#SLEPENDEN/HILDERTUNET

Lekker & påkostet 4-roms | Totalrehabilitert 2016 | To terrasser | Gode solforhold | Garasjeplass m/el-lader

Hildertunet 8 , 1341 Slependen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Mats Ergo
Mats Ergo Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

89%

eier sin egen bolig

88%

har bolig mellom 60-120 kvm

99%

av boligene er eldre enn 20 år

34%

er barnefamilier

35%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 102 m²
Bruksareal 102 m²
Tomt 7 494 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Etasje 3
Byggeår 1984
Gårdsnummer 54
Bruksnummer 122
Energimerking F
FINN.no 231045185
Sist endret 27.09.2021 16:43
Prisantydning 5 500 000
Totalpris 5 840 393
Ligningsverdi 1 367 582,-

Beregnet totalkostnad

5 500 000,- (Prisantydning) 189 154,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 689 154,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 142 220,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 5 689 154,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 151 239,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 840 393,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Strøken og påkostet 4-roms med svært god planløsning. Leiligheten er pusset opp i 2016 med stilrene og eksklusive løsninger. Her er det fokus på bokvalitet! 
Dette er et meget familievennlig nabolag med store, felles grøntområder som innbyr til mye utendørs lek og hygge. Det er kort vei til skoler, barnehager, tog, buss, dagligvare, treningssenter m.m
Innbydende stue med store vindusflater
En-stavs parkett og nymalte overflater i tidsriktig farge
Vestvendt terrasse på hele 14,5 kvm med gode solforhold
Stilrent og påkostet Sigdal kjøkken fra 2016
Terrasse på 8,5 kvm hvor man kan nyte morgenkaffen
Tre romslige soverom med gode løsninger
Lekkert baderom fra 2016 med opplegg for vaskemaskin
Separat toalettrom med varmekabler i gulv 
Nye, wifi styrte panelovner
Barnevennlig og rolig område
Veldrevet sameiet
Godt bomiljø!
Innhold: Leilighet beliggende i byggets 3.etasje med adkomst via felles trappegang. Leiligheten består av gang, stue med utgang til vestvendt terrasse på 14,5 kvm, kjøkken med utgang til østvendt terrasse på 8,5 kvm, grovkjøkken, toalettrom, bad og tre soverom.
Det medfølger en biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg med lademulighet for el-bil. I tillegg medfølger det en bod på ca. 3 kvm. Sameiet har en felles sykkelbod.

Innhold

Leilighet beliggende i byggets 3.etasje med adkomst via felles trappegang. Leiligheten består av gang, stue med utgang til vestvendt terrasse på 14,5 kvm, kjøkken med utgang til østvendt terrasse på 8,5 kvm, grovkjøkken, toalettrom, bad og tre soverom.
Det medfølger en biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg med lademulighet for el-bil. I tillegg medfølger det en bod på ca. 3 kvm. Sameiet har en felles sykkelbod.

Utstyr

- Røykvarslere
- Brannslange tilkoblet vann
- Sikringsskap med automatsikringer
- Wifi-styrte panelovner

Stue | Med utgang til balkong

Innbydende og lekker stue med en-stavs parkett på gulv og malte overflater i tidsriktige farger. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den gode planløsningen gir en god atmosfære. Størrelsen er perfekt for å muliggjøre store og sosiale soner med plass til gjester. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. Det er montert praktiske panelovner i hele leiligheten med glassfront som kan enkelt styres med app (wi-fi). I stuen er det dimbare LED lys i himling.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren, så blir hele stuen forlenget med den solrike terrassen på 14,5 kvm. Her er det muligheter for utemøblement, grill, beplantning, m.m. Det er svært gode solforhold, så her du kan nyte varme sommerdager! Solen strekker seg fra ca. kl. 12.00-19.00 på sommerstid. Terrassen er utstyrt med nye fliser (2018), elektrisk styrt markise (2018) som også kan styres via internett, stikkontakt og utevann.

Kjøkken | Med utgang til balkong

Stilrent og delikat kjøkken fra Sigdal. Innredningen er ny i 2016 og har hvite, slette fronter og benkeplate i laminat. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Det er satt inn en Glamitec herdet glassplate på vegg som gjør det enkelt å rengjøre. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. I himling er det dimbare LED-lys. Fra kjøkkenet er det et praktisk "grovkjøkken"/innvendig bod som kan anvendes etter behov. Her er det satt inn skuffer og skap fra Sigdal for ytterligere oppbevaringsplass til det man skulle trenge. 
Fra kjøkkenet er det utgang til en østvendt terrasse på hele 8,5 kvm. Her kan du nyte kaffen med morgensol! Solen kommer ved soloppgang til ca. kl. 12.00 på sommerstid. Du har god plass til sittegruppe og beplantning. Terrassen er utstyrt med strømuttak.

Soverom

Boligen har tre soverom med malte flater i tidsriktige farger. Hovedsoverommet er romslig og med god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. De to andre soverommene er av romslig størrelse og har god plass til seng, nattbord og garderobeskap. Garderobeskapene på det ene soverommet medfølger handelen. I alle soverom er det dimbare LED-lys i himling. Med tre soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Baderom | Toalettrom

Lekkert og moderne baderom fra 2016. Her får man en behagelig start på dagen med gulvvarme og godt albuerom. Baderommet inneholder servant med underskap, speilskap med overbelysning og stikkontakt samt et eksklusivt badekar. Det er opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger!
I tillegg har leiligheten et separat toalettrom som er modernisert i 2016. Toalettrommet har tidløse fliser på gulv og vegger. Her er det satt inn et vegghengt toalett av typen Geberit Aquaclean Mera Comfort med ulike funksjoner som blant annet nattlys, varme i setet, automatisk lokk opp og ned, "dusj", varmluft tørking, luktavsug, m.m. I tillegg er det en servant og speil med belysing. Det er behagelige varmekabler i gulv. På baderommet og toalettrommet er det montert inn dimbare LED-lys.

Entré

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en lys entré. Her er det god plass til å sette fra seg sko og henge fra seg yttertøy. Det er satt inn en åpen garderobeløsning fra Sigdal i gang for ytterligere oppbevaringsplass. Veggene er malt i tidløs farge og det er lagt en pen en-stavs parkett på gulv. Det er adkomst via felles trappeoppgang.  Leiligheten har en slett brann- og lydklassifisert entrédør fra Swedoor. I tillegg er det dimbare LED lys i himling samt callinganlegg som gjør det enkelt å slippe inn venner og familie.

Beliggenhet

Stor leilighet beliggende i et rolig, familievennlig og meget populært boligområde på Slependen. Hildertunet boligsameie ligger meget skjermet til med store grøntområder utenfor bebyggelsen. Rett utenfor er det blant annet en liten fotballbane, basketballkurv, bordtennis, husker, sandkasser og flere lekeapparater. Her kan barna leke fritt i trygge omgivelser med lite biltrafikk. Dette er et hyggelig nabolag med felles julegrantenning, St. Hansfeiring, sommerfester m.m. Kort vei til offentlig kommunikasjon som buss og tog, samt dagligvarebutikk.
Det er kort gangavstand til dagligvarebutikker og fasiliteter som stor Meny og Rema 1000, post, IKEA, Burger King og Gyssestad båthavn. Ca. 20 minutters spasertur eller 5 minutter med bil til flotte badestrender og fine turmuligheter for hele familien på idylliske Kalvøya/Kadettangen og Nesøya. Det er to fine strender ca. 15 minutter gange fra leiligheten, enten Nesbru eller mellom Hildertunet/Sandvika.
I sommerhalvåret er det fine forhold for fiske, krepsing og bading i Vestmarka og for turer i Tanumskogen. Noen minutters kjøring venter også Vestmarka med preparerte langrennsløyper/lysløyper og alpinanlegget Kirkerudbakken på vinterstid.
Ekspressbuss til Oslo i rushtiden (ca. hvert 15 minutt). Umiddelbar nærhet til buss og tog (kun 8 minutter i gangavstand), og toget går også til Oslo ca. hvert 15 minutt. Barnehage og skole er også innen gangavstand og området sokner til Jong barneskole og Bjørnegård ungdomsskole. Jong skole har de senere år har blitt oppgradert og bygget ut. Ved Jong barneskole ligger også et av områdets største barnehager.
Sandvika sentrum med populære Sandvika storsenter ligger en kort kjøretur unna. Alternativ kan du enten gå (15 min) eller sykle (ca. 7 min). Sandvika er et moderne sentrum med diverse forretninger, spisesteder, kulturtilbud, kino m.m. Sandvika storsenter er et av Norges største kjøpesenter med rikelige shoppingmuligheter. Skulle en ønske litt variasjon ligger Asker sentrum ca. 10 minutter unna med bil.

Felleskostnader

4 053 pr. mnd. Grunnpakke kabel TV (Telenor), bredbånd (Fiber 100 Mbps), vaktmestertjenester, trappevask, snømåking, drift, m.m.
Sameiet har gode planer for vedlikeholds behov med rullerende fem års planer. Det er ingen planer om økning i felleskostnader eller fellesgjeld pr. 30.08.2021.

Løpende kostnader

- Felleskostnader.
- Innboforsikring.
- Strømkostnader.
- Evnt. alarm.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 189 154,- pr. 13.08.2021.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 19 698,- pr. 31.12.2020.
Sameiet har to lån:
Lånenummer: 22238110924, Sparebanken Øst
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 13.08.2021: 3.75% pa.
Antall terminer til innfrielse: 242
Saldo per 13.08.2021: 2 612 332
Andel av saldo: 32 426
Første termin/første avdrag: 15.10.2016 ( siste termin 15.09.2041 )
Lånenummer: 94907044860, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 13.08.2021: 3.05% pa.
Antall terminer til innfrielse: 270
Saldo per 13.08.2021: 12 626 516
Andel av saldo: 156 728
Første termin/første avdrag: 01.03.2018 ( siste termin 01.02.2044 )
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 367 582 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 923 295 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 102 kvm, Bruksareal: 102 kvm
3. etasje:
Bruksareal: 102 m².
Primærrom: 102 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue, kjøkken, grovkjøkken, toalettrom, bad og tre soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 7 494 kvm, Eierform: Eiet tomt
Felles tomt for sameiet opparbeidet med blant annet asfalterte internveier, gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning. Det er i tillegg lekeområder og biloppstillingsplasser.

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer en biloppstillingsplass merket nr. 11 med tilhørende bod i felles garasjeanlegg. Biloppstillingsplass har ladestasjon for el-bil. I tillegg opplyser selger om at det er felles parkeringsplasser utendørs med førstemann til mølla-prinsippet.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Bærum kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer samt underetasje. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong. Utvendig fasader kledd med liggende kledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør fra Swedoor med brannklasse B30, lydklasse 35dB og kikkehull. Terrassedører og vinduer med to- og tre-lags glass fra byggeår og 2016. Oppvarming med elektrisitet. Gulvvarme på toalettrom og bad.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 19.07.1984. Følger vedlagt.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 15.380 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 15.380,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til Planforslag (regulerings- og bebyggelsesplan). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1983/19622-3/100  Pantsettelseserklæring. 26.08.1983 
BELØP: NOK 5.000
Panthaver:Sameiet  
Lnr: 1002195
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT
MED PRIORITET ETTER 90 % AV LÅNETAKST
OG PRIORITET ETTER HUSBANKEN
Gjelder denne registerenheten med flere
1989/21654-78/100   ** Forhøyelse. 28.06.1989 
FORHØYET TIL NOK 20,000
1992/10895-2/100   ** Nedkvittering. 27.04.1992 
Beløpet er nedkvittert til:
Beløp: NOK 10.000
1983/30207-2/100  Erklæring/avtale. 05.12.1983 
Bestemmelser om at sameierene ikke har forkjøps-,
oppløsnings- eller utløsningsrett.
 
1992/10895-3/100  Pantsettelseserklæring. 27.04.1992 
BELØP: NOK 20.000
Panthaver:Hilton Boligsameie  
Lnr: 1010204
OPPTRINNSRETT ETTER HUSBANKEN
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2004/25074-1/100  Best. om vann/kloakkledn. 07.09.2004 
rettighetshaver:Knr:3025 Gnr:38 Bnr:575  
Gjelder denne registerenheten med flere
2021/793821-1/200  Pantedokument. 30.06.2021 09:01 
BELØP: NOK 4.500.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Elektronisk innsendt
2020/500122-1/200  Omnummerering ved kommuneendring. 01.01.2020 00:00 
1983/19622-2/100  Seksjonering. 26.08.1983 
opprettet seksjoner:
snr: 11
formål: Bolig
sameiebrøk: 1/80
SEKSJONERINGEN OMFATTER OGSÅ BRUKSNUMMER 123 OG 127.
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Bærum kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Hildertunet Boligsameie,
Org. nr: 990261024
Sameiet består av 80 eierseksjoner.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 81452162

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på 624 654,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 39 968,- i underskudd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
Seksjonseierne forplikter seg til å følge disse regler:
- Ved bruk av fakler skal godkjente stativer benyttes, dette av hensyn til brannfaren.
- Bruk av kullgrill er forbudt på terrasser og balkonger.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Oppgaver utført i 2020:
- Rehabilitering av tak, Bod 2.
- Tre felling.
- Skiftet 21 terrassedører.
- Asfaltering i garasje.
- Diverse drenering ved bod 3 samt mellom blokk 2 og 3. Det er behov for mer drenering, men ethvert prosjekt må kostnadsmessig vurderes og prioriteres i forhold til de midler som til enhver tid er disponibelt i sameiet.
Planlagt vedlikehold 2021:
- Fornye videoanlegget i garasjene.
- Ventilasjonsrens.
- Rehabiliering av bod 1. Bod 3 tas i antatt 2022. '
- Sameiet arbeider med rørbrudd under HT 22 og muligens under blokk 4. Styret kommer tilbake med informasjon om langsiktige løsninger.
Sameiet har gode planer for vedlikeholds behov med rullerende fem års planer. Det er ingen planer om økning i felleskostnader eller fellesgjeld pr. 30.08.2021.

Husdyrhold

Følgende er oppgitt i husordensreglene:
- Husdyrhold må ikke være til sjenanse for andre beboere.
- Anskaffelse av katt er f.o.m. 6. april 1994 begrenset til "innekatter". Kattehold skal registreres hos styret.
- Ved lufting skal husdyr føres til egnet sted, og ekskrementer skal fjernes.
- Både hund og katt skal alltid ledsages av fører, hunder skal føres i bånd.
- Hunder må ikke være alene i leiligheten, hvis den bjeffer og gneldrer.
- Ved gjentatte brudd på disse regler, kan styret kreve husdyret fjernet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
- Hvitevarer på kjøkken
- Veggmontert TV med tilhørende lydanlegg 
- Speil i gangen
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til mats@schalapartners.no eller SMS: 91 56 60 81 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Hildertunet 8, 1341, Slependen, Gnr. 54 bnr. 122 snr. 11 orgnr. 990261024 i Bærum kommune

Eier

Peter Stuart Andvig

Oppdragsnummer

55-21-0151

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.