Skreia

Velkommen til Bergvegen 12- en innholdsrik enebolig på Skreia, med fantastisk utsikt mot Mjøsa!

Bergvegen 12 , 2848 Skreia

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Ida Sommerfelt Hjelmtvedt
Ida Sommerfelt Hjelmtvedt Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

70%

eier sin egen bolig

66%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

46%

har bolig på over 120 kvm

16%

av boligene er nyere enn 20 år

21%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 205 m²
Bruksareal 224 m²
Tomt 1 020 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1974
Gårdsnummer 56
Bruksnummer 160
Energimerking G
FINN.no 252231849
Sist endret 26.06.2022 14:10
Prisantydning 2 800 000,-
Totalpris 2 884 022,-

Beregnet totalkostnad

2 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 70 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 800 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 84 022,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 884 022,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Bergvegen 12 er en stor enebolig fra 1974. Mye er gjort siden den gang, og boligen fremstår som oppgradert og godt vedlikeholdt. Boligen inneholder 3 soverom, to bad stor stue med åpen kjøkkenløsning, kjellerstue, vaskerom og boder. Utvendig fristes det med balkong med rå utsikt, to ovebygde terrasser og en enorm platting foran huset. Med på kjøpet får du en stor dobbel garasje.

Innhold

Eneboligen inneholder:
Underetg:
Vindfang, hall, 2 soverom, stue, vaskerom, dusj/wc, kjellerstue og 2 boder, hvorav 1 med opplegg til vann.
1 etg:
Vindfang, hall, soverom med utgang til balkong, bad, kjøkken, stue, stue med utgang til overbygd veranda, kontor og wc.
Frittstående lekestue/redskapsbod.
Garasje:
2 biloppstillingsplasser.
Grillstue og svalgang er inntilbygd garasjen.

Standard

Velholdt og stor enebolig av typen som er godt vedlikeholdt.

Tilbygg / modernisering
1986: Tilbygg mot sør og innredet tidligere garasje til soverom.
Ukjent hvem som har utført arbeidet.
2005: Kjøkkeninnredning. Ukjent hvem som har utført arbeidet.
2014: Vasket takstein. Ukjent hvem som har utført arbeidet.
2015: Malt utvendig kledning og en del innvendige overflater. Ukjent hvem som har utført arbeidet.
2016: Ny terrasse foran inngang og flere utelys. Ukjent hvem som har utført arbeidet.
2017: El-kontroll med utbedring i stue/hobbyrom i kjeller samt montert ny alarm.

Innvendige overflater
Gulv er i hovedsak preget av laminat, fliser, belegg, teppe, betong og tregulv.

Vegger er i hovedsak preget av fliser, malte plater, panelplater, panel, murpuss og tapet.

Himlinger er i hovedsak preget av malte plater, panel og himlingsplater.

Kjøkken:
Tiltalende håndlaget kjøkkeninnredning fra 2005 i behandlet furu med takhøye skap. 2 glasskap. Stor grue med peis, integrert komfyr, keramisk topp, oppvaskmaskin og kjølehjørne. Laminat benkeplate. Plass til integrert komfyr, steketopp og kjøleskap. Plass til frittstående oppvaskmaskin. Kjøkken har TG2.

Bad/ vaskerom:
Bad i 1 etg. med flislagt gulv og flislagte vegger i dusj og våtsone ved hjørneboblekar. Sokkelflis, forøvrig skyggepanel på vegg. Badet er et tidligere bad/wc som er modernisert og utvidet. Inneholder flislagt hjørneboblekar, dusj og stor innredning med to nedfelte servanter. Et skap. Bad har TG3.

Eget toalettrom i 1 etg. Wc har TG2.

Eldre bad i u etg. med fliser og vinylbelegg på gulv, ikke varmekabler. Våtromsplater på vegg i dusj. Inneholder dusj, servant og wc. Bad har TG3.

Eget vaskerom i u etg. med vinylbelegg på gulv og pusset og malt leca mur på vegg. Inneholder trakt og avløp for vaskemaskin og skyllekar. Vaskerom har TG3.

Kjøkken

TG2:
TG3:

Bad

TG2:
TG3:

Beliggenhet

Bergvegen 12 ligger på Fossenfeltet på Skreia i Østre Toten. Dette er et sentralt felt på Skreia, med nærhet til alt fra barnehager, skoler, butikksenter og fritidsaktiviteter. En annen ting som er knallfint her er utsikten! Herfra er det en vanvittig god sikt utover totenlandskapet og Mjøsa - og ned på resten av Skreia. Skogen ligger rett i nærheten, så her er det bare å sende ut unga for å klatre i trærne, eller gå turer på de mange turstiene innover Hveemsåsen. Og hvis ikke det er nok, finner du Totenåsen noen minutter unna med bil. Skreia ligger en drøy time fra Oslo, ca 45 min fra Gardermoen og ca 25 min sør fro Gjøvik. Kommunesenteret Lena ligger ca 10 km unna.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, strøm, vedlikehold, tv/internett, forsikring etc.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

TG3:
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 20mm innenfor en lengde på 2 m. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Erfaringsmessig kan eldre etasjeskiller ha skjulte skader, spesielt over grunnmur og det gjøres oppmerksom på risikoen. Skjevheter i etasjeskiller,
dette er normalt byggeåret tatt i betraktning. Skjevhet registrert i rom mot sør i underetasje er utover normalt, gulvet er også noe mykt i dette området. Knirk er observert.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Våtrom > Generell > Bad
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Hulltaking er ikke utført fordi avvik med sannsynlighet for fuktskade allerede er påvist på annen måte, og fordi undersøkelsen ikke er nødvendig.Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.
Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000

Våtrom > Generell > Vaskerom
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Hulltaking er ikke utført fordi avvik med sannsynlighet for fuktskade allerede er påvist på annen måte, og fordi undersøkelsen ikke er nødvendig. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.
Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000

Våtrom > Generell > Bad
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Hulltaking er ikke utført fordi avvik med sannsynlighet for fuktskade allerede er påvist på annen måte, og fordi undersøkelsen ikke er nødvendig. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.
Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Kostnadsestimat : Under 10 000
Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold Gå til side
Kostnadsestimat : Under 10 000

TG2:
Tomteforhold > Oljetank
Ingen dokumentasjon fra kontroll siste 12 måneder foreligger.Utstyr er ikke teknisk vurdert. Forbud mot fyring med fossil olje fra 2020. Eieren har ansvar for oljetanken og må kontrollere at tanken til enhver tid er i betryggende stand. Kontroll skal gjennomføres som periodiske tilstandskontroller, eller ved et system for automatisk lekkasjevarsling. Kontrollen skal dokumenteres skriftlig. Biodiesel, biofyringsolje, noen ganger også kalt bioolje, er oljeprodukter fremstilt av biologiske produkter som rapsolje, soyaolje, brukt matolje eller animaliske oljer. Biofyringsolje er ansett som en fornybar energiressurs, og kan erstatte petroleumsbasert (fossil) fyringsolje, dersom fyringsanlegget og brenneren er tilpasset dette. De som bruker fyringsolje, kan benytte biofyringsolje på sitt anlegg også etter forbudet mot fyringsolje som inntraff i 2020.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK
Utvendig > Taktekking
Taktekkingen er snødekt og utelukkende vurdert utifra alder, mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på selve taktekkingen.

Utvendig > Nedløp og beslag
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det er påvist andre avvik: Malings/folieflass registrert. Bulker på nedløp.
Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er påvist avvik rundt gjennomføringer i takflaten. Tilgjengelige deler av takkonstruksjon er delvis inspisert fra gangbart gulv og lyst med lommelykt.
Isolasjon dekker delvis lufting mot raft. Spiker stikker gjennom undertak enkelte steder. Det er usikkert om fuktmerker skyldes eldre eller nyere
vanngjennomtrengning. Merker var tørre på befaringen. Spor av mus registrert, ukjent omfang. Loftsluke anbefales isolert. Tilstandsgrad gitt pga.
nevnte forhold.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er påvist andre avvik: Eldre trevegger kan erfaringsmessig ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og under vinduer. Lufting av kledningen er ikke iht. dagens anbefalte løsning, men heller ikke dårligere enn normal løsning ved husets byggeår.

Utvendig > Vinduer
Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Vinduer bærer preg av slitasje. Kondensmerker på enkelte vinduer. Det ble ikke observert eller opplyst om punkterte isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder på vinduer tilsier at punktering kan forekomme selv om det ikke ble avdekket ved befaringen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på de fleste vinduer. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Utvendig > Dører
Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke.

Utvendig > Balkonger, terasser og rom under balkonger og terasser
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Balkonger/terrasse er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på tettesjikt/membran. Forenklet konstruksjon som krever ekstra ettersyn og vedlikehold. Konstruksjon fundamentert direkte på terreng vil normalt bevege seg som følge av setninger i grunnen og tele. Behov for vedlikehold.
Det opplyses på generelt grunnlag at altan over boligrom er en risikokonstruksjon som erfaring viser kan ha hyppige skadefrekvenser. Snødekte
overflater. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Innvendig > Overflater
Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Gulv er feilmontert enkelte steder, endeskjøter er ikke tilstrekkelig forskjøvet. Gjenstående arbeid. Knirk i gulv enkelte steder. Manglende håndverksmessig utførelse på deler av arbeid. Behov for vedlikehold/oppgraderinger. Isopor er ikke
tildekket med tanke på brann i underetasje.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Pipe og ildsted
Ildfast plate mangler på gulvet under feieluken. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Pipe er ikke pusset på loft og i deler av underetasje.

Innvendig > Rom Under Terreng
Det er registrert fuktskjolder/fuktskader på overflater. Det er gjennom målinger påvist høyt fuktnivå i trevegger i underetg./kjeller, det er derfor ikke foretatt hulltaking. Ved enkle fuktsøk med fuktindikator registrerte jeg forhøyede verdier i gulv og vegg. Fuktopptrekk via fundament og gulv må påregnes på eldre underetasjer selv om fuktsikring utbedres.Konstruksjon har ikke vært åpnet etter fuktinntrengning, dette anbefales. Oppforet gulv og utforede vegger under terreng er å betrakte som en risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaring viser at har høy skadefrekvens.
Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Innvendig > Innvendige trapper
Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.

Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist at enkelte dører er feilmontert/tar i karm e.l.

Kjøkken > Overflater og innredning >Stue/kjøkken/entre/spisestue
Det er påvist at overflater har noe skader.

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc  Toalettrom mangler styrt tilluftsventilering.
Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.Slitasje.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Manglende håndverksmessig utførelse på deler av arbeid. Utilstrekkelig innfesting av rør registrert. Eventuell lekkasjevann kan ikke uhindret renne til sluk. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.

Tomteforhold > Drenering
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Fuktsikring under terreng er nedgravd og ikke tilgjengelig for inspeksjon, tilstandsgrad er satt ut fra opplysninger om alder og synlige forhold. Fuktsikringen har begrenset restlevetid og det er indikasjoner på svikt, tiltak anbefales. Fukt mot grunnen er registrert, se "rom under terreng". Det gjøres oppmerksom på at etablering eller utbedring av fuktsikring ikke automatisk gjør at fukt forsvinner da det må påregnes kapillær sug fra grunnen. Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann. Det er mest sannsynlig utført noe arbeid med fuktsikringen mot nord, men manglede opplysninger rundt dette. Tilstandsgrad gitt pga.nevnte forhold.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Grunnmuren har sprekkdannelser. Fundamentering er nedgravd og ikke tilgjengelig for inspeksjon. Malingsflass, avskalling og saltutslag på
vegg, dette indikerer fuktvandring i vegger. Dette punktet må ses i sammenheng med "rom under terreng".

Tomteforhold > Forstøtningsmurer
Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Det er påvist andre avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt. Utvendige vann og avløpsrør som begynner å bli gamle vil ha en helt naturlig slitasjegrad. For eksempel nevnes at trerøtter kan vokse seg inn i rørene, partikkelstoffer bygger seg opp i rør og reduserer/stenger gjennomstrømmingen,terrengdeformasjoner som forårsaker utettheter og fortettinger. Alt dette er naturlige slitasjeskader som etter en del år gjør det påregnelig med skader.Uansett vil plutselige og uforutsette forhold som for eksempel fortetting og brudd være risikomomenter i ethvert anlegg. Her har alder mye å si. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Boligens areal

Primærrom: 205 kvm, Bruksareal: 224 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 111 m².
Primærrom: 92 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré , 2 soverom , vaskerom ,stue/Hobbyrom og bad.

1. etasje:
Bruksareal: 113 m².
Primærrom: 113 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue,kjøkken,entre,spisestue, bad, soverom og wc


Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 020 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiet tomt som er flat/skrånende og opparbeidet med plen og beplantning. Gruset gårdsplass.

Garasje / Parkering

Parkering i dobbelgarasje. Ellers parkering på gårdsplass.

Byggemåte

Taktekking av betongtakstein. Utvendige beslag og takrenner/nedløp i metall. Snødekte beslag og takrenner. Valmtak i trekonstruksjon.
Kaldt loft. Luftespalter ved raft. Undertaksbord. Undertaksduk. Yttervegg i trekonstruksjon. Stående utvendig trekledning. Murt forblending. Grunnmur malt over terreng. Trevinduer med 2-lags isolerglass.Trevinduer med 1+1 lags glass. Utvendig solskjerming på noen vinduer. Ytterdør i tre.
Ytterdører i tre med 2-lags isolerglass.

• Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk.

Garasje
• Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men destemmer ikke med dagens bruk.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 12.11.1974 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Oliviabakken barnehage (0-5 år) 4 min
38 barn, 2 avdelinger 0.3 km
Eventyråsen barnehage (0-6 år) 5 min
110 barn, 2 avdelinger 3.2 km

Skoler
Stange skole (1-7 kl.) 5 min
149 elever, 7 klasser 3.2 km
Skreia ungdomsskole (8-10 kl.) 5 min
272 elever, 10 klasser 0.5 km
Lena-Valle vgs - avd. Valle 11 min
135 elever, 7 klasser 8.9 km
Lena-Valle vgs - avd. Lena 12 min
500 elever, 18 klasser 8.9 km

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Oppvarming består av vedfyring og strøm.
Det er nedgravd oljetank på eiendommen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 22 145 pr. år Kommunale avgifter inkluderer vann kr 5909,25, avløp kr 6213,71, renovasjon kr 2886,25, brannsyn, feiing kr 486,25 og eiendomsskatt kr 6650,-

Eiendomsskatt

Det er i Østre toten kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 719 858 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 591 487 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1974/1176-1/19  Bestemmelse om gjerde  
18.02.1974

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Eiendommen har vannmåler.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ida@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 91 83 00 41 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse


Interessenter gjøres oppmerksom på at det skjedde en tragisk hendelse i boligen for en del år siden. Kontakt megler for ytterligere opplysninger om forholdet.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Bergvegen 12, 2848, Skreia, Gnr. 56 bnr. 160 i Østre toten kommune

Oppdragsnummer

60-22-0005

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Lena sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.