Gjøvik / Kopperud

Pen rekkehusleilighet med attraktiv beliggenhet - 3 soverom - terrasse - hage - fine solforhold

Rognstien 10 , 2817 Gjøvik

BE OM SALGSSUM
Caroline Svensrud
Caroline Svensrud Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

95%

eier sin egen bolig

30%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

34%

har bolig på over 120 kvm

31%

er barnefamilier

30%

er gift

Type Rekkehus / Borettslag
Primærrom 104 m²
Bruksareal 154 m²
Bruttoareal 171 m²
Tomt 50 238 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 1973
Gårdsnummer 101
Bruksnummer 53
Energimerking F
FINN.no 182468388
Sist endret 10.07.2020 21:43
Prisantydning 2 650 000
Totalpris 2 823 900
Ligningsverdi 592 229,-

Beregnet totalkostnad

2 650 000,- (Prisantydning) 165 918,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 815 918,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 982,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 823 900,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Vi har her tilsalgs en lys og gjennomgående rekkehusleilighet i Nordby borettslag på Kopperud. Leiligheten ligger fint til på bakre rekke med hage mot stille og rolig friområde. Leiligheten strekker seg over 2 plan samt kjeller. Kjelleren er uinnredet, men gir god lagringsplass og det er potensiale for lage kjellerstue etc. for den som ønsker det.
Leiligheten er løpende vedlikehold og i 2012 ble hele 1.etasjen renovert. Det ble da satt inn ny kjøkkeninnredning, nytt sikringsskap, bygget vaskerom/toalettrom ved å slå sammen bad og bod samt foretatt overflatebehandlinger. I 2.etasjen som rommer bad og 3 soverom er det foretatt noe malingsarbeider på overflater nå nylig.
Området rundt leiligheten er stille og rolig. Det er fine turmuligheter i nærområdet og kort vei til skoler, barnehage, butikker mm. Kort kjøretur ned til sentrum hvor det finnes et rikt utvalg av butikker og service fasiliteter og i tillegg ligger innlandets største kjøpesenter her.

Innhold

Leiligheten har en fin planløsning og inneholder følgende:
1.etasje:
Entrè, gang, vaskerom/toalettrom, kjøkken, spisestue/stue med utgang til terrasse.
2.etasje:
Gang, bad, 3 soverom hvorav ett har utgang til balkong.
Kjeller:
Bodrom med god lagringsplass.

Standard

Leiligheten fremstår som pen og godt ivaretatt. Hele 1.etasje er renovert i 2012 og noe overflater er modernisert i 2.etasje.
Utvendig vedlikehold står borettslaget for og det ble blant annet skiftet yttertak i 2018.
1.etg:
Kjøkken/spisestue/stue:
Lys og pen innredning fra 2012 med glatte fronter. Benkeplate i Granitt ( Larvikitt / Sort Labrador ).  Glassplate mellom benk og overskap. Integrert platetopp, komfyr og oppvaskmaskin. Åpen løsning fra kjøkken mot spisestue/stue. Plass til god spisegruppe og sofagruppe. Peisovn i stue. Gode vindusflater gir godt med lys inn.
Vaskerom/wc:
Praktisk rom med adkomst fra gang. Her var det opprinnelig et toalettrom og en bod hvor nåværende eier slo det sammen til et vaskerom. Belegg på gulv og  baderomsplater på vegg. Formpresset panel i himling. Innredet med servant og gulvmontert toalett.  Opplegg og plass
for vaskemaskin og tørketrommel. Mekanisk avtrekk. Tilluft i dør. Panelovn for oppvarming.
2.etg:
Bad:
Flislagt bad med varme i gulv. Innredet med servant med underskap, dusj med forheng og gulvmontert
wc. Mekanisk avtrekk.
Soverom:
Det er totalt 3 gode soverom i 2.etasje. 2 av rommene er nylig malt. God plass til både seng og skap på alle rom.
Fra det ene rommet er det utgang til balkong.
Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2:
Grunn, drenering og fundamenter:
Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Saltutslag registrert i kjeller. Tilstandsgrad gitt pga. alder.
Terrasse, balkonger, trapper ol: Vedlikehold/oppgraderinger må påregnes.
Våtrom: Nytt gulv lagt oppå det gamle, fungerer.

Beliggenhet

Rognstien 10 ligger fint til høyt over Gjøvik med fine sol,- og utsiktsforhold.  Boligen har ingen gjenboere på baksiden, da hagen grenser til friområde. Her er det stille og rolig samtidig som det er kort vei ned til sentrum og et rikt utvalg av butikker og service fasiliteter. Området består av rekkehus, flermannsboliger og eneboliger.  Det er også kort vei til turterreng, og Vind skiarena ligger kun en liten kjøretur unna. Lysløype går like i nærheten, og det er friområde rett utenfor hekken. Det er gangavstand til Kopperud skole. Området er svært barnevennlig, så det er trygt å bruke beina til skolen. Barnehage finnes også i nærheten.

Tomt

Areal: 50 238 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplass foran leiligheten samt felles parkeringsområde for borettslaget.

Barnehage / skole i området

Vindingstad barnehage (1-5 år, 1 km)
Engehaugen menighetsbarnehage (1-5 år, 1 km)
Marihøna barnehage (1-5 år, 1 km)
Kopperud skole (1-10 kl., 0.6 km)
Vindingstad skole (1-7 kl., 1.4 km)
Gjøvikregionen International School (5.9 km)
Raufoss videregående skole (11.1 km)

Felleskostnader

5 052 pr. mnd. Felleskostnader inkluderer utvendig forsiring, kommunale avgifter, eiendomsskatt, forretningsførsel, styrehonorar og Kabel-TV. Strøm og bredbånd kommer til tillegg.

Borettslag

Nordby Borettslag, org.nr. 950 269 391.
Styreleder i borettslaget er Line Bekkelund.Borettslaget består av 103 borettslagsandeler med adresse i Rognstien og Granstien.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

I ordensreglene for Nordby borettslag står det at hver leilighet disponerer en garasje/carport. De gamle garasjene/carportene er nå revet. Styreleder opplyser i mail til Partners Eiendomsmegling 04.06.2020/sms 10.06.2020 at de mest sannsynlig skal bygge nye tak/garasjer/carporter i borettslaget. I den forbindelse kan husleien øke med kr. 500-1 200 pr.mnd. Hvor mange garasjer/carporter som skal bygges må opp på generalforsamlingen. Det er derfor ingen garanti for at alle andelene får garasje/carport i det nye garasjeanlegget.
Videre opplyser styreleder at det er planlagt gravearbeid, samt bytting av vinduer i nær fremtid. Om 3 år skal boligene males utvendig. Kostnaden rundt dette er pr. nå ukjent.
Borettslaget får fiber inn til hvert rekkehus mot slutten av sommeren. Dette er en kostnad som beboerne må dekke selv dersom de ønsker å benytte seg av fiber.

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på vår hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.
Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.
Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.
Styret i borettslagets skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.
Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr pt stort kr 7325,- for kj

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:
Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS
Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 
Dette er dekkende for de borettslag som er sikret gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Hvis borettslag er sikret gjennom andre ordninger må megler få opplyst derfra hvilke opplysninger som skal gis.
Laget er ikke et IN-lag.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 11451084, Husbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 05.06.2020: 3.74% pa.
Antall terminer til innfrielse: 36
Saldo per 05.06.2020: 9 212 089
Andel av saldo: 91 549
( siste termin 31.03.2029 )
Fastrente til 01.01.2024
Lånenummer: 61778165790, Nordea Bank Norge ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 05.06.2020: 1.8% pa.
Antall terminer til innfrielse: 109
Saldo per 05.06.2020: 7 483 445
Andel av saldo: 74 370
Første termin/første avdrag: 30.09.2017 ( siste termin 30.06.2047 )
Flytende rente

Andel fellesgjeld

165 918

Rentekostnader fellesgjeld

410,- pr mnd.

Avdrag fellesgjeld

898,- pr mnd.

Regnskap

Regnskap viste et underskudd på 3 329 335,-. I budsjett for 2019 er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 1 210 174,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordensregler ligger vedlagt i salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i disse.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt med dyrehold i borettslaget, uten godkjenning fra styret. Søknad om godkjenning skrives på eget skjema. Skjema finnes på borettslagets hjemmesider eller fås ved henvendelse til styret. For ytterligere opplysninger om dyrehold, se vedlagt borettslagsreglement for nordby borettslag.

Boligtype, eierform og byggeår

Rekkehus (Borettslag), byggeår: 1973

Antall soverom

3

Byggeår

1973

Byggemåte

Støpt gulv på grunn. Yttervegg i isolert bindingsverk. Liggende utvendig trekledning. Etasjeskiller i trekonstruksjoner. Mønet skråtak i tre. Taket er tekket med asfaltshingel. Se forøvrig tilstandsrapport, datert  16/6 -20 av Amund Forset, vedlagt i salgsoppgave for ytterligere beskrivelse.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 104 kvm, Bruksareal: 154 kvm, Bruttoareal: 171 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 50 m².
Primærrom: 0 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Ingen- kun bodrom i kjeller.
1. etasje:
Bruksareal: 52  m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè, kjøkken/stue, vaskerom/wc og trapperom.
2. etasje:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang, bad og 3 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Boligen varmes opp med strøm og vedfyring.
Sist tilsyn av pipe 10.03.2020, sist feiing 02.01,2019.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Løpende kostnader

Felleskostnader, strøm, innboforsikring, løpende vedlikehold.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 592 229 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 132 025 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål, rekkehusområde. Det er igangsatt arbeide med revisjon av kommuneplanens arealdel, og forventes godkjent i løpet av høsten 2020. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet felles privat vei.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til caroline@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 95 28 70 57 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,8 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 6.250,-markedspakke kr. 20.900,- . Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.