# RÅDE

Flott, oppgradert fritidsbolig m/gode solforhold | Tilbaketrukket | Badstue | Biloppstillingsplass | Nær strand & sjø

Hestevoldbråten 7 , 1643 Råde

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Christian Amcoff
Christian Amcoff Partner / Eiendomsmegler
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 60 m²
Bruksareal 62 m²
Tomt 3 725 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 1965
Gårdsnummer 24
Bruksnummer 34
Energimerking G
FINN.no 303728515
Sist endret 31.05.2023 10:32
Prisantydning 3 700 000,-
Totalpris 3 803 769,-

Beregnet totalkostnad

3 700 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 92 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 700 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 103 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 803 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Flott fritidsbolig beliggende i landlige omgivelser like ved Saltnes, nær strand og sjø samt store grøntområder. Fritidsboligen inneholder vindfang/gang, stue, kjøkken, tre soverom, toalettrom samt innvendig bod på 2 kvm.

- Attraktiv fritidsbolig i rolig og tilbaketrukket område
- Oppført i 1965 og senere påbygd i 1997
- Gode parkeringsmuligheter for både båt og bil
- Oppgradert i nyere tid med bla. innlagt vann og kloakk
- Utendørs vedfyrt badestamt fra 2019
- Skargards Swedish hot tubs
- Vedovn & luft/luft-varmepumpe i stue (hoveddel)
- Nytt sikringsskap med automatsikringer fra 2016
- Uthus på 6 kvm bestående av innredet uthus, toalettrom
- Uthus mot nord på 7 kvm bestående av innredet rom m/servant
- Tre utvendige boder på totalt 22 kvm
- Kort sykkeltur til populære strender og båthavn
- Ferier i grønne og usjenerte omgivelser
- Kort vei til ulike servicetilbud i Saltnes sentrum

Innhold:
- Fritidsbolig på 62 kvm (BRA) som inneholder vindfang/gang, stue, kjøkken, tre soverom, toalettrom samt innvendig bod på 2 kvm.
- Uthus på 6 kvm bestående av innredet uthus, toalettrom.
- Uthus mot nord på 7 kvm bestående av innredet rom med servant.
- Isolert badstue med vedovn på 3 kvm.
- Tre utvendige boder på totalt 22 kvm.

Innhold

- Fritidsbolig på 62 kvm (BRA) som inneholder vindfang/gang, stue, kjøkken, tre soverom, toalettrom samt innvendig bod på 2 kvm.
- Uthus på 6 kvm bestående av innredet uthus, toalettrom.
- Uthus mot nord på 7 kvm bestående av innredet rom med servant.
- Isolert badstue med vedovn på 3 kvm.
- Tre utvendige boder på totalt 22 kvm.

Utstyr

- Skargards Swedish Hot Tub fra 2019.
- Badstue med vedovn.
- Ildsted av type vedovn fra nyere tid plassert i stue.
- Garderobeskap på soverom.
- Opplegg for vaskemaskin.
- Luft/luft-varmepumpe plassert i stue fra 2016.
- Varmtvannsbereder på 200 liter fra 2016.
- Sikringsskap plassert i soverom, utstyrt med automatsikringer, automatisk måler og innholdsfortegnelse (Innmat sikringsskap fra 2016)
- Røykvarsler.
- Brannslukningsapparat.
- Parabol
- Utestikk.
- Utelys
- Markise fra 2020
- Diverse belysning og panelovner.

Eiendommen

Eiendommen har en fin beliggenhet i et landlig og etablert fritidsområde ved Saltnes. Tomten er på 3 725 m² og er skrånende mot syd. Eiendommen er hovedsakelig bestående av naturtomt med diverse beplantninger, plenareal, noe fjell og trær. Det er god plass til diverse utemøblement, grill, beplantning, m.m. Her kan du tilbringe varme sommerdager! Med en badstue på 3 kvm og en vedfyrt badestamp fra Skargards (2019) får du et naturlig sted å lade opp batteriene, ditt eget lille "hjemmespa" som du kan nyte. På tomten er det to uthus som er innredet på totalt 13 kvm med innredet rom samt tre utvendige boder på totalt 22 kvm.

Fritidsbolig

Fritidsboligen er på 62 kvm (BRA) og inneholder vindfang/gang, stue, kjøkken, tre soverom, toalettrom samt innvendig bod på 2 kvm. Boligen er blitt oppgradert og oppusset i nyere tid med bla. innlagt vann og kloakk. Hoveddelen er beliggende østvendt med gode sol og lysforhold.

Stuen har store vindusflater som gir godt med lysinnslipp. Videre har boligen en gjennomgående planløsning som sørger for en god atmosfære. Stuen oppvarmes med en vedovn fra nyere tid samt luft/luft-varmepumpe fra 2016. Inspeksjon av pipe/ildsted er utført i 2023 av Mosseregionen interkommunal brann og redning, hvor ingen avvik ble registrert. Overflatene er hovedsakelig overflatebehandlet med panel og gulvet er belagt med tregulv.

Kjøkkeninnredningen har profilerte fronter i eik samt heltre og laminat benkeplate. Under overskapene er det satt inn belysning. Videre er det avsatt plass for hvitevarer som komfyr og kjøl/frys. Det er godt med skap- og benkeplass for matlaging og oppbevaring.

Boligen har tre romslige soverom med plass til seng, nattbord og ulike garderobeløsninger. Fra det ene soverommet er det adkomst til en innvendig bod på ca. 2 kvm. Sikringsskap plassert i soverom, utstyrt med automatsikringer, automatisk måler og innholdsfortegnelse. Innmaten i sikringsskapet er nytt i 2016.

Toalettrommet består av servant med underskap, speil, vegghengte skap, dusjkabinett og toalett. Det er opplegg for vaskemaskin. Toalettrommet er fra ca. 1990-tallet.

Noe oppgradering/moderniseringsbehov for å tilfredsstille dagens krav til standard må påregnes mtp. alder og som en naturlig del av en bygnings aldringsprosess.

Beliggenhet

Rolig og tilbaketrukket område ved skogkanten midt mellom Saltnes og Tomb. Her kan du feriere i skjermende og fullstendig usjenerte omgivelser, og ha enkel vei til alle sommergleder som sjøen, svabergene og vakre turområder. Området består avbåde gårdsbruk, hytter og bolighus. Det er kort vei til badestrand, fiskemuligheter, golfbane, lokalbutikk, barnehager og skoler. Fra Krogstadfjorden har du et flott  utgangspunkt for dagsturer i Oslofjorden og kystperler som Engelsviken og Hankø, samt Tønsberg på Vestfold-siden av fjorden. Rett utenfor munningen av Krogstadfjorden ligger også de populære Sletter-øyene med blant annet bademuligheter. Saltnes ligger ved sjøen ved grensen mellom Råde og Fredrikstad kommune. Det er kort avstand til Østfoldbyene; Moss, Fredrikstad og Sarpsborg.

Løpende kostnader

- Strømforbruk.
- Kommunale avgifter.
- Eiendomsskatt.
- Bygnings- og innboforsikring.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter for år 2023 er estimert til å være på kr. 4.200,-. De kommunale avgiftene består av kommunalt vann og avløp, branntilsyn-/feiegebyr og festeavgift. Avgiftene går til å sikre rent vann i springen og at avløp/spillvann blir renset.

Eiendomsskatt for eiendommen er på kr. 4729,- pr. år. Det tas forbehold om at det kan være avvik i registre/kart/arkiv i forhold til den faktiske situasjonen og at det kan foreligge forhold omkring eiendom og bygninger som kommunen ikke er kjent med.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 397 500 pr. 03.05.2023.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
- Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Takrenner og nedløp med noe slitasje grunnet elde. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må
beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

- Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er avvik: Det bemerkes at ytterkledning går helt ned til terreng enkelte steder. Det er stedvis lite eller ingen lufting. Det er stedvis noe værslitte overflater grunnet elde. Tiltak: Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen. Tiltak: Det anbefales terrengjustering eller justering av ytterkledning slik at denne ikke går ned i terreng. Det anbefales min 20 cm klaring mellom ytterkledning og terreng. Jevnlig vedlikehold må påregnes.

- Takkonstruksjon/Loft: Det er lukket skrå isolert himling uten inspeksjonsmulighet. Det er noe slitasje på vindskier, utstikk og gesims. Myggnetting i gesims er stedvis hullete. Tiltak: Det anbefales inspeksjon i konstruksjonen ved neste oppussing/utbedring av tak. Det bør påregnes noe vedlikehold på vindskier, takutstikk og gesims Muggnetting bør skiftes ut der den er skadet.

- Vinduer: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Karmer er stedvis værslitte utvendig.
Det bemerkes at vinduer har passert mer enn halvparten av forventet brukstid. Tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold.

- Dører: Ytterdør/terrassedør i furu utførelse med glassfelt fra 1995. Kodelås. Vurdering av avvik: Dør har noe utvendig slitasje grunnet elde. Tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold.

- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
Rekkverket er målt til ca 90cm høyt. Dette er lavere enn dagens krav som er min 1m hvis høyden til gulv/terreng overskrider 0,5m. Det er stedvis noe værslitt gulv og rekkverk. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav, men det anbefales. Det må påregnes løpende vedlikehold.

- Utvendige trapper: Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av åpninger i rekkverk til dagens forskriftskrav, men det anbefales.

- Overflater: Det er stedvis noe hakk og riper og merker etter bilder og møbler. Tiltak: Behov for oppgradering av innvendige overflater er en skjønnsmessig vurdering og må vurderes deretter, men det må alltid påregnes noe
overflatebehandling ved eierskifte.

- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er målt avvik på opp til ca 30mm i stuen. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for utbedring.

- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Andre tiltak:
Det anbefales radonmåling.

- Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Tiltak: Tidspunkt for piperehabilitering nærmer seg.

- Krypkjeller: Bygningen ligger på fjell på en høyde så det er lite tilsig, men noe. I hjørnet mot sydvest er det mye edderkoppballer i tak som er en indikasjon på høy fuktighet. Det ble målt vektprosent i taklekter til 21,4%. Fuktmålingene (vektprosent mellom 21 og 26%) viser at treverket er fuktig. Det er gode vekstvilkår for råtesopp.
Ventiler i grunnmur. Tiltak: På generelt grunnlag anbefales det jevnlig kontroll av krypkjeller. Det anbefales å ikke lagre gjenstander av organisk materiale i krypkjeller da dette kan gi grobunn for sopp. Det hvor det er mest edderkoppballer i innvendig tak er i samme området som ytterkledning er tett på terreng. Tiltak for å redusere
fuktbelastning i dette området anbefales.

- Kjøkken - overflater og innredning: Innredning har noe slitasje grunnet elde. Tiltak: Det bør påregnes noe vedlikehold.

- 1. etasje - toalettrom: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Gulvbelegg på gulv har ikke oppkant og det er ikke sluk i gulv. Det er panel på vegger.
Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. Det anbefales å etablere lekkasjestopper i rom med sanitære
installasjoner uten sluk. Det må ikke dusjes direkte på gulv og vegger da det ikke er våtromsstandard.

- Vannledninger: Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-i-rør-system. Det er ikke tettemuffer i enden av rørene i kjøkkenbenk. Tiltak: Det må monteres tettemuffer i enden av varerørene.

- Avløpsrør: Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg. Tiltak: Det er opplyst av eier om at det ikke er stakeluke på avløpsanlegget. Dette bør etableres.

- Ventilasjon: Det er naturlig avtrekk fra toalettrom. Det er krav om mekanisk avtrekk for å kunne få TG1. Tiltak:
Det bør etableres mekanisk avtrekk fra toalettrom.

- Elektrisk anlegg: El-anlegget er kun enkelt vurdert da dette ikke er takstmannens kompetanseområde. Ved salg anbefales det alltid inspeksjon av autorisert elektriker. Eier av boligen har ansvaret for at det elektriske anlegget til enhver tid er forskriftsmessig, og at det brukes i samsvar med produsentens anvisninger.

- Grunnmur og fundamenter: Det er enkelte steder med noe avskalling av puss og huller i pussen på
nordsiden. Tiltak: Det bør påregnes noe vedlikehold på grunnmur og tetting av de hullene på nordsiden.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:
- Branntekniske forhold: Det ble utført kontroll av det stedlige brann og feiervesen iht. fremlagt
dokument den 10.03.2023 eneste avvik var gammelt brannslukkingsapparat.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3. Ja, kun faglært. Nytt bad.

- 2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Se rørlegger beskrivelse.

- 2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Ja. Se rørlegger beskrivelse.

- 2.3 Er arbeidet byggemeldt? Ja. Se rapport 7.

- 4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun faglært. Vann og kloakk fra kommunen 2016.

- 13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14. Ja, kun faglært. Nytt el skap.

- 13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Ja.

- 14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Råde Elektro.

- 22. Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest? Nei. Boder ikke søkt kommunen.

Tilleggskommentar: Se dokumentasjoner hos megler.

Boligens areal

Primærrom: 60 kvm, Bruksareal: 62 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 62 kvm.
Primærrom: 60 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang/gang, stue, kjøkken, tre soverom og toalettrom.

Krypkjeller:
0 kvm. Adkomst til krypkjeller via utvendig åpning i grunnmur.

Uthus:
S-rom: 6 kvm. Innredet uthus, toalettrom.

Uthus mot nord:
S-rom: 7 kvm. Innredet rom med servant.

Badstue:
S-rom: 3 kvm. Badstue.

Bod:
S-rom: 22 kvm. Bod, bod 2 og bod 3.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 3 725 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiendommen er på 3 725 m² og er skrånende mot syd. Eiendommen er hovedsakelig bestående av naturtomt med noe fjell i dagen, trær og diverse beplantninger. Opparbeidet med noe plenareal. Biloppstillingsplass på egen eiendom.

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplass på egen eiendom.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Råde kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Fritidsbolig over 1-plan med 1. etasje. Krypkjeller under del. Tilhørende flere uthus.

Konklusjon; Fritidsbolig 1965 og tilbygget i 1997. Boligen har vært i eiers eie siden 2015. Eiendommen har en fin beliggenhet i et landlig og etablert fritidsområde ved Saltnes. Boligen er blitt oppgradert og oppusset i nyere tid med bla. innlagt vann og kloakk.
Boligen er gjennomgående og med standard med varierende alder. Noe oppgradering/moderniseringsbehov for å tilfredsstille dagens krav til standard må påregnes mtp. alder og som en naturlig del av en bygnings aldringsprosess.

Fritidsbolig:
Utvendig:
- Taktekking: Yttertaket er tekket med takpapp. Taktekking fra 2019 utført av Tak & Vedlikehold AS. Inspeksjon av yttertak er utført fra bakkeplan og innvendig kaldtloft der dette er mulig.
- Nedløp og beslag: Takrenner, nedløp og beslag er av type plastbelagt stål antatt fra 1980-tallet. Pipe helbeslått i 2017 av Tak & Vedlikehold AS. Det bemerkes at kontrollen ble utført fra bakkenivå. Ingen store unormale avvik ble observert foruten normal bruksslitasje. Det var oppholdsvær på befaringsdagen slik at renner og nedløpsfunksjon er vanskelig å stadfeste med sikkerhet.
- Veggkonstruksjon: Yttervegger er oppført i tradisjonelt bindingsverk utvendig kledd med liggende trepanel fra byggeåret.
Ukjent når ytterkledningen sist ble utvendig overflatebehandlet. Bygningen er trolig isolert etter byggeårets gjeldende krav til isolasjon. Dette kan følgelig ikke med sikkerhet stadfestes da dette ligger skjult i byggkonstruksjonen. Befaringen baserer seg på stikkprøver og utføres normalt sett fra bakkeplan.
- Takkonstruksjon/Loft: Takkonstruksjon er av type dobbelt pulttak. Konstruksjonen er luftet via raftet.
- Vinduer: Vinduer i tre med isolerglass hovedsakelig med varierende alder.
- Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren på bygningen er av type grunnmur i betong fra byggeåret. Begrenset inspeksjonsmulighet. Totalt sett betraktes grunnmur å ivareta opprinnelig tiltenkt funksjon og fremstår i normal forventet stand på bakgrunn av visuelle observasjoner.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Etasjeskillere i tre mot krypkjeller. Nivellering av gulvoverflater ble utført i hovedrom som eksempelvis
stue. Mindre skjevheter/helningsavvik i en bruktbolig er å anse som normalt og må forventes.

Uthus: Bygningen er fundamentert med punkter i Leca til stedlige masser. Yttervegger er oppført i tradisjonell bindingsverk utvendig
kledd med panel. Takkonstruksjon av type saltak tekket med papp. Tredør med kodelås. Vindu. Innlagt strøm. Tregulv og panel
på vegger. I siderom er det liten varmtvannsbereder, Sinderella toalett og servant. Det er sommervann.

Uthus mot nord: Bygningen er fundamentert med punkter i Leca til stedlige masser. Yttervegger er oppført i maskinlaftet plank. Takkonstruksjon av type saltak tekket med shingel. Tredør med glassfelt. Vindu. Innlagt strøm. Tregulv og malt panel på vegger. Servant. Sommervann. Terrasseplatting utenfor.

Badstue: Iglosauna. Byggesett fundamentert direkte på bakken på stedlige masser. Bygget som iglo. Isolert. Vedovn.
Innvendig panel og plassbygde benker.

Bod: Bygningen er fundamentert med punkter i Leca til stedlige masser. Yttervegger er oppført i tradisjonell bindingsverk utvendig
kledd med panel. Takkonstruksjon av type pulttak tekket med plater. Tredør med glassfelt. Vindu. Innlagt strøm. Sponplater på
gulv og osbplater på vegger.

Ferdigattest / brukstillatelse

Eiendommen er registrert "tatt i bruk" iht. Råde kommune. Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige. Det gjøres oppmerksom på at det ikke foreligger midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på tilbygg fra 1997.

Det bemerkes at det ikke er søkt om bygging av uthus eller om innlegging av sommervann i uthus. Det er derfor ikke foretatt noen offentlig kontroll av byggearbeidene. Eiendommen selges slik den fremstår og selger påtar seg ikke ansvar for å byggemelde nå i ettertid. Fra kommunen kan det komme reaksjoner overfor eier, ved f. eks krav om tilbakeføring eller krav om omsøking, ileggelse av overtredelsesgebyr mv. Uavhengig av reaksjonsform fra kommunen, blir dette kjøpers ansvar og risiko siden boligen selges slik den fremstår. Arealet er målbart selv om de ikke er godkjent til varig opphold.

Det foreligger ikke godkjente byggetegninger. Det er da ikke kontrollert om boligen stemmer med tegninger fra oppføringstidspunktet.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er beliggende i et uregulert område avsatt til LNF-område i gjeldende kommuneplan KD-plan Saltnes. Oppl. iht.kommunekart.com. Det anbefales å sette seg inn i kommuneplanens bestemmelser for nærmere opplysninger om begrensningene m.v. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Utgangspunktet er at alle tiltak i LNF- områder skal være i samsvar med planformålet, det vil si at de skal tjene landbruks-, natur- eller friluftsformål. Dette fremgår direkte avplan- og bygningslovens § 11-6, 2.ledd. Tiltakene må ikke være i strid med viktige landbruks-, natur- eller friluftsinteresser, eller fører til en vanskelig håndterbar presedens hvor summen avmange tiltak kommer i konflikt med de interessene som skal ivaretas i LNF - områdene.

Kommunedelplan for Saltnesområdet 2007-2019 - Sammendrag:
Saltnesområdet har de senere år stått for brorparten av befolkningstilveksten i Råde kommune, mens kommunesenteret Karlshus har hatt en nedgang. Dette skyldes Saltnesområdets attraktivitet som bosted ved kysten og at det her har vært tilrettelagt for nye boligområder, mens Karlshus ikke har hatt muligheter for nye boligområder før nå, etter at Kommunedelplan for Karlshusområdet 2005-2017 ble vedtatt i 25.08.05.

De første føringene for utarbeidelse av Kommunedelplan for Saltnesområdet ble gitt i Kommuneplan Råde kommune, arealdelen 2003-2014, vedtatt av kommunestyret 06.02.03. Her pekes på behovet for ny satsing for bolig- og næringsutvikling i Karlshus, samtidig som det pekes på en nedtoning av utbyggingstempoet i Saltnes. Som viktig grunnlag for arbeidet med kommunedelplanen er det senere utarbeidet en Stedsanalyse for Saltnesområdet som har fått politisk tilslutning, noe som gjenspeiles i vedtatt planprogram og arealstrategier.

Føringer for planarbeidet finnes også i statlige og regionale føringer for kommunens arealforvaltning gitt gjennom lovverket, rikspolitiske retningslinjer, stortingsmeldinger, sentrale rundskriv og fylkesplaner.

De vedtatte arealstrategiene peker på å minske presset på gjenværende arealreserver og husholdere med disse slik at man kan ha et godt leve- og oppvekstmiljø i Saltnes, og uten å komme i for sterk konkurranse med øvrige områder av kommunen, som kommunesenteret i Karlshus. Samtidig er det et viktig mål for kommunedelplanen og fremtidig detaljplanlegging å ivareta stedskarakteren og de kvaliteter Saltnes har som attraktivt boområde, dvs. de faktorer som i utgangspunktet har motivert folk for flytting til området.

Hovedmålet for den fremtidige arealbruken i Saltnesområdet er derfor uttrykt som:
Arealene i Saltnesområdet skal planlegges og utnyttes med vekt på et godt leve- og
oppvekstmiljø som hensyntar "tålegrensen" for stedets kvaliteter knyttet til naturgrunnlag, friluftsliv, rekreasjon og historisk identitet
For å nå dette målet er det derfor fokusert spesielt på arealreserven og fremtidige utbyggingsformål, grønnstruktur og strandsonen.
Arealreserven innenfor hva som kan defineres som en "langsiktig tettstedsgrense" (40-50 år) er anslagsvis på ca. 300 dekar til boligbygging og ca. 120 dekar til offentlige formål og friområder. Av reserven legges nå 67 dekar ut til bolig- og næringsformål i "Saltnes syd", og ca. 70 dekar til offentlige formål og friområde på Tangenjordet.

Grønnstrukturen i Saltnes mangler en større sammenheng i dag og må i fremtiden styrkes gjennom helhetlig planlegging. En hovedutfordring vil være å begrense fortettingen av boliger i strandsonen (etter RPR-O). Dette av hensyn til vegetasjons- og landskapsbildet mot fjorden, dvs. land- og vegetasjonsformene som danner synsranden fra sjøen, samt allmennhetens muligheter for adkomst mot fjorden.
For å unngå ytterligere utbygging i det nærmeste beltet mot fjorden (tilnærmet 100 m-beltet) har kommunen valgt å opprettholde arealkategorien landbruks-, natur- og friluftsområde (LNF-område) her, som i kommuneplanens arealdel. Videre er det innført differensierte bestemmelser for byggeområdene, samt retningslinjer med "hensynskriterier" for detaljplanleggingen. I tillegg angir bestemmelsene grenser for maksimum samlet bebygd areal og maks mønehøyder.

Sjøområdene er gjennomgått i planen, og områder med særlige naturverdier og friluftsverdier er vist på kartet. Det er ikke satt av noen nye områder for båthavner.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Bestemmelse om adkomstrett: Eiendommen skal ha rett til å anlegge adkomstvei frem til tomten over selgerens eiendom gnr. 24, bnr. 5 på sted som anvises av selgeren, og med en effektiv kjørebredde på inntil 2,5 meter. Eieren av hovedbølet 24/5 skal også ha rett til å bruke denne vei.

Erklæring om bruksrett til vei:
Hjemmelshaver av gnr. 24, bnr. 16 i Råde kommune gir bruksrett til vei til nåværende og fremtidige eier av gnr. 24, bnr. 34 i Råde kommune. Bruksretten gjelder den del av veien beliggende på gnr. 24, bnr. 16, som blir brukt for adkomst til fritidseiendommen.

Kopi av grunnboken:
1963/4647-1/87  Registrering av grunn 08.10.1963 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:3017 Gnr:24 Bnr:5

2020/579808-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  01.01.2020 00:00 
 
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 3017-24/5
Rettigheter i eiendomsrett
1963/5876-2/87  Best. om adkomstrett 18.12.1963 
rettighetshaver:Knr:3017 Gnr:24 Bnr:34  

Rettigheter på 3017-24/16
Rettigheter i eiendomsrett
2015/1090837-2/200  Bestemmelse om veg 23.11.2015 
rettighetshaver:Knr:3017 Gnr:24 Bnr:34  

Rettigheter på 3017-24/16
Rettigheter i eiendomsrett
2015/1090837-3/200  Best. om vann/kloakkledn. 23.11.2015 
rettighetshaver:Knr:3017 Gnr:24 Bnr:34 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.

Rettigheter på 3017-24/16
Rettigheter i eiendomsrett
2016/149302-1/200  Best. om vann/kloakkledn. 19.02.2016 
rettighetshaver:Knr:3017 Gnr:24 Bnr:34  
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.

Vei/vann/avløp

Kommunalt vann. Privat stikkledning antatt fra nyere tid (2016). Eier er selv ansvarlig for stikkledninger til påkoblingspunkt. Kommunalt avløp. Privat stikkledning antatt fra nyere tid (2016). Eier er selv ansvarlig for stikkledninger til påkoblingspunkt.

Forsikring

Storebrand

Kjøper må tegne bygnings- og innboforsikring.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Hvitevarer på kjøkken.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Hyttepakken Gjennom forsikringen får du spesialisert juridisk bistand hvis du oppdager skjulte feil eller mangler ved hytten din, slik at du kan få den erstatningen du har krav på. I tillegg dekker forsikringen nødvendig teknisk bistand og eventuelle idømte saksomkostninger. Forsikringen tar med andre ord hånd om den økonomiske risikoen det innebærer å reklamere på et boligkjøp, i tillegg til å hjelpe deg gjennom prosessen. Hyttepakken inneholder boligkjøperforsikring og Super innboforsikring, og kan inneholde Standard hytteforsikring avhengig av hyttens eierform. Selve hytteforsikringen kan oppgraderes til superdekning mot et tillegg i prisen. Se forsikringsvilkårene på if.no for nærmere beskrivelse av hver enkelt dekning.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 98 69 09 36 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Pantet følger av "Lov om pant" og skal ikke tinglyses. 

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Hestevoldbråten 7, 1643, Råde, Gnr. 24 bnr. 34 i Råde kommune

Oppdragsnummer

55-23-0058

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.