#TØYEN/ KAMPEN

Lys og delikat 2-roms toppleilighet | Solrik balkong | 5. etasje med heis | Høy standard | Nytt i 2010

Sverres gate 10 , 0652 Oslo

BE OM SALGSSUM
Robin Rodahl
Robin Rodahl Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

50%

eier sin egen bolig

94%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

67%

har bolig mellom 60-120 kvm

69%

av boligene er eldre enn 20 år

24%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 53 m²
Bruksareal 53 m²
Bruttoareal 58 m²
Tomt 567 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 5
Byggeår 1915
Gårdsnummer 231
Bruksnummer 631
Energimerking G
FINN.no 231824932
Sist endret 23.09.2021 23:30
Prisantydning 4 700 000
Totalpris 4 827 769
Ligningsverdi 935 100,-

Beregnet totalkostnad

4 700 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 118 750,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 127 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 827 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en attraktiv og lys 2-roms leilighet. Leiligheten ligger høyt og fritt til i byggets loftsetasje. I 2010 ble bygget omgjort til boliger, som gjør at leiligheten holder en gjennomgående god standard. Du får mange av kvalitetene du trenger i hverdagen som solrik balkong, heis og balansert ventilasjonsanlegg som sikrer frisk luft.
- Lys og romslig stue med store vindusflater
- Herlig balkong med svært gode solforhold
- Stilrent kjøkken med delvis åpen løsning mot stue
- Alle hvitevarer medfølger handelen
- Praktisk planløsning med god takhøyde (opptil 3,29m)
- Stort soverom med praktisk omkledningsrom
- Tidløst, praktisk og romslig baderom fra 2010
- Opplegg til vaskemaskin og tørketrommel
- Varmtvann, kabel TV/internett inkludert
- Mulighet for leie av parkeringsplass (Kort ventetid)
- Balansert ventilasjonsanlegg med varmeveksler
- Heisadkomst
Innhold: Leiligheten ligger i byggets loftsetasje og inneholder entré, stue, kjøkken, soverom, omkledningsrom og bad. I tillegg medfølger det en bod i 1.etasje på 5 kvm.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets loftsetasje og inneholder entré, stue, kjøkken, soverom, omkledningsrom og bad. I tillegg medfølger det en bod i 1.etasje på 5 kvm.

Utstyr

- Brannvarsler.
- Brannslukningsapparat.
- Automatsikringer.
- Balansert ventilasjonsanlegg med varmeveksler.

Stue | Med utgang til balkong

Stue med store vindusflater som gir godt med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den praktiske planløsningen og gode takhøyden på opptil 3,29m, sørger for en god atmosfære. Stuen er enkel å møblere og her er det plass til spisegruppe, sofa og TV med tilhørende møblement. På gulv er det lagt en pent tre-stavs parkett og veggene er malt i tidløse farger. Trebjelkene i stuen gir et trendy uttrykk. Leiligheten har et balansert ventilasjonsanlegg som sikrer frisk luft.
Selger informerer om at de har søkt om å oppføre to takvinduer i leiligheten. Dette er godkjent av Byantikvaren, og det gjenstår å levere byggesøknad til Plan- og bygningsetaten. Det tas forbehold om godkjenning fra PBE ved gjennomføring. Se vedlegg fra Byantikvaren i salgsoppgaven.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne glassdøren, så blir hele stuen forlenget med en herlig balkong på 3 kvm. Balkongen vender mot nordvest. Her har du sol fra ca. kl. 14:00 til solen går ned på sommerstid. Du har god plass til en sittegruppe og beplantning. Balkongen er utstyrt med tremmer og stikkontakter.

Kjøkken

Kjøkkenet har en delvis åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Stilrent kjøkken fra 2010 som har innredning med lyse, glatte fronter og benkeplate i laminat. Mellom kjøkkenbenken og overskapene er det en dekorativ laminert plate som gjør det enkelt å rengjøre. Det er hvitevarer som frittstående kjøleskap med frysedel, oppvaskmaskin og integrert komfyr med nedfelt platetopp.

Soverom | Med omkledningsrom

Stort soverom med nymalte flater i 2019 i tidsriktige farger. Det er god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og kontorpult. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Fra soverommet er det et praktisk omkledningsrom med ulike garderobeløsninger som sørger for gode oppbevaringsmuligheter for klær og det man måtte ønske. Soverommet vender mot den rolige bakgården, så her er det stille og fredelig.

Baderom

Badet er tidløst, praktisk og romslig fra 2010. Her får man en behagelig start på dagen med varmekabler i gulv og godt albuerom. Baderommet inneholder servant med underskap, speilskap, vegghengt toalett og dusj med innfellbare dusjvegger av herdet glass. Videre er det opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, samt nedsenket himling med downlights. Her har du alt du trenger på baderommet.

Entré

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en lys og romslig entré. Veggene har blitt malt i tidløse farger og på gulv er det lagt en pen tre-stavs parkett. Det er adkomst via felles trappegang med heis. Ellers har oppgangen callinganlegg. Leiligheten har en brann- og lydklassifisert dør (El30 og dB35) mot fellesareal med kikkhull.

Beliggenhet

Leiligheten har sentral beliggenhet i et etablert boligområde på Tøyen. Sverres gate er en rolig og enveiskjørt gate som ligger sentralt til med kort vei til alle tenkelige fasiliteter. Tøyen er en historisk og spennende bydel i sterk vekst. Tøyenløftet har ført til at området stadig blir mer attraktivt og kulturlivet blomstrer. Klassiske fasader er pusset opp og nye boligprosjekter er godt tilpasset området, samtidig som urbane detaljer som gatekunst og Øyafestivalen har gitt bydelen et nytt og spennende preg.
Flere nyskapende og trendy bar- og kafékonsepter har i løpet av de to årene valgt å etablere seg på Tøyen, som for eksempel Skatten, Postkontoret, Brutus bar, Grådi og Tøyen Startup Village.
Kort gange fra leiligheten ligger Tøyen torg. Her ligger Deichmanske bibliotek med svært god atmosfære og lange åpningstider. Vis a vis finner du også matvarebutikker, apotek, bar, kaféer, frisørsalonger, bakeri og post i butikk.
I tillegg til å være nær hovedstadens sentrum er det kort vei til flotte tur- og rekreasjonsområder i Tøyenparken, Kampenparken, Botanisk Hage, Sommerfrydløkken, Ruinparken og Middelalderparken med vannspeil. Det er heller ikke lange veien til store grøntarealer og den nye skulpturparken på Ekeberg. Om sommeren er det som nevnt Øyafestivalen som finner sted i Tøyenparken. I tillegg benyttes den fine parken til grilling, sol og lek om sommeren. 
En spasertur unna ligger Sørenga med sine spennende tilbud og flotte omgivelser! Helt ytterst på Sørenga finner man Sjøbadet, et stort og åpent rekreasjonsområde med sitteplasser, stort basseng og eget barnebasseng for fine sommerdager. Langs havnepromenaden på Sørenga finner du blant annet Le Meo Sushi, Restaurant Cargo, Bun`s Burger (ofte live musikk på fredager) og Evita espressobar. Rett ovenfor ligger Barcode med et bredt utvalg av moderne kaféer, restauranter og butikker.
Kort gange fra leiligheten ligger Grønland Basar, et hyggelig handlesenter med diverse forretninger som vinmonopol, skredder og bokhandel. Tilbaketrukket fra Grønlands gater ligger Teaterplassen, som tilbyr kaffebarer, spisesteder og hyggelig uteservering. Det er også gangavstand til Karl Johans gate og Grünerløkka med sitt pulserende uteliv og kafeer.
Gangavstand til alt av offentlig kommunikasjon som buss og T - banestasjon, både på Grønland og Tøyen, er noen minutter unna. Og flere busser stopper i umiddelbar nærhet. Dersom du foretrekker å sykle fremfor kollektiv trafikk, er det mange bysykkelstativ i nærheten.

Felleskostnader

3 086 pr. mnd. Varmtvann, kabel TV/internett, trappevask, ventilasjon, kommunale avgifter, snømåking, mindre vedlikehold, m.m.
Fordeling av felleskostnader:
Fellesutgifter: Felleskostnader 2 672
Avdrag IN-lån -6
Kabel-TV / Bredbånd 425
Renter IN-lån -5

Løpende kostnader

- Felleskostnader.
- Innboforsikring.
- Strømkostnader.
- Evnt. alarm.
- Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. aksjelaget v/styret og det er opp til aksjelaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. -1.860,- pr. 06.09.2021.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 9.844,- pr. 31.12.2020.
Sameiet har ett lån:
Lånenummer: 16362084168, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 06.09.2021: 3.2% pa.
Antall terminer til innfrielse: 75
Saldo per 06.09.2021: 5 125 734
Andel av saldo: -1 860
Første termin/første avdrag: 30.03.2021 ( siste termin 30.03.2040 )
Opprinnelig innfrielse lån (IN): 209 118
Nedkvittert saldo innfrielse per d.d. (IN): 207 122
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning.
Selger har innfridd lånet som har mulighet for IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 935 100 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 366 361 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 53 kvm, Bruksareal: 53 kvm, Bruttoareal: 58 kvm
Loftsetasje:
Bruksareal: 53 m².
Primærrom: 53 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, soverom, omkledningsrom og bad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 567 kvm, Eierform: Eiet tomt
Fellesområder opparbeidet med asfalterte og steinlagte internveier, sittegrupper, plenarealer, trær, prydbusker og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Det er muligheter for å leie parkeringsplass i garasjeanlegg ved ledighet. Leien koster ca. kr. 1000,- pr måneden. 
Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over fem etasjer. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av mur- og
betongkonstruksjoner. Fasader utført i malt murpuss. Yttertak av pulttaksform i trekonstruksjoner utvendig tekket med takpapp/membran (taket er
ikke besiktiget). Glatt entrédør med kikkehull i brannklasse EI30 og lydklasse 35dB. Balkongdør med karm av tre i 2-lags glass fra 2010. Vindu med
karm av tre i 2-lags glass fra 1988. Oppvarming med elektrisitet. Tilknyttet felles varmtvann. Balansert ventilasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
I 2010 ble det gjennomført en bruksendring/ombygging av tidligere næringsbygg til boliger med totalt 28 leiligheter i Sverres gate 10. Det foreligger ferdigattest for arbeidet datert 22.06.2012.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 4.500 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 4.500,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til spesialområde bevaring for bolig, samt forretning eller kontor. Reguleringsbestemmelse S-4082. Området forøvrig er regulert til friområde, park, fellesområde, vei, fortau, kjørevei, felles avkjørsel, tomt for offentlig bygning, bevaringsverdig, byggeområde for bolig, kontor, forretning, bevertning, konferansesenter, klatresenter, lager, allmennyttig formål, moske m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Håkons gate 14 - 16 - Boligbygg foreslår å etablere omsorgsboliger i 4 etasjer med en samlet utnyttelse på 1174 m2. Prosjektet følger opp kommuneplanens mål om å bygge varierte boliger for ulike grupper i nærheten av eksisterende tilbud og kollektivtransport. Plan- og bygningsetaten mener at tomten er egnet for omsorgsboliger og er positive til hovedgrepet.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201905974 for mer informasjon.
Håkons gate 13 A-B - Loftsutbygging og fasadeendring. Søknaden omfatter bruksendring av loft til fire nye boliger. Tiltaket innebærer i tillegg
fasadeendring ved etablering av takvinduer mot gate og to takoppbygg med takterrasser mot bakgård, tilknyttet to av boligene. Tiltaket omfatter et samlet areal på ca. 208 m2. Se saksnr: 202015491. Status: Rammetillatelse gitt.
Grønlandsleiret 44 med flere - Bestilling av oppstartsmøte - Oslo fengsel Grønland. Planarbeidet skal legge til rette for et fremtidig konsentrert og effektivt Oslo fengsel på Grønland med 214 plasser med gode soningsforhold og høy sikkerhet. Det innebærer omfattende rehabilitering av fredete bygg, gjenbruk av eksisterende lokaler, rivning og nybygg. Store deler av avd. B vil ikke inngå i fremtidig fengsel. Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr: 202103137 for mer informasjon.
Kolstadgata - Hensikten med prosjektet er å skape et trafikksikkert og trygt miljø i Kolstadgata ved å fysisk stenge gata for gjennomkjøring og etablere et nytt torg ved Tøyen skole. Torget skal, så langt det er mulig, tilrettelegge for å bygge ned gjerdene rundt skolegården til Tøyen skole slik at torget også kan benyttes av skolen. Innkjøring til Kolstadgata skal være via Kjølberggata inordøst. Utformingen av Kolstadgata for øvrig skal være godt tilrettelagt for myke trafikanter samtidig som det sikrer fremkommelighet for nyttetransport som varelevering og renovasjon
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201809736 for mer informasjon.
Klosterenga park - Opparbeidelse av skulpturpark med turveier, grønnstruktur, åpning av Hovinbekken. Se saksnr: 201905238. Status: Igangsettingstillatelse gitt.
Åkebergveien 28 B - Rehabilitering av fasaden på en moské. Se saksnr: 202018824. Status: Igangsettingstillatelse gitt.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

2005/83643-1/105  Erklæring/avtale. 05.12.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:623  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:630  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:633  
Bestemmelse om benyttelse
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v Plan og
bygningsetaten
Overført fra: 0301-231/631/0/9
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2008/873576-2/200  Erklæring/avtale. 28.10.2008 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:623 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:624  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:625  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:626  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:627
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:628  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:629 Snr:1-43  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:630 Snr:1-33
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:632  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:633  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:634  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:531 Bnr:3  
Bestemmelse om rett til lokaler for tilkobling for strøm, telefon og kabel-TV/bredbånd.
Bestemmelse om adkomstrett.
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-231/631/0/9
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2009/366717-9/200  Erklæring/avtale. 25.05.2009 
Bestemmelse om gjensidig rett til bruk av grunn for reparasjon og vedlikehold
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-231/631/0/9
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2009/366717-12/200  Best. om vann/kloakkledn. 25.05.2009 
Bestemmelser om vann- og avløpsanlegg
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra Oslo kommune v/Vann-og avløpsetaten
Overført fra: 0301-231/631/0/9
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2014/550193-1/200  Pantedokument. 02.07.2014 
BELØP: NOK 2.171.000
Panthaver:SPAREBANK 1 NORD-NORGE  
Org.nr: 952706365
2021/160847-1/200  Pantedokument. 08.02.2021 22:31 
BELØP: NOK 500.000
Panthaver:SPAREBANK 1 BOLIGKREDITT AS  
Org.nr: 988738387
Panthaver:SPAREBANK 1 NORD-NORGE  
Org.nr: 952706365
Elektronisk innsendt
2010/612198-3/200  Resek/deling av seksjon. 18.08.2010 
oppdelt seksjoner:
snr: 9
formål: Næring
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 400/2224
seksjonsameieandeler:
snr: 27
formål: Bolig
sameiebrøk: 52/2224
 
2010/612198-4/200  Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel. 18.08.2010 
endring av formål/brøk:
snr: 27
formål: Bolig
sameiebrøk: 52/1852
 For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 30 eierseksjoner, hvorav 28 består av leiligheter.
Sameiets eiendom har gårdsnr 231, bruksnr.631 i Oslo kommune.
Forretningsførselen er i henhold til kontrakt utført av Oslo.
Boligforvaltning OBF, Sameiets revisor er Flattum & Co AS.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 80724617

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et underskudd på 3 179 586,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 210 896,- i overskudd. Underskuddet skyldtes i hovedsak vedlikehold.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

KOMMENDE 5-ÅRS PERIODE:
Styret vil i kommende femårsperiode forholde seg til vedlikeholdsrapporten utformet av selskapet Opak i forbindelse med planlegging av fremtidig vedlikehold. Det bemerkes at de mest kostbare  vedlikeholdsoppgavene for sameiet er gjennomført i henhold til planen. I kommende femårsperiode bør følgende prioriteres: ny inngangsdør, oppgradering/vedlikehold av vinduer, vegger i fellesarealer, maling av rekkverk i trapperom, brannvarslingsanlegg i fellesarealene og normalt gulvvedlikehold.
TIDLIGERE GJENNOMFØRT VEDLIKEHOLD:
2014: Nytt tak. Etterisolering og erstatning av gammel takkonstruksjon. Samt montering av duepigger.
2014: Gjennomgang av røranlegg: herunder rør i rørsystem, samt byttet diverse armaturer.
2015: Ny heis fra KONE 2015: Diverse reparasjoner på fasade bygg
2016: Gjennomgang av ventilasjonssystem, samt utskiftning av filtre.
2016: Oppgradering av belysning i trapperom
2017: Nedløpsrør montert fra balkonger
2017: Oppgradering av elektrisk anlegg i fellesarealer (2-5. etasje)
2018: Ferdigstilling av utvendig belysning, service av heis og ventilasjon
2019: Skiftet pakninger i varmtvannsrør i alle leiligheter, duepigger i små vindu ved innebygde balkonger, reparasjoner etter vannlekkasje i 4. og 5. etg
2020: Totalrehabilitering av fasade. Malt vinduer og balkongdører utvendig. Nye sålbenkbeslag på alle vinduer. Utbedret belysning og lettere oppussing av inngangsparti i 1. etasje. Montert varmekabler i takrenner og tak mot bakgård. Boning av gulv i fellesarealer.
STYRET INFORMERER OM FØLGENDE:
"Ingen større prosjekter er planlagt. Av mindre vedlikehold som er på planen skal en pipehatt på taket byttes ila september. I tillegg skal vi ha ettårs-befaring på fasaderehabiliteringen som ble utført i fjor hvor evt mindre mangler blir utbedret på garantien. Ut over dette er det ingen vedtatte planer. Per dags dato er det ikke vedtatt noen økninger i felleskostnader, men tidligere år har en KPI justering blitt gjennomført ved årsskifte."

Husdyrhold

Dyrehold er i alminnelighet tillatt så lenge dette ikke er til plage for andre
beboere/seksjonsbrukere. Ved gjentatte klager på et dyr, kan styret beslutte å forby dette dyret hvis det beviselig er til ulempe for øvrige beboere.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
- Garderobeskap i gangen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til rr@schalapartners.no eller SMS: 46 69 26 08 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Sverres gate 10, 0652, Oslo, Gnr. 231 bnr. 631 snr. 27 orgnr. 996096017 i Oslo kommune

Eier

Stian Kogler Tiril Seppola Reed

Oppdragsnummer

55-21-0153

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.