Meget trivelig hytte med flott utsikt - Solcelle - Stor og solrik terrasse - Helårsvei som blir brøytet til døra!

Øvre Rishaugen 10 , 2870 Dokka

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Caroline Svensrud
Caroline Svensrud Eiendomsmegler MNEF / Partner
Type Hytte / Selveier
Primærrom 52 m²
Bruksareal 56 m²
Bruttoareal 60 m²
Tomt 2 473 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 2
Byggeår 1993
Gårdsnummer 41
Bruksnummer 198
FINN.no 178649221
Sist endret 25.05.2020 19:54
Prisantydning 990 000
Totalpris 1 028 742
Ligningsverdi 196 926,-

Beregnet totalkostnad

990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 24 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 990 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 38 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 028 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Nordre land kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør kr 1536,- pr år. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Beskrivelse

Øvre Rishaugen 10 er en koselig hytte med beliggenhet i hyttefeltet Rishaugen på Nordsinni Østås. Hytta har alt på et plan og inneholder gang, åpen stue- og kjøkkenløsning, to soverom, hyttebad, samt dorom. Utenfor er det romslig terrasse, og en fantastisk utsikt, i tillegg til gode solforhold. Hytten har ikke innlagt vann, men du finner en vannpost like i nærheten.
I området er det fine turmuligheter, sommer som vinter. I tillegg er det muligheter for fisking, og småviltjakt om man løser kort for dette. Ca 13 km unna eiendommen ligger landsbyen Dokka, som kan tilby en rekke servicefasiliteter som matbutikker, restauranter, vinmonopol, bensinstasjoner og frisørsalonger.
Velkommen til visning!

Innhold

Hytta har en god planløsning og inneholder gang, åpen stue- og kjøkkenløsning, 2 soverom, dorom og bod med utvendig adkomst.

Standard

Hytta er løpende vedlikehold etter behov, det må allikevel påregnes noen oppgraderinger/påkostninger. Det ble blant annet byttet vinduer og terrassedør i 2010, og ny taktekking samme år.
Romslig stue med godt med plass til sofagruppe og spisestue. Her er det plassert vedovn med glassdører.
Kjøkken med heltre innredning med profilerte fronter. På kjøkkenet er det montert gasskomfyr.
Hyttebad med heltregulv og trepanel på vegger. Rommet er innredet med dusjkabinett med vann fra beholder og vask. Gråvann fra dusj og vask ledes til terreng. På veggen er det montert vannvarmer på gass, og 12 V-vannpumpe tilkoblet solcelleanlegg.
Toalettrommet består av en do av tre, som tømmes etter behov.
To soverom der det ene er innredet med køyeseng, det andre har enkeltseng med skapplass over. Hytta har opprinnelig hatt 3 soverom og man kan enkelt lage til dette om ønskelig.
Innvendige overflater:
Gulv: Heltre
Vegger: Trepanel
Himling: Trepanel
I takstmannens tilstandsrapport er det punkter som er gitt tilstandsgrad 2, dette gjelder:
-Grunn og fundamenter
-Grunnmur
-Drenering
-Takkonstruksjon
-Terrasse
-Etasjeskiller
-Terrengforhold

Beliggenhet

Hytta ligger fint til med en fantastisk utsikt på hyttefeltet Rishaugen på Nordsinni Østås. Eiendommen har gode solforhold, og i området er det muligheter for fisking, småviltjakt og gode turmuligheter sommer og vinter. Det er oppgjørte skiløyper rett i nærheten og kun ca. 45 minutters kjøring til Synnfjell med milevis av løyper. På Leikarvoll finner du ski/akebakke og skøytebane. På sommeren er det fotballbane her.  Til Dokka er det ca 13 km. I dokka sentrum finner du et rikt utvalg av butikker og service fasiliteter.
Fra Oslo er det ca. 2timers kjøretur til hytta.

Tomt

Areal: 2 473 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

God plass til parkering på tomt.

Boligtype, eierform og byggeår

Hytte (Selveier), byggeår: 1993

Antall soverom

2

Byggeår

1993

Byggemåte

Oppført på pkt fundamenter av betong, direkte på grunn. Vegger oppført i bindingsverk av tre med utvendig trepanel. Saltakkonstruksjon i tre, tekket med metallplater.
Se ellers vedlagt tilstandsrapport utarbeidet av Tor Håkon Schjørlien, datert 02.05.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 56 kvm, Bruttoareal: 60 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 56 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue/kjøkken, 2 soverom og dorom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Hytta varmes opp med ved og parafin.
Tilsyn/feiing ikke utført.

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 3 200 pr. år Renovasjon kr 1537,5, Branntilsyn, feiing kr 125,-, Eiendomsskatt kr 1536,-.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, forsikringer, veg og løpende vedlikehold er eksempler på løpende kostnader.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 196 926 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger der kommuneplanens arealdel er gjeldende, og er avsatt fritidsbebyggelse. Det er i kommuneplanen lagt inn et nytt utbyggingsområde inntil eksisterende hyttefelt med krav om felles reguleringsplan for nye og eksisterende felt. Det er imidlertid ikke startet opp arbeid med reguleringsplan enda. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1993/5703-2/20 - Bestemmelse om veg 08.09.1993
1993/5703-3/20 - Erklæring/avtale 08.09.1993
1982/5996-1/20 - Bestemmelse om veg 27.08.1982

Vei/vann/avløp

Privat felles adkomstvei.
I følge NLK sine opplysninger så har eiendommen ikke innlagt vann, og da heller ikke noen godkjent
avløpsløsning. Dersom vann ønskes innlagt må det søkes om en utslippstillatelse, og godkjent avløpsanlegg må
etableres.
Det er vannpost på parkeringsplass like ved hytta.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Alt av møbler  som er inne i hytta under visning medfølger. Tv og hvitevarer på kjøkken medfølger. Utemøbler etter nærmere avtale.
Markise og levegg på terrasse.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: caroline@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 95 28 70 57 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt fastpris kr. 49.000. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 6.250,-, tilrettelegging. kr. 4.900,- markedspakke 9 900,- og annonsepakke OA 6000,-,- For visninger er det avtalt kr. 1500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.