" LILLEAKER

Lys og attraktiv 3-roms selveier fra 2004 | To herlige balkonger | God planløsning | Garasjeplass | Kort vei til "alt"

Lilleakerveien 43 , 0284 Oslo

VISNINGER

30. januar mandag kl. 16:45-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Linus Juell
Linus Juell Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF
Haakon Rieve Kristiansen
Haakon Rieve Kristiansen Boligkonsulent

NABOLAGSPROFIL

69%

eier sin egen bolig

87%

av eiendommene har pris over 5 mill

45%

har bolig mellom 60-120 kvm

62%

av boligene er eldre enn 20 år

32%

er barnefamilier

Type / Eierform Boligtomt / Eierseksjon
Primærrom 72 m²
Bruksareal 74 m²
Tomt 2 004 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 2004
Gårdsnummer 10
Bruksnummer 65
Energimerking D
FINN.no 288806446
Sist endret 25.01.2023 18:00
Prisantydning 6 490 000,-
Totalpris 6 661 269,-
Fellesutgifter 4 073,-

Beregnet totalkostnad

6 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 162 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 490 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 171 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 661 269,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Attraktiv 3-roms selveierleilighet! Leiligheten ble oppført i 2004 og holder en gjennomgående god standard. Boligen har gode lys- og solforhold.  Dette kombinert med den praktiske planløsningen, sørger for en god atmosfære.

Populært boligområde på Lillaker. Fra leiligheten er det kort vei til "alt" du trenger i hverdagen som blant annet skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud!

- Attraktiv 3-roms beliggende i 2. etasje
- Parkeringsplass i felles garasjeanlegg
- Innbydende stue med store vindusflater
- Nordvendt balkong på 4,5 kvm
- Kjøkken med god skap- og benkeplass
- Hovedsoverom med utgang til østvendt balkong på 4 kvm
- Soverom nr. 2 med innvendig bod
- Tidløst bad med opplegg for vaskemaskin
- Lys og romslig entré med dørcallinganlegg
- Det medfølger en kjellerbod på 5 kvm
- Kort vei til "alt" du trenger i hverdagen!

Innhold: Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder entré, stue med utgang til en nordvendt balkong på 4,5 kvm, åpen kjøkkenløsning, to soverom, hvorav ett har utgang til en østvendt balkong på 4 kvm samt et baderom. Det medfølger en kjellerbod på 5 kvm samt en parkeringsplass i felles garasjeanlegg.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder entré, stue med utgang til en nordvendt balkong på 4,5 kvm, åpen kjøkkenløsning, to soverom, hvorav ett har utgang til en østvendt balkong på 4 kvm samt et baderom. Det medfølger en kjellerbod på 5 kvm samt en parkeringsplass i felles garasjeanlegg.

Utstyr

- Callinganlegg.
- Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
- Gulvstående komfyr.
- Kjøleskap med frysedel.
- Inntrukket oppvaskmaskin.
- Varmtvannsbereder fra Oso på 120 liter fra 2004.
- Skyvedørsgarderobe i entré.
- Brannvarsler.
- Husbrannslange.

Stue | Med utgang til balkong

Lys og romslig stue som er enkel å møblere. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med lys i boligen. Dette kombinert med den praktiske planløsningen sørger for en god atmosfære. På gulvet er det lagt tre-stavs parkett. Størrelsen er perfekt for å muliggjøre sosiale soner med plass til mange gjester. Du har god plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.

På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren, så stuen forlenges med den nordvendte balkongen på 4,5 kvm. Her har du plass til utemøblement og beplantning.

Kjøkken

Pent kjøkken fra byggeår (2004). Innredningen har hvite skapfronter og benkeplate av laminat med fliser på bakvegg. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Hvitevarene som komfyr, oppvaskmaskin og kombinert kjøleskap med frys medfølger. Videre er kjøkkenet utstyrt med en varmtvannsbereder på 120 liter. Veggene har blitt malt i lyse farger og på gulv er det tre-stavs parkett.

Soverom | Balkong

Boligen har to soverom med malte flater i tidløse farger. Hovedsoverommet er romslig og har god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og et stort garderobeskap. Garderobeskapet medfølger handelen. Fra hovedsoverommet er det utgang til en østvendt balkong på 4 kvm.

Det andre soverommet har plass til seng, kontorpult og øvrig møblement. Fra soverom nr. 2 er det adkomst til en praktisk, innvendig bod. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad

Tidløst og romslig baderom fra byggeår (2004). Baderommet inneholder servant med underskap, speil med overbelysning og stikkontakt, toalett og dusj med svingbare dusjvegger i herdet glass. Videre er det varmekabler i gulv og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel, så her har du alt du trenger på baderommet.

Entré

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en lys og romslig entré. Du har naturlig plass til å henge av deg yttertøy. Det er satt inn en skyvedørsgarderobe for ytterligere oppbevaringsplass. Leiligheten har en slett entrédør med sikkerhetslås, dørpumpe og kikkehull i brannklasse B30 og lydklasse 40dB. Ellers har oppgangen callinganlegg.

Beliggenhet

Velkommen til et attraktivt og populært boligområde på Lilleaker i bydel Ullern! Fra leiligheten er det kort vei til "alt" du trenger i hverdagen som blant annet skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Lilleaker sentrum byr på to matbutikker (Kiwi og Coop med post-i-butikk), apotek, Schlägergården, frisør samt sushirestaurant og kafé Grønn. Det er kort vei inn til byen, og til flotte tur- og friluftsområder, som f.eks. Sollerudstranda og Lysaker Brygge som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Videre ligger Fornebu en kort sykkeltur unna med fantastiske tur, strand og parkområder.

Ta turen innom Røa bad som bl.a. har 25-meter basseng, spa/terapibasseng, boblebad, barnebasseng, sklier og klatrevegg m.m. I tillegg er det kort vei til lekeplass, fotballbane, lysløype, skiløyper, idrettshall og treningssenter m.m. På Lille CC Vest ligger treningssenteret Sats. Det er godt med offentlig kommunikasjon i nærområdet. Det går buss (23/32) samt trikk fra Lilleaker og disse bruker henholdsvis 15 og 20 minutter til sentrum. Med tog/flytoget fra Lysaker stasjon er lokasjonen perfekt for pendlere eller for deg som liker å reise!

Felleskostnader

4 073 pr. mnd. Kabel TV, internett, vaktmestertjenester, drift og vedlikehold, trappevask, kommunale avgifter, felles forsikring, forretningsførsel, m.m.

Løpende kostnader

- Felleskostnader.
- Innboforsikring.
- Strømforbruk.
- Evnt alarm.
- Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Iht. skattelistene fra år 2021 var eiendomsskatten på kr. 1654,-. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld pr. 20.01.2023 er på kr. 0,-.
Andel fellesformue pr. 31.12.2021 er på kr. 44.550,-

Sameiet har ingen registrerte lån.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 781 682 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 414 054 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
Bad - Ved entré:
- Fallforhold (gulv).

Kjøkken:
- Varmtvannsbereder.

Elektrisk anlegg - Leilighet:
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- 3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende? Nei. dødsbo.

Boligens areal

Primærrom: 72 kvm, Bruksareal: 74 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 74 m².
Primærrom: 72 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, to soverom og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 004 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det medfølger en parkeringsplass i underjordisk garasjeanlegg.

Alle seksjonseiere har ervervet permanent bruksrett uten tidsbegrensning til én parkeringsplass hver.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 3 etasjer samt kjeller. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskillere hovedsakelig av betong. Flatt tak belagt med papp/membran (ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør med sikkerhetslås, dørpumpe og kikkehull i brannklasse B30 og lydklasse 40dB.
Balkongdører og vinduer med to-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 31.05.2005. Følger vedlagt.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Oppvarming via elektrisitet.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig, S-3591, datert 25.06.1997. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Lilleakerveien 44 - Oppføring av enebolig og støyskjerm. Se saksnr: 201914383. Status: Igangsettingstillatelse gitt.

Lilleakerveien 44 - Riving av tilbygg og bruksendring av tomannsbolig til enebolig. Se saksnr: 201914385. Status: Igangsettingstillatelse gitt.

Lilleakerveien 47 m.fl. - Planforslag til politisk behandling - Boliger. Partnerinvest AS foreslår å omregulere Lilleakerveien 47 m.fl. til boligformål med økt utnyttelse. Planforslaget innebærer riving av småhusbebyggelse for å tilrettelegge for ca. 165 nye boliger. Høyden varierer mellom 2 og 7 etasjer. Ullernchausséen 117/119 bevares. Byantikvaren fremmer alternativ med hensikt om å bevare Lilleakerveien 47.Se saksnr: 201805937.

Lilleakerveien - Oppgradering av Lilleakerveien mellom Sponhoggveien og Ombergveien. Se saksnr: 202119585. Status: Rammetillatelse gitt. 

Revisjon av reguleringsplan for småhusområder i Oslos ytre by (småhusplanen) - Fortsetter i sak 202300230. Se saksnr: 202102096.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1903/32-3/105  Erklæring/avtale 23.01.1903 
FRAVIKELSESKJENNELSE
Overført fra: 0301-10/65
Gjelder denne registerenheten med flere

1930/900956-1/105  Elektriske kraftlinjer 04.09.1930 
Overført fra: 0301-10/65
Gjelder denne registerenheten med flere

1948/9666-1/105  Erklæring/avtale 21.09.1948 
BYGGEFORBUD PÅ NÆRMERE ANGITT AVSTAND
Overført fra: 0301-10/65
Gjelder denne registerenheten med flere

1949/13505-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 21.11.1949 
Overført fra: 0301-10/65
Gjelder denne registerenheten med flere

1956/9780-2/105  Best. om vann/kloakkledn. 28.08.1956 
Overført fra: 0301-10/65
Gjelder denne registerenheten med flere

2004/87652-2/105  Erklæring/avtale 17.12.2004 
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere

2004/87652-1/105  Seksjonering 17.12.2004 
opprettet seksjoner:
snr: 9
formål: Bolig
sameiebrøk: 74/1336
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 1 - 15.

For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Lilleakerveien 43 boligsameie er registrert med org. nr. 889675772 og består av 15 eierseksjoner. Sameiets eiendom har gårdsnr. 10, bruksnr.65 i Oslo kommune.

Forretningsførsel:
Forretningsførselen er i henhold til kontrakt utført av Asker og Bærum Boligbyggerlag
(ABBL). Sameiets revisor er KPMG AS, v/ Svein Wiig.

Trappevask:
Vaskefirma Rene Trapper AS har gjennomført renhold i fellesarealene i henhold til
kontrakt. De har også gjennomført vårvask og vindusvask av fellesarealene.

Vaktmester:
Vaktmesterfirma Den hjelpende hånd (tidligere Den gode nabo) har utført utendørs
vedlikeholdsarbeid som plenklipping og klipping av beplantning rundt huset.

Forsikring

Gjensidige forsikring Polisenummer: 77312310

Den enkelte sameier må selv tegne innboforsikring.

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på 103.149,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 95.855,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styreleder informerer om følgende pr. 20.01.23: "Det er ingen fellesgjeld og det er heller ikke noen planer eller ønske om å oppta dette. Sameiet går med solid overskudd hvert år som er ment å dekke vedlikehold i årene som kommer. Felleskostnadene ble økt fra 01.01.2022 i takt med inflasjonen og dette har historisk førende for en årlig økning."

Kommende 5-årsperiode:
ABBL har i 2020 utarbeidet en vedlikeholdsplan for Sameiet basert på befaringer.
Styret har nedsatt en vedlikeholdsgruppe som følger opp denne planen.
Utvendig maling av bygget står på planen i kommende periode. Prosjektet vil bli gjennomført i mai/juni i år. Dette finansieres utelukkende gjennom sameiets opparbeidede overskudd (sameiet har ca. 900.000 på konto i dag og arbeidet er estimert til å koste ca. 250-300 tusen).

Utbygging av Ødegårds eiendom:
Styret har mottatt informasjon om den planlagte utbyggingen av Ødegårds eiendom.
Styret i L43, ført i pennen av Kristin Ekjord, har sendt et høringssvar til PBE om saken. Sameiet har mottatt informasjon om at Selvaag har overtatt som utbygger.
Styret mottok forslag til avtale med Selvaag i oktober. Styret sendte Selvaag avslag på
deres forslag til avtale 11.10.21. Siden den dato har styret ikke mottatt noe ny
informasjon i saken.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt. Dyreholdet må ikke være til sjenanse for de øvrige brukerne av
eiendommen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Hvitevarer på kjøkken.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den. Kjøper oppfordres derfor til å undersøke eiendommen grundig, gjerne med fagfolk.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, renteforsikring, flytteforsikring og boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 98 64 77 21 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Lilleakerveien 43, 0284, Oslo, Gnr. 10 bnr. 65 snr. 9 orgnr. 889675772 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

55-22-0215

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.