#Ekebergskrenten v/Gamlebyen

Lys og innbydende 2-roms leilighet! | Solrik balkong | God planløsning | Sentralt m/nærhet til grøntområder | *Parkering

Konows gate 80A , 0196 Oslo

VISNINGER

29. juni onsdag kl. 18:00-19:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Robin Rodahl
Robin Rodahl Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

69%

eier sin egen bolig

54%

av eiendommene har pris over 5 mill

39%

har bolig mellom 60-120 kvm

67%

av boligene er eldre enn 20 år

25%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 36 m²
Bruksareal 36 m²
Tomt 932 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 3
Byggeår 1932
Gårdsnummer 236
Bruksnummer 67
Energimerking G
FINN.no 263160376
Sist endret 27.06.2022 15:33
Prisantydning 3 500 000,-
Totalpris 3 740 944,-
Fellesutgifter 3 670,-

Beregnet totalkostnad

3 500 000,- (Prisantydning) 232 935,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 732 935,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 740 944,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en delikat og lys 2-roms i byggets toppetasje! Leiligheten har en arealeffektiv planløsning og holder en gjennomgående god standard. Stuen forlenges av en solrik balkong på 4,3 kvm.

Her vil du bo i en sentrumsnær leilighet i Ekebergskrenten v/Gamlebyen med kun en kort spasertur til grønne omgivelser.

- Innbydende og delikat 2-roms
- Arealeffektiv og praktisk planløsning
- Pen og lys stue som er enkel å møblere
- Tidløse fargevalg & tre-stavs parkett
- Solrik balkong som vender mot sydvest på 4,3 kvm
- Tidløst kjøkken fra 2014 med god skap- og benkeplass
- Flislagt bad fra 2005 med opplegg for vaskemaskin
- Lyst soverom med gode garderobeløsninger
- Entré med dørcallinganlegg fra 2020 med video
- Utvendig solskjerming montert på alle fire sydvendte vindusflater
- Nyere vinduer og dører
- Romslig kjellerbod på 5,1 kvm
- *Kort venteliste for leie av p-plass
- Felles sykkelparkering og vaskeri
- Rolig, attraktiv og sentral beliggenhet
- Gangavstand til Bjørvika & Barcode
- Kort vei til offentlig kommunikasjon

Innhold: Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder entré, stue med utgang til en sydvestvendt balkong på 4,3 kvm, åpen kjøkkenløsning, soverom og bad. Det medfølger en kjellerbod på 5,1 kvm. Borettslaget har et fellesvaskeri i Enebakkveien 79 som kan anvendes ved behov. I tillegg er det felles sykkelparkering ved Enebakkveien 39.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder entré, stue med utgang til en sydvestvendt balkong på 4,3 kvm, åpen kjøkkenløsning, soverom og bad. Det medfølger en kjellerbod på 5,1 kvm. Borettslaget har et fellesvaskeri i Enebakkveien 79 som kan anvendes ved behov. I tillegg er det felles sykkelparkering ved Enebakkveien 39.

Utstyr

- Utvendig stikkontakt på balkong.
- Røykvarsel som er tilknyttet felles brannsentral.
- Brannslukingsapparat med pulver fra 2013.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Varmtvannsbereder.
- Skyvedørsgarderobe.
- Garderobeskap på soverom.
- Hvitevarer på kjøkken.
- Opplegg for vaskemaskin.
- Callinganlegg med video fra 2020.
- Utvendig solskjerming fra 2020 montert på alle fire sydvendte vindusflater.

Stue | Med utgang til balkong

Lys og innbydende stue som er enkel å møblere. Det er store vindusflater som gir godt med lysinnslipp i boligen. Dette kombinert med den praktiske planløsningen, sørger for en god atmosfære. Du har naturlig plass til sofa, TV med tilhørende møblement og spisebord. Overflatene er malt i tidløse farger og på gulv er det lagt en tre-stavs parkett. Stuevinduet er nytt i 2018. Det er fremlagt dokumentasjon på el-tilsyn, datert 03.05.2021.

Fra stuen er det utgang til en solrik balkong på 4,3 kvm. Her er det god plass til en sittegruppe og beplantning. Balkongen vender mot sydvest, så her kan man nyte varme sommerdager. På gulv er det lagt tidløse fliser på gulv og det er montert en utvendig stikkontakt. Balkongen er nyoppført i 2019.

Kjøkken

Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen. Kjøkkenet er nytt i 2014 og har en tidløs innredningen er fra Ikea. Innredning har glatte fronter i hvit utførelse og en benkeplate i laminat. Det er lagt malte fliser i hvitt på vegg mellom benkeplate og overskap. Det er i tillegg montert inn benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Hvitevarene som integrert stekeovn med nedfelt platetopp, oppvaskmaskin og frittstående kjøleskap med fryser medfølger handelen.
 
Kjøkkenet har fått TG2 på følgende:
- Varmtvannsbereder: Bereder er ikke inspisert grunnet redusert tilkomst. TG2 er satt for å belyse risiko.
- Vannrør: Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader. Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner.
- Annet: Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet. Komfyrvakt må etableres. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000

Soverom

Boligen har et romslig soverom med malte flater i delikate farger. Det er store vinduer som slipper inn godt med lys i rommet. Vinduet har ekstra lyddemping og ble skiftet ut i 2018. Det er montert inn elektrisk solskjerming som tar bort 90% av varmetilførsel fra solen, så rommet oppleves som svalt på varme sommerdager. Her er det plass til dobbeltseng, nattbord og et stort garderobeskap kombinert med en skyvedørsgarderobe. Garderobeløsningen medfølger salget.

Bad

Flislagt og romslig bad fra 2005 med behagelig gulvvarme. Baderommet inneholder servant med underskap, speilskap med stikkontakt, dusj med innfellbare glassdører og toalett. Det er opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet! Himlingen er nedsenket med downlights.

Badet har fått TG2 på følgende:
- Vannrør: Fordelerstammer for rør-i-rør er plassert i himling uten mulighet for sikker avrenning til sluk (hensikten er å unngå følgeskade ved en eventuell lekkasje fra systemet). Avrenningsmulighet må etableres.
- Sanitærutstyr / innredning: Det er registrert noe svelleskader på servantskap. Servant er løs og må festes.
- Overflater vegger: Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Forholdet bør utbedres.
- Overflater himling: Det er behov for overflatebehandling.
- Overflater gulv: Det er registrert sprekk i flis ved slukrist. Kan skyldes utettheter i tettesjikt. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Misfarging påvist på flisfuger. Fuger må rengjøres.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk.: Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og membran er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Med bakgrunn i membranens alder gis TG2. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Fallforhold (gulv): Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste en høydeforskjell på 7 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm.

Entré

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en lys entré. Du har plass til knagger for å henge av deg yttertøy. Det er adkomst til leiligheten via felles trappeoppgang. Ellers har oppgangen dørtelefon med åpner og videokamera som er nytt i 2020. Leiligheten har en slett entrédør med kikkhull fra Swedoor med brann- og lydklasse B30/35dB.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i en sentrumsnær beliggenhet på Ekebergskrenten v/Gamlebyen med kun en kort spasertur til grønne omgivelser. Her er det gangavstand til alt av nødvendige fasiliteter og bydelen er i stor utvikling med fin kombinasjon av nybygg og historiske bygg. Boligen har nærhet til dagligvare, offentlig kommunikasjon, barnehager, skoler og et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud i Oslo sentrum.

Leiligheten har også tilgang til en rekke turmuligheter både på sommer- og vinterhalvåret. Det er gangavstand til Middelalderparken og Vannspeilet, hvor du også finner historiske Ruinparken. Fra Kværnerbyen kan man ta turen opp langs Alnaelva som har noen av byens flotteste turstier. Elveløpet varierer fra rolige områder til brusende fossefall, med variert vegetasjon og stedvis rikt dyre- og fugleliv. Forøvrig er det kort vei til andre populære parker og rekreasjonsområder hvor man kan sole seg, grille og nyte varme sommerdager. Her finner man blant annet Ekebergparken, Klosterenga park, Svartdalsparken m.m. Ekebergparken ligger i kort gange fra leiligheten og er et populært turalternativ med bl.a. den anerkjente skulpturparken, dyregård, rideskole og minigolf. Her finner du også skiløyper og morsomme akebakker langs Brannfjellskogen om vinteren.

Det er gåavstand til Fjordbyen med Sørenga og Bjørvika, der man blant annet finner Operaen og Oslos finansdistrikt; Barcode. I dette området har de åpnet en rekke nye og trendy forretninger og restauranter. Operaen er et av byens monumenter og har kontinuerlige oppsetninger med musikk, dans og drama. Deichmanske hovedbibliotek ligger like ved Operaen og er en moderne møteplass for utveksling av kunnskap. Tar man en tur ut på Sørenga eller til Oslo's nye badeplass "Operastranden", finner man flotte badeplasser som er perfekte utfartssteder for bading gjennom sommerhalvåret.

Ute ved havnepromenaden kan man også unne seg en tur ut på hyggelige Sukkerbiten - en sommerrestaurant med uteservering, som arrangerer konserter, utstillinger og annet. Det er også kun en liten spasertur til Grønland hvor du f.eks. kan besøke folkerike Teaterplassen, Ekebergrestauranten med en spektakulær utsikt, tradisjonelle Olympen m.m.

For de treningsglade er det kort vei til Ekebergsletta med utallige fotballbaner og lange sletter. På Barcode finner du et av de nyeste og mest velutstyrte SATS-sentre, samt treningssenter i Kværnerbyen. Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. søndagsåpne Bunnpris, Nærbutikken eller KIWI i Konows gate. Ønsker du ytterligere servicetilbud byr Oslo City, Byporten, Grønland Basar og de øvrige handlegatene i sentrum på et rikt og variert utvalg.

Det er gangavstand til Tøyen, Vålerenga, Kampen, Grønland, Bjørvika og sentrum med alt av fasiliteter og et yrende folkeliv. Her finner du koselige kaféer, historiske restauranter og mangfold av butikker. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Fra Konows gate finner du også holdeplass for flere busser som tar deg raskt til Jernbanetorget.

Felleskostnader

3 670 pr. mnd. Kabel TV/bredbånd, nedbetaling av fellesgjeld, vaktmestertjenester, felles forsikring, drift og vedlikehold, kommunale avgifter, m.m.

Felleskostnader fordeles slikt:
Vedlikeholdstillegg vedtatt GF 2021 163,-
Avdrag Balkonglån I 260,-
Avdrag Felleslån 341,-
Renter Felleslån 280,-
Felleskostnader 1 771,-
Kabel-TV-avgift 629,-
Renter Balkonglån I 226,-

Felleskostnadene vil øke med kr. 50,- fra og med 01.07.22. Totalbeløpet (600kr) vil bli tilbakebetalt med ettervirkende effekt dersom man har deltatt på 1 av 2 dugnader iløpet av et kalenderår.

Løpende kostnader

- Felleskostnader.
- Innboforsikring.
- Strøm.
- Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget/aksjelaget v/styret og det er opp til borettslaget/aksjelaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 232.935,- pr. 14.06.22.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 74.911,- pr. 31.12.21.

Borettslaget har tre registrerte lån:
Lånenummer: 12129049918, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 14.06.2022: 2.9% pa.
Antall terminer til innfrielse: 267
Saldo per 14.06.2022: 2 610 793,-
Andel av saldo: 124 738,-
Første termin/første avdrag: 11.09.2018 ( siste termin 11.09.2044 )

Lånenummer: 12138559880, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 14.06.2022: 2.54% pa.
Antall terminer til innfrielse: 107
Saldo per 14.06.2022: 865 582,-
Andel av saldo: 108 198,-
Første termin/første avdrag: 01.09.2019 ( siste termin 01.03.2049 )

Lånenummer: 16363387016, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 14.06.2022: 2.54% pa.
Antall terminer til innfrielse: 115
Saldo per 14.06.2022: 858 362,-
Andel av saldo: 0,-
Første termin/første avdrag: 30.06.2021 ( siste termin 31.12.2050 )

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Boligselskap er ikke tilknyttet sikringsordning.

Borettslaget har ingen IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 764 122 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 750 837 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
Bad:
- Vannrør: Fordelerstammer for rør-i-rør er plassert i himling uten mulighet for sikker avrenning til
sluk (hensikten er å unngå følgeskade ved en eventuell lekkasje fra systemet). Avrenningsmulighet må etableres.
- Sanitærutstyr / innredning: Det er registrert noe svelleskader på servantskap. Servant er løs og må festes.
- Overflater vegger: Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Forholdet bør utbedres.
- Overflater himling: Det er behov for overflatebehandling.
- Overflater gulv: Det er registrert sprekk i flis ved slukrist. Kan skyldes utettheter i tettesjikt. Krever
oppfølging med jevnlig ettersyn. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Misfarging påvist på flisfuger. Fuger må rengjøres.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk.: Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og membran er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Med bakgrunn i membranens alder gis TG2. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Fallforhold (gulv): Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste en høydeforskjell på 7 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en
avstand på 80 cm.

Kjøkken:
- Varmtvannsbereder: Bereder er ikke inspisert grunnet redusert tilkomst. TG2 er satt for å belyse risiko.
- Vannrør: Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann
fra rør-i-rør system forårsake følgeskader. Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner.
- Annet: Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet. Komfyrvakt må etableres. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000

Øvrige rom:
- Overflater gulv: Gulvet bærer preg av slitasje. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser i entré, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Innerdører: Det er registrert svelleskader på dør til bad. TG2 gjelder dør til bad.

Etasjeskiller:
- Skjevhetsmåling: Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste
punkt på 2,0 meter er målt til 14mm i stue/kjøkken og 17 mm på soverom. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.

Elektrisk anlegg:
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det foreligger kontroll fra det lokale el-tilsynet nyere enn fem år. Denne legges til grunn for vurderingen av det elektriske anlegget i denne rapporten.
Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon.

Boligens areal

Primærrom: 36 kvm, Bruksareal: 36 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 36 m².
Primærrom: 36 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue med utgang til balkong, åpen kjøkkenløsning, soverom og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 932 kvm, Eierform: Eiet tomt

Fellesområdet opparbeidet med blandt annet asfaltert gårdsplass og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Det er gode muligheter for å leie biloppstillingsplass av borettslaget for kr 350,- i måneden, med opplegg for å montere egen ladeboks om ønskelig. Iht. parkeringslistene fra borettslaget er det to registrerte personer på venteliste for parkeringsplass pr. 22.06.22. Selger leier i dag en parkeringsplass, og det vil dermed bli frigjort én ved salget.

I følge statistikken er det solgt i gjennomsnitt fire boliger i året i borettslaget, og man kan derfor anta at kjøper vil få tilbud om å leie en parkeringsplass innen rimelig tid.

Følgende er oppgitt i borettslagets husordensregler:
Når andelseier skal selge, må eier melde i fra til styret, som så sjekker ventelisten. Ventelisten, og / eller borettslaget, får først tilbud om å få plassen i 7 dager, hvis ingen tar plassen ila 7 dager, så kan andelseier selge bolig med rett til parkeringsplass. Beboer som melder interesse må kunne dokumentere bruk for plassen.

Ellers er det gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 1620,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 3 etasjer samt kjeller og loft. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger av betong/murkonstruksjoner. Etasjeskillere av betongkonstruksjoner. Yttervegger av pusset og malt mur. Valmtaksform av trekonstruksjoner tekket med takstein/takplater (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har Swedoor glatt entrédør fra ukjent årstall med brannklasse B30 og lydklasse 35db samt kikkehull. Balkongdør og
vinduer med karmer av tre og to-lags glass. Balkongdør fra 2019. Vinduer på soverom og stue fra 2018. Vindu på kjøkken fra 2004

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Det foreligger ferdigattest datert 23.08.2006 for rehabilitering av våtrom.

Det foreligger ferdigattest datert 11.09.2007 for vesentlig reperasjon av tak.

Det foreligger ferdigattest datert 26.06.2002 for bruksendring av verksted til leilighet.

Det foreligger ferdigattest datert 22.06.2015 for bruksendring av loftsareal.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 5 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 6355 kwh pr. år. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til åpen boligbegyggelse, S-444. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Konows gate 80 - Oppføring av 8 balkonger. Se saksnr: 201903227. Status: Tillatelse gitt.

Konows gate 85 - Bruksendring av loftsboder til boligformål for utvidelse av eksisterende leiligheter. Eiendommen ligger i bydel Gamle Oslo og er bebygd av en bygård i to etasjer med underetasje og loft. Søknaden omfatter bruksendring av del av loft som innlemmes i areal til to eksisterende loftsleiligheter. Berørt areal er 26,2 m2. I forbindelse med tiltaket etableres to stk takvinduer
samt to takarker på takflate mot nordøst. Se saksnr: 202202740. Status: Rammetillatelse gitt.

Ryenbergveien 64 - 66 - Bestilling av oppstartsmøte - Oppføring av tre boligblokker. Hotvedt Holding AS foreslår å omregulere Ryenbergveien 64-66 fra boligformål til boligformål med høyere utnyttelse. Det foreslås å regulere to volumer innenfor planområdet,
en blokk på fem etasjer i sør og rekkehus/tomannsboliger i nord. Planforslaget tilsvarer ca 35 nye boenheter. Se saksnr: 201508595. Status: Informasjon mottatt.

Ryenbergveien 77 - 85 og Enebakkveien 101 - Detaljregulering. Se saksnr: 201915940. Hensikten med planforslaget er derfor å lage en reguleringsplan som tar utgangspunkt i tiltakseiendommens karakteristiske topografi for å skape et boligprosjekt med særegne bokvaliteter. Status: Planforslag mottatt/utarbeidet.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1926/912557-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 11.02.1926 
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Overført fra: 0301-236/67
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1936/404238-1/105  Bestemmelse om gjerde 17.06.1936 
Overført fra: 0301-236/67
Gjelder denne registerenheten med flere

2003/6138-1/105  Erklæring/avtale 30.01.2003 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:51  
Bestemmelse om adkomstrett
Overført fra: 0301-236/67
Gjelder denne registerenheten med flere

2014/216109-1/200  Best. om adkomstrett 17.03.2014 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:51  
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2014/976353-1/200  Utbyggingsavtale 10.11.2014 
Rettighetshaver:KVÆRNERKOLONIEN AS  
Org.nr: 911883473
Gjelder denne registerenheten med flere

2014/995944-1/200  Pantedokument 14.11.2014 
BELØP: NOK 3.150.000
Panthaver:DNB BANK ASA  
Org.nr: 984851006
Gjelder denne registerenheten med flere

2019/523139-1/200  Pantedokument 08.05.2019 21:00 
BELØP: NOK 39.872.789
Panthaver:Fellesskapet Av Innskytere Jfr. Brl. § 2-11 1. Ledd  
Lnr: 20014420
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2004/76112-1/105  Seksjonering 05.11.2004 
opprettet seksjoner:
snr: 7
formål: Bolig
sameiebrøk: 41/485
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-236/51
Rettigheter i eiendomsrett
2014/216109-2/200  Best. om adkomstrett 17.03.2014 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:236 Bnr:67 Snr:1-10

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Generelle opplysninger om Kværnerkolonien Borettslag Kværnerkolonien Borettslag er er registrert i Enhets- og Foretaksregisteret med organisasjonsnummer 912396606. Borettslaget eier Enebakkveien 79 og boligseksjonene 2-10 i Konows gate 80 og ligger i Oslo kommune kommune. Totalt består borettslaget av 19 leiligheter. Seksjon nr 1 i Konow gate 80 er næringslokale. Denne betaler driftsbidrag til borettslaget.

Vaktmester- og renholdstjeneste
Kværnerkolonien Borettslag har avtale med Bygårdsservice AS. Vaktmester ivaretar oppgavene knyttet til plenklipping, snømåking, daglig drift, renhold, trappevask, løpende vedilkehold.

Bredbånd, kabel-tv
Kværnerkolonien Borettslag har avtale med Telenor Norge AS(tidl Canal Digital).

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 83105476

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på 186.777,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 196.894,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.

Leilighetene må ikke brukes slik at de sjenerer andre. Det skal som hovedregel være ro
mellom kl. 23-07.

Det er tillatt å montere solavskjerming etter nærmere angitte retningslinjer som oppgis ved
henvendelse til borettslagets styre. grill

Andelseier plikter seg til å delta på en dugnad i (løpet av) kalenderåret. Vårdugnad settes alltid andre helgen i mai. Vinterdugnad settes alltid andre helgen i oktober. Andelen vil bli belastet NOK 50,- pr mnd. som dugnadsavgift. Ved deltakelse på en av to dugnader per kalenderår, vil andelen bli kreditert med NOK 600,-.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det har ikke vært gjennomført større vedlikehold og rehabilitering i Kværnerkolonien Borettslag i 2021.

Styreleder informerer om at det ikke er planlagt noen rehabiliteringer i 2022.

Felleskostnadene vil øke med kr. 50,- fra og med 01.07.22. Totalbeløpet (600kr) vil bli tilbakebetalt med ettervirkende effekt dersom man har deltatt på 1 av 2 dugnader iløpet av et kalenderår.

Selger informerer om følgende: "De siste tre styreperiodene har gjort mye for å sikre robusthet i borettslaget fremover. Vedlikeholdsavtaler på brannvarsling, spyling av avløp, rensing av takrenner, fasadeopppussing og sikret dokumentasjon fra siste byggeprosjekter som noen eksempler".

Det foreligger dokumentasjon datert 23.08.2006 for rehabilitering av våtrom.

Det foreligger dokumentasjon datert 11.09.2007 for vesentlig reperasjon av tak.

Husdyrhold

Følgende er oppgitt i husordensreglene:
Dyrehold er i alminnelighet tillatt så lenge dette ikke er til plage for andre beboere/
leilighetsbrukere. Ved gjentatte klager på et dyr, kan styret beslutte å forby dette dyret hvis det beviselig er til ulempe for øvrige brukere av eiendommen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Alle hvitevarer på kjøkken.

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
- Blå hylle ved spisebord.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til rr@schalapartners.no eller SMS: 46 69 26 08 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Nei

Adresse og matrikkel

Konows gate 80A, 0196, Oslo, Gnr. 236 bnr. 67 snr. 7, andelsnr. 6 i Kværnerkolonien borettslag med orgnr. 912396606 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

55-22-0116

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.