TONSÅSEN

Fritidsbolig med 2 soverom - Innlagt strøm - Stabbur - Skiløyper og flotte turområder!

Tonsåslinna 797 , 2890 Etnedal

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Trine Grini
Trine Grini Eiendomsmegler MNEF / Partner
Type / Eierform Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 62 m²
Bruksareal 62 m²
Bruttoareal 68 m²
Tomt 550 m² / Festet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 2
Byggeår 1972
Gårdsnummer 135
Bruksnummer 3
Energimerking G
FINN.no 193462970
Sist endret 09.10.2020 14:28
Prisantydning 750 000
Totalpris 782 742
Ligningsverdi 106 445,-

Beregnet totalkostnad

750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 18 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 750 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 32 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 782 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Tonsåslinna 807 - Trivelig hytte beliggende på Tonsåsen. Her får du bl.a hytte med innlagt strøm, romslig stue, to soverom og kjøkken. Utenfor er det oppført koselig stabbur, med muligheter for overnatting. I tillegg er det uthus med utedo og mye lagringsplass. Hytta ligger fint til, og her har du sola hele dagen om sommeren!
I nærområdet er det flotte turmuligheter, både på sommer- og vinterstid. Det er mulighet for jakt og fiske, og det er flere vann i nærheten.  På vinteren blir det kjørt opp skiløyper som henger sammen med det øvrige løypenettet på Tonsåsen/Aurdalsåsen. Ca 7 km fra eiendommen ligger Bruflat som er kommunens hovedsete med bl.a dagligvare, rådhus og bensinstasjon. Aurdal Alpinanlegg ligger ca 20 minutters kjøretur unna.
Velkommen til visning - Husk visningspåmelding!

Innhold

Hytta inneholder vindfang, stue, kjøkken og 2 soverom.
Det er oppført stabbur på eiendommen med oppholdsrom.

Standard

Kjøkken med innredning med under- og overskap. Plass til spiseplass.
Stua er romslig med plass til sofagruppe og spisestue, her er det satt inn etasje ovn. Innenfor stue er det koselig tv-stue.
Hytta har to soverom.
Utenfor er det oppført stabbur med oppholdsrom.
Innvendige overflater:
Gulv: Overflatebehandlet tregulv, gulvbelegg og tepper.
Vegger: Malte tømmervegger, malt panel og panel.
Himling: Malt panel og panel.
I takstmannens tilstandsrapport er det punkter som er gitt tilstandsgrad 2, dette gjelder:
- Drenering
- Fundamentering
- Veggkonstruksjon
- Takkonstruksjon
- Vinduer og dører
- Terrasser
Det anbefales å gå nøye gjennom takstmannens tilstandsrapport som ligger vedlagt, og er en del av salgsoppgaven.

Beliggenhet

Fritidsbolig med fin beliggenhet i på Tonsåsen i Etnedal Kommune. Herfra er det kort veg til fine turområder, og oppkjørte skiløyper på vinterstid. 18 km til Aurdal Alpinanlegg. I tillegg er det flere vann i nærheten, og muligheter for jakt- og fiske. Til Bruflat som er Etnedals kommunesenter er det ca 7 km. Bruflat kan tilby matvarebutikker, lege, bank, barnehage, bensinstasjon m.m.

Tomt

Areal: 550 kvm, Eierform: Festet tomt, Festeavgift: 3000

Garasje / Parkering

Parkering på eiendommen.

Boligtype, eierform og byggeår

Fritidseiendom (Selveier), byggeår: 1972

Antall soverom

2

Byggeår

1972

Byggemåte

Bygningen er fundamentert på betongmur og pilarer. Bindingsverk, med utvendig stående kledning. Mønet takkonstruksjon. Tak tekket med bølgeblikk. Se ellers vedlagt tilstandsrapport utarbeidet av takstmann Ole-Jonny Kalstad, datert 12.07.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.
Det foreligger byggetillatelse fra 1969. Byggetilatelse stabbur/uthus fra 1981. Melding om uthus fra 1992.

Boligens areal

Primærrom: 62 kvm, Bruksareal: 62 kvm, Bruttoareal: 68 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 62 m².
Primærrom: 62 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, kjøkken, stue og 2 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Hytta varmes opp med strøm og ved.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.
Nåværende eier har betalt ca 3584,- for strøm i året.

Kommunale avgifter

Kr. 2 755 pr. år Inkluderer renovasjon, tilsyn/feiing og eiendomsskatt.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, forsikringer, strøm, brøyting og løpende vedlikehold er eksempler på løpende kostnader.
Hytteforening som det innbetales ca 600,- til årlig.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 106 445.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen  er regulert til spredt fritidsbebyggelse. Gul sone iht. T-1442. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1971/2322-10/21 - Erklæring/avtale 16.06.1971 
BESTEMMELSER OM FISKERETT
Gjelder feste
1972/3825-3/21 - Urådighet 11.09.1972 
FESTERETTEN KAN IKKE OVERDRAS / FRAMLEIES
UTEN SAMTYKKE FRA GRUNNEIER
1972/3825-4/21 - Bestemmelse om adkomstrett 11.09.1972 
Bestemmelse om generende virksomhet
1972/3825-5/21 - Festekontrakt - vilkår

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Det betales ca 1500,- i året for brøyting.
Eiendommen har ikke innlagt vann. Vann kan hentes i bekk, eller medbringes. Gråvann ut i terreng.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Alt som står i hytta ved visning medfølger handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til trine@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 97 03 78 11 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.