#Gamlebyen

Lekker og stilren 4-roms over tre plan | Nyoppusset i 2018 | Høy standard | Balkong på 7m² | Garasjeplass m/lader

Konows gate 26N , 0192 Oslo

VISNINGER

18. oktober mandag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Linus Juell
Linus Juell Partner / Eiendomsmegler MNEF
Henrik Stråkander
Henrik Stråkander Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

65%

eier sin egen bolig

95%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

61%

har bolig mellom 60-120 kvm

61%

av boligene er nyere enn 20 år

14%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 87 m²
Bruksareal 90 m²
Bruttoareal 97 m²
Tomt 1 661 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Etasje 3
Byggeår 2005
Gårdsnummer 233
Bruksnummer 518
Energimerking D
FINN.no 234963584
Sist endret 15.10.2021 15:36
Prisantydning 8 100 000
Totalpris 8 335 089
Fellesutgifter 3 380,-

Beregnet totalkostnad

8 100 000,- (Prisantydning) 23 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 8 123 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 203 070,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 8 123 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 212 089,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 335 089,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Lekker og stilren 4-roms leilighet over tre plan! Her får du store vindusflater som slipper inn rikelig med sollys. Leiligheten ble pusset opp i 2018 og holder en høy standard. Stuen forlenges med en solrik balkong på 7 kvm. Et flott sted å bo for deg som ønsker en rolig tilværelse i nærheten av grønne friarealer, men samtidig kort vei til by-livet i Oslo sentrum.
- Gjennomgående 4-roms med høy standard
- Oppusset i 2018 med moderne materialvalg
- Lekkert kjøkken fra Epoq med integrerte hvitevarer
- Herlig balkong med kveldssol
- Nytt og stilrent baderom fra 2018
- Garasjeplass med el-bil lader
- Gode oppbevarings- og garderobeløsninger
- Mekanisk avtrekksventilasjon
- Svært god planløsning med tre halvetasjer
- Walk-in closet
- Heisadkomst
- Bygg fra 2005
- Bod i kjeller på 5 kvm
- Sentrumsnær beliggenhet

Innhold

Nedre plan: Trappegang, bad, 2 soverom og garderoberom.
Mellom plan: Vindfang/trappegang, "vaskerom", åpent kjøkken med trapp, soverom/arbeidsrom.
Øvre plan: Stue med trapp og utgang balkong.
Det medfølger en kjellerbod på 5,2 kvm samt en garasjeplass (Nr. 30138) i oppvarmet og låst garasjeanlegg med el-bil lader. I tillegg har sameiet en felles utvendig sykkelparkering under tak.

Utstyr

- Dørklokke.
- Brannslukkingsapparat. To røykvarsler - seriekoblet.
- Brannslange i "vaskerom".
- Frittstående garderobeskap i ett soverom.
- Integrert, plassbygget skap- og hylleløsning mot en vegg i soverom/arbeidsrom, montert ny i 2019.
- Plassbygget skap-, skuff- og benkeløsning av kryssfinér, montert ny i 2021 i vindfang/trappegang.

Stue | Med utgang til balkong

Innbydende og nyoppusset stue (2018) som er malt i et moderne fargevalg. Stuen er enkel å møblere og du har god plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. Vindusflatene strekker seg fra gulv til himling som gir godt med naturlig lys i boligen. I tillegg er det satt inn Velux takvinduer. På gulv er det lagt en pen en-stavs eikeparkett.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne glassdøren, så blir hele stuen forlenget med en herlig balkong på ca. 7 kvm. Balkongen har sol fra ca. kl 19.00 til solnedgang. Fra balkong er det koselig utsyn mot sameiets flotte fellesarealer. Leiligheten ligger i høyt og fritt til, så her har du ingen innsyn. Du har god plass til en sittegruppe, grill og beplantning. Balkongen er utstyrt med en integrert sittebenk fra 2018 med underliggende lagringsrom, kunstgress og strømuttak.

Kjøkken

Kjøkkenet har en åpen løsning mot stue med en lekker innredning fra Epoq. Kjøkkenet har en praktisk løsning med god plass til et stort spisebord. Innredningen har glatte, mosegrønne fronter og akryl benkeplate med sponkjerne. Det er stikkontakter og dekorative fliser på bakvegg. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. De integrerte hvitevarene som stekeovn, platetopp, kombinert kjøleskap med frys, vinskap og oppvaskmaskin medfølger handelen.

Soverom | Garderoberom

Boligen har tre soverom med malte flater i lyse farger. Hovedsoverommet er romslig og med god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. De to andre soverommene har plass til seng, nattbord og garderobeskap. Garderobeskapet på soverom nr. 2 medfølger handelen. Med tre soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.
Fra gangen er det et praktisk walk-in closet på ca. 3 kvm med ulike oppbevaringsløsninger som gir god plass til oppbevaring av klær og det man måtte ønske.

Bad | Vaskerom

Lekkert og nyoppusset baderom fra 2018. Her får man en behagelig start på dagen med gulvvarme og godt albuerom. Baderommet inneholder servant nefelt i kryssfinér benkeplate med underliggende benkeskap, speil med integrert lys, vegghengt skap av kryssfinérplater, vegghengt toalett og dusj med fastmontert dusjvegg av herdet glass. Himlingen er nedsenket med LED downlights.
Fra gangen i mellomplanet er det et separat og praktisk vaskerom. Vaskerommet inneholder veggmontert overskap, laminat benkeplate med nedfelt servant samt underliggende opplegg for vaskemaskin.

Entré

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en lys entré. Her har du god plass til å sette fra deg sko og henge fra deg yttertøy. I gangen er det en plassbygd skap-,skuff- og benkeløsning av kryssfinér fra 2021. Veggene er malt i tidløse farger og det er lagt stilrene fliser på gulv. Det er adkomst via felles trappegang med heis. Leiligheten har en brann- og lydklassifisert entrédør.

Beliggenhet

Ved foten av Ekebergskrenten ligger "Nye Gamlebyen", et meget attraktivt og idyllisk boligområde med en fin kombinasjon av nybygg og historiske bygg. Eiendommen har en svært sentral beliggenhet, godt skjermet fra trafikk, med nærhet til skoler, dagligvare, offentlig kommunikasjon og et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud i Oslo sentrum.
Området er i sterk utvikling og ansees for å være et av de mest attraktive stedene å bo i Gamle Oslo. Det er gåavstand til Fjordbyen med Sørenga og Bjørvika, der man blant annet finner Operaen og Oslos finansdistrikt; Barcode. Operaen er et av byens monumenter og har kontinuerlige oppsetninger med opera, dans og musikk. Deichmanske hovedbibliotek er like ved Operaen og er en moderne møteplass for utveksling av kunnskap. Tar man en tur ut ytterst på Sørenga finner man den flotte bystranden som er et perfekt utfartssted for bading gjennom sommerhalvåret. Ute ved havnepromenaden kan man også unne seg en tur ut på hyggelige Sukkerbiten. Området har mange spennende tilbud, som f.eks. folkerike Teaterplassen, restaurant Maaemo - begunstiget med tre stjerner i Michelinguiden, Ekebergrestauranten med en spektakulær utsikt, Olympen m.m. De siste årene har Oslos mest populære festivaler vært holdt i Tøyenparken rett i nærheten.
Leiligheten ligger tilbaketrukket til i stille gate, med en rekke turmuligheter både sommer og vinter. Det er gangavstand til Middelalderparken og Vannspeilet, hvor du også finner historiske Ruinparken. Fra Kværnerbyen kan man ta turen opp langs Alnaelva som har noen av byens flotteste turstier. Forøvrig er det kort vei til andre populære parker og rekreasjonsområder. Her finner man blant annet Ekebergparken, Klosterenga park, Svartdalsparken m.m. Ekebergparken er et populært turalternativ med bl.a. anerkjent skulpturpark, dyregård, rideskole og minigolf. Her finner du også skiløyper og morsomme akebakker langs Brannfjellskogen om vinteren.
For de treningsglade er det kort vei til Ekebergsletta med utallige fotballbaner og lange sletter. På Barcode finner du et av de nyeste og mest velutstyrte Sats sentre samt treningssenter i Kværnerbyen. Ønsker du ytterligere servicetilbud byr Oslo City, Byporten, Grønland Basar og de øvrige handlegatene i sentrum på et rikt og variert utvalg. Ulike kaféer, barer og restauranter ligger også godt innen rekkevidde. Det er gangavstand til Tøyen, Vålerenga, Kampen, Grønland, Bjørvika og sentrum med alt av fasiliteter og et yrende folkeliv, koselige kaféer, historiske restauranter og mangfold av butikker. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og trikk.

Felleskostnader

3 380 pr. mnd. Internett, vaktmestertjenester, felles forsikring, kommunale avgifter, drift, m.m.
Fordeling av felleskostnader:
Internett 229,-
Felleskostnader 3.151,-
Månedlig leie for garasjeplassen på ca. kr. 300,- kommer i tillegg til felleskostnader for boligen.

Løpende kostnader

- Felleskostnader.
- Innboforsikring.
- Strømforbruk.
- Evnt alarm.
- Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Eiendomsskatten var på ca kr. 328,- for år 2020.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 23.000,- pr. 01.10.2021.
Andel fellesformue kr. 28.442,- pr. 31.12.20.
Sameiet har ett lån:
Lånenr: OBOS-98207878170
Type: A
Restsaldo: 783.476,-
Andel restsaldo: 22.067,-
Restløpetid: 3 år 11 md.
Term pr. år: 12
Rente pr. 04.10.2021: Flyt 3,85%
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 467 636 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 283 489 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 87 kvm, Bruksareal: 90 kvm, Bruttoareal: 97 kvm
Nedre plan:
Bruksareal: 29 m².
Primærrom: 26 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang, bad og 2 soverom.
Mellom plan:
Bruksareal: 31 m².
Primærrom: 31 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang/trappegang, "vaskerom", åpent kjøkken med trapp, soverom/arbeidsrom.
Øvre plan:
Bruksareal: 30 m².
Primærrom: 30 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue med trapp og utgang balkong.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 661 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det medfølger en garasjeplass (Nr. 30138) i oppvarmet og låst garasjeanlegg i gnr. 533, bnr. 2 med ideell andel 1/72. Det er installert en el-bil lader på plassen.
Månedlig leie for garasjeplassen på ca. kr. 300,- kommer i tillegg til felleskostnader for boligen.
Garasjesameiet har noen MC-plasser og garasjeplasser for utleie.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Fundamentert med betong til antatt faste masser, fjell. Betong grunnmur, støpte kjellergulv.Bærekonstruksjon og leilighetsskillere i betong. Etasjeskillere i armert betong. Utvendig kledning er pusset og malt sprøytebetong, samt malt panel. Lavblokken fremstår som godt vedlikeholdt.
Utvendig trekledning og murpuss er malt i ca 2019 i henhold til eiere. 2-lags isolerglass vinduer fra byggeår. 2-lags isolerglass Velux takvinduer i øvre plan fra 2004. Pulttakkonstruksjon i tre tekket med takpapp.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 19.12.2005 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.
Huseier plikter å gi beskjed til OBOS eiendom og styret ved utleie av boligen.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 12.805 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 12.805,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger, forretn./ kontor,spes.omr./bevaring,off./allmenn, formål(barnehage), felles areal(lek/opph.) og trafikkområde.. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Alnafetgata 5 - Oppføring av fire balkonger. Se saksnr: 202106185. Status: Tillatelse gitt.
Baglerstredet 2 - Oppføring av tomannsbolig. Se saksnr: 201918325. Status: Tilsyn gjennomført.
Baglerstredet 4 - Riving av bolig, uthus og bod. Se saksnr: 201703135. Status: Igangsettingstillatelse gitt.
Dyvekes vei 2 - Oppføring av tidsbegrenset telt for kjøretøy m/midlertidig dispensasjon fra regulert byggegrense mot riksvei, jf. avstandsbestemmelsen i vegloven § 29.Se saksnr: 202013537. Status: Tillatelse gitt.
Egnehjemveien 32 - Tilbygg og terrengendringer. Se saksnr: 201917564. Status: Igangsettingstillatelse gitt.
Ekebergveien 1 B med flere - Detaljregulering - Oppføring av Nye Kirkens Hus. Forslagsstiller foreslår å omregulere Ekebergveien 1b m.fl. fra privat institusjon til kontor og privat tjenesteyting, hensynssone bevaring og båndleggingssone etter lov om kulturminner. Se saksnr: 201902191. Status: Mottatt sak/Bemerkningsmøte.
Ekebergveien 27 - Oppføring av balkong. Se saksnr: 202102925. Status: Tillatelse gitt.
Ekebergveien 44 - Oppføring av bod med carport, pergola og innsetting av takvindu i eksisterende bygg. Se saksnr: 202107437. Status: Rammetillatelse gitt.
Konows gate 5 - Bestilling av oppstartsmøte - Boliger. Attivio bolig Konows gate AS foreslår å omregulere Konows gate 5 fra bolig, industri og
kontor til bolig, forretning, bevertning og kontor. Bebyggelsen legges i en L- form mot Konows gate og inn mot fjellskrenten i 5-7 etasjer mot gate og 7 i en fløy inn på eiendommen. Alunskiferbruddet i bakkant av bebyggelsen reguleres med hensynssone bevaring kulturmiljø og hensynssone ras- og skredfare. Plan- og bygningsetaten anbefaler planforslaget med forbehold om at flere forhold endres og sikres i bestemmelsene. Bebyggelse må ikke overstiger 6 etasjer. Se saksnr: 201806906. Status: Planforslag mottatt/utarbeidet.
Konows gate 33 - Oppføring av to boligbygg og riving av uthus. Se saksnr: 20200329. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon.
Ribbunggata 10 - Tilbygg og fasadeendringer. Se saksnr: 201707789. Status: Endret tillatelse gitt.
Ribbunggata 15 - (Ribbunggata 13) Oppføring av enebolig, dispensasjon fra vegloven § 29 og regulert BYA og parkering. Tiltaket omfatter oppføring av en enebolig med garasje og avkjørsel, på en allerede bebygd eiendom. Eiendommen som er regulert til spesialområde bevaring består i dag av to mindre bygninger. Tiltaket vil ikke medføre fysiske eller visuelle endringer på de verneverdige bygningene. Se saksnr: 201810385. Status: Igangsettingstillatelse gitt.
Ribbunggata 17 - Oppføring av hagestue - Riving av lysthus, takkoverdekking og platting - Opparbeidelse av uteareal. Se saksnr: 201416842. Status: Igangsettingstillatelse gitt.
Ryenbergveien 13 C - Riving og oppføring av enebolig. Se saksnr: 201609087. Status: Igangsettingstillatelse gitt.
Ryenbergveien 13 C - Nytt uthus, støttemur og markterrasse. Se saksnr: 202011475. Status: Tillatelse gitt.
Ryenbergveien 39 - Riving av del av enebolig, trebygningen rives, murbygning består. Se saksnr: 201909808. Status: Rammetillatelse gitt.
Ryenbergveien 39 - Tilbygg, fasadeendring og bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel i kjeller. Se saksnr: 201909800. Status: Rammetillatelse gitt.
Svingen 18 - Tilbygg til boligens kjeller og 1. etasje. Se saksnr: 202015566. Status: Tillatelse gitt.
Svingen 22 - Oppføring av tilbygg. Se saksnr: 202015572. Status: Endret tillatelse gitt.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

2005/14455-7/105  Best. om adkomstrett. 04.03.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:244  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:519  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:519 Snr:1-17
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:520 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:521  
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune
v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-233/518
Gjelder denne registerenheten med flere
2005/14455-9/105  Best. om vann/kloakkledn. 04.03.2005 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune
v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-233/518
Gjelder denne registerenheten med flere
2005/23396-1/105  Seksjonering. 15.04.2005 
opprettet seksjoner:
snr: 42
formål: Bolig
sameiebrøk: 83/2946
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 1-27, 30,33,35-41, 44 og 45
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer:
Rettigheter på 0301-533/2
Rettigheter i eiendomsrett
2005/14455-2/105  Best om garasje/parkering. 04.03.2005 
Overført fra: 0301-233/518
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518 Snr:1-45
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:519  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:519 Snr:1-17
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:520  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:521  
Felles garasjeanlegg
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune
v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-233/518
 
Rettigheter på 0301-233/520, 0301-233/521
Rettigheter i eiendomsrett
2005/14455-3/105  Best. om adkomstrett. 04.03.2005 
Overført fra: 0301-233/518
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518 Snr:1-45
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:519  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:519 Snr:1-17
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune
v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-233/518
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettigheter på 0301-533/2
Rettigheter i eiendomsrett
2005/14455-4/105  Best om garasje/parkering. 04.03.2005 
Overført fra: 0301-233/518
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518 Snr:1-45
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:519  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:519 Snr:1-17 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:520  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:521  
Bruksrett til garasjeplasser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune
v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-233/518
 
Rettigheter på 0301-533/2
Rettigheter i eiendomsrett
2005/14455-5/105  Erklæring/avtale. 04.03.2005 
Overført fra: 0301-233/518
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518 Snr:1-45
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:520  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:521  
Bruksrett til boder
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune
v/Plan-og bygningsetaten
Overført fra: 0301-233/518
Rettigheter på 0301-233/244, 0301-233/522
Rettigheter i eiendomsrett
2005/14455-6/105  Erklæring/avtale. 04.03.2005 
Overført fra: 0301-233/518
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518 Snr: 1-45
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:519  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:519 Snr:1-17
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:520  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:521  
Bestemmelser vedr fellesareal
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune
v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-233/518
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 45 seksjoner. Baglerenga Boligsameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 988573892, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med følgende adresse:
Konows Gate 24 - 30, Gårds- og bruksnummer: 233, 518.
Baglerenga Boligsameie har ingen ansatte.
Forretningsfører:
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Vaktmester:
Det er vedtatt å bytte leverandør av vaktmester-, grønt-, vinter- og renholdstjenester med effekt fra 1. april 2021. Ny leverandør er 1 Hjelpende Hånd.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6650026

Regnskap

Inntekter:
Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr 1 649 848, tilnærmet identisk med budsjett. Andre inntekter er omtalt i note 3.
Kostnader:
Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr 2 036 343, som er lavere enn budsjett pga. utsatte vedlikeholdsprosjekter planlagt gjennomført i 2021, ref. punktet om styretes arbeid.
Resultat:
Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr -398 902, pga. gjennomføring av nødvendig vedlikehold. Underskuddet foreslås dekket ved overføring fra egenkapital.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets arbeid i 2020:
1. Det ble tidlig på året diskutert behovet for å restaurere trappetårnene. Kathe innhentet senere estimat på jobben (167 000 +mva.).
2. Påstartet renovering av ventilasjonsanlegget fortsatte i 2020 og frem til og med sommeren. Det måtte noen korrigeringer til for enkelte leiligheter og dette strakk seg helt til høsten, men prosjektet kan nå sies å være avsluttet.
3. Ordinært årsmøte ble avholdt 18 mars, men grunnet koronarestriksjoner var det kun styret som møtte sammen med regnskapsfører og påtroppende varastyremedlem Viktor Ernholm.
4. Årets dugnad ble gjort av boligsameiene hver for seg pga. korona.
5. Fasaden mot bakgården, inkludert verandaer, ble vasket og malt i august. Det ble tatt opp lån (vedtatt på årsmøtet) for å dekke denne utgiften.
6. Det ble gjort renovering av råttent treverk i gjerdet mot Konows gate.
7. Det ble gjort Brannvernrunde hvor det ble bemerket at originale brannvarslere er modne for utskiftning. Denne saken blir videreført til 2021.
8. Det ble vedtatt å innhente anbud på rengjøring og maling av alle utvendige vinduer og verandadører (495 000 kr inkl. moms). Også fått tilbud på det samme for inngangsdører (67 500 kr inkl. moms).
Noen saker ble diskutert og koordinert for oppstart i 2021:
1) Avklare løsning for brannvarslere i Sameiet.
2) Bytte av postkasser.
3) Renovering av trappetårn.
4) Renovering av dører og vinduer i sameiet.
5) Vårrengjøring av søppelrommene.
6) Fjerning av tre som har vokst seg inn bak murpuss i midterste trappeavsats.
7) Fortløpende dialog med Baglerbyen Garasjesameie og Baglerstredet Fellesareal.
Større vedlikehold og rehabilitering:
2020 - 2020
Fasaden mot bakgården, inkludert verandaer, ble vasket og malt i august.
2019 - 2019
Rensing av ventilasjonsanlegget.
2018 - 2018
Maling av frontfasaden - Konowsgt 26 og 30.
2014 - 2014
Sikring mot vannlekkasjer. Montert WaterGuard i alle leilighetene.
2013 - 2013
Maling av hele fasaden. Nødvendig oppgradering av fasadene. Alt treverk i fasadene ble malt, svalganger, trappeløp, innfelt treverk i fasade, søppelrom, rekkverk mot gate, vinduskarmer, skillevegger på balkonger/markterrasser med mere. Dette var svært tørt og slitt, slik at arbeidet var høyst påkrevet.
2012 - 2012
Rensing av ventilasjonsanlegg.
2010 - 2010
Nye garasjeplasser for barnevogner.

Husdyrhold

Følgende er oppgitt i husordensreglene:
5. DYREHOLD
a) Dyr skal alltid være under eierens kontroll i hele borettslaget. Det er båndtvang hele året på sameiets område.
b) Dyrets eier er ansvarlig for fjerning av etterlatenskaper i og omkring sameiets områder. Det henstilles at dyrets eier passer på at dyret ikke urinerer i trappene, inngangspartier og fellesområdet. Skulle dette skje plikter dyrets eier å vaske/spyle etter seg.
c) Dyr skal holdes borte fra barnas lekeplasser
d) Dyr skal kun mates i eierens bolig.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
- Hyllesystem i stuen.
- TV.
- Innredning i entreen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hs@schalapartners.no eller SMS: 98 30 02 83 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Konows gate 26N, 0192, Oslo, Gnr. 233 bnr. 518 snr. 42 orgnr. 988573892 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

55-21-0178

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.