#GAMLEBYEN

Lekker 4-roms leilighet fra 2014 | Solrik balkong | Garasjeplass m/ elbillader | Heis | Varmtvann og fyring inkl.

Konows gate 3B , 0192 Oslo

VISNINGER

30. november tirsdag kl. 16:30-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Henrik Jensen
Henrik Jensen Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

66%

eier sin egen bolig

91%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

54%

har bolig mellom 60-120 kvm

43%

av boligene er nyere enn 20 år

17%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 83 m²
Bruksareal 87 m²
Tomt 5 362 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Etasje 4
Byggeår 2014
Gårdsnummer 233
Bruksnummer 228
Energimerking B
FINN.no 239592831
Sist endret 23.11.2021 09:16
Prisantydning 7 400 000
Totalpris 7 594 019
Fellesutgifter 3 878,-

Beregnet totalkostnad

7 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 185 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 400 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 194 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 594 019,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Lekker 4-roms leilighet beliggende i byggets 4. etasje. Her får du store vindusflater som slipper inn rikelig med sollys. Leiligheten ble oppført i 2014 og holder en god standard. Her er det fokus på bokvalitet! Stuen forlenges med en solrik balkong på 6,4 kvm. Et flott sted å bo for deg som ønsker en rolig tilværelse i nærheten av grønne friarealer, men samtidig kort vei til by-livet i Oslo sentrum.
- Gjennomgående 4-roms med god standard
- Moderne og stilrent kjøkken med integrerte hvitevarer
- Herlig balkong med gode solforhold
- Garasjeplass med elbillader
- Gode oppbevarings- og garderobeløsninger
- Varmtvann og fyring inkludert
- Balansert ventilasjon
- Svært god planløsning
- Innvendig bod på 4 kvm
- Heisadkomst
- Bygg fra 2014
- Bod i kjeller på 5 kvm
- Sentrumsnær beliggenhet
- Dagligvarebutikk i samme bygg
Innhold: Leiligheten ligger i byggets 4. etasje og inneholder entré, stue med utgang til vestvendt balkong på 6,4 kvm, åpen kjøkkenløsning, tre romslige soverom, et baderom og en innvendig bod. Det medfølger en kjellerbod på ca. 5 kvm samt en garasjeplass med ladestasjon for el-bil.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 4. etasje og inneholder entré, stue med utgang til vestvendt balkong på 6,4 kvm, åpen kjøkkenløsning, tre romslige soverom, et baderom og en innvendig bod. Det medfølger en kjellerbod på ca. 5 kvm samt en garasjeplass med ladestasjon for el-bil.

Utstyr

- Røykvarsler tilkoblet felles sentral.
- Sprinkleranlegg.
- Brannslukningsapparat.
- Balansert ventilasjonsanlegg.
- Automatsikringer.

Stue | Med utgang til solrik balkong

Innbydende stue som er malt i et tidløst fargevalg. Stuen er enkel å møblere og du har god plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. Vindusflatene strekker seg fra gulv til tak som gir godt med lys i boligen. På gulvet er det lagt pen tre-stavs parkett. Leiligheten har et balansert ventilasjonsanlegg som sikrer frisk og god luft.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne glassdøren, så blir hele stuen forlenget med en herlig balkong på 6,4 kvm. Balkongen vender mot vest, så her har du sol fra tidlig ettermiddag til utpå kvelden. Fra balkong er det koselig utsyn mot sameiets flotte fellesarealer. Du har god plass til en sittegruppe, grill og beplantning. Balkongen er utstyrt med stikkontakter og utebelysning.

Kjøkken

Kjøkkenet har en åpen løsning mot stue med en lekker innredning fra 2014. Innredningen har lyse, glatte fronter og laminert benkeplate. Det er dekorative fliser på bakvegg samt stikkontakter og belysning. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. De integrerte hvitevarene som stekeovn, induksjons platetopp kjøleskap og oppvaskmaskin medfølger handelen.

Soverom

Boligen har tre soverom med malte flater i tidsriktige farger. Hovedsoverommet er romslig og med god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side, garderobeskap og øvrig møblement. De to andre soverommene har plass til seng, nattbord og garderobeskap. Garderobeskapene på soverommene medfølger handelen. Med tre soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Baderom

Lekkert, flislagt baderom fra 2014 som er både tidløst, praktisk og romslig. Flisene på vegg er oppgradert i 2020. Baderommet inneholder servant med benkeplate og underskap, speil med belysning, toalett og dusj med innfellbare glassdører. Videre er det opplegg for vaskemaskin så her har du alt du trenger på baderommet. Himlingen er nedsenket med dimbare downlights. Det er behagelige varmekabler i gulv.

Entré

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en lys entré. Veggene er malte i tidløse farger og det er lagt en pen parkett. Fra gangen finner man en praktisk, innvendig bod på ca. 4 kvm for ytterligere oppbevaringsplass. Det er adkomst via felles trappegang med heis. Ellers har oppgangen callinganlegg. Leiligheten har en brann- og lydklassifisert entrédør med kikkhull.

Beliggenhet

Ved foten av Ekebergskrenten ligger "Nye Gamlebyen", et meget attraktivt og idyllisk boligområde med en fin kombinasjon av nybygg og historiske bygg. Eiendommen har en svært sentral beliggenhet, godt skjermet fra trafikk, med nærhet til skoler, dagligvare, offentlig kommunikasjon og et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud i Oslo sentrum.
Området er i sterk utvikling og ansees for å være et av de mest attraktive stedene å bo i Gamle Oslo. Det er gåavstand til den nye Fjordbyen med Sørenga og Bjørvika, der man blant annet finner Operaen og Oslos nye finansdistrikt; Barcode. Operaen har allerede blitt et av byens monumenter og har kontinuerlige oppsetninger med opera, dans og musikk. Deichmanske hovedbibliotek skal bygges like ved Operaen og skal bli en moderne møteplass for utveksling av kunnskap, bygget er forventet ferdig i 2019. Tar man en tur ut ytterst på Sørenga finner man den flotte bystranden som er et perfekt utfartssted for bading gjennom sommerhalvåret. Ute ved havnepromenaden kan man også unne seg en tur ut på hyggelige Sukkerbiten. Området har mange spennende tilbud, som f.eks. folkerike Teaterplassen, restaurant Maaemo - begunstiget med tre stjerner i Michelinguiden, Ekebergrestauranten med en spektakulær utsikt, Olympen m.m. De siste årene har Oslos mest populære festivaler vært holdt i Tøyenparken rett i nærheten.
Leiligheten ligger tilbaketrukket til i stille gate, med en rekke turmuligheter både sommer og vinter. Det er gangavstand til Middelalderparken og Vannspeilet, hvor du også finner historiske Ruinparken. Fra Kværnerbyen kan man ta turen opp langs Alnaelva som har noen av byens flotteste turstier. Forøvrig er det kort vei til andre populære parker og rekreasjonsområder. Her finner man blant annet Ekebergparken, Klosterenga park, Svartdalsparken m.m. Ekebergparken er et populært turalternativ med bl.a. anerkjent skulpturpark, dyregård, rideskole og minigolf. Her finner du også skiløyper og morsomme akebakker langs Brannfjellskogen om vinteren.
For de treningsglade er det kort vei til Ekebergsletta med utallige fotballbaner og lange sletter. På Barcode finner du et av de nyeste og mest velutstyrte Sats sentre samt treningssenter i Kværnerbyen. Ønsker du ytterligere servicetilbud byr Oslo City, Byporten, Grønland Basar og de øvrige handlegatene i sentrum på et rikt og variert utvalg. Ulike kaféer, barer og restauranter ligger også godt innen rekkevidde. Det er gangavstand til Tøyen, Vålerenga, Kampen, Grønland, Bjørvika og sentrum med alt av fasiliteter og et yrende folkeliv, koselige kaféer, historiske restauranter og mangfold av butikker. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og trikk.

Felleskostnader

3 878 pr. mnd. Varmtvann, fyring, bredbånd/fiber (HomeNet med inntil 1000 Mbit/s), vaktmestertjeneste, trappevask, vakthold, drift av sameiet, felles byggforsikring, kom. avg.

Løpende kostnader

- Felleskostnader.
- Innboforsikring.
- Strømforbruk.
- Evnt alarm.
- Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 0,- pr. 31.12.20.
Andel fellesformue kr. 28.802,- pr. 31.12.20.
Sameiet har ingen lån p.t.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 528 206 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 501 542 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 83 kvm, Bruksareal: 87 kvm
4. etasje:
Bruksareal: 87 m².
Primærrom: 83 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue med utgang til balkong, kjøkken, tre soverom og bad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 5 362 kvm, Eierform: Eiet tomt
Felles opparbeidet uteareal med gressplen, prydbusker og belegningsstein. Ellers finner du hyggelige sittegrupper, lekeapparater for de minste, asfalterte internveier og garasjeanlegg.

Garasje / Parkering

Det medfølger en garasjeplass i oppvarmet og låst garasjeanlegg i gnr. 233 bnr. 228 snr. 1 med ideell andel 1/83. Det er installert en ladestasjon for el-bil.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk over 6 etasjer samt 2 underetasjer. Gulv mot grunn, grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betongkonstruksjoner.
Yttervegger av pussede og malte flater. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med takpapp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten
har glatt entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB med kikkehull. Balkongdør og vinduer med karmer av tre, og tre-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 14.06.2016 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming, og oppvarming med vannbåren varme. I baderomsgulvet er det varmekabler.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 4028 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 4028,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig, forretning, kontor og bevertning, S-4626. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler. Området forøvrig er regulert til park, naturområde, tomt for bygging med allmennyttig formål, underjordisk parkeringskjeller, vei, gangvei, midlertidig anleggsområde, spesialområde bevaring, byggeområde for bolig, industri, kontor, forretning m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Alnafetgata 5 - Oppføring av fire balkonger. Status: Tillatelse gitt. Se saksnr: 202106185.
Baglerstredet 2 - Oppføring av tomannsbolig. Status: Tilsyn gjennomført. Se saksnr: 201918325.
Ekebergveien 1 B med flere - Ekebergveien 1 AS foreslår å omregulere Ekebergveien 1B mfl. fra privat institusjon til bl.a. hensynssone for bevaring av kulturmiljø, samt kontor og privat/offentlig tjenesteyting. Hensikten er å legge til rette for et nytt Kirkens Hus på eiendommen til stiftelsen Oslo Hospital. Forslaget legger opp til ny bebyggelse i 3 etasjer mot Oslo gate og 5 etasjer mot Konows gate. Det planlegges bl.a. for kirkelige omsorgstjenester og kulturformidling, og at hageanlegget åpnes for alle på dagtid. Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201902191 for mer informasjon.
Egedes gate, Gamlebyen skole - Plansak - Regulering av Egedes gate til skole. Etablering av Bispegata som kollektivgate (regulering S-4983) vil gi redusert trafikk i St. Halvards gate. I samme trafikkplan skal Arups gate stenges for gjennomkjøring til Oslo gate. Redusert trafikk i St. Halvards gate gir mulighet for gjenåpning av direkte adkomst til Egedes gate. Arups gate som blindvei eliminere behovet for innkjøring i Egedes gate fra nord.Status: Mottatt sak. Saksnr: 201910844.
Konows gate 5 - Bestilling av oppstartsmøte - Boliger. Attivio bolig Konows gate AS foreslår å omregulere Konows gate 5 fra bolig, industri og kontor til bolig, forretning, bevertning og kontor. Status: Planforslag mottatt/utarbeidet. Se saksnr: 201806906.
Kongsveien - Konows gate - Sjømannsskolen. Målsettingen med reguleringsplanen er å tilrettelegge for bedre trafikale forhold, spesielt for syklister, langs veistrekningen. Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201203416 for mer informasjon.
Oslo gate 37 - Riving av bygg. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr: 202104466.
Turbinveien 2 - 4 - Planforslag - Undervisning (høyskole), kontor og bevertning. KB Næring foreslår å omregulere Turbinveie n 2 - 4 fra forretning og kontor og spesialområde bevaring forretning til høyskole/kontor/bevertning samt bevaringStatus: Mottatt sak. Se saksnr: 201715801

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1859/900203-1/105  Bestemmelse om vannledn. 03.06.1859 
Overført fra: 0301-233/228
Gjelder denne registerenheten med flere
1886/991815-1/105  Erklæring/avtale. 18.12.1886 
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn
Overført fra: 0301-233/228
Gjelder denne registerenheten med flere
1944/304410-1/105  Bestemmelse om bebyggelse. 09.10.1944 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-233/228
Gjelder denne registerenheten med flere
1944/304411-1/105  Bestemmelse om bebyggelse. 09.10.1944 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-233/228
Gjelder denne registerenheten med flere
1949/300616-1/105  Bestemmelse om bebyggelse. 14.01.1949 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-233/228
Gjelder denne registerenheten med flere
1950/313006-1/105  Bestemmelse om vannledn.12.10.1950 
Rettighetshaver: Mossev. 2
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-233/228
Gjelder denne registerenheten med flere
1950/413006-1/105  Bestemmelse om vannledn.12.10.1950 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-233/228
Gjelder denne registerenheten med flere
1952/308573-1/105  Erklæring/avtale. 28.06.1952 
Bestemmelse om salg og reklame m.v. for bensin og oljeprodukter
Overført fra: 0301-233/228
Gjelder denne registerenheten med flere
1952/313410-1/105  Erklæring/avtale. 24.10.1952 
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-233/228
Gjelder denne registerenheten med flere
1952/413410-1/105  Erklæring/avtale. 24.10.1952 
Bestemmelse om kloakkledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-233/228
Gjelder denne registerenheten med flere
1953/515367-1/105  Bestemmelse om bebyggelse. 27.10.1953 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. overdekking av gårdsplass
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-233/228
Gjelder denne registerenheten med flere
1956/304834-1/105  Erklæring/avtale. 21.03.1956 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Overført fra: 0301-233/228
Gjelder denne registerenheten med flere
1956/304834-2/105  Bestemmelse om bebyggelse. 21.03.1956 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsråd
Overført fra: 0301-233/228
Gjelder denne registerenheten med flere
1958/300812-1/105  Bestemmelse om bebyggelse. 18.01.1958 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-233/228
Gjelder denne registerenheten med flere
1963/505925-1/105  Erklæring/avtale. 23.04.1963 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-233/228
Gjelder denne registerenheten med flere
2010/915860-1/200  Best. om adkomstrett. 22.11.2010 
Allmennheten skal ha rett til fri ferdsel over området regulert til Samferdselsanlegg og teknisk infrastruktur-Torg.
Kan ikke slettes uten samtykke
fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-233/228
Gjelder denne registerenheten med flere
2014/880480-1/200  Seksjonering 14.10.2014 
opprettet seksjoner:
snr: 47
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 87/8766
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 85 seksjoner.
Ekebergportalen Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 914612926, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med følgende adresse:
Konowsgate 1 A - E
Konowsgate 3 A + B
Gårds- og bruksnummer : 233, 228.
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Ekebergportalen Sameie har ingen ansatte.
Ekebergportalen Sameie har avtale om vaktmestertjeneste med Vaktmester Andersen AS som kan kontaktes på telefon 22 38 92 92, e-post: post@vaktmesterandersen.no
Sameiet bruker vibbo.no Her finner du oversikt over din bolig, felleskostnader og annen nyttig informasjon. I tillegg er det en enkel kanal for å kunne kommunisere med styret.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6595499

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på 986 791,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 67 900,- i overskudd. Overskuddet skyldtes i hovedsak:
- En feil i regnskapsprogrammet som gjorde at økningen i husleie ikke kom med i budsjettet
- Beløpet etter inngatt forlik med utbygger var ikke planlagt
- Oppgaver knyttet til drift og vedlikehold som er skjovet frem til 2021, fks. ny UPS.
- Reduserte utgifter til energi/fyring

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Hver enkelt dør med egen UPS skal byttes til dør med sentral UPS (uninterrupted power supply-avbruddsfri strømforskyning) . Utbygger skal dele kostnadene ved ny UPS likt med sameiet (50/50). Kostnadene ved prosjektet er estimert til kr. 1 012 000. Hoveddelen av kostnaden vil bli belastet 2021 budsjettet.
Styret har gjort ytterligere modifikasjoner for å optimalisere bruken av varmepumpen. Et naturlig neste steg vil være å oppgradere varmeanlegget til å kunne bli avlest og styrt ekstern, et såkalt SD-anlegg. Dagens anlegg har store begrensninger med tanke på å oppdage feil. Et SD-anlegg vil også gi oss mulighet til å samle inn data for å kunne optimalisere anlegget ytterligere.
Når det gjelder drift og vedlikehold av bygget har det vært et utfordrende år med høy aktivitet. Bygget er over 6 år gammelt og med unntak av noen forhold som utbygger har utbedret de seneste årene, er garantiperioden for bygget passert. Det betyr at sameiet må påregne økte utgifter i tiden som kommer. Styret har allerede erfart at en del tekniske komponenter har passert sin levetid, vi har også mottatt informasjon om at det kan være fornuftig å vurdere bytte på noen heis komponenter for å sikre driftsstabilitet samt unngå etterslep på vedlikeholdskostnadene.
I fjor ble det gjennomført spyling av byggets avløpsrør etter at vi hadde hatt 2 tilfeller av blokkert stigeledning. Dette var en kostbar og omfattende prosess men høyst nødvendig for å unngå skader på eierseksjonene som følge av tett avløpsrør.
Det har oppstått 9 lekkasjer. I tillegg har styret arbeidet med 2 lekkasjer med eldre opprinnelse. Styret har arbeidet malrettet med a utbedre alle lekkasjene og med unntak av 4 lekkasjer mener vi a ha kontroll pa situasjonen. Folgende lekkasjer er ikke lost pa en tilfredsstillende mate per dags dato:
- Liten og sporadisk vannlekkasje ved hjornet pa p-plass 79
- Riss i yttervegg pa plan 0
- Det lekker fortsatt vann fra atriet til underliggende garasje pa plan 1
- Det har lekket urin fra plan 1 til plan 0
Det er gjort funn av skjeggkre i Ekebergportalen og styret har initiert skadedyrbekjempelse. Ved forekomst av skjeggkre må hele bygget behandles for at bekjempelsen skal være effektiv. Styret minner om at alle beboere plikter å rapportere til styret ved mistanke om skadedyr. Styret kjenner ikke til nye tilfeller i etterkant.
Styret informer om følgende: Det er budsjettert for alle tiltak styret har planlagt. Vi har hatt noen forskyvninger på arbeidet som kan medføre at budsjettet går i minus i år men det er planlagt kompensert av fjorårets overskudd. Felleskostnadene er planlagt økt i henhold til konsumprisindeksen

Husdyrhold

Følgende er oppgitt i sameiets husordensregler:
8. DYREHOLD.
8.1 Dyrehold er tillatt så fremt det ikke medfører urimelig sjenanse for naboer.
8.2 Hunder og katter skal luftes utenfor sameiets eiendom. Innenfor sameiets eiendom skal dyr føres i bånd.
8.4 Eiere av dyr skal påse at deres dyr ikke urinerer eller bæsjer på sameiets eiendom.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Alle hvitevarer.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring
Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hj@schalapartners.no eller SMS: 99 69 24 27 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.
I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
- Øvrige rom: Overflater gulv.
- Elektrisk anlegg: Forenklet vurdering av det elektriske anlegget.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.
Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Konows gate 3B, 0192, Oslo, Gnr. 233 bnr. 228 snr. 47 orgnr. 914612926 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

55-21-0209

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.