Hunndalen

Hunndalen - Hel tomannsbolig over to plan med barnevennlig beliggenhet og nærhet til Hunndalen sentrum.

Skolevegen 17 , 2827 Hunndalen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Ida Sommerfelt Hjelmtvedt
Ida Sommerfelt Hjelmtvedt Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

52%

eier sin egen bolig

45%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

8%

har bolig mellom 60-120 kvm

29%

av boligene er nyere enn 20 år

28%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Selveier
Primærrom 156 m²
Bruksareal 217 m²
Tomt 792 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1948
Gårdsnummer 69
Bruksnummer 297
Energimerking G
FINN.no 269698724
Sist endret 18.11.2022 12:06
Prisantydning 3 200 000,-
Totalpris 3 294 022,-

Beregnet totalkostnad

3 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 80 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 200 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 94 022,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 294 022,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Her får du en hel tomannsbolig fra 1948, med utrolig mange muligheter, enten du vil benytte deg av hele boligen selv, eller leie ut. Både 1. og 2.etasje inneholder hall med trapp, stue, kjøkken, bad, wc og 2 soverom. I tillegg er det kjeller med god lagringsplass. Utvendig  finner du en stor flat hage, og to nybygde terrasser. Opprinnelig tomtestørrelse er 1852m2, men denne er tenkt fradelt.

Innhold

Hel tomannsbolig over to etasjer pluss kjeller og loft. Begge enhetene har nybygde terrasser som er vedt mot Hunnselva.
Hver etasje inneholder hall med trapp, wc, bad, stue, kjøkken og 2 soverom.

Standard

Denne boligen har stort potensiale, men krever litt oppgradering for å oppnå dagens krav til standard.
Modernisering:
I 2016 ble boligen malt utvendig og det ble laget nytt inngangsparti med trapp. Dette ble utført av firma.
I 2017 ble det skiftet 15 vinduer, dette ble utført av Procon AS Gjøvik. 
I 2021 blew boligen oppgradert med nye terrassedører og vinduer på samme vegg. Dette ble også utført av firma.

Innvendige overflater:
Gulv er i hovedsak preget av malte plater, laminat, tregulv, belegg, fliser, parkett og betong.
Vegger er i hovedsak preget av tapet, malte plater, panel og betong.
Himlinger er i hovedsak preget av malte plater, panelplater, panel og tømmer.

Kjøkken første etasje:
Kjøkkenet i 1.etasje har lyse overflater og har god plass til en koselig spiseplass. Kjøkkeninnredningen har laminerte skrog og profilerte fronter. Det er belysning over benkeplate og kjøkkenvifte med avtrekk ut. Det er integrert komfyr, steketopp og oppvaskmaskin. Det er plass til frittstående kjøleskap.
Avtrekk på kjøkken har fått tilstandsgrad 1. Overflater og innredning har fått tilstandsgrad 2.

Kjøkken andre etasje:
Kjøkken i 2.etasje er også romslig med god plass til spisekrok. Kjøkkeninnredning med laminerte skrog, profilerte fronter og laminert benkeplate.
Også her er det belysning over benkeplate og kjøkkenvifte med avtrekk ut. Det er plass til frittstående hvitevarer på kjøkken i 2.etg.
Avtrekk på kjøkken har fått tilstandsgrad 1. Overflater og innredning har fått tilstandsgrad 2.

Bad første etasje:
Badet har fliser på gulv og baderomsplater på vegg. Badet inneholder servant med underskap og speilskap, dusjnisje og wc. Badet varmes opp med gulvvarme.
Overflater vegger og himling har fått tilstandsgrad 1. Ellers har badet fått tilstandsgrad 2.

Bad andre etasje:
Fliser på gulv og malte plater på vegg. Badet inneholder servant med underskap, speil med tilhørende belysning, dusjkabinett, wc og opplegg for vaskemaskin. Badet varmes opp med gulvvarme.
Overflater vegger og himling har fått tilstandsgrad 1. Ellers har badet fått tilstandsgrad 2.

Beliggenhet

Skolevegen 17 ligger sentralt i Hunndalen med gangavstand til alt dette tettstedet har å by på, samt at det kort vei ned til Gjøvik sentrum og NTNU. Herfra er det heller ikke langt til industrisenteret på Raufoss. Området består både av eneboliger og flermannsboliger. Det er kort vei til idrettsplassen, butikken, bussen, skoler og barnehager, skog og mark.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, strøm, forsikring, tv/internett, snøbrøyting, vedlikehold etc.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
Tilstandsgrad 3
Utvendig > Vindu, 2 vinduer har råteskader. Kostnadsestimat : Under 10 000

Innvendig > Innvendige dører
Det er avvik: Dør bærer preg av bruksslitasje, men ivaretar funksjonskrav. Fuktskadet dør på bad i andre etasje. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.
Kostnadsestimat : Under 10 000

Tilstandsgrad 2
Utvendig > Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Taktekkingen er besiktiget fra bakkenivå og innvendig i bolig da det ikke var godkjent sikringsutstyr for arbeid på tak på befaringen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt. Løse spiker på taktekking. Flassing på overflate av taktekking. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Utvendig > Nedløp og beslag
Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid på renner/nedløp/beslag er oppbrukt. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Malings/folieflass registrert.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Eldre trevegger kan erfaringsmessig ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og under vinduer. Tilstand på utvendig kledning øker risikoen for evt. råteskader i yttervegg. Lufting av kledningen er ikke iht. dagens anbefalte løsning, men heller ikke dårligere enn normal løsning ved husets byggeår. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er påvist fuktskjolder i undertak/takkonstruksjon. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Isolasjon dekker delvis lufting mot raft. Fuktmerker på undertak. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Utvendig > Dører
Det er påvist andre avvik: Løst dørhåndtak på terrassedør i første og andre etasje. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger og terrasser
Det er påvist andre avvik: Manglende skruer i terrassebordgulv. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Utvendig > Utvendige trapper
Det er påvist andre avvik: Manglende festing av terrassebord i trinn på trapp. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Innvendig > Overflater
Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente.Det er påvist fuktskader på overflater. Knirk i gulv enkelte steder. Behov for vedlikehold/oppgraderinger. Det er eldre overflater med etterslep på vedlikehold/utskifting. Tilstandsgrad gis pga. nevnte forhold. Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Det er registrert symptom på sopp/råte. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Knirk er observert. Slitt og oppsprukket gulv. Erfaringsmessig kan eldre etasjeskiller ha skjulte skader, spesielt over grunnmur og det gjøres oppmerksom på risikoen. Skjevheter i etasjeskiller, dette er normalt byggeåret tatt i betraktning. Høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet (TG3) målt i loftsetasje. Ved enkel fuktmåling registrerte jeg fukt i kjeller. Tilstandsgrad gis pga. nevnte forhold.
Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Innvendig > Pipe og ildsted
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Innvendig > Rom Under Terreng
Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Rom under terreng egner seg ikke for innredning med dagens tilstand. Ved enkle fuktsøk med fuktindikator registrerte jeg forhøyede verdier i gulv. Påvist forhøyede fuktindikasjoner i overflater på betonggulv som er mer eller mindre vanlig på eldre gulv uten fuktsperre og samtidig kan ha en sammenheng med sviktende drenering. Fuktsperre ble ikke brukt under kjellergulv ved byggeåret, fuktopptrekk kan derfor forekomme. Fuktmåling ble foretatt, jeg målte skadelig fukt. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold. Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000

Innvendig > Innvendige trapper
Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er påvist dårlig innfesting av rekkverk. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Innvendig > Innvendige dører - 2
Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Gulvet skal avgrenses av en oppkant med vanntettsjikt på minst 25 mm på alle sider, unntatt mot døråpning der oppkanten må være minst 15 mm over ferdig gulv. Oppkant ved døråpning er under 15mm over ferdig gulv. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt. Misfarging på fuger. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
Det er påvist fuktskjolder/svelling i skapinnredning. Det er påvist skader på innredning.

Våtrom > Ventilasjon > Bad
Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering. Ventilasjonen i en bolig skal sikre tilfredsstillende luftkvalitet for brukerne med hensyn til helse og komfort og begrense luftfuktigheten innendørs, og dermed hindre kondens og fuktskader (muggsopp og råtedannelse) på innvendige overflater og bygningskonstruksjonene. Dette punktet må ses i sammenheng med vurdering på våtrom og kjøkken. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Det er påvist andre avvik: Gulvet skal avgrenses av en oppkant med vanntett sjikt på minst 25 mm på alle sider, unntatt mot døråpning der oppkanten må være minst 15 mm over ferdig gulv. Oppkant ved døråpning er under 15mm over ferdig gulv. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Misfarging på fuger. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
Det er påvist skader på innredning. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Våtrom > Ventilasjon > Bad
Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering. Ventilasjonen i en bolig skal sikre tilfredsstillende luftkvalitet for brukerne med hensyn til helse og komfort og begrense luftfuktigheten innendørs, og dermed hindre kondens og fuktskader (muggsopp og råtedannelse) på innvendige overflater og bygningskonstruksjonene. Dette punktet må ses i sammenheng med vurdering på våtrom og kjøkken. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal slitasjegrad. Fuktskjolder/svelling i benkeplate. løs. hengsel skapdør.

Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal slitasjegrad. Kjøkkeninnredning bærer preg av slitasje. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc
Toalettrom mangler styrt tilluftsventilering. Det er påvist andre avvik: Det er påvist riss/sprekker/skader på toalett. Utett og oppsprukket vinylbelegg på gulv. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Det er påvist ufagmessig utførelse av vannledninger.I servantskap bad 2. etasje er det ikke tett tilslutning mellom varerør og innerrør for rør i rør system. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt. Eldre jernrør kan være utsatt for rust/groing og gi redusert gjennomstrømning/risiko for lekkasjer. Alder er normalt i seg selv en vurderingskriterie hva angår
slitasjegrad. Røropplegg er ikke lagt vannskadesikkert. Manglende håndverksmessig utførelse på deler av arbeid. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget. Lufting av avløp ikke ført over tak men med enveisventil (eiers opplysning).

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Det er ikke tilluft under dør. Ventilering vurderes som ikke tilfredsstillende på bad i første etasje. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
El-anlegg med automatsikringer. Inntak med automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett. Punkt nummer 1-7 er besvart av eier og er ikke takstingeniørens vurdering. Kostnadsestimat : Under 10 000

Tomteforhold > Drenering
Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Forhøyede fuktverdier mot grunnen er registrert, se "rom under terreng".
Det er dårlig/lite fall eller flatt terreng rundt boligen. Det er påvist at drenering/tettesjikt har funksjonssvikt. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Det er registrert løs puss på muroverflater. Malingsflass, avskalling og saltutslag på vegg, dette indikerer fuktvandring i vegger. Tilstandsgrad gitt pga.
nevnte forhold.

Tomteforhold > Terrengforhold
Det er påvist andre avvik: Stedvis dårlig fall fra/flatt terreng mot bygning, dette er avvik fra dagens krav. Anbefalt fall på terreng er 1:50, 3 m fra grunnmur. (Det vil si jevnt fall på minimum 60 mm, 3 m fra grunnmur). Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun faglært.  Firmanavn Håndverkertjenester v/Sondre Sommerstad
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Nye terrasser med vindu/dør til balkong i 2021.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun faglært. Firmanavn Det lokale el-tilsyn har godkjent arbeidene.  Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Rettet feil ht. Rapport

20.1 Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene?
Ja, boligen selges som hel 2-tomannsbolig.

25. Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
Ja, det foreligger en leiekontrakt for utleie i 1.etg. Tidligere leietaker opplevde mugg i 2.etg. Trolig forårsaket av dårlig ventilasjon.

Boligens areal

Primærrom: 156 kvm, Bruksareal: 217 kvm
Kjeller:
Bruksareal: 61 m².
Primærrom: 0 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 4 boder og teknisk rom er sekundærrom.

1. etasje:
Bruksareal: 68 m².
Primærrom: 68 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall med trapp stue, kjøkken, wc, bad og 2 soverom.

2. etasje:
Bruksareal: 69 m².
Primærrom: 69 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Hall med trapp, stue, kjøkken, bad og 2 soverom.

Loftsetasje:
Bruksareal: 19 m².
Primærrom: 19 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Tidligere stue.Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 792 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommen er idag på 1852 m2, men det er tenkt fraskilt en egen tomt, det vil si at tomtestørrelsen oppgitt i annonse og tilstandsrapport er inkludert i salgssummen, men dersom kjøper også ønsker dette tomtearealet kan det kjøpes mot et tillegg i kjøpesum på 800.000,-.
Denne eiendommen kan derfor passe både deg som ønsker en mindre lettstelt tomt, og for deg som ønsker tomtearealet til å utvikle eiendommen etter eget ønske. For kart over hva som er tenkt fradelt, se vedlagt kart. (Lilla område er tenkt fradelt). Selger dekker eventuelle kostnader knyttet til fradeling.

Garasje / Parkering

Parkering på gårdsplass.

Byggemåte

Taktekking av metallplater. Taktekking er besiktiget fra bakkenivå. Vindski og toppbord i tre. Utvendige beslag og takrenner/nedløp i metall. Mønet skråtak i tre. Undertaksbord. Kaldt loft. Skråhimling. Luftespalter ved raft. Yttervegg i trekonstruksjon. Grunnmur pusset/slammet over terreng. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Plastvinduer med 2-lags isolerglass. Ytterdører i tre med 2-lags isolerglass. Trevindu med 1-lags glass.
Terrasse mot sør: Fundamentert med blokker direkte på grunn. Konstruksjoner og overflater i treverk. Overbygd.
Balkong mot sør: Konstruksjoner og overflater i treverk.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Tegninger fremlagt fra 1949 viser bod der det idag er bad i første etasje.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang i Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på boligen.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Misjonshuset barnehage (1-5 år) 8 min
40 barn, 2 avdelinger 0.7 km
Huskestua barnehage (0-5 år) 15 min
48 barn, 3 avdelinger 1.3 km
Hundremeterskogen barnehage (0-6 år) 16 min
54 barn, 3 avdelinger 1.3 km

Skoler
Blomhaug skole (1-7 kl.) 6 min
350 elever, 14 klasser 0.5 km
Gjøvikregionen International School (1-7 kl.) 17 min
Gjøvik skole (1-7 kl.) 6 min
250 elever, 14 klasser 2.6 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.) 10 min
318 elever, 12 klasser 0.9 km
Gjøvik videregående skole 7 min
1050 elever 3.4 km
Raufoss videregående skole 15 min
450 elever 9.7 km

Adgang til utleie

Boligen er registrert med to boenheter, hvorav 1.etasje som er utleid er på 70 m2 og 2.etasje er på 135 m2.  Det er ikke foretatt vurdering om øvrig offentligrettslig regelverk, herunder blant annet forholdet til brann og lydisolasjon er fulgt.

Oppvarming

Boligen varmes opp med strøm og vedfyring.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 24 759 pr. år Inkludert i kommunale avgifter er vann, avløp, renovasjon, feiegebyr og eiendomsskatt.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 583 475 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 100 509 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til bebyggelse og anlegg, nåværende boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2007/843241-4/200  Best. om vann/kloakkledn.  
19.10.2007 
rettighetshaver:Knr:3407 Gnr:66 Bnr:41 F  
rettighetshaver:Knr:3407 Gnr:69 Bnr:297  
rettighetshaver:Knr:3407 Gnr:69 Bnr:447  


1996/5633-2/19  Livsvarig borett  
05.08.1996 

2006/9515-2/19  Urådighet  
24.11.2006 

Borett og urådighet blir slettet.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har offentlig vei, vann og avløp.
På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca. 1975 kan det være septiktank. Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvret for drift og vedlikehold, inkludert tømming, påhviler hjemmelshaver.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 83 00 41 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Skolevegen 17, 2827, Hunndalen, Gnr. 69 bnr. 297 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

60-22-0033

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Lena sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.