St. Hanshaugen

Lys og attraktiv 3-roms | Solrik balkong | Garasjeplass* | Heis | Populær beliggenhet | Tilbaketrukket og sentralt

Lovisenberggata 4C , 0456 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Henrik Jensen
Henrik Jensen Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

36%

eier sin egen bolig

71%

av eiendommene har pris over 5 mill

49%

har bolig mellom 60-120 kvm

89%

av boligene er eldre enn 20 år

19%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 74 m²
Bruksareal 78 m²
Bruttoareal 86 m²
Tomt 2 545 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 3
Byggeår 1991
Gårdsnummer 220
Bruksnummer 60
Energimerking D
FINN.no 231030053
Sist endret 27.09.2021 09:58
Prisantydning 7 200 000
Totalpris 7 389 019
Ligningsverdi 1 572 086,-

Beregnet totalkostnad

7 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 180 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 200 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 189 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 389 019,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en delikat og lys 3-roms leilighet på Lovisenberg. Leiligheten ligger i byggets 3.etasje med en god takhøyde, store vindusflater og fine lysforhold. Boligen blir forlenget med en herlig balkong for varme sommerdager.
Leiligheten har en nydelig beliggenhet i tilbaketrukkede omgivelser og samtidig svært sentralt med gangavstand til alt et rikt byliv kan tilby.
- Delikat stue med store vindusflater
- Balkong på 6 kvm med svært gode solforhold
- Stilrent kjøkken med integrerte hvitevarer
- To romslige soverom med gode garderobeløsninger
- Flislagt baderom med opplegg for vaskemaskin
- Mulighet for kjøp av garasjeplass med el-bil lader
- Stor bod i kjeller på ca. 7 kvm
- Innvendig bod på 4 kvm i leiligheten
- Heisadkomst
- Attraktivt og usjenert boligområde
- Kort vei til "alt"
Innhold: Leiligheten ligger i byggets 2 etasje og inneholder entré, stue med utgang til syd/sydvestvendt balkong på 6 kvm, åpen kjøkkenløsning, to soverom og bad. Det medfølger en bod på ca. 7 kvm merket med "26".

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2 etasje og inneholder entré, stue med utgang til syd/sydvestvendt balkong på 6 kvm, åpen kjøkkenløsning, to soverom og bad. Det medfølger en bod på ca. 7 kvm merket med "26".

Utstyr

- Plassbygd skap på soverommene
- Røykvarsler
- Brannslukningsutstyr
- Automatsikringer

Stue | Med utgang til balkong

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den praktiske løsningen, sørger for en luftig atmosfære. Størrelsen er perfekt for å muliggjøre store og sosiale soner med plass til flere gjester. Du har plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.
Fra stue er det utgang til en herlig balkong på 6 kvm. Her har du god plass til utemøblement, elektrisk grill og beplantning. Balkongen vender mot syd/sydvest, så her er det rikelig med sol. Både stuen og balkongen vender mot rolig område.

Kjøkken

Kjøkkenet har en åpen løsning mot stue med en tidløs innredning fra 2012. Innredningen har lyse fronter i tretoner og benkeplate i kompositt. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Det er integrerte hvitevarer som ovn, mikrobølgeovn, induksjons platetopp, kjøleskap/fryseskap og frittstående oppvaskmaskin (2021) medfølger handelen.

Soverom

Boligen har to soverom med nymalte flater i tidsriktige farger. Hovedsoverommet er romslig og med god plass til dobbeltseng og nattbord på hver side. Det er satt inn et store plassbygde garderobeskap for oppbevaring av klær. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Baderom

Tidløst og flislagt baderom. Baderommet inneholder servant med benkeplate i marmor med skapinnredning, speil med overbelysning, toalett og dusj med dusjvegger i herdet glass. Videre er det opplegg for vaskemaskin og gulvvarme, så her har du alt du trenger på baderommet.

Entré

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en romslig entré. Man har naturlig plass til å sette fra seg sko og henge fra seg yttertøy. Veggene er nymalte i 2019 og på gulv er det lagt tre-stavs parkett. Det er adkomst til boligen fra felles trapperom med heis. Ellers har oppgangen callinganlegg. Leiligheten har inngangsdør som er i brann- og lydklasse B30 og dB39.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et attratkiv og usjenert boligområde på Lovisenberg i bydel St. Hanshaugen i Oslo. Nydelig beliggenhet i tilbaketrukkede omgivelser og samtidig svært sentralt med gangavstand til alt et rikt byliv kan tilby.
Fra leiligheten er det kort vei til blant annet Adamstuen, Bislett, Majorstuen, Sagene, Grünerløkka og Sentrum. I nærområdet finner man flere hyggelige spisesteder og kaféer med uteservering, for eksempel kritikerroste Geita Restaurant, populære Åpnet Bakeri ved Idioten, Smalhans, Espressohouse, Java Kaffebar, Restaurant Schrøder m.m. I nærområdet finnes flere butikker, også søndagsåpen Joker. Gutta på Haugen ligger i gangavstand og leverer smaksrike råvarer av ypperste kvalitet. Post, Vinmonopol, apotek m.m. finner du også i gangavstand.
Det er mange tur- og rekreasjonsmuligheter i området. St.Hanshaugen park ligger en kort spasertur unna og er perfekt for en jogge- eller gåtur. Her er det et rikt folkeliv med grilling, uteservering og god stemning på sommerstid. Det arrangeres også utekino, konserter og forestillinger i ny og ne. Andre parker i nærheten er "Idioten", Stensparken, Alexander Kiellands park, Frognerparken m.m. Fra leiligheten er det også gangavstand til idylliske Akerselva og herfra har man adkomst til flotte turveier langs elven som strekker seg fra Maridalen i nord og helt til Bjørvika og Sentrum i sør. For trening innendørs er det også et godt utvalg av ulike treningssentre i nabolaget med blant annet gangavstand til Bislet Stadion, Bislet bad og trening, SATS/Elixia, Fitness Xpress m.m.
God offentlig kommunikasjon i nærområdet med 37-bussen Nydalen/Helsfyr. Den har hyppige avganger til alle døgnets tider. Holdeplass for 21- og 33-bussen fra Waldemar Thranes gate, og blant annet holdeplass for 20- og 28-bussen i Fayes gate. Bussforbindelser til Skøyen, Aker Brygge, Fornebu, Bygdøy, Torshov / Sagene, Jernbanetorget, Grünerløkka, Storo m.m.

Felleskostnader

3 533 pr. mnd. Bredbånd fra Telia, drift, kommunale avgifter, dugnadstillegg, forretningsførsel, vaktmester, renhold fellesarealer, felles forsikring, m.m.
Felleskostnadene fordeles slikt:
Dugnadstillegg 50,-
Felleskostnader 3.483,-

Løpende kostnader

- Felleskostnader.
- Innboforsikring.
- Strømkostnader.
- Evnt. alarm.
- Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. aksjelaget v/styret og det er opp til aksjelaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har ingen registrerte lån pr. 26.08.2021.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 18.895- pr. 31.12.2020.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 572 086 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 659 508 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 74 kvm, Bruksareal: 78 kvm, Bruttoareal: 86 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 78 m².
Primærrom: 74 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, to soverom og bad.
Sekundærrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 545 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

*Det er mulighet for kjøp av garasjeplass i kjeller, (nr. 26) i gnr. 220, bnr. 60, snr. 53 med ideell andel 1/32. Det er installert el-bil lader (2020) gjennom Ladeklar.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Grunnmur i støpt betong. Støpte betongdekker. Bærende konstruksjon i betong/stål innfelt med bindingsverk, antatt isolert med mineralull, i henhold til forskrifter som var gjeldende da bygningen ble oppført, innvendig kledd med plater, utvendig med teglsteinsforblending og fasadeplater. Vinduer med isolerglass, karm og ramme i tre.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 18.07.1990. Følger vedlagt.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektriske panelovner samt varmekabler i bad.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 6800 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 6800,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig/allmennyttig formål/menighetslokaler, S-2977. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Colletts Gate 61 - Oppføring av takark med tilhørende takterrasse. Se saksnr: 202109651. Status: Mottatt søknad.
Fayes gate 4 - Utbygging av loft. Se saksnr: 201918630. Status: Tillatelse gitt.
General Birchs gate 34 - Oppføring av balkong. Se saksnr: 202101539. Status: Tillatelse gitt.
Lovisenberggata 15 med flere - Dialogfase etter offentlig ettersyn - Tjenesteyting - Helse, pleie, omsorg med mere. Se saksnr: 201711927. Status: Mottatt sak/Bemerkningsmøte.
Lovisenberggata 15 B - Tilbygg - Lovisenberg Diakonale Høgskole. Se saksnr: 201803584. Status: Mottatt søknad om endring.
Lovisenberggata 21 G og F - Påbygg i én etasje og forbindelse mellom byggene - LDPS. Se saksnr: 202110308. Status: Søknad avslått.
Lovisenberggata 21 K-M - Riving av boligblokk og uthus. Se saksnr: 201409516. Status: Endret tillatelse gitt.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1886/991767-1/105  Bestemmelse om bebyggelse. 18.12.1886 
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om kloakkledning
Overført fra: 0301-220/60
Gjelder denne registerenheten med flere
1887/900245-1/105  Bestemmelse om bebyggelse. 05.02.1887 
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om kloakkledning
Bestemmelse om veg
Overført fra gnr 220 bnr 62
Overført fra: 0301-220/60
Gjelder denne registerenheten med flere
1894/990797-1/105  Rettigheter iflg. skjøte. 02.10.1894 
Overført fra gnr 220 bnr 62
Overført fra: 0301-220/60
Gjelder denne registerenheten med flere
1907/900283-1/105  Bestemmelse om bebyggelse. 19.10.1907 
Overført fra: 0301-220/60
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1919/912643-1/105  Erklæring/avtale. 16.09.1919
Bestemmelse om kloakkledning
Overført fra: 0301-220/60
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1935/990666-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 24.10.1935 
Overført fra: 0301-220/60
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1959/510301-2/105  Bestemmelse om bebyggelse. 29.06.1959 
Med flere bestemmelser
Overført fra gnr 220 bnr 62
Overført fra: 0301-220/60
Gjelder denne registerenheten med flere
1968/518821-1/105  Bestemmelse om bebyggelse. 18.10.1968 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-220/60
Gjelder denne registerenheten med flere
1969/502690-1/105  Erklæring/avtale 12.02.1969 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-220/60
Gjelder denne registerenheten med flere
1978/502753-1/105  Bestemmelse om bebyggelse. 10.02.1978 
Overført fra: 0301-220/60
Gjelder denne registerenheten med flere
1990/2822-1/105  Bestemmelse om bebyggelse. 12.01.1990 
Bestemmelse om benyttelse
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-220/60
Gjelder denne registerenheten med flere
1991/47777-3/105  Pantsettelseserklæring. 12.09.1991 
BELØP: NOK 15.000
Panthaver:Sameiet  
Lnr: 1127579
Prioritet etter 90% av lånetakst
Overført fra: 0301-220/60/0/26 F
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2020/2402935-1/200  Pantedokument . 01.05.2020 15:32
BELØP: NOK 2.500.000
Panthaver:NORDEA DIRECT BOLIGKREDITT AS  
Org.nr: 994000845
Elektronisk innsendt
2020/3059636-1/200   ** Massetransport. 22.09.2020 11:37 
Fra:NORDEA DIRECT BANK ASA  
Org.nr: 990323429
Til:NORDEA DIRECT BOLIGKREDITT AS  
Org.nr: 994000845
Elektronisk innsendt
1990/64563-4/105  Seksjonering. 25.10.1990 
 opprettet seksjoner:
snr: 26
formål: Bolig
sameiebrøk: 87/5397
2018/309799-1/200   ** Diverse påtegning. 10.01.2018 21:00 
Bytte av tegninger for snr. 21 og 22
 
1991/47777-2/105  Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel. 12.09.1991 
endring av formål/brøk:
snr: 26
formål: Bolig
sameiebrøk: 798/48838
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 53 SEKSJONER
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Boligsameiet Lovisenberggata 4 A-E ligger i Oslo kommune, og har organisasjonsnummer 875610562
Sameiet består av 48 boliger, 3 næringslokaler og 1 garasjeseksjon.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 56954031

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et dritfsresultat på -90.470,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 56 000,- i overskudd. Underskuddet skyldtes i hovedsak reperasjon og vedlikehold. Fjorårets egenkapital viste kr 909.000,-

Vedtekter / husordensregler

Grilling på balkonger og terrasser er ikke tillatt med mindre det benyttes elektrisk grill.
Støynivået skal holdes på et rimelig nivå for et boligsameie. Det skal være stille etter klokken 23.00.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har i lengre tid arbeidet systematisk og kontinuerlig for å skaffe oversikt over hvilke vedlikeholdstiltak som er nødvendig å iverksette for å holde bygningsmassen i forsvarlig stand. Det planlegges derfor en fasaderehabilitering i 2022. Arbeidet omfatter blant annet utskiftning av vinduer, balkongdører og inngangsdører. De fagkyndige anslår et kostnadsestimat knyttet til rehabiliteringsprosjektet til å utgjøre om lag kr 270.000,- kroner for denne seksjonen i henhold til eierbrøken. Styret foreslår at rehabiliteringsprosjektet - så langt det er mulig - fullfinansieres ved opptak av felles lån for sameiet, som fordeles mellom seksjonseierne etter sameiebrøken, jf. vedtektene § 3. Styreleder informerer om følgende: Det blir et ekstraordinært årsmøte i sept/okt hvor sameierne i fellesskap skal ta valg på løsninger og omfang. Årsmøtet skal også ta valg på finasiering. Rehabiliteringen av fasaden vil medføre økt husleie, men det er usikkert hvor mye.
Dette er kun estimerte tall.
Tidligere vedlikehold/rehabiliteringer:
- Det er installert el-ladingssystem i garasjen.

Husdyrhold

Følgende er oppgitt i husordensreglene:
Husdyrhold (kjæledyr) er tillatt i leilighetene. Eierne skal påse at dyret ikke er til sjenanse for naboer eller andre som oppholder seg i fellesområder. Alle ekskrementer skal fjernes.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
- Nedhengte lamper.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hj@schalapartners.no eller SMS: 99 69 24 27 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Meglers uavhengighet

Det opplyses om at megler har relasjon til oppdragsgiver, men relasjonen er ikke i strid med god meglerskikk.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Lovisenberggata 4C, 0456, Oslo, Gnr. 220 bnr. 60 snr. 26 orgnr. 875610562 i Oslo kommune

Eier

Yvonne Grannes

Oppdragsnummer

55-21-0164

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.