Nord-Torpa

Ny pris! Sjarmerende fritidseiendom med romslig tomt i nærheten av Synnfjell - hytte, anneks og uthus/fjøs

Nord-Torpvegen 772 , 2880 Nord-torpa

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Caroline Svensrud
Caroline Svensrud Eiendomsmegler MNEF / Partner
Type / Eierform Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 45 m²
Bruksareal 48 m²
Bruttoareal 53 m²
Tomt 3 380 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 1
Byggeår 1897
Gårdsnummer 76
Bruksnummer 3
FINN.no 188465758
Sist endret 06.10.2020 14:32
Prisantydning 590 000
Totalpris 618 742
Ligningsverdi 589 609,-

Beregnet totalkostnad

590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 14 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 590 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 28 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 618 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Nordre land kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør kr 948,- pr år. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Beskrivelse

Velkommen til Nord-Torpvegen 772 - en trivelig og sjarmerende fritidseiendom med mye potensiale. Fine omgivelser og ro finner du her!
Eiendommen består av hytte, anneks og et uthus som opprinnelig har blitt benyttet som fjøs. Her får du en svært romslig tomt og masse boltreplass. Selve hytta har innlagt strøm og du finner mye potensiale i denne eiendommen.
Herfra er det kort vei til Synnfjellet hvor du finner flotte skiløyper som går milevis innover i fjellheimen samt fine turstier på sommerstid. Eiendommen ligger rett i nærheten av Joker dagligvare som har søndagsåpent. Det er ca. 20 minutter til Landsbyen Dokka som har et rikt utvalg av butikker og service fasiliteter. Det er kun ca. 40 minutter til Lillehammer og 2,5 T til Oslo.
For visningstidspunkt utenom annonserte visninger - ta kontakt for avtale!

Innhold

Hytta inneholder gang, kjøkken, stue, soverom, trapperom til loft, og matbod.
I tillegg er det satt opp anneks og uthus/fjøs. Det er også utedo på eiendommen.

Standard

Fritidsboligen har en eldre standard, og behov for noe påkostninger og renovering. Det er innlagt strøm i hytta. Ikke innlagt vann. Romslig tomt og mange muligheter. Møbler som står i boligen under visning medfølger i handelen.
Kjøkken med enkel innredning med malte fronter. Under- og overskap. Her er det montert kjøleskap og komfyr. Dette medfølger i handelen.
På kjøkken er det kjellerlem hvor det er installert en liten "kjellerheis" som fungerer som et ekstra kjølerom. . Denne gir enkel tilgang til de matvarene/drikkevarene som ønskes holdt i kjeller-temperatur.
Innvendige overflater:
Gulv:  Heltre som er malt og belegg
Vegger: Trepanel og tømmer
Himling: Trepanel
Utenfor er det oppført anneks som er utstyrt med 2 køyesenger så her er det 4 ekstra sengeplasser. Innlagt strøm i anneks.
Innvendige overflater:
- Gulv: Heltre som er malt, og belegg
- Vegger: Trepanel og tømmer
- Himling: Trepanel
I takstmannens tilstandsrapport er det punkter som er gitt tilstandsgrad 2, dette gjelder:
- Grunn og fundamenter
- Grunnmur
- Vinduer og dører
- Veggkonstruksjoner
- Takkonstruksjon
- Pipe og ildsteder
- Etasjeskiller
- Kjøkken
- Innvendige overflater
- Anneks
- Uthus/fjøs
Tilstandsgrad 3:
- Taktekking
- Renner, nedløp og beslag
- Terrengforhold

Beliggenhet

Fin beliggenhet i landlige omgivelser med gode solforhold. Fine tur,-jakt og fiskemuligheter i området. Kort vei til Synnfjellet med flotte skiløyper og turmuligheter. Her ligger også Synnfjellporten med servering og aktiviteter samt Spåtind Fjellstue med overnattingsmuligheter, basseng, tennisbane mm. Joker butikk ligger like i nærheten som har søndagsåpent. Ca. 20 minutter til Landsbyen Dokka med flere butikker, service fasiliteter, kafeer mm.

Tomt

Areal: 4 000 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommens areal er kun opplyst som et ca. areal av selger da eiendommens arealer ikke er oppmålt og registert i kommunens arkiver. Selger har rekvirert oppmåling, men dette er ikke foretatt ennå og avvik fra oppgitt areal kan forekomme. Avvik mtp eiendommens tomtestørrelse kan ikke påberopes.

Garasje / Parkering

Parkeringsmuligheter på eiendommen.

Boligtype, eierform og byggeår

Fritidseiendom (Selveier), byggeår: 1897

Antall soverom

1

Byggeår

1897

Byggemåte

Bygningen er oppført på grunnmur av gråsteinsmur. Vegger i tømmer, og senere kledd utvendig med trepanel. Saltakkonstruksjon i tre, tekket med bølgeblikkplater.
Se ellers vedlagt tilstandsrapport utarbeidet av takstmann Tor Håkon Schjørlien, datert 12.08.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Boligens areal

Primærrom: 45 kvm, Bruksareal: 48 kvm, Bruttoareal: 53 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 48 m².
Primærrom: 45 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, kjøkken, stue og soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og vedfyring.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 2 615 pr. år Inkluderer renovasjon, branntilsyn, feiing og eiendomsskatt.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, forsikringer, brøyting, og løpende vedlikehold er eksempler på løpende kostnader.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 589 609.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligbebyggelse/LNF. Eiendommen er registert som enebolig benyttet til fritidsformål i kommunens arkiver.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1897/900215-1/20  Erklæring/avtale 26.11.1897 
Bestemmelse om brensel

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet privat vei.
Det er ikke innlagt vann og avløp.
Vann medbringes eller hentes i området. Selger har også laget et oppsamlingssystem med bruk av mobil vanntank/sisterne som blir koblet mot tak-nedløp for oppsamling av regnvann.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Møbler som står i boligen under visning medfølger i handelen. Øvrig løsøre og inventar kan medfølge i handelen etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke  tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til caroline@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 95 28 70 57 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.