#SANDAKER

Attraktiv og lys 4-roms fra 2005 | Arealeffektiv planløsning | Felles takterrasser | IN-ordning | Garasjemulighet

Frederik Glads gate 1 , 0482 Oslo

VISNINGER

19. september søndag kl. 13:30-14:30

20. september mandag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Robin Rodahl
Robin Rodahl Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

56%

eier sin egen bolig

12%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

28%

har bolig mellom 60-120 kvm

86%

av boligene er eldre enn 20 år

18%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 72 m²
Bruksareal 72 m²
Bruttoareal 79 m²
Tomt 2 611 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Etasje 2
Byggeår 2005
Gårdsnummer 224
Bruksnummer 395
Energimerking D
FINN.no 231827892
Sist endret 14.09.2021 09:12
Prisantydning 4 950 000
Totalpris 5 736 009
Ligningsverdi 1 408 468,-

Beregnet totalkostnad

4 950 000,- (Prisantydning) 778 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 728 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 736 009,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en lekker 4-roms i et sjarmerende område med et godt bomiljø. Bygget er fra 2005, så her får du en leilighet med gjennomgående god standard. Her er det fokus på bokvalitet!
Meget populær og attraktiv beliggenhet på Sandaker med kort vei til en rekke fasiliteter.
- Innbydende stue med gode møbleringsmuligheter
- Leiligheten har store vindusflater som gir rikelig med naturlig lys
- Fransk balkong som vender mot sydvest
- Delvis åpen kjøkkenløsning som er perfekt for sosiale sammenkomster
- Tre romslige soverom med gode oppbevaringsmuligheter
- Tidløst baderom med behagelig gulvvarme
- Entré med praktisk omkledningsrom
- Ved nedbetaling av lån (IN-ordning) vil felleskostnadene synke til kr. 4.102,-
- Sameiet har tre fantastiske takterrasser med svært gode solforhold
- Laget har egen ølbryggergruppe, hageparseller, felles verksted m/mulighet for å leie dekkbod og ekstra bod

Innhold

Leilighet beliggende i byggets 1.etasje. Adkomst via egen inngangsdør fra bakkeplan. Leiligheten består av entré,stue med sydvendt fransk balkong, åpen kjøkkenløsning, tre soverom, rom benyttet som omkledningsrom og bad. I tillegg har leiligheten en bod på 3 kvm i U01.
Ellers er det felles sykkelstativ og det er mulighet for å leie dekkbod i borettslaget. Det er og mulighet for å leie ekstra bod. Borettslaget har tre fantastiske takterrasser med møbler, solsenger og spisebord hvor den ene har en helt unik utsikt! Ellers har borettslaget en egen ølgruppe, hageparseller og felles verksted for ski og sykler.

Utstyr

- Røykvarsler.
- Brannslange.
- Automatsikringer.
- Callinganlegg.

Stue | Med fransk balkong

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg. Gulvet er belagt med nymalt parkett. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den praktiske løsningen, sørger for en luftig atmosfære. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren til den franske balkongen. Til glede for beboerne har sameiet tre fantastiske takterrasser med sol fra morgen til kveld. Her er det felles sittegrupper hvor man kan nyte varme sommerdager.

Kjøkken

Kjøkkenet har en delvis åpen løsning mot stue som er perfekt for sosiale sammenkomster. Tidløst kjøkken med innredning av mørke, slette fronter, samt benkeplate i laminat. Mellom benkeplaten og overskapene er det dekorative fliser, stikkontakter og benkeskapsbelysning. Videre finner du hvitevarer som frittstående kjøleskap med fryser, komfyr med platetopp og oppvaskmaskin. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Veggene er malt i lyse farger og gulvet er belagt med nymalt parkett.

Soverom

Boligen har tre soverom med nymalte flater i moderne farger. Hovedsoverommet er romslig og med god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side, øvrig møblement og stort garderobeskap. De to andre soverommene har plass til seng, nattbord og garderobeskap. Med tre soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Baderom

Tidløst og flislagt baderom med behagelig gulvvarme og godt albuerom. Baderommet inneholder servant med underskap (2019), speil og belysning med stikkontakt på vegg, skap, vegghengt toalett og dusj med innfellbare dører av glass. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet. I himlingen er det downlights.

Entré

Når du kommer inn i leiligheten møtes du av en lys entré. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. Fra entré er det et praktisk omkledningsrom med gode muligheter for oppbevaring av klær eller det man måtte ønske. Veggene er malt i lyse farger og gulvet er belagt med malt parkett. Det er adkomst via egen inngangsdør fra bakkeplan. Leiligheten har glatt entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 30dB med kikkehull.

Beliggenhet

Meget populær og attraktiv beliggenhet på Sandaker med kort vei til en rekke fasiliteter.
Leiligheten ligger sentralt, samtidig som den er pent tilbaketrukket i Amtmann Meinichs gate. Her har du nærhet til alt av butikker og servicetilbud, parker og andre fasiliteter, kollektivtrafikk med trikkestopp like i nærheten. Kort vei til T-bane på Storo.
Flere matbutikker i umiddelbar nærhet med blant annet nyåpnede Meny Lillo, KIWI Sandakerveien, REMA 1000 Sandakerveien og Joker Grefsenveien(åpen alle dager). I nærområdet finner man og Sandaker senter med blant annet Coop Mega, Vinmonopolet, Vitus Apotek, ARK Bokhandel og Deichmanske Bibliotek. Det er kort vei opp til Storo Storsenter, som med sine over 130 butikker og spisesteder er Oslos største kjøpesenter.
En liten spasertur fra leiligheten finner man en rekke hyggelige kaffebarer, restauranter, kaféer og kulturtilbud.
Videre ligger Grünerløkka med alle sine tilbud en kort trikketur/spasertur unna. Her finner man en rekke utesteder, restauranter, kaffebarer og spennende nisjebutikker. For å nevne noen populære restauranter så er; Südøst, Delicatessen, Escalon, Tijuana, Villa Paradiso og Mucho Mas verdt å trekke frem.
Handelshøyskolen BI i Nydalen ligger ikke langt unna og her kan man velge om man vil spasere i hyggelige omgivelser langs Akerselva eller ta korteste vei opp langs Sandakerveien. I Nydalen finner man også det som er kåret til Oslos beste gastropub i 2013, nemlig Nydalen Bryggeri og Spiseri.
Av treningssentre finner man en rekke av disse i nærområdet. Her har man blant annet Fitness Express i Sandakerveien, CrossFit Oslo i Nydalen, Sats Storo og Sats Nydalen, Fitness24seven ved Storokrysset, Athletica Nydalen (på BI) og EVO Nydalen.
Av parker finner man hyggelige Torshovparken og Torshovdalen ikke langt unna. Idylliske Akerselva ligger noen steinkast unna, og her kan man enten spasere ned til Oslo sentrum eller følge elva oppover til marka med alle sine muligheter, sommer som vinter. Går man oppover langs Akerselva kommer man til hyggelige badeplasser som Nydalsdammen, eller lenger opp til Frysja med store flotte grøntområder og bademuligheter.
Godt kollektivtilbud med trikkestopp rett ved leiligheten (trikk 11,12 og 13). Her kan man ta trikk enten ned til sentrum eller helt opp til Grefsen/Kjelsås. 30-bussen stanser i Sandakerveien rett ved. Ellers er det kort vei til Storokrysset som virkelig er et kollektivt knutepunkt med Flybussen, T-banestasjon, trikk- og busstopp; her kan man lett komme seg rundt til hele byen.

Felleskostnader

9 932 pr. mnd. Varmtvann, felles strøm, dugnad, nedbetaling av fellesgjeld, grunnpakke bredbånd (Get), kommunale avgifter, felles forsikring, m.m.
Felleskostnadene fordeles slikt:
V.V.og felles strøm 474,-
Felleskostnader 2.918,-
Dugnad 50,-
Lån i Obos-Banken 458,-
Get TV og bredbånd 202,-
Kapitalkost. lån 1 HUS601 5.830,-
Ved nedbetaling av lånet i Husbanken (IN-ordning) vil felleskostnadene synke til kr. 4.102,-

Løpende kostnader

- Felleskostnader.
- Innboforsikring.
- Strøm.
- Årlig medlemskap i OBOS utgjør kr. 500,-.
- Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 778.000,- pr. 01.09.2021.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 7.729,- pr. 31.12.2020.
Lånenr: HUS601-11493623
Type: A
Restsaldo: 24.710.081,-
Restløpetid: 9 år 9 md.
Andel restgjeld: 648.414,-
Term pr. år: 2
Rente pr. 06.09.21: Flyt 0,74%
Lånenr: OBOS01-98207948861
Type: A
Restsaldo: 7.772.869,-
Restløpetid: 29 år 10 md.
Andel restgjeld: 129.035,-
Term pr. år: 12
Rente pr. 06.09.21: Flyt 1,80%

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Sikringsordning:
Vårt borettslag er medlem i Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS for dekning av manglende innbetalinger av felleskostnader.
IN-ordning:
Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gjelder lånet i Husbanken. Ved nedbetaling av lånet vil felleskostnadene synke til kr. 4.102,-
Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget. Ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning vil andelseier få informasjon om avtalens betingelser og priser. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 01.06 og 01.12 på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Innbetalingen må være kreditert OBOS' klientkonto senest 10 dager før terminforfall. Dersom fristen ikke overholdes vil nedbetaling ikke kunne foretas, og beløpet blir returnert andelseier. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr 60 000 pr. gang. Andelseieren vil da få redusert sine kapitalutgifter (andel renter og avdrag) som kreves inn sammen med felleskostnadene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 408 468 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 070 484 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 72 kvm, Bruksareal: 72 kvm, Bruttoareal: 79 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 72 m².
Primærrom: 72 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, tre soverom, rom benyttet som omkledningsrom og bad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 611 kvm, Eierform: Eiet tomt
Fellesområdene er opparbeidet med skiferstein, plenareal, hyggelige sittegrupper, huskestativ, mulighet for dyrking av hageparseller, trær og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Det er mulighet for å leie parkeringsplass i kjelleren som blir forvaltet av Amtmann Meinichs gate 15 AS. Leie for plass koster ca. kr. 4 500,- per kvartal.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 6 etasjer samt to underetasjer. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i
hovedsak av betong og stål. Utvendige fasader i pusset og malt mur samt liggende kledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med
papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har dører og vinduer fra byggeår. Slett entrédør fra Snickar Per med brannklasse B30, lydklasse
30dB og kikkehull. Nordan to-fløyet balkongdør og vinduer med karmer/rammer av tre og to-lags glass. Oppvarming med elektrisitet.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for Nils Huus Gate 2 datert 30.01.2008 med gnr. 224 og bnr. 395.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt X for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 6.101 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 6.101,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Gården er registrert som bevaringsverdig i Byantikvarens Gule liste pr. januar 2013.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Frederik Glads gate 21 C - Fasadeendring - Oppføring av balkong. Se saksnr: 202111395. Status: Tillatelse gitt.
Nils Huus' gate 18 - Fasadeendring og oppføring av balkonger. Se saksnr: 201816342. Status: Mottatt søknad om endring.
Sandakerveien - Utskifting av deler av dekket i kollektivfelt. Søknaden omfatter utskifting av deler av dekket i kollektivfeltet i Sandakerveien. Deler av
eksisterende storgatestein fjernes og det etableres betongdekke samme sted. Se saksnr: 202000688. Status: Tillatelse gitt.
Sandakerveien 78 - Offentlig ettersyn - Bolig og næring. Fredensborg Norge AS foreslår åomregulere Sandakerveien78 fra forretning/kontor/annen
offentlig eller privat tjenesteytingtil bolig/forretning/annen offentlig eller privat tjenesteyting/kontor/bevertninSe saksnr: 201703583. Status: Sendt byrådsavd.
Sandakerveien - Nycoveien - Detaljregulering - Oppgradering av gate. Bymiljøetaten foreslår å omregulere Sandakerveien/Nycoveien mellom Treschowsgate og Vitaminveien fra trafikkområde offentlig kjørebane/veigrunn til Samferdselsanlegg- og teknisk infrastruktur -kjøreveg, fortau, sykkelanlegg og annen veigrunn -grøntareal.Se saksnr: 201806521. Status: Sendt Byrådsavd.
Stamnett - Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer - Planforslag til offentlig ettersyn. Vann- og avløpsetaten med konsulenter Multiconsult/Asplan Viak/Norconsult (MCAN) foreslår å regulere ny vannforsyning til Oslo - stamnett til 1. bebyggelse og anlegg (vannforsyningsanlegg, energianlegg), 2. hensynssoner (andre sikringssoner (restriksjoner for anlegg i grunnen), båndlegging etter andre lover (energiloven), ras- og skredfare, flomfare, høyspenningsanlegg (inkl høyspentkabler)), 3. samferdselsanlegg og teknisk infrastruktur (kjøreveg, fortau, annen veggrunn - grøntareal), 4. grønnstruktur (friområde), 5. bestemmelsesområder (midlertidig bygge- og anleggsområde). Hensikten med planen er å bidra til å sikre Oslo kommune en mer robust vannforsyning. Se saksnr: 201915152. Status: Sendt byrådsavd.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

2005/9746-1/105  Erklæring/avtale. 11.02.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:224 Bnr:29  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:224 Bnr:394  
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune Plan- og
bygningsetaten.
 
2005/9746-2/105  Erklæring/avtale. 11.02.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:224 Bnr:29  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:224 Bnr:394  
Bestemmelse om garasje/parkering
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune Plan- og
bygningsetaten.
 
2005/9746-4/105  Erklæring/avtale. 11.02.2005 
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune Plan- og
bygningsetaten.
Gjelder denne registerenheten med flere
2005/76574-1/105  Pantedokument. 10.11.2005 
BELØP: NOK 99.712.000
Panthaver:Den Norske Stats Husbank  
Lnr: 7115155
Uomsettelig
2005/77089-1/105  Felles pantedok bor.innsk. 11.11.2005 
BELØP: NOK 33.224.800
Panthaver:De Fremtidige Andelseierne I Borettslaget  
Lnr: 7135834
Panthaver:V/Obos Eiendomsforvaltning As  
Lnr: 7135906
2015/970445-1/200   ** Prioritetsbestemmelse. 20.10.2015 
Veket for:
Beløp: NOK 8.035.044
Panthaver:EIKA BOLIGKREDITT AS  
Org.nr: 885621252
2006/528780-1/200  Leieavtale. 01.11.2006
leietid: 100 År
fra dato: 01.11.2005
leie: NOK 25.000 Pr. År
Rettighetshaver:AMTMANN MEINICHS GATE 15 GARASJE AS  
Org.nr: 925011703
Bestemmelser om regulering av leien
Bestemmelser om forlengelse
Med flere bestemmelser
Leieavtalen omfatter garasjeanlegget.
2020/2683784-1/200   ** Transport. 02.07.2020 21:00
Fra:AMTMANN MEINICHSGATE 15 ANS  
Org.nr: 985055041
Til:AMTMANN MEINICHS GATE 15 GARASJE AS  
Org.nr: 925011703
2017/1453027-1/200   ** Pant i rettighet. 29.12.2017 21:00 
BELØP: NOK 8.500.000
gjelder: LEIEAVTALE 2006/528780-1/200
Panthaver:BN BANK ASA  
Org.nr: 914864445
2015/970461-1/200  Pantedokument. 20.10.2015 
BELØP: NOK 8.035.040
Panthaver:EIKA BOLIGKREDITT AS  
Org.nr: 885621252
2021/618935-1/200  Pantedokument. 27.05.2021 09:20 
BELØP: NOK 9.900.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Elektronisk innsendt
2005/9745-1/105  Registrering av grunn. 11.02.2005 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:224 Bnr:29

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 82 andelsleiligheter.
Det Glade Kvartal I Brl er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjons-nummer 988437662, og ligger i bydel Sagene i Oslo kommune med følgende adresse: Nils Huus Gate 2 og Fredrik Glads Gate 1 med gårds- og bruksnummer: 224, 395.
Forretningsførsel:
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Fibernett:
Telia er borettslagets leverandør av fibernett. 1000/500 mhz inkludert i husleien for alle andeler.
Vaktmester:
Vaktmester Andersen AS ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i borettslaget i henhold til avtale og etter styrets instrukser.
Smørebod/miniverksted:
Alle andelseiere kan få tilgang til smørebod/miniverksted. Her er det mulighet smøring av ski, reparasjon av sykkel og andre mindre arbeid. Tilgang til boden koster 100,- kr pr. år og gjelder fra 01.01 - 31.12.
Leie av ekstra kjellerbod:
Alle andelseiere kan leie ekstra kjellerbod for kortere (inntil 3 mndr) eller lengre tid for ett år av gangen. Ta kontakt med styret for avklaring om ledig kapasitet og pris.
Dekkhotell:
Borettslaget har eget dekkhotell. Årlig leie av plass 400,- gjelder fra 01.01. - 31.12.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6650209

Regnskap

Inntekter:
Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr 5 842 007. Dette er kr 30 493 lavere enn budsjettert og skyldes i hovedsak lavere kapitalkostnader enn budsjettert.
Andre inntekter består i hovedsak av leieinntekter for borettslagets ekstra boder, dekkhotell og kontingent for tilgang til miniverksted. Borettslaget mottar årlig garasjeleie på 34 047,- fra AM15.
Kostnader:
Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr 2 814 266. Dette er kr 293 179 lavere enn budsjettert og skyldes i hovedsak ompostering for drift og vedlikehold, samt energi/fyring på borettslagets fellesområder og garasje. Styret gjør oppmerksom på at borettslagets økonomi preges av den økonomiske ubalansen i leieforholdet rundt garasjen, hvor borettslagets utgifter er betydelig høyere enn inntektene fra leieforholdet. Tvistesaken med AM15 medfører også at vi har svært høye utgifter til juridisk bistand og enkelte konsulent tjenester.
Resultat:
Årets resultat på kr 4 932 199 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Det skal være alminnelig ro mellom kl.23.00-07.00.
Det er ellers ikke tillatt å bruke kullgrill, kun gassgrill eller elektrisk grill tillates.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget har en pågående tvist med leietaker av garasjeanlegget. Styret er i forhandlinger i etterkant av megling og blir det ikke enighet regner de med hovedforhandling. Dette kan påvirke felleskostnadene avhengig av utfallet.
Det har vært vannskader fra takterrasser hvor styret nylig har avdekket en byggefeil. Styret har byttet ut dekket på takterrassene. Arbeidet er snart ferdigstilt.  Det er ikke avklart p.t. om dette dekkes av forsikring.
Styret informerer om følgenden: Det er ikke planlagt noen tiltak i nærmeste fremtid, verken på kort eller langs sikt foruten vanlig vedlikehold og det som evt. måtte oppstå av uforutsette kostnader.
2021 Rehabilitering av membran, vindsperre og tilhørende flater i 4 til 6 etg, primært mot ytre fasade. Utbedring fuktsperre grunnmur på Nils Huus gate
2020 Utarbeidet en vedlikeholdsplan - Gir en oversikt over status og hvilke oppgaver som bør prioriteres i de neste 5 år.
2019/2020 Omlegging og ombygging av elektrisk anlegg i garasje. Elektrisk anlegg i garasjen er oppgradert og ombygget. Alt er klart for installering av ladeanlegg for el-biler
2019 Installert fibernett. Get er leverandør av fibernett og månedskostnaden for dette er inkludert i husleien for alle andeler. Nye sykkelstativ i sykkelbod. Nyplanting bed Nils Huus gate. Nytt låssystem på fellesarealet. Ledelys og nødlys byttet. Individuell måling av strøm.
2018 Utnyttelse av «dødt» fellesareal. Takterrasser. Ny sklisikring svalganger.
2017 Trampoline og fallunderlag ved lekeapparater.
2016 - 2017 Maling inngangsparti, trapperom, f.dører
2015 Rehabilitering av svalganger. Maling av overflater

Husdyrhold

Normalt dyrehold er tillatt.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Alle hvitevarer på kjøkken.
- Vaskemaskin på bad.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til rr@schalapartners.no eller SMS: 46 69 26 08 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Nei

Adresse og matrikkel

Frederik Glads gate 1, 0482, Oslo, Gnr. 224 bnr. 395, andelsnr. 7 i DET GLADE KVARTAL 1 BORETTSLAG med orgnr. 988437662 i Oslo kommune

Eier

Eirik N Engebretsen

Oppdragsnummer

55-21-0152

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.