# HOBØL/ RINGVOLL

Attraktiv og familievennlig halvpart av tomannsbolig fra 2017 | Solrike uteplasser & hage | Dobbeltgarasje

Moløkka 35F , 1827 Hobøl

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Henrik Jensen
Henrik Jensen Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

68%

eier sin egen bolig

76%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

64%

har bolig på over 120 kvm

29%

av boligene er nyere enn 20 år

31%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Eierseksjon
Primærrom 159 m²
Bruksareal 164 m²
Tomt 1 094 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 4
Etasje 1
Byggeår 2017
Gårdsnummer 896
Bruksnummer 55
FINN.no 320272398
Sist endret 25.09.2023 11:05
Prisantydning 4 300 000,-
Totalpris 4 416 519,-

Beregnet totalkostnad

4 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 107 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 300 000,-)) -------------------------------------------------------- 116 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 416 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en moderne og innholdsrik halvpart av tomannsbolig fra 2017! Her er det fokus på bokvalitet og gode innredningsløsninger! Du vil få mange av kvalitetene du trenger i hverdagen som blant annet balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Det er store vinduer, samt åpne og sosiale rom som sørger for en luftig atmosfære. På varme sommerdager vil du sette pris på de solrike uteplassene!

- Barnevennlig familiebolig med god bokvalitet
- Moderne innredet og luftige rom
- Solrik markterrasse på 39 kvm med hage
- Herlig, vestvendt balkong på 8 kvm
- To stuer, to bad og tre soverom
- Walk-in closet og innvendig bod
- Separat vaskerom med teknisk rom
- Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner
- Store vindusflater med mye lysinnslipp
- Garasje på 33 kvm med elektrisk port
- Kort vei til skoler og barnehager
- 300 meter til buss retning Moss og Askim

Innhold:
Boligen går over to plan.

1. etasje: Entré, stue med utgang til vestvendt markterrasse på 39 kvm, åpen kjøkkenløsning, vaskerom/teknisk rom og bad.
2. etasje: Gang, TV-stue med utgang til vestvendt balkong på 8 kvm (evnt. soverom), tre soverom, walk-in closet, innvendig bod og bad. 

Det medfølger en garasje på 33 kvm samt biloppstillingsplasser i gårdsplass.

Innhold

Boligen går over to plan.

1. etasje: Entré, stue med utgang til vestvendt markterrasse på 39 kvm, åpen kjøkkenløsning, vaskerom/teknisk rom og bad.
2. etasje: Gang, TV-stue med utgang til vestvendt balkong på 8 kvm (evnt. soverom), tre soverom, walk-in closet, innvendig bod og bad. 

Det medfølger en garasje på 33 kvm samt biloppstillingsplasser i gårdsplass.

Stue | Markterrasse & hage

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg. Gulvet er belagt med en-stavs laminat. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med lys i boligen. Dette sammen med den praktiske løsningen sørger for en luftig atmosfære. Størrelsen perfekt for å muliggjøre store og sosiale soner med plass til flere gjester. Du har plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. Boligen har balansert ventilasjonsanlegg som sikrer frisk og god luft. Det er satt inn en vedovn som bidrar til varme på kalde vinterdager. Himlingen er nedsenket med downlights.

På varme sommerdager blir det naturlig å åpne glassdøren, så blir stuen forlenget med den solrike terrassen på 39 kvm med videre adkomst til hagedel. Her har du god plass til utemøblement, grill og beplantning så du kan nyte solrike dager. I tillegg er det montert en elektrisk markise.

TV-stue | Balkong

Lys og romslig TV-stue som er malt i en lys hvit-tone. Det er store vinduer som slipper inn rikelig med lys. Du har plass til både sofagruppe, bord og TV med tilhørende møblement. To stuer er perfekt når barna har med venner på besøk.

Fra TV-stuen er det utgang til en vestvendt på 8 kvm. Her er det plass til en sittegruppe og beplantning. Gulvet er belagt med terrassebord.

Kjøkken

Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Lekkert og moderne kjøkken som har innredning med slette fronter i hvit-utførelse og laminat benkeplate. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Videre finner du integrerte hvitevarer som induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Veggene har blitt malt i moderne farger og gulvet er belagt med en-stavs laminat. I himlingen er det satt inn dimbare downlights.

Soverom | Walk-in closet & bod

Boligen har tre soverom av gode størrelser og har malte flater i tidløse farger. Soverommene finner du i boligens 2. etasje. De store vinduene slipper inn rikelig med lys i rommene. Hovedsoverommet er romslig med god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Fra hovedsoverommet er det et praktisk walk-in closet med garderobeskap. De to andre soverommene er romslige og har plass til seng, nattbord, skrivebord og garderobeskap. Med tre soverom er det plass til både hjemmekontor og gjester. Fra gangen i 2. etasje er det en praktisk bod som sørger for gode oppbevaringsmuligheter.

Bad | Vaskerom

Fra entreen i 1. etasje er det adkomst  til et delikat baderom med gulvvarme. Rommet inneholder servant med underskap, speilskap med overlys, vegghengt toalett og dusjnisje med glassvegg.

I 2. etasje finner du et tidløst og stilrent med gulvvarme. Baderommet inneholder servant med underskap, speil med belysning, vegghengt høyskap, toalett, badekar og dusjhjørne med innfellbare dører. Himlingen er nedsenket med downlights.

Videre har boligen et separat vaskerom med et tilhørende teknisk rom. Vaskerommet består av servant og skapinnredning som sikrer et funksjonelt interiør med plass til blant annet vaskemaskin, tørketrommel og oppbevaring. Det er varmekabler i gulv. Fra vaskerommet er det adkomst til et teknisk rom som er utstyrt med en varmtvannsbereder på 187 liter.

Entré

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en lys og romslig entré. Det er plass til oppheng av yttertøy. Boligen har en glatt entrédør av tre med glassfelt samt kodelås.

Beliggenhet

Boligen ligger i rolige omgivelser nord for Ringvoll! Ringvoll er et landlig og barnevennlig tettsted i Hobøl. Det er ca. tre kilomenter inn til Ringvoll sentrum med dagligvarebutikk, legesenter, fysio og Ringvoll skole med trinnene 1.-7. klasse. Like ved skolen ligger Ringvoll barnehage som er en av tre kommunale barnehager i Hobøl, i tillegg til en rekke private.

Reisetiden inn til Oslo sentrum med bil er på omlag 40 min, og til Moss og Ski kjører du på ca. 25 minutter. I Vestby og Ski venter det også større shoppingmuligheter på Ski storsenter kan besøke hele 145 forretninger. I Ski finner du også bowling, treningssenter, bibliotek og mer. Det er også kort vei til toget med en kjøretur på knappe 14 minutter til Sonsveien togstasjon og 16 minutter til Tomter stasjon for tog til Oslo.

I nærområdet er det flotte friluftsområder. Skogsområdene byr på både jakt og fiske samt lokalhistoriske opplevelser. Vinterstid er det kort vei til Middagsåsen skisenter og lange lysløyper finner du i Mossemarka.

Løpende kostnader

- Strømforbruk.
- Innboforsikring.
- Bygningsforsikring.
- Kommunale avgifter.
- Renovasjonsgebyr.
- Kabel TV/bredbånd.
- Evnt. alarm.
- Pliktig medlemsskap i velforening.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter for år 2023 er estimert til å være på kr. 7858,70,-. De kommunale avgiftene består av kommunalt vann og avløp, branntilsyn-/feiegebyr og festeavgift. Avgiftene går til å sikre rent vann i springen og at avløp/spillvann blir renset. Videre betales det kr. 5007 i året for renovasjonsbeholder og grunnbeløp.

Det er installert vannmåler. Faktura for vann kommer fra Hobøl vannverk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 833 934 pr. 31.12.21| Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 002 162 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes av Skatteetaten etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt «primærbolig» (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller «sekundærbolig» (alle andre boliger man måtte eie). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 100% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal (sats pr. 2023). Se http:/www.skatteetaten.no for nærmere informasjon.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
Våtrom - Bad 1.etasje:
- Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer redusert vedheft mellom flis og underlag.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk: TG2 gjelder: Tettedetaljer ved rørgjennomføring tilknyttet avløpsrør til servant er ikke tilfredsstillende. Fare for fukt i konstruksjon. Tettedetaljer bør etableres.

Våtrom - Bad 2.etasje:
- Slukets tilkomstmulighet for rengjøring: TG2 gjelder: Tilkomst til sluket under badekar er utilfredsstillende.
- Overflater gulv: Svertesopp påvist på mykfuger i dusjsonen. Fuger bør rengjøres/fornyes.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk: TG2 gjelder: Tettedetaljer ved rørgjennomføring tilknyttet avløpsrør til servant er ikke tilfredsstillende. Fare for fukt i konstruksjon. Tettedetaljer bør etableres.
- Fallforhold (gulv): Det er motfall på gulvflater utenfor dusjsonen ved toalett. Fare for vannansamling.
- Avløpsrør (ink. sluk): TG2 gjelder: Avløpsrør til servant har motfall. Uheldig løsning med tanke på lekkasjesikkerhet ved eventuell lekkasje. Utbedring anbefales.

Våtrom - Vaskerom/teknisk rom:
- Slukets plassering i forhold til at vann utenfor dusjsonen kan nå det: Sluket er plassert under gulvstående innredning. Vannsøl eller lekkasjevann utenfor
denne sonen har redusert mulighet til å nå sluket. For å unngå vannskade bør
tilstrekkelig mulighet til å nå sluket for vannsøl eller lekkasjevann etableres.
- Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer redusert vedheft mellom flis og underlag. Utbedring bør vurderes.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det er observert slukmansjett uten smøremembran i sluk. Fare for fukt i konstruksjonen. Videre undersøkelser og tiltak anbefales.
- Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 3 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende mht lekkasjesikkerhet.

Øvrige rom:
- Overflater gulv: TG2 gjelder: Det er registrert avskalling på laminat på kjøkken.
- Innerdører: Enkelte innerdører og dørkarmer har skader/slitasje. Tiltak anbefales.

Loft - uinnredet / råloft:
- Overflater vegger/undertak: Svertesopp observert i undertak. Ytterligere undersøkelser for å avdekke skadeårsak-/omfang og eventuelle tiltak bør påregnes.
- Kontroll av diffusjonssperre: Det er registrert tegn til utettheter i dampsperre/plast mot kald sone. Konsekvens er fare for kondensering. Ytterligere undersøkelser og eventuelle tiltak bør derfor påregnes.
- Konstruksjonsoppbygging: Det er liten ventilering av yttertakkonstruksjon. Ventilering bør utbedres for å sikre tilstrekkelig lufting av loftet og forhindre skader/skadeutvikling.

Innvendige trapper:
- Innvendige trapper: TG2 gjelder: Enkelte trappetrinn bærer preg av slitasje. Overflater bør fornyes.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):
- Stakeluke: Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.

Elektrisk anlegg:
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Med bakgrunn i at det er mer enn fem år siden det har vært utført el-kontroll av boligen er det gjennomført en forenklet vurdering av det elektriske anlegget, uten at det er registrert avvik. Det legges vekt på at undersøkelsene ikke er utført av en elfagkyndig kontrollør/eltakstmann. På generelt grunnlag anbefales utvidet el-kontroll av kvalifisert elfagkyndig kontrollør/eltakstmann.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- 4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja, kun faglært. Byttet avløpspumpe.

- 9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Ja. Mus i vegg, utbygger hadde ikke tettet ordentlig.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14.
Ja, kun faglært. Byttet reim og renset.

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja. Ventilasjon.

18. Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
Ja. Skal bygges to nye boliger.

24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
Ja. Hadde takstmann tilknyttet skade da fliser i gang løsnet.

Tilleggskommentar: Har rapport fra takstmann da jeg fikk vurdert boligens tilstand da fliser i gang løsnet samt dialog med utbygger.

Boligens areal

Primærrom: 159 kvm, Bruksareal: 164 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 82 m².
Primærrom: 82 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, vaskerom/teknisk rom og bad.

2. etasje:
Bruksareal: 82 m².
Primærrom: 77 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, TV-stue, tre soverom, walk-in closet og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 094 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering i garasje (5,81x5,66 meter) samt biloppstillingsplasser i gårdsplass.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Hobøl kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Tomannsbolig fra 2017. Gulv på grunn av betong. Bærende konstruksjoner og etasjeskiller av trekonstruksjoner. Fasader utført i liggende kledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med takpapp. Boligen har glatt entrédør av tre med glassfelt samt kodelås. Balkongdører og vinduer med karmer av tre og tre-lags glass fra byggår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 12.12.2018 Følger vedlagt.

Dagens plantegning stemmer ikke overens med originale, byggemeldte tegninger. Walk-in closet er byggemeldt som bod. Videre er det bygd en bod på fra soverom nr. 2.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet i kombinasjon med vedfyring i stue.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 12000-15000 kwh pr. år. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking


Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er uregulert. Eiendommen ligger under kommuneplanens arealdel 2015-2026 med formål: Landbruks-, natur og friluftsområde tillatt for spredt boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

ID: 0138201401
Navn: Kommuneplan 2015-2026
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 19.09.2016
Bestemmelser: https://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/3014/0138201401/Dokumenter/201401%20Bestemmelser%20og%20retningslinjer.pdf
Delarealer:
- Delareal: 1.094 kvm
- Arealbruk: LNFR areal for spredt bolig- fritids- eller næringsbebyggelse, mv, nåværende
- Områdenavn: S1

ID: 3014202101
Navn: Kommuneplanens arealdel, Indre Ostfold kommune
Status: Planforslag
Plantype: Kommuneplanens arealdel

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1978/2501-1/87  Rettighet 06.04.1978 
Rettighetshaver:HOBØL VANNVERK SA  
Org.nr: 869047872
LEIEAVTALE
RETT TIL Å LEGGE VANNLEDNING OVER D. E.
BESTEMMELSER OM TILSYN, ERSTATNING M. V. RETTEN KAN
OVERDRAS
Overført fra: 3014-896/55
Gjelder denne registerenheten med flere

2018/577150-1/200   ** Delvis sletting ved arealoverføring 22.03.2018 21:00 
gjelder: RETTIGHET 1978/2501-1/87
Rettighet frafalt i overført areal fra gnr. 96 bnr. 11 til gnr. 96 bnr. 62 på 165 m2

2020/1163960-1/200  Omnummerering ved kommuneendring 01.01.2020 00:00 

2018/1535244-1/200  Seksjonering 12.11.2018 21:00 
opprettet seksjoner:
snr: 1
formål: Bolig
sameiebrøk: 1/2
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten

Vei/vann/avløp

Privat vei. Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Indre Østfold kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Drift og vedlikehold av felles avløpspumpe avholdes av sameiet Moløkka 35 F og G i sin helhet.

Forsikring

Fremtind Polisenummer: 19092974

Kjøper må tegne bygnings- og innboforsikring.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Hvitevarer på kjøkken.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger. Enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig, samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 99 69 24 27 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Eiendommen er tilknyttet en velforening og det betales ca. 2000,- i året for veilagt.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Moløkka 35F, 1827, Hobøl, Gnr. 896 bnr. 55 snr. 1 i Indre Østfold kommune

Oppdragsnummer

55-23-0059

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.