Nord-torpa

SYNNFJELLET - Koselig hytte med 4 soverom - Romslig stue med peis - Cinderella toalett - Strøm - Bilveg frem!

Vesleslåttvegen 46 , 2880 Nord-torpa

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Trine Grini
Trine Grini Eiendomsmegler MNEF / Partner
Marianne Bergseng
Marianne Bergseng Eiendomsmeglerfullmektig
Type Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 59 m²
Bruksareal 68 m²
Tomt 1 731 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 4
Byggeår 1975
Gårdsnummer 83
Bruksnummer 138
Energimerking G
FINN.no 182718735
Sist endret 26.06.2020 12:40
Prisantydning 1 490 000
Totalpris 1 541 242
Ligningsverdi 288 750,-

Beregnet totalkostnad

1 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 37 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 490 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 51 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 541 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Nordre land kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør kr 2450,- pr år. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Beskrivelse

Velkommen til Vesleslåttvegen 46!
Dette er en koselig hytte fra
1975, med hele 4 soverom/8 sengeplasser!
Hytta rommer fint hele familien, med spiseplass på kjøkkenet og god plass i stuen til sofagruppe. Her er det fin peis, som er koselig å fyre opp i etter dagens tur ut. Det er innlagt strøm på hytta, mens vann hentes eller medbringes. Takoverbygd inngangsparti med adkomst til uthus hvor det er Cinderella forbrenningstoalett.
Terrasse rundt på to sider av hytta, her har man sol hele dagen, og til utpå kvelden. Fin utsikt mot fjellet.
Fra hytta går det sti rett opp til Skjervungsfjellet, og Synnfjellet byr på flotte turmuligheter, og fantastiske skiløyper! Meget snøsikkert område.
Helårsveg helt frem til døra, og parkering på egen tomt!
VELKOMMEN TIL VISNING - HUSK PÅMELDING!

Innhold

Hytta inneholder gang, kjøkken, stue, rom som benyttes som enkelt hyttebad, og 4 soverom. I tillegg er det uthus med gammel utedo i det ene rommet, og i det andre rommet er det Cinderella forbrenningstoalett.

Standard

Hytta innehar en eldre standard, men fremstår som godt ivaretatt.
Det er hovedsaklig tregulv, panel på vegger og panel i himling.
Gang med plass til å henge fra seg yttertøy, sette fra seg sko etc.
Videre inn i hytta finner man stue med god plass til sofagruppe. Her er det både vedovn og peis. Mye vinduer som gir godt med lys inn i hytta.
Kjøkkenet har heltre innredning, og det er plass til spisestue. Komfyr og kjøleskap medfølger handelen. På kjøkkenet er det adkomst via luke ned til kjeller. Her kan man feks sette kaldt drikke osv. Krypkjeller under deler av hytta.
Totalt er det 4 soverom, 1 med dobbeltseng og 3 soverom med køyeseng. Det er også skapplass på soverommene. Sengene er fastmontert og medfølger handelen.
Det er et enkelt tillaget "hyttebad" hvor det er servant, hvor avløp går til bøtte som må tømmes. Dette rommet tilfredsstiller ikke krav til bad/våtrom.
Det er romslig terrsse på to sider av hytta, her har man sola hele dagen.
Takoverbygd inngangsparti med adkomst til uthuset, så man slipper å måke snø for å komme seg inn til forbrenningstoalettet som er plassert i det ene rommet her. Dette rommet er pusset opp og isolert senere år. I tillegg er det gamle utedoen i uthuset. Det er også laget til et enkelt overbygg for lagring av ved.
Hytta har innlagt strøm, og det er bilveg helt frem til døra. Parkering på egen tomt.
Vann hentes fra selvlagd brønn noen meter unna hytteveggen, eller i bekken som går rett ved. Drikkevann medbringes.
Følgende punkter er gitt tilstandsgrad 2 og 3 i tilstandsrapport fra takstmann:
Tilstandsgrad 2.
Drenering, fundamentering, takkonstruksjon, overflater innvendig og utvendig. Tilstandsgrad gitt
på grunn av nevnte forhold i rapporten og elde.
Tilstandsgrad 3
Vaskerom er ikke godkjent som våtrom. Takkonstruksjon over svalgang mellom fritidsboligen og uthus. Delvis glidd ut på ene siden. Råteskade på vegg/tak i overgangen.

Beliggenhet

Tursti opp til Skjervungsfjellet starter ca 50 meter fra hytta, og det er masse fine turmuligheter i hele fjellet, med oppmerkede stier. Spåtindtoppen er det høyeste punktet, men man har også feks Svartkampen som også er en fin dagstur.
På vinterstid er det milevis med godt preparerte skiløyper i området, her er det meget snøsikkert, og skiløypene har høy standard!
Det er også fint dersom du feks er glad i å sykle innover fjellet,  og det er flere fine fiskevann i området.
Det er kort veg opp til Spåtind Sport Hotell, hvor det er liten alpinbakke for barn, og det er innendørs basseng. Lenger ned finner man Synnfjellporten, som er kiosk/kafè og her selges også noe interiør. Her er det også lekeplass for barna.
Butikk finner man på Fagerlund, akkurat der hvor man svinger av mot Synnfjellet, denne er også søndagsåpen. Ellers har man Dokka, hvor det er et godt utvalg av butikker, spisesteder, vinmonopol, sportsbutikk etc.
Ca 2,5 times kjøring fra Oslo!

Tomt

Areal: 1 731 kvm, Eierform: Eiet tomt
Naturtomt rundt hytta, med bilveg frem og parkering på egen tomt.
Ligger fint til i terrenget, med gode solforhold, og fin utsikt mot fjellet.

Garasje / Parkering

Nei / Ja
Parkering på egen tomt

Boligtype, eierform og byggeår

Fritidseiendom (Selveier), byggeår: 1975

Antall soverom

4

Byggeår

1975

Byggemåte

Fritidsbolig i 1 etasje, uthus bygget med svalgang sammen med fritidsboligen. Fritidsbolig fra byggeår, antatt 1975. Fritidsboligen
inneholder blant annet fire soverom. Stor terrasse. Bygget i bindingsverk, stående og liggende kledning, liggende i mønet. Mønet
takkonstruksjon tekket med shingel Fritidsboligen er normalt vedlikeholdt.

Ferdigattest / brukstillatelse

Finnes ikke midlertidig brukstillatelse/ferdigattest i kommunens arkiver.

Boligens areal

Primærrom: 59 kvm, Bruksareal: 68 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 75 m².
Primærrom: 68 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: gang, kjøkken, stue, baderom og 4 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Hytta varmes opp via elektrisitet og ved.
Tilsyn og feiing er ikke utført.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 4 112 pr. år Inkluderer renovasjon, feie/tinsynsavgift hytte og eiendomsskatt. Eiendomsskatt utgjør kr. 2450,- pr år.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, strøm, forsikring, brøyting, evt skiløypeavgift, evt tv/internett er eksempler på løpende kostnader.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 288 750  pr. 2018
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Synnfjellvegen, ta til høyre inn på Vesleslåttvegen, og følg denne vegen til hytta ligger på høyre side av vegen.
Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger innenfor gjeldende kommunedelplan Synnfjell Øst og er regulert til arealformål eksisterende fritidsbebyggelse. Det er planlagt nytt hyttefelt i området, på øversiden av vegen. Kontakt megler for info, og kopi av reguleringsbestemmelser.
Eiendommen har nye utbyggingsområder i nærheten, kalt BFR12 i plankart og bestemmeler. Disse områdene kan utvikles gjennom reguleringsplan for Huldreheimen. Se retningslinje R12.
Eiendommen ligger innenfor henssynssone Krav vedrørende infrastruktur (H410) og Krav om felles planlegging (H810_3) hvor reguleringsplan for Huldreheimen er under arbeid. Fra bestemmelsene til kommunedelplanen:
8.2 Soner med særlige krav til infrastruktur (jf. pbl § 11-8 bokstav b, jf. § 11-9 nr. 3)
8.2.1 B110 - Infrastruktursone - avløp
Innenfor område med hensynsone H410_1 vil det være krav om tilkobling til offentlig vann og avløpsnett for alle nye og eksisterende fritidsboliger, næringsarealer og boliger med innlagt vann, jf. plan- og bygningsloven § 30-6 første ledd, der betingelsene for å kreve slik tilknytning foreligger etter § 27-1 og 27-2. Tilknytningsplikten gjelder uavhengig av tidligere gitte utslippstillatelser. Etablering av nye enkeltstående utslipp tillates ikke, jf.pbl. § 11-9 nr. 3.

Offentlige planer

Planlagt bygging av flere hytter i området.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2007/860706-3/200  Best. om adkomstrett, tinglyst 25.10.2007
2007/860706-4/200  Bestemmelse om vannrett, tinglyst 25.10.2007
Hytta har rett til veg og vann på naboeiendommen. Kopi kan ses hos megler.

Vei/vann/avløp

Privat veg, hvor utgiftene til brøyting deles likt mellom alle hyttenaboene i nærheten. Tilhører Vesleslåtte veglag, totalt 47 hytter i denne vegen. Utdrag fra avtale om brøyting:
Snøbrøyting skal skje etter følgende retningslinjer:
"               Alle felles veier brøytes ved behov uansett ukedag.
Gjøres uoppfordret og behov vurderes av brøyter.
"               Stikkveier og gårdsplasser brøytes ved behov.
Behov må meldes brøyter via digital løsning senest to dager før ankomst til hytta.
Varsling gjøres via : https://hyttetjenester.net
"               Ved stort snøfall på avreisedag og behov for brøyting varsles dette på SMS mob. 952 14 438 for å sikre brøyting da det kan være lokale forskjeller mellom fjellet og bygda.
"               Ved isete og glatte veier skal det strøs med sand/grus der det er behov for dette på felles veiene. Dette vurderes av brøyter.
Ikke innlagt vann/avløp på hytta, vann hentes i brønn (laget av selger) eller bekk, og drikkevann medbringes.
Dersom man legger vann inn i hytta, så må det også søkes om utslippstillatelse til godkjent avløpsanlegg.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Ingen møbler/inventar medfølger handelen, bortsett fra: kjøleskap og komfyr på kjøkken, fastmonterte senger og Cinderella forbrenningstoalett.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til trine@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 97 03 78 11 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 6.250,-, tilrettelegging. kr. 5.000,-, markedspakke kr. 9.900,-,- For visninger er det avtalt kr. 1.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.