samt store vinduer som slipper inn mye naturlig lys!
- Lys og pen stue som er enkel å møblere
- Store vindusflater som strekker seg fra gulv til tak
- Flott terrasse på hele 24 kvm med kveldssol
- Åpent og tidløst kjøkken fra Aubo
- To soverom av god størrelse
- Delikat baderom med opplegg for vaskemaskin
- Romslig entré med omkledningsrom
- Balansert ventilasjonsanlegg
- Akonto oppvarming/varmtvann, samt TV/fiber inkl.
- Garasjeplass med el-bil lader
- Bod i underetasjen på ca. 10 kvm
- Mulig å nedbetale fellesgjeld med IN-ordning
Ved nedbetaling av fellesgjeld vil felleskostnadene synke til ca. kr. 3 681,-.
- Felles takterrasse med fantastisk utsikt
- Gåavstand til sentrum, Sørenga, Barcode
- Heisadkomst
Leiligheten ligger i byggets underetasje og inneholder hall med omkledningsrom, stue med åpen kjøkkenløsning, steinbelagt terrasse på ca. 24 kvm, to soverom og bad. Med leiligheten følger det en bruksrett til garasjeplass med el-bil lader iht. vedtektene. I tillegg følger det med en bod på ca. 10 kvm merket med "206".

Innhold

Leiligheten ligger i byggets underetasje og inneholder hall med omkledningsrom, stue med åpen kjøkkenløsning, steinbelagt terrasse på ca. 24 kvm, to soverom og bad. Med leiligheten følger det en bruksrett til garasjeplass med el-bil lader iht. vedtektene. I tillegg følger det med en bod på ca. 10 kvm merket med "206".

Utstyr

- Røykvarsler.
- Brannslukningsapparat.
- Balansert ventilasjonsanlegg.
- Radiatorer.

Stue | Med utgang til terrasse

Lys og romslig stue i tidløst fargevalg. Stuen har store vindusflater som strekker seg fra gulv til tak som slipper inn rikelig med lys i boligen. Du har god plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. På gulv er det lagt fliser. Leiligheten har balansert ventilasjon som sikrer frisk luft.
Stuen blir forlenget med en fantastisk terrasse på 24 kvm. Terrassen er orientert mot nordvest så her får du kveldssol. Det er god plass til alt du vil ha utendørs, som blant annet utemøblement, beplatning, grill, m.m. Her er det tillatt å benytte seg av el- og gassgrill.

Kjøkken

Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Stilrent kjøkken fra Aubo med hvite, glatte fronter og benkeplate av laminat. Over benkeskap er det stikkontakter. Her er det god plass til et spisebord for hyggelige middager med venner eller famille. Videre finner du hvitevarer som kombinert kjøleskap med fryser, oppvaskmaskin og integrert platetopp.

Soverom

Boligen har to soverom som er av gode størrelser, og har malte flater i lyse farger. Begge soverommene er romslige så her er det plass til seng, nattbord og øvrig møblement. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Baderom

Delikat baderom med varmekabler i gulv fra 2019. Baderommet er utstyrt med servant med underskap, speilskap, dusj med innfellbare dusjvegger av herdet glass og vegghengt toalett. I tillegg er det opplegg for vaskemaskin så her har du alt du trenger! Himlingen er nedsenket med downlights.

Entré

Når du kommer inn i leiligheten møtes du av en lys entré. Du har plass til en kommode/skohylle og plass til knagger for å henge av deg yttertøy. Fra hallen er det et praktisk omkledningsrom for ytterligere oppbevaringsplass. Det er adkomst via felles trappegang med heis. Ellers har oppgangen callinganlegg med åpner. Leiligheten har brann (El30) og Lydklassifisert (dB40) entrédør.

Beliggenhet

Kværnerbyen er en ny bydel under utvikling, sentralt beliggende på Kværner Brugs gamle tomt i Lodalen. I dag er området forvandlet til et attraktivt boligområde med høy kvalitet. Området ligger rolig og tilbaketrukket mellom Ekeberg og Vålerenga, og er flott opparbeidet med parkmessig preg. Alnaelva er i dag gjenskapt som et vannspeil i et parkdrag sentralt gjennom området. Av forretninger inne i Kværnerbyen finner du blant annet kiwi dagligvarebutikk, cafe/bakeriutsalg, apotek, blomsterbutikk, frisør og renseri. Restauranten Kraft som holder til i Turbinveien 26, er en hyggelig nabolagsrestaurant som åpnet høsten 2020. Kværnerbyen er godt tilpasset barnefamilier med flere barnehager og parkområder for de minste.
I nærområdet mot nord ligger Vålerenga og Kampen med sin karakteristiske trehusbebyggelse. Her finner du små kafeer, spisesteder og butikker. I Vålerengaparken kan du nyte timer i solen. Mot øst ligger Svartdalsparken og Svartdalen med sin særpregede vegetasjon og turstier langs Alnaelva, over til Østensjøvannet og videre til Østmarka. Stiene er nylig oppgradert, og tar deg gjennom vakker natur.
I Kværnerbyen bor man med gangavstand til sentrum. På veien passerer du Gamlebyen med Middelalderparken og vannspeilet. Her finner du Oslos historiske røtter i form av gamle ruiner og gateløp, som sammen med Ladegården er populære mål for byvandringer. Det mest spennende nærområdet er kanskje Bjørvika, med alle moderne fasiliteter og nye, trendy serveringssteder som etableres her. Her kan du bl.a. besøke Operaen, Deichmanske Bibliotek, eller det nye Munch-museet. Ikke minst kan du ta turen til badeplassen på Vannkunsten eller på Sørenga som har fått et flott badeanlegg med strand, brygge og stupetårn. På Ekeberg er det fine tur- og rekreasjonsområder med Skulpturparken, rideskole og Ekebergsletta.
Det mest spennende nærområdet er kanskje Bjørvika. Operaen, Deichmanske Bibliotek, gondolbane til Ekeberg, parker med sports- og lekemuligheter, og ikke minst har Sørenga fått et flott badeanlegg med strand, brygge og stupetårn. På Ekeberg er det fine tur- og rekreasjonsområder med Skulpturparken, rideskole og Ekebergsletta.
32-bussen går fra Kværnerbyen hvert kvarter og tar deg til sentrum på under 10 minutter og til Bjørvika på ca. 5 minutter. Det finnes flere bussforbindelser fra Galgeberg (20, 37, 100 og 110) og fra busstoppet i Konows gate (34, 70 og 74). Fra Galgeberg er det også nattruter, med blant annet 37-bussen som går døgnet rundt. Det er også nattbusser i helgene med N32 til Kværnerbyen og N18 og N70 som stopper på Kværner i Konows gate. Fra Schweigaardsgate går trikk nr. 18 og 19. Det finnes også bysykkelstativ i nærheten.

Felleskostnader

6 563 pr. mnd. Á-konto varmtvann og fyring, TV/internett, parkeringsplass, forsikring, trappevask, vaktmestertjenester, renter fellesgjeld, gartner og kommunale avgifter.
Fordeling av felleskostnader:
Garasje 300,-
Felleskostnader 2.766,-
Akonto oppvarming 608,-
Kapitalkostnader OBOS01 2.889,-
Á-konto (energiavregningen) avregnes en gang i året.
Ved nedbetaling av hele fellesgjeld vil felleskostnadene synke til ca. kr. 3 681,-.

Løpende kostnader

- Felleskostnader.
- Medlemsavgift hos OBOS.
- Innboforsikring.
- Evnt. alarm.
- Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 2.569.000,- pr. 01.07.2021.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 13.318,- pr. 31.12.2020.
Borettslaget har ett lån:
Lånenr: OBOS01-98207826014
Type: A
Restsaldo: 603.269.000,-
Restløpetid: 38 år 6 md.
Term pr. år: 12
Avdragsfrihet til og med: 01.02.2025
Rente pr. 27.07.21: Flyt 1,35%

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at
andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget. Ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning vil andelseier få informasjon om avtalens
betingelser og priser.
Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 30.03. og
30.09 på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS Eiendomsforvaltning minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Innbetalingen må være kreditert OBOS' klientkonto senest 10 dager før terminforfall. Dersom fristen ikke overholdes vil nedbetaling ikke kunne foretas, og beløpet blir returnert andelseier. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr 60 000 pr. gang. Andelseieren vil da få redusert sine kapitalutgifter (andel renter og avdrag) som kreves inn sammen med felleskostnadene. IN-lån, mulighet for innfrielse av fellesgjeld per 30.03 og 30.09.
Ved nedbetaling av hele fellesgjeld vil felleskostnadene synke til ca. kr. 3 681,-.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 432 249 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 156 096 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 76 kvm, Bruksareal: 76 kvm, Bruttoareal: 83 kvm
Underetasje:
Bruksareal: 76 m².
Primærrom: 76 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall med omkledningsrom, stue med åpen kjøkkenløsning, to soverom og bad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 10 351 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Med leiligheten følger det en bruksrett til garasjeplass nr. 84 med el-bil lader.
Telefonnummer må registreres av styret for å få tilgang til å ringe for å åpne porten. Det betales kr 300,- for felleskostnader til garasjen (Inkludert i oppgitte felleskostnader). Andelseier er forpliktet til å melde fra til styret og forretningsfører når strømuttaket tas i bruk.
Borettslagets parkeringsbehov ivaretas både i egen garasjekjeller med 100 parkeringsplasser og ved at borettslaget disponerer 34 parkeringsplasser i Kværnerbyen Terrasse sameie og 14 parkeringsplasser i Kværnerlia borettslag. Det fremgår av egen liste hvilke andeler som er tilknyttet de ulike plassene (denne leiligheten er tilknyttet garasjenr. 59). Listen følger som vedlegg til vedtektene (Vedlegg 1). Ajourhold av listen gjøres av styret/forretningsfører. Bruksrett til de ovennevnte parkeringsplassene kan kun overføres/selges sammen med borettslagsandelen den/de er knyttet til. Parkeringsplassene kan leies ut internt i borettslaget.
Se nærmere om garasjebestemmelsene i vedtektene
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Grunnmur i støpt betong. Armerte betongdekker i elementer. Bærende konstruksjon i betong/stål innfelt med bindingsverk, antatt isolert med mineralull, i henhold til forskrifter som var gjeldende da bygningen ble oppført, innvendig kledd med plater, utvendig med fasadeplater og store glasspartier. Yttertak i betongkonstruksjon antatt tekket med folie. Vinduer med isolerglass, karm og ramme i tre.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 03.11.2020. Følger vedlagt.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med radiatorer samt gulvvarme på badet.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig, S-4198. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Eirik Raudes vei 17 - Fasadeendring, takendring fra saltak til flatt tak med takterrasse på tilbygg mot vest, flytting av balkong. Se saksnr: 201708861. Status: Mottatt søknad om ferdigattest.
Eirik Raudes vei 33 - Etablering av svømmebasseng. Se saksnr: 202017241. Status: Tillatelse gitt.
Enebakkveien 79 - Oppføring av balkonger. Se saksnr: 202106247. Status: Tillatelse gitt.
Konows gate 79 - Bruksendring av næringslokaler til dagligvarebutikk og take away - Nærbutikken Konows gate. Se saksnr: 201921018. Status: Søknad under behandling.
Konows gate 79 - Bruksendring fra kontor til leilighet. Se saksnr: 201914420. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon.
Konows gate 80 - Oppføring av 8 balkonger. Se saksnr: 201903227. Status: Tillatelse gitt.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

2006/471398-1/200  Utbyggingsavtale. 03.10.2006 
Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE BYMILJØETATEN DIV SAMF  
Org.nr: 976062035
Offentlig veianlegg.
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-236/40
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2009/117060-1/200  Erklæring/avtale. 18.02.2009 
Rettighetshaver:ELVIA AS  
Org.nr: 980489698
Rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av nettstasjon nr. 0862 i bygg
Overført fra: 0301-236/40
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2009/117088-1/200  Erklæring/avtale. 18.02.2009 
Rettighetshaver:ELVIA AS  
Org.nr: 980489698
Rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av nettstasjon nr. 0629 i bygg
Overført fra: 0301-236/40
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/94540-1/200  Erklæring/avtale. 01.02.2017 
Gjensidig rett til bruk av nødvendig grunn til reparasjon og vedlikehold av bygning/anlegg.
Kan ikke endres eller slettes uten samtykke fra kommunen
 
2017/94593-1/200  Bestemmelse om veg. 01.02.2017 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Enebakkveien godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde
Plikt til framtidig vederlagsfri avståelse av veigrunn til Oslo kommune
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune
 
2019/1101449-1/200  Pantedokument. 19.09.2019 21:00 
BELØP: NOK 680.418.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
2019/1127257-1/200  Felles pantedok bor.innsk. 25.09.2019 21:00 
BELØP: NOK 453.612.000
Panthaver:Fellesskapet Av Innskytere Jf. Brl. § 2-11, 1.Ledd  
Lnr: 20016754
2019/1127257-2/200   ** Prioritetsbestemmelse. 25.09.2019 21:00 
Veket for:
Beløp: NOK 680.418.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
2017/94520-1/200  Registrering av grunn. 01.02.2017 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:40
 
2017/282036-1/200  Sammenslåing. 31.03.2017 
Denne matrikkelenheten er sammenslått med:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:235

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 212 andelsleiligheter.
Kværnertoppen Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med
organisasjonsnummer 920667058, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med
følgende adresse:
Ingeniørveien 2-20
Gårdsnummer 236 og bruksnummer 234:
Første innflytting skjedde i 2019.

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett i borettslaget, se OBOS sine hjemmesider.

Ja

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 7118269

Regnskap

Inntekter:
Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr 18 557 806. Dette er kr 4 436 194 lavere enn budsjettert. Dette skyldes i hovedsak at IN-lånet har blitt nedbetalt av andelseierne, som igjen har ført til en innkreving som er kr 4 065 918 lavere enn hva som har blitt budsjettert. Andre inntekter består i hovedsak av felleskostnader for garasjeplassene.
Kostnader:
Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr 6 479 329.
Resultat:
Årets resultat på kr 41 192 573 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Vedlikehold må påregnes.

Husdyrhold

Følgende er oppgitt i husordensreglene:
Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring.
Ved dyrehold gjelder følgende bestemmelser:
1. Det forutsettes at eier av dyret er kjent med politivedtektene angående dyrehold og straffebestemmelsene som gjelder for å holde dyr. Hunder skal føres i bånd innenfor borettslagets område.
2. Eier av dyret skal straks fjerne ekskrementer som dyret måtte etterlate på eiendommen.
3. Dyr må holdes borte fra lekeplasser og sandkasser.
4. Eier av dyret er ansvarlig og erstatningspliktig for en hver skade som dyret måtte påføre person eller eiendom, f. eks. oppskraping av dører og karmer, skade på blomster, planter, grøntanlegg m.v.
5. Kommer det inn skriftlige berettigede klager over at et dyrehold sjenerer naboer gjennom lukt, bråk etc. eller på annen måte er til ulempe, f. eks. gir allergiske reaksjoner eller skaper redsel eller angst, kan styret kreve dyret fjernet hvis ikke en minnelig ordning med klageren kan oppnås. I tvilstilfeller avgir styret etter forhandling med partene hvorvidt en klage er berettiget.

Tilbehør

Følgende medfølger ikke handelen:
Innebygd seng på soverom nr. 2.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hs@schalapartners.no eller SMS: 98 30 02 83 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Ingeniørveien 6, 0192, Oslo, Gnr. 236 bnr. 234, andelsnr. 57 i Kværnertoppen Borettslag med orgnr. 920667058 i Oslo kommune

Eier

Bin Zhang

Oppdragsnummer

55-21-0146

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.