Enger

ENGER - Småbruk / landbrukseiendom med nyere bolighus, stor låve, plasthall og hyttetomter - Konsesjonsfritt!

Hornslivegen 230 , 2866 Enger

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM

NABOLAGSPROFIL

66%

eier sin egen bolig

57%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

32%

har bolig på over 120 kvm

20%

er barnefamilier

35%

er gift

Type / Eierform Landbrukseiendom / Selveier
Primærrom 186 m²
Bruksareal 245 m²
Bruttoareal 279 m²
Tomt 81 000 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 2015
Gårdsnummer 80
Bruksnummer 92
Energimerking B
FINN.no 232218634
Sist endret 12.10.2021 14:24
Prisantydning 10 000 000
Totalpris 10 266 022

Beregnet totalkostnad

10 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 250 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 10 000 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 266 022,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 10 266 022,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Hornslivegen 230. På eiendommen finner du en helt ny enebolig. Her er det ikke spart på noe som helst for å møte dagens krav til komfort og materialer. Se på bildene og nyt! Her kan du nyte livet i vater fra terrassen, mens du tar inn utsikten. Det er lagt til rette for en utleieenhet i underetasjen. Her finner du også en stor låve med masse lagringsplass og muligheter. I låven er det også en leilighet, men denne er ikke registrert eller godkjent som utleieenhet. En stor lagerhall er også oppført i 2020 med muligheter for utleie av vinterlagring. Eiendommen har dyrket mark på ca. 27 daa. På eiendommens skogsteig er det regulert til 10 hyttetomter med flott utsikt til Randsfjorden. Tomtene er ikke endelig fradelt.

Innhold

Eneboligen inneholder i 1. etasje: Vindfang, stue med åpen løsning til kjøkken og dør til terrasse og balkong, bad/wc/vaskerom, to soverom og teknisk rom. I underetasjen er det: Hall/entre, bad/wc og soverom. Utleie består av hall/entre med åpen løsning til stue/kjøkken, soverom, bad/wc/vaskerom og teknisk rom. I tillegg er det to biloppstillingsplasser og to tek.rom i dobbelt garasje.
Driftsbygning fra 1968 som i kjeller inneholder: Verksted, vaskehall, lagerrom og garasjer. 1. etasje består av garasje, fjøsdel, og lagerrom. Dusjrom/wc/vaskerom og oppholdsrom under kjørebru. Stort lagerrom. Tilbygd carport og leilighet i 2000 som i 1. etasje inneholder: Kjøkken og vaskerom/wc/bad. Rett trapp med rekkverk til 2. etasje som inneholder tv-stue og to soverom.
Ny lagerhall oppført i 2020 med innkjøringsport på 5*5m. Egner seg bla. godt for utleie til vinterlagring av utstyr.

Standard

Eneboligen er nyoppført i 2015/16 og har god standard. Overflatene er lyse og trivelige og skaper en god romfølelse. Boligen har også leilighet med separat inngang samt stor terrasse med fine solforhold og flott utsikt til Randsfjorden.
Badet i 1. etasje har nedfelt håndvask i underskap, overskap, opplegg for vaskemaskin, dusjvegger til veggdusj og vegghengt WC. Downlights. Fliser på vegger og mjøspanel i himling. Fliser på gulv med vannbåren varme. Mekanisk avluftning.
Badet i underetasjen har nedfelt håndvask i underskap, innadslående vegger til veggdusj og veggmontert WC. Downlights. Fliser på vegger og mjøspanel i himling. Fliser på gulv med vannbåren varme. Mekanisk avluftning. 
På kjøkkenet i 1. etasje er det malt profilert Sigdal kjøkkeninnredning med integrert induksjonstopp, stekeovn, microbølgeovn, kjøl/frys og oppvaskmaskin. Fliser mellom benk og overskap. Mjøspanel i himling og på vegger. Downlights i himling. Parkettgulv. Avtrekksvifte med avlufting.
Kjøkkenet i leiligheten har malt profilert Sigdal kjøkkeninnredning med integrert induksjonstopp, komfyr, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Fliser mellom benk og overskap.
Mjøspanel i himling og på vegger. Downlights i himling. Parkettgulv. Avtrekksvifte med avlufting.
På badet i leiligheten er det nedfelt håndvask i underskap, overskap, glassdør til veggdusj, vegghengt WC og opplegg for vaskemaskin. Downlights. Fliser på vegger og mjøspanel i himling. Fliser på gulv med vannbåren varme. Mekanisk avluftning.
Innvendige overflater:
1. etasje og U. etasje:
Himling: Mjøspanel.
Vegger: Mjøspanel, tapet og fliser.
Gulv: Parkettgulv og fliser.

Beliggenhet

Hornslivegen 230 ligger idyllisk til i Enger noen kilometer sør for Hov i Søndre Land og rett på grensa til Hadeland. Beliggenheten høyt over Randsfjorden gir en helt rå utsikt mot vest med fjorden i forgrunnen og Bjoneroa, Veståsen og til slutt Vassfaret i det fjerne. Herfra er det ca. 30 minutter sørover til Brandbu hvor du kan gjøre dine innkjøp. Ca. 25 min til Jaren med togstasjon og forbindelse til Oslo. Avstand til Oslo er ca 1,5 timer og Gardermoen ca 1 time. Det er ca. 15 min kjøring nordover til Hov. Gjøvik Fagskole, NTNU ligger ca 40 min unna eiendommen.

Løpende kostnader

Løpende kostnader vil bl.a. bestå av følgende.
Forsikring, kostnader velforening, off. avgifter og eiendomsskatt og vedlikeholdskostnader.
Utover det som er nevnt over påløper kostnader til bla. strøm, fyring/brensel, nett, innbo forsikring m.m.

Boligens areal

Primærrom: 186 kvm, Bruksareal: 245 kvm, Bruttoareal: 279 kvm
Enebolig:
U . etasje:
Bruksareal: 141 m².
Primærrom: 85 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall/entre, bad/wc og soverom. Leilighet består av hall/entre med åpen løsning til stue/kjøkken, soverom og bad/wc/vaskerom.
1. etasje:
Bruksareal: 104 m².
Primærrom: 101 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, stue med åpen løsning til kjøkken og dør til terrasse og balkong, bad/wc/vaskerom og to soverom.
Driftsbygning:
BTA: 1315 m²
O.B. WiiK lagerhall på 450 m2 med takhøyde 4,5 meter
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 81 000 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten ligger flatt og skrånet i terrenget og er opparbeidet med plen, forstøtningsmur og inngjerdet med skigard og portstolper. Gruset gårdsplass.
Fulldyrket jord - 27,9 daa.
Beite ( åpen jorddekt fastmark) - 9,2 daa.
Uproduktiv skog - 39,8 daa.
Bebygd, samf, vann, bre - 4,2 daa
Dyrket areal til gras og korn ligger i en teig inntil Hornslivegen. Arealet ligger flatt og skrånet i terrenget.  Jordsmonnet er grus/morenejord og noe fjellgrunn. Etter opplysning er det ikke foretatt grøfting i nyere tid.
Det dyrka arealet er pt. leid ut, og har blitt leid ut for et år om gangen. Det foreligger ingen skriftlig avtale på dette.
Skogen består hovedsakelig av vedskog med bjørk og gran etter opplysning. Ikke tilplantet skogen etter opplysning. Skogteigen ligger i utkanten av dyrket areal på gnr 80 og bnr 177.
10 hyttetomter er regulert for salg i skogsarealet på nr 80 bnr 177. Tomtene ligger i skogsareal med utsikt til Randsfjorden. Arealet på tomten er fra ca 1000 m2 til ca 2100 m2. Tomtepris er vurdert til kr 450.000,- pr. tomt. Tomtene er ikke fradelt.

Garasje / Parkering

To parkeringsplasser i dobbelt garasje. Carport. Ellers parkering på gårdsplass eller i låven.

Byggemåte

Enebolig:
Eneboligen er fundamentert på støpt og pusset jaconmur. Spendbetongelementer i himling i garasje. Støpt gulv i U. etasje. Drenering rundt boligen fra 2015/16. Over grunnmur er bygningen oppsatt i bindingsverkskonstruksjoner kledd med stående barokkpanel beiset i 2016.  Mønet tak med vinkel på en side. Pulttak over innganger i U. etasje. Taket er tekket med Skarpnes takstein med ru overflate. Plater over inngangsparti til garasje. Takstige. Gesimser, vindskier og dekkbord med beslag. Taklyrer over yttertak. Stålrenner med nedløp som er ført til bakkenivå. Gradrennebeslag, dekkbordbeslag, to helbeslåtte piper og beslag overgang bolig/pulttak. To elementpiper fra u. etasje til over yttertak
Natre vinduer med isolerglass og sprosser i hver etasje. 6 faste isolerglass. 2 Natre ytterdør i U. etasje og Diplomat ytterdør i 1. etasje. Dør fra stue og kjøkken til terrasse og balkong. Dør til garasje og to motoriserte rulleporter. Ståldør fra garasje til entre/hall.
Innvendig malte speil-innerdører. Svingtrapp med rekkverk fra U. etasje til 1. etasje.
Åpen/overbygd terrasse, overbygd balkong og uteplass ved inngang i 1. etasje på road gulvbord, stolper og rekkverk. Overbygd inngang i 1. etasje og U. etasje og separat overbygd inngang til leilighet. Balkong fundamentert på støpte fundamenter og trestolper.
Sikringsskap i hver eteasje med en måler, kan monteres sidemåler i leilighet. Automatsikringer. Jordfeilvarslere. Skjult el.opplegg i hver etasje. Downlights i himling i hver etasje med dimming.
PVC avløpsrør utvendig etter opplysning og innvendig PVC. Plast vannrør utvendig etter opplysning og rør-i-rør- system innvendig. Varmtvann fra vannbåren varme og varmtvannsbereder.
Etasjeskiller i trebjelkelag mellom U. etasje og 1. etasje. Lydhimlinger og brannisolert himling over leilighet mot 1. etasje. Brannsikker vegg på garasje mot boenhet og ståldør mot entre/hall i U. etasje.
Garderobeskap med speildører.
Sentralstøvsuger med uttak i hver etasje.
Parabol og fiber med internettopplegg i hver etasje.
Driftsbygning:
Driftsbygningen er fundamentert på støpt, delvis pusset og malt grunnmur i kjeller og 1. etasje. Støpt i gulv i kjeller. Låvedel oppført i stolpverk med stående panel. Overbygd lagerplass i andre enden av driftsbygning. Mønet takkonstruksjon med asbestbestandige pernittplater. Asbest er materiale som ved sanering er pålagt restriksjoner. Takplater over leilighet og lagerplass. Vindskier og dekkbord med avflassing. Snøfangere. Stålrenner med nedløp.
Fjøsvinduer og vinduer med isolerglass. Malte dører, motoriserte rulleporter og slagdører.
Helstøpt kjørebru med dør til innredet dusjrom, wc og oppholdsrom under kjørebru.
Kjeller inneholder verksted, vaskehall, lagerrom og garasjer. Malt betong i himlinger. Malte og umalte betongvegger. Støpt gulv. Innlagt vann og el.opplegg. 1. etasje består av garasje, fjøsdel, og lagerrom. Dusjrom/wc/vaskerom og oppholdsrom under kjørebru. Varmtvannsbereder på dusjrom. WC, håndvask og veggdusj på dusjrom/wc. Baderomsplater på vegger og fliser på gulv. Malt betong i himlinger på vegger og støpt gulv. El.opplegg og innlagt vann. Låvedel støpt gulv med treluker. Stort lagerrom som er utleid for vinterlagring. Skinne med silotalje til lasteplass. El.opplegg.
Inntilbygd leilighet over en og en halv etasje ca på 70 m2. Bygget er fundamentert på støpt ringmur. Bindingsverk med stående og liggende panel. Mønet takkonstruksjon med takplater. H vinduer med isolerglass, sprosser og markiser over. Ytterdør med inngang på hver side. Asfaltert inne i carport og gruset og asfaltert rundt eiendommen.
1. etasje inneholder: Kjøkken og vaskerom/wc/bad. Rett trapp med rekkverk til 2. etasje som inneholder tv-stue og to soverom.
Overflater i 1. og 2. etasje er takessplater i himlinger, malte plater på vegger og belegg på gulv. Kjøkkenet er malt Sigdal kjøkkeninnredning fra 2013. Bad/wc/vaskerom inneholder: Håndvask, veggdusj, wc, opplegg for vaskemaskin og varmtvannsbereder. Sikringsskap med automatsikringer. Vann og avløpsrør. Etter opplysninger fra eier er denne uteleidelen ikke godkjent av kommunen.
Lagerhall O.B. WiiK fundamentert på jordspyd. Gruset gulv. Oppført i stålbøyler og duk.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for bolighuset datert 06.07.2016. Sluttdokumentasjon for tilkobling til vann- og avløpsnett mangler foreløpig.
Det foreligger ferdigattest for oppføring av lagerhall - dispensasjon fra arealplan - gbnr 80/177 datert 27.01.20

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Grime barnehage (1-5 år) 3 min
18 barn, 1 avdeling 2.4 km
Bjoneroa barnehage (2-5 år) 33 min
18 barn, 1 avdeling 8.3 km
Bjørklund barnehage (3-5 år) 19 min
18 barn, 1 avdeling 18.2 km
Skoler:
Fryal skole (1-7 kl.) 16 min
330 elever, 15 klasser 17 km
Søndre Land ungdomsskole (8-10 kl) 16 min
229 elever, 9 klasser 17.1 km
Hadeland videregående skole 32 min
849 elever 32.1 km
Raufoss videregående skole 43 min
450 elever 41.9 km
Informasjonen er hentet fra Nabolagsprofilen som ligger vedlagt i prospektet.

Adgang til utleie

Boligen er registrert som enebolig m/hybel/sokkelleil. Leilighet i låven er ikke godkjent utleieenhet.
For ytterligere informasjon og leiekontrakter kontakt megler.
Melkekvote på ca 70000 kg er bortleid ut 2030.
Det dyrka arealet er pt. leid ut, og har blitt leid ut for et år om gangen. Det foreligger ingen skriftlig avtale på dette.

Oppvarming

Vedfyring - Peis med glassdør mot kjøkken og stue. Varmepumpe til u. etasje. Vannbåren varme i gulv i alle rom (bortsett fra garasje) med regulering og trådløs styring.
I henhold til opplysninger fra Søndre Land kommune er det registrert pipe men ikke ildsted på eiendommen. Hvis dette er installert eller skal installeres må type ildsted meldes til brann og feiervesenet i kommunen. Det foreligger ingen merknader/avviksmelding fra feier/branntilsyn. For
nærmere informasjon ta kontakt på tlf.46810429.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

De kommunale avgiftene inkluderer fast avgift for vann Kr. 4062,-,  avløp Kr. 4550,-,  renovasjon Kr. 2654,- og brannsyn/feiing Kr 420,-
Forbruksgebyr vann er kr.39.- pr. kbm og forbruksgebyr avløp kr. 37,05 pr. kbm. Ingen eiendomsskatt.
Det registrert en tilleggsavgift for ekstra stor restavfallsdunk. Den er på kr. 531.- pr.år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 569 773 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 051 184 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et regulert område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag - Nåværende og adkomstveg - nåværende. Vedtatt 11.04.16.
Eiendommen omfattes av reguleringsplan Hornslien med formål fritidsbebyggelse, jord- og skogbruk, fritidsbebyggelse, privat vei, anlegg for lek og høyspenningsanlegg. Vedtatt 26.09.05
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler

Konsesjon / Odel

Eiendommen er bekreftet under konsesjonsgrensen av Søndre Land kommune. Eiendommen er dermed konsesjonsfri. Det må fylles ut egenerklæring om konsesjonsfrihet.
Odel:
Eiendommen er ervervet av nåværende eier 28.12.2001
Eiendomen oppfyller kravene i odelsloven som odlingsjord og nåværende eier vil ha fullført odelshevdstiden 28.12.2021.
Etter denne tid vil det foreligge odel på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

28.12.2001 9163
FORKJØPSRETT
Rettighetshaver BRÆNDEN ERIK 25 08 1968
GJELDER DENNE MATRIKKELENHETEN MED FLERE

Vei/vann/avløp

Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett. Eiendommen har vannmåler.
Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett.
Vei: Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Gnr. 80 Bnr. 92 er tilknyttet privat veg.
Pålegg: Det foreligger ikke pålegg om endring av tilknytningsforhold.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet eierskifteforsikring. Selger har ikke bodd i boligen.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jantore@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 47 47 10 04 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

28.12.2001 9163
FORKJØPSRETT
Rettighetshaver BRÆNDEN ERIK 25 08 1968
GJELDER DENNE MATRIKKELENHETEN MED FLERE

Adresse og matrikkel

Hornslivegen 230, 2866, Enger, Gnr. 80 bnr. 92 i Søndre land kommune

Oppdragsnummer

60-21-0006

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Lena sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.