Nord-torpa

NORD-TORPA/GEITLIA - Koselig hytte med 3 soverom - Solcellepanel - Fine turmuligheter og skiløyper rett i nærheten!

Brendlivegen 14 , 2880 Nord-torpa

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Trine Grini
Trine Grini Eiendomsmegler MNEF / Partner
Type Hytte / Selveier
Primærrom 54 m²
Bruksareal 56 m²
Bruttoareal 60 m²
Tomt 2 440 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 1969
Gårdsnummer 72
Bruksnummer 45
FINN.no 186092152
Sist endret 05.08.2020 10:43
Prisantydning 350 000
Totalpris 372 742
Ligningsverdi 199 464,-

Beregnet totalkostnad

350 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 8 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 350 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 22 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 372 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Nordre land kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør kr 735,- pr år. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Beskrivelse

Velkommen til Brendlivegen 14 - hytte med fin beliggenhet i Geitlia i Nord-Torpa!
Hytta har en enkel standard, og inneholder blant annet romslig stue, med plass til spisestue og sofagruppe. Kjøkken med mye skap og benkeplass. Tre soverom der det er satt inn to enkeltsenger på det ett, og køyeseng på ett.
Hytta har 12 V solcelleanlegg, vann hentes i bekken, og drikkevann medbringes. Rett i nærheten blir det kjørt opp skiløyper på vinterstid, ellers fine turmuligheter i Synnfjellet.

Innhold

Hytta inneholder gang, stue, kjøkken, 3 soverom og bod.
Utenfor er det oppført uthus med lagerrom og utedo.

Standard

Romslig stue med plass til sofagruppe og spisestue. Her er det satt inn både vedovn, og stor peis. Kjøkkenet har en enkel løsning, med noe innredning. Servant med vann inn, og nedgang til kjeller.
Det er tre soverom med plass til dobbeltsenger på alle. På det ene står det køyeseng som vil følge med handelen.
Alle gulv har tregulv, og det er panel på vegger og i himling.
Utenfor er det oppført uthus med utedo.
I takstmannens tilstandsrapport er det punkter som er gitt tilstandsgrad 2, dette gjelder:
- Vinduer og dører
- Veggkonstruksjoner
- Kjøkken
- Innvendige overflater
Tilstandsgrad 3:
- Grunn og fundamenter
- Grunnmur
- Takkonstruksjon
- Taktekking
- Renner, nedløp og beslag
- Pipe og ildsteder
- Etasjeskiller
- Terrengforhold
- Uthus

Beliggenhet

Hytta her en fin beliggenhet i Geitlia, i Nord-torpa. Her går skiløypene rett ved hytta, og helt opp på fjellet. Meget snøsikkert område!
Det er også mange fine turmuligheter alle årstider, og området byr på flere fine fiskevann.
Spåtind er det høyeste toppen i Synnfjellet, men det er også andre fine turer å gå, eller om man liker å sykle er det masse muligheter rundt i fjellet.
Kort veg til Etnedal med Gamlestølen hvor det er blant annet skibakke.

Tomt

Areal: 2 440 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten består av et g/bnr, samt halvparten avg/bnr til nabotomten, som eier sammen med hyttenabo. Denne tomten ble kjøpt sammen av naboene for å unngå at de fikk en hytte mellom sine egne hytter. Det vil altså være en halvpart av denne tomta som medfølger handelen.
Tomter er ikke innmerket i kommunens webkart og areal er hentet fra eiendomsregisteret. Anbefales oppmåling av tomter for fastestting av tomtegrenser. Mangler i forhold til areal/tomtegrenser kan således ikke påberopes.

Garasje / Parkering

Parkering nede ved vegen, ca 100 m fra hytta.

Boligtype, eierform og byggeår

Hytte (Selveier), byggeår: 1969

Antall soverom

3

Byggeår

1969

Byggemåte

Hytta er oppført på grunnmur av betong. Gulvkonstruksjon av bjelkelag i tre. Vegger er oppført i bindingsverk av tre med utvendig trepanel. Saltakkonstruksjon i tre, tekket med shingel.
Se ellers vedlagt tilstandsrapport utarbeidet av takstmann Tor Håkon Schjørlien, datert 12.07.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Boligens areal

Primærrom: 54 kvm, Bruksareal: 56 kvm, Bruttoareal: 60 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 56 m².
Primærrom: 54 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue, kjøkken og 3 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Kommunale avgifter

Kr. 2 400 pr. år Inkluderer renovasjon, branntilsyn/feiing og eiendomsskatt.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, forsikringer, brøyting og løpende vedlikehold er eksempler på løpende kostnader.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 199 464,-.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Torpa - kjør Nord-torpvegen til Hugulia, og fortsett vegen over mot Etnedal, her er det bomveg.
Ta av til venstre inn Geitlivegen, også inn på Brendlivegen. Hytta ligger på høyre hånd når du kjører innover vegen.
Det er også mulig å kjøre til Etnedal, og til Bakkebygda/Gamlestølen, og følge grusvegen videre innover mot Nord-torpa, så får man innkjøring Geitlivegen på høyre hånd.
Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger der kommuneplanens arealdel er gjeldende og er avsatt til fritidsbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet privat vei.
Vann hentes i bekken, og drikkevann medbringes.
I følge NLK sine opplysninger så har eiendommen ikke innlagt vann, og da heller ikke noen avløpsløsning. Dersom vann ønskes innlagt må det søkes om utslippstillatelse til godkjent avløpsløsning.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Sofagruppe, gasskomfyr og køyeseng medfølger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til trine@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 97 03 78 11 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Andre inntekter inkl. mva (Kr.8 900) Markedspakke (Kr.20 900) Visninger (Kr.3 000) Garantiforsikringspremie (Kr.3 000) Gebyr for utsatt betaling (Kr.2 500) Tinglysingsgebyr elektronisk (Kr.897) Utlegg takst (Kr.8 820) Utlegg tilstandsrapport (Kr.8 820) Meglerprovisjon (forutsatt salgssum: 350 000,-) (Kr.55 000) Oppgjørshonorar (Kr.6 250) Pantattest selger (Kr.125) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Tilretteleggingshonorar (Kr.12 900) Totalt kr. (Kr.131 697)

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.