TREVATN - Hytte med 2 soverom - Romslig stue/kjøkken - Uinnredet tilbygg - Uthus - Flott turområde!

Nedre Skjegga 3 , 2864 Fall

BE OM SALGSSUM
Trine Grini
Trine Grini Eiendomsmegler MNEF / Partner
Caroline Svensrud
Caroline Svensrud Eiendomsmegler MNEF / Partner
Type Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 54 m²
Bruksareal 59 m²
Bruttoareal 65 m²
Tomt 963 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 2
Byggeår 1970
Gårdsnummer 48
Bruksnummer 25
Energimerking G
FINN.no 174643906
Sist endret 28.05.2020 15:15
Prisantydning 550 000
Totalpris 577 242
Ligningsverdi 244 830,-

Beregnet totalkostnad

550 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 172,- (Pantattest kjøper) 13 250,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 27 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 577 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

- Fritidseiendom i veletablert hyttefelt på Trevatn!
- Innlagt strøm!
- 2 soverom!
- Påbegynt tilbygg!
- Uthus!
- Parkering på egen gårdsplass!
- Bomveg inn til området!
- Fantastiske turmuligheter i nærområdet både sommer og vinter!
- Fiske- og bademuligheter i Trevatn, med gangavstand til badeplassen!
Velkommen til Nedre Skjegga 3! Her finner du en fritidsbolig med god utnyttelse av plass, som inneholder kjøkken, stue og 2 soverom. I tillegg er det påbegynt tilbygg, tiltenkt hyttebad med utvendig adkomst. Inngangen er overbygget, og har smijernstrapp ned til terreng. Her er det bilveg helt fram, med biloppstillingsplass på eiendommen.
Velkommen til visning!

Innhold

Hytta går over ett plan og inneholder kjøkken, stue og 2 soverom. I tillegg er det bygd på enkelt hyttebad ved inngangen, dette er ikke ferdigstilt. Enkelt uthus med lagringsplass.

Standard

Hytta innehar en enkel standard og har behov for vedlikehold og oppgraderinger.
Kjøkkenet er innredet med benk, og det er vask med avløp til bøtte i underskap.
Dagens eier har hatt kjøleskap med lite fryserom og hybelkomfyr på kjøkkenet.
Vann hentes fra felles vannpost på området.
Romslig stue/spisestue med god plass til både sofagruppe og spisegruppe. Her er det også vedovn og koselig peis. Det er totalt to soverom i hytta, det ene er i dag innredet md to køyesenger, og på det andre soverommet er det en vanlig seng, men her kan det være plass til større seng, eller evt køyeseng.
Det er tregulv, og panel på vegger og i himling. Her kan man male alle flater, og få en lysere og mer moderne hytte.
Det er et uinnredet tilbygg ved inngangen, dette er ikke ferdigstilt, men er tiltenkt som enkelt hyttebad.
I tillegg ble hytta tilbygget i 1994 med stue og et soverom.
Innvendige overflater:
-Gulv: Heltre
-Vegger: Trepanel
-Himling: Trepanel
Utenfor er det oppført uthus.
I takstmannens tilstandsrapport er det punkter som er gitt tilstandsgrad 2, dette gjelder:
-Grunn og fundamenter
-Grunnmur
-Drenering
-Vinduer og dører
-Veggkonstruksjoner
-Takkonstruksjon
-Veranda
-Etasjeskiller
-Innvendige overflater
-Terrengforhold
-Uthus
Tilstandsgrad 3:
-Takrenner

Beliggenhet

Hytta ligger fint til på Trevatn, fra hytta er det kort avstand til vann med fin badeplass like i nærheten. Gode fiskemuligheter. Det er også laget klatrepark for de minste i området.
Fine skiløyper i nærområdet og for øvrig mange fine turmuligheter i området på sommerstid. Det er ca. 10 minutter til dagligvare (Joker ) i Fall og 15 minutter til Hov med et rikt utvalg av butikker og service tilbud. Ca. 20 minutter til Raufoss, 30 minutter til Gjøvik og litt i underkant av 2 timer til Oslo.

Tomt

Areal: 963 kvm, Eierform: Eiet tomt
Flat og fin tomt rundt hytta, her r det stille og rolig, og vannet renner rett forbi. Det er noen flere hytter innover i vegen.

Garasje / Parkering

Parkering på egen gårdsplass.

Boligtype, eierform og byggeår

Fritidseiendom (Selveier), byggeår: 1970

Antall soverom

2

Byggeår

1970

Byggemåte

Fritidsbolig oppført på pkt. fundamenter av leca. Vegger oppført i bindingsverk av tre med utvendig trepanel. Saltakkonstruksjon i tre med kaldloft.
Se ellers vedlagt tilstandsrapport utarbeidet av Tor Håkon Schjørlien, datert 05.03.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Boligens areal

Primærrom: 54 kvm, Bruksareal: 59 kvm, Bruttoareal: 65 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 59 m².
Primærrom: 54 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken, stue og 2 soverom. I tillegg er det påbegynt et sanitærrom med utvendig adkomst.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Hytta varmes opp med ved og strøm.
Det er registrert pipe på eiendommen. Foreligger en anmerkning fra feier i 2019 om manglende typegodkjent
takstige. Avviket er ikke registrert lukket. Er det ildsted i hytta skal type ildsted meldes til kommunen. For mer
informasjon ta kontakt på tlf. 46810429. Ansvar for utbedring av evt mangler overtas av ny eier.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 2 053,75 pr. år Renovasjon kr 1298,75, Branntilsyn, feiing kr 755,-. Ikke innlagt vann/avløp. Renovasjonsavgift er for fritidsrenovasjon.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, strøm, forsikringer, brøyting og løpende vedlikehold er eksempler på løpende kostnader.
Det betales også velforeningsavgift, og det betales for brøyting av gårdsplass utenfor hytta i tillegg.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 244 830  pr 31.12.2018.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Kjør mot Trevatn, og det er skiltet mot Amsrudmarka hyttefelt, her er vegen stengt med bom. Følg denne vegen innover et lite stykke, og det er da skiltet inn Nedre Skjegga. Følg denne vegen, og hytta ligger på høyre side.
Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen  er regulert til fritidsbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1921/900076-3/20 - Erklæring/avtale 26.04.1921 
Rettighetshaver: Søndre Land Kommune
Rett til utnyttelse av grusbakke i Amsrudengen og adkomstvei

Vei/vann/avløp

Eiendommen tilknyttet privat vei, betaler for brøyting etc. Vegen er stengt med bom, hvor alle hytteeiere har hver sin nøkkel.
Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig vann og har ikke avløp.
På sommerstid hentes det vann fra vannkran rett oppe i vegen, og på vinterstid hentes det vann fra vannpost i den midtre vegen, som er felles for hyttene på området.
Avløp fra vask går i bøtte som må tømmes. Så lenge man ikke har innlagt vann så er det heller ikke krav om godkjent avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Noe av møblene medfølger handelen, mens noe vil fjernet til overtagelse. En del i uthus etc følger også, og eiendommen vil ikke bli ytterligere ryddet, rengjort.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: trine@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 97 03 78 11 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt fastpris kr. 35.000,- beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 6.750,-, tilrettelegging. kr. 5.000,-, markedsføringspakke kr 20.900,-,- For visninger er det avtalt kr. 1.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.