# TØYEN

Attraktiv 3-R loftsleilighet med 60 kvm gulvareal i 4. etasje | V.vann inkl. | Sentrumsnær | Ingen forkjøp

Magnus' gate 2B , 0650 Oslo

VISNINGER

30. januar mandag kl. 16:30-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Henrik Jensen
Henrik Jensen Partner / Eiendomsmegler
Henrik Stråkander
Henrik Stråkander Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

50%

eier sin egen bolig

93%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

62%

har bolig mellom 60-120 kvm

72%

av boligene er eldre enn 20 år

18%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 55 m²
Bruksareal 55 m²
Tomt 386 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 4
Byggeår 1890
Gårdsnummer 231
Bruksnummer 10
Energimerking G
FINN.no 288611251
Sist endret 29.01.2023 21:17
Prisantydning 4 500 000,-
Totalpris 4 669 044,-
Fellesutgifter 4 186,-

Beregnet totalkostnad

4 500 000,- (Prisantydning) 161 035,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 661 035,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 669 044,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Delikat og lys 3-roms loftsleilighet med en attraktiv beliggenhet på Tøyen! Loftsetasjen ble omgjort til bolig i 2004 og holder en gjennomgående god standard. Boligen ligger i en klassisk bygård fra 1890 - Her vil du bo sentrumsnært og samtidig ha kort vei til noen av byens mer fredelige deler.

- Beliggende høyt & fritt til i 4. etasje med svært lite innsyn
- Arealeffektiv og sosial planløsning
- Varmtvann og internett inkludert
- Generøs takhøyde på opptil 3,66 meter
- Delikat stue som er enkel å møblere
- Trebjelker som gir et særegent preg
- Tidsriktig fargevalg & tre-stavs parkett
- Stilrent kjøkken med hvitevarer
- To romslige soverom, hvorav ett vender mot bakgård
- Tidløst bad fra 2004 med vaskemaskin
- Innbydende entré med stor skyvedørsgarderobe
- Leiligheten disponerer en bod på 9,5m²
- Hyggelig bakgård med ettermiddagssol
- Felles rom for oppbevaring av sykler

Innhold: Leiligheten ligger i byggets 4. etasje (Loftetasje) og inneholder entré, stue, kjøkken, to soverom og bad. Det medfølger en kjellerbod på 9,5 kvm.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 4. etasje (Loftetasje) og inneholder entré, stue, kjøkken, to soverom og bad. Det medfølger en kjellerbod på 9,5 kvm.

Utstyr

- Callinganlegg.
- Vaskemaskin på bad.
- Hvitevarer på kjøkken.
- Seng med ny madrass på soverom.
- Skyvedørsgarderobe i gang.
- Felles brannvarslingsanlegg.
- Håndholdt brannslukker.

Stue

Stuen er delikat og lys i et tidsriktig fargevalg. På gulv er det lagt en lekker tre-stavs parkett. Det er satt inn store takvinduer som slipper inn rikelig med naturlig lys. Dette kombinert med den generøse takhøyden på opptil 3,66 meter sørger for en luftig atmosfære. Trebjelkene gir et særegent preg. Du har plass til både sofagruppe, TV med tilhørende møblement, ulike oppbevaringsløsninger og et spisebord.

Kjøkken

Leiligheten har en sosial planløsning med delvis åpen stue-/kjøkkenløsning. Boligen har en stilren kjøkkeninnredning fra 2015 med profilerte fronter i hvit utførelse og benkeplate av laminat. Det er flislagt mellom kjøkkenbenk og overskap. Det er godt med skap- og benkeplass for oppbevaring og matlaging. Hvitevarene som integrert komfyr med platetopp, frittstående oppvaskmaskin samt kjøleskap med fryser medfølger handelen.

Soverom

Boligen har to soverom med malte flater i tidløse farger. Begge soverommene har god plass til dobbeltseng, nattbord, øvrig møblement og garderobeskap. Soverom nr. 2 vender mot bakgården. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad

Tidløst baderom fra ombyggingsår (2004). Baderommet inneholder servant med underskap, speil med overbelysning og stikkontakt, toalett og dusjhjørne med innfellbare glassdører. Det er varmekabler i gulv og opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet! Vaskemaskinen medfølger handelen.

Entré

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en lys entré med dørcallinganlegg. Det er plass til å sette fra seg sko og henge fra seg yttertøy. For ytterligere oppbevaringsplass er det satt inn en stor skyvedørsgarderobe med speilfronter. Leiligheten har entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Det er adkomst via felles trappegang.

Beliggenhet

Velkommen til et populært og attraktivt nabolag. Leiligheten befinner seg i en tilbaketrukket gate, og samtidig sentralt på Tøyen. Det er få minutters gange til Tøyen Torg med sine butikker, biblioteker, kafeer og utesteder. I umiddelbar nærhet ligger også Kampen bydel med sitt særegne, trivelige og barnevennlige miljø mens Grønland og Grünerløkka med sitt yrende folkeliv både morgen og kveld, ligger en 10 minutters spasertur unna. Klosterenga park, Botsparken og Sommerfrydhagen ligger like ved, og det er få minutters gange unna de sentrale bygatene. Her vil du bo sentrumsnært og samtidig ha kort vei til noen av byens mer fredelige deler.

På Tøyen har du blant annet Tøyen torg, som virkelig har fått et løft de siste årene hvor det er åpnet mange hyggelige kaféer og spisesteder. Her finner du blant annet det populære pizza- og utestedet Postkontoret, Wasabi Sushi, tyrkisk på Anatolia, Skatten, asiatisk på Munks m.m. Grådi serverer kanskje byens beste brunsj og Brutus Mat og Vinbar byr på spennende småretter og naturvin. Det er kort gange til flere dagligvarebutikker med Rema 1000, Kiwi, Coop, Meny, søndagsåpne butikker som Joker, Easy Lavpris og Bunnpris, samt diverse grønnsakforretninger.

På Grønland finner du blant annet Grønlandskvartalene, som er knutepunktet til Bjørvika gjennom to nye gangbroer rett ved Teaterplassen. På Grønland har man alt innen gangavstand. Alt fra trikk, T-bane, bussforbindelser, Oslo S og Karl Johan. Noen av Oslos mest populære utesteder finner man også her, som for eksempel Oslo Mekaniske Verksted, Pigalle og Dattera til Hagen. Grønland Basar med blant annet Vinmonopol og spisesteder er rett ved. Den flotte restaurerte restauranten Olympen eller "Lompa" som den kalles på folkemunne, ligger rett borti gaten og er et populært samlingspunkt på Grønland. Teaterplassen er Grønlands solfylte samlingspunkt, hvor folk møtes. Teaterplassen har kaffebar, restauranter og populære barer/puber. I Bjørvika kan du besøke Operahuset, Deichman bibliotek, og det nye Munch-museet. Her kan du også ta en tur ut til den flotte badeplassen ved Vannkunsten eller på Sørengkaia, som er et fantastisk tilskudd til Oslo-beboerne.

Grünerløkka ligger også en liten gåtur unna, og kan by på en rekke spennende kaféer, restauranter, pulserende uteliv, servicetilbud, butikker, kino og treningssentre. I gangavstand fra leiligheten har du Kampen og Vålerenga med sine idylliske smågater og fargerike trehus.

Om man ønsker en gåtur eller en avslappende dag i parken, finner man blant annet vakre Botanisk Hage, Tøyenparken og Sofienbergparken med flotte parkmessige fasiliteter for late sommerdager. Gode treningstilbud og idrettsfasiliteter som f.eks. Tøyenbadet (som rehabiliteres i disse dager og er planlagt ferdigstilt i 2023), SATS på Kampen, Grünerløkka og Bjørvika, Fresh Fitness m.m. Det er heller ikke langt til Jordal Idrettspark.

T-banestasjon på Tøyen, samt holdeplass for bl.a. 20-bussen som stopper rett ved leiligheten (Kjølberggata holdeplass). I tillegg er det nærhet til holdeplass for 60-bussen, 37-bussen m.m. like i nærheten. Veien er heller ikke lang ned til Oslo S med Flytoget, trikk, T-bane og buss i alle byens retninger. Det er også bysykkel-stativer i området som er et ypperlig fremkomstmiddel på sommerhalvåret!

Felleskostnader

4 186 pr. mnd. Varmtvann, bredbånd fra HomeNet, trappevask, forretningsførsel, felles forsikring, drift og vedlikehold, kommunale avgifter, m.m.

I tillegg betales fibernett 100/100 kr. 419,- per mnd.

Løpende kostnader

- Felleskostnader.
- Innboforsikring.
- Strøm.
- Eventuell alarm.
- Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld av langsiktig lån for denne leiligheten utgjør kr. 161.035,- pr. 31.12.2022. I tillegg kommer andel av kortsiktig gjeld.

Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 14.010,04,- pr. 31.12.2021.

Borettslaget har ett registrert lån: Långiver er Handelsbanken, restgjeld per 31.12.2022 var kr. 2 238 174,-. Lånet gjelder rehabilitering, reparasjon og vedlikehold. Nominell rente per 09.01.23 er 4,55 % og terminlengde er på 1 måned. Lånet løper til 2048. Se for øvrig borettslagets regnskap med noter for informasjon om borettslagets langsiktige gjeld.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 156 050 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 161 781 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
Bad:
- Overflater vegger: Misfarging/svertesopp påvist på flisfuger. Fuger må rengjøres. Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Forholdet bør utbedres.
- Overflater gulv: Misfarging/svertesopp påvist på flisfuger. Fuger må rengjøres. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Fornying av gulvoverflate bør påregnes.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det er ikke observert synlige skader, men tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent. Utskifting av tettesjikt bør påregnes.
- Fallforhold (gulv): Gulv er tilnærmet flatt utenfor dusjsonen.

Kjøkken:
- Vannrør: Lekkasje fra ett-greps armatur. Armatur bør byttes.

Loft - innredet:
- Konstruksjonsoppbygging: Konstruksjonen er lukket og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om det ikke ble observert skader eller symptomer på skader. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Elektrisk anlegg:
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999.

Dører og vinduer:
- Takvinduer: Noe råteskader på ett takvindu i stue. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Takvinduer er erfaringsmessig å betrakte som risikoutsatt knyttet til inndriv av vann/kondens med påfølgende skader.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- 4. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger? Ja. Tilstandsvurdering våtrom av TEK Norge 18.01.22 Konklusjon. Badet er i normal stand, Badets tilstand er TG2 som tilsier svake symptomer på svikt. Det er ikke registrert skader, men normale forhold.

Boligens areal

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 55 kvm

4. etasje:
Bruksareal: 55 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, to soverom og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 386 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Bygård over fire etasjer samt kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger teglstein/murkonstruksjoner. Etasjeskillere
av trekonstruksjoner. Yttervegger av teglstein som er utvendig pusset og malt. Tak av trekonstruksjoner tekket med takstein/takplater (taket er ikke
besiktiget). Leiligheten har entredør med brannklasse B30 og lydklasse 35dB . Vinduer med to-lags glass og karmer/rammer av tre fra 2004.
Takvinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2004.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. Det foreligger bygningsanmeldelse datert 28.07.1892 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Det foreligger ferdigattest datert 16.10.2017 på oppføring av balkonger.

Det foreligger ferdigattest datert 08.11.2019 på rehabilitering av skorstein.

Det foreligger ferdigattst datert 18.02.2005 for innredning av 2. stk leiligheter på loft over 3. etasje.

Det foreligger ferdigattest datert 07.07.1993 for utbedring av boligblokk.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 12.000 kwh pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Gården er registrert som bevaringsverdig i Byantikvarens Gule liste pr. januar 2013.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Håkons gate 14 - 16 - Bestilling av oppstartsmøte - Omsorgsboliger. Planforslaget legger opp til et bygningsvolum på begge de to eiendommene
vegg-i-vegg med bygården i Håkons gate 12. (Tidstypisk "1890-gård"). Se saksnr: 201905974. Status: Sendt Byrådsavd.

Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1950/412228-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 28.09.1950 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. loft
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
 
1990/77692-1/105  Erklæring/avtale 20.12.1990 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:9  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:279  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:281  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:386 Snr:1-15
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:388  
Rett til adkomst,vedlikeh. av ledninger, plikt til utbedr.
etter komm. krav (30 år). Fl. best. Kan ikke slettes uten
samtykke fra Oslo Kommune v/dir. for Eiendom og Utbygging.

2015/197411-1/200  Pantedokument 04.03.2015 
BELØP: NOK 36.250.000
Panthaver:MAGNUS GATE 2 BORETTSLAG  
Org.nr: 914325161

2016/917490-1/200   ** Prioritetsbestemmelse 07.10.2016 
veket for: PANTEDOKUMENT 2016/810147-1/200

2020/2401033-1/200   ** Prioritetsbestemmelse 30.04.2020 21:00 
veket for: PANTEDOKUMENT 2020/2372060-1/200

2020/2372060-1/200  Pantedokument 23.04.2020 14:39 
BELØP: NOK 2.400.000
Panthaver:HANDELSBANKEN EIENDOMSKREDITT FILIA  
Org.nr: 991303995
Elektronisk innsendt

2020/3048359-1/200   ** Massetransport 18.09.2020 14:33 
Fra:HANDELSBANKEN  
Org.nr: 971171324
Til:HANDELSBANKEN EIENDOMSKREDITT FILIA  
Org.nr: 991303995
Elektronisk innsendt

1874/900133-1/105  Opprettelse av matrikkelenheten 01.09.1874 
OPPRETTELSE - FRADELT FRA AAKEBERGVN 20 - UTGÅTT

Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-231/281
Rettigheter i eiendomsrett
1988/23802-1/105  Best. om adkomstrett 08.04.1988 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:9  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:10  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:279  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:388  
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Bestemmelse om garasje/parkering
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Lagets navn er Magnus gate 2 borettslag med organisasjonsnummer 914325161.

Styrets e-postadresse: magnusgate2ab@gmail.com.

Forretningsførsel og revisjon:
Forretningsførselen er utført av Hammersborg Eiendomsforvaltning AS. Kontaktperson er Ida Setervang. Styreleder har jevnlig kontakt med forretningsfører. Selskapets revisor er Rsm AS.

Rene Trapper AS leverer renholdstjenester.

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget.
Nei.

Forsikring

Borettslaget er forsikret i Gjensidige Forsikring ASA, polisenr. 88799981. Andelseier må selv tegne hjem-/innboforsikring.

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på 141.832,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 80.500,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.

Bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget. Juridiske personer kan likevel tegne og eie andeler i samsvar med borettslagsloven §§ 4-2, 4-3 og 2-13. Ingen fysiske personer (enkeltpersoner) kan eie mer enn en andel. Juridiske personer som blir medlemmer av borettslaget kan erverve inntil 10 prosent, men likevel minst èn, av andelene i borettslaget.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har i perioden arbeidet med følgende saker;
- Arrangert dugnader vår og høst
- Arbeid med grøntanlegg
- Arrangert julegrantenning
- Diverse saker ang. aksjonærer
- Vedlikehold av fasade
- Beskjæring av trær
- Rens av takrenne
- Alminnelig vedlikehold
- Korrespondanse med forretningsfører
- Opprettholdelse av årlige serviceavtaler
- Byttet lås på hovedport
- Arbeidet med håndtering av problemer med fugler

Styreleder informerer om følgende pr. 10.01.23: "Det er planlagt utskiftning av vinduer, men denne enheten blir ikke berørt at dette da vinduer er fra 2005. Felleskostnadene ble økt nå 01.01.23 og det er kun planlagt standard indeksregulering i årene som kommer."

Normalt vedlikehold må påregnes.

Husdyrhold

Følgende er oppgitt i husordensreglene:
Dyrehold er i alminnelighet tillatt så lenge dette ikke er til plage for andre beboere/leilighetsbrukere. Ved gjentatte klager på et dyr, kan styret beslutte å forby dette dyret hvis det beviselig er til ulempe for øvrige brukere av eiendommen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Hvitevarer på kjøkken.
- Vaskemaskin på bad.
- Seng med helt ny madrass.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, renteforsikring, flytteforsikring og boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 99 69 24 27 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Magnus' gate 2B, 0650, Oslo, Gnr. 231 bnr. 10, andelsnr. 13 i Magnus Gate 2 Borettslag med orgnr. 914325161 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

55-23-0001

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.