VESTÅSEN

Veståsen - Sjarmerende fritidseiendom med nydelig utsikt mot Akksjøen - 2 soverom - jakt, fiske,- og turmuligheter

Støytfossvegen 924 , 2870 Dokka

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Caroline Svensrud
Caroline Svensrud Eiendomsmegler MNEF / Partner
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 35 m²
Bruksareal 35 m²
Bruttoareal 39 m²
Tomt 486 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 2
Byggeår 2015
Gårdsnummer 5
Bruksnummer 27
FINN.no 194168627
Sist endret 22.10.2020 12:11
Prisantydning 1 100 000
Totalpris 1 141 492

Beregnet totalkostnad

1 100 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 27 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 100 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 41 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 141 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Nordre land kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør kr. 1104,- pr år for denne hytta.

Beskrivelse

På Veståsen i Nordre Land kommune, Ca, 2 mil fra Dokka sentrum, ligger ei sjarmerende hytte med uthus og gapahuk i tillegg.
Hytta ligger høyt og fritt på 755 moh med flott utsikt mot Akksjøen. I området er det fine turmuligheter både sommer og vinter og skiløyper ligger ca. 200-300 meter unna hytta.
Området er ypperlig for småviltjakt og fiske med flere fiskevann rundt om i området.
Hytta ble ferdigstilt  i 2015 og er oppført i Stavlaft. Arealet i hytta er godt utnyttet og hytta rommer stue, kjøkken og 2 soverom. Solcellepanel og aggregat i hytta. I uthuset er det laget bad og utedo. Det er borrevann på eiendommen som går inn til slange på bad. Vann varmes opp og fylles opp i beholder som kan benyttes til dusjing.
Dette er en plass som bør ses og vi ønsker velkommen til en hyggelig visning!

Innhold

Hytta inneholder stue/kjøkken og 2 soverom. Sovehems over det ene soverommet.  Ellers er det oppført uthus med bad, utedo og bod.

Standard

Hytte ble oppført i 2014 / 2015 og holder en gjennomgående god standard. Det er montert solcelleanlegg samt aggregat som medfølger i handelen. Ikke innlagt vann i hytta.
Kjøkken/stue:
Åpen stue- og kjøkkenløsning. Kjøkken innredet med under- og overskap med profilerte fronter. Her er det montert gasskomfyr og gasskjøleskap. Store vindusflater i stue hvor du får utsikten rett inn. Snekkerbygd dagseng i stue som gir en ekstra soveplass.
Soverom:
Hytta har 2 soverom med totalt 5 sengeplasser. Plassbygde senger med dobbeltseng på ett rom og køyeseng på soverom nr.2. Det er også en sovehems på det ene soverommet.
Uthus:
Bad med gulvbelegg og trepanel på vegger. Rommet er innredet med dusjkabinett og servant med skap. Gassovn på vegg. Borrevann som går til slange på bad. Ved bruk av dusj har selger varmet opp vann og fyllt opp i beholder med pumpe til dusj.  Badet ble bygget i 2017.
Innvendige overflater:
Gulv: Heltregulv
Vegger: Trepanel
Himling: Trepanel/synlige åser
I takstmannens tilstandsrapport er det punkter som er gitt tilstandsgrad 2, dette gjelder:
- Veranda - Grunnet lavt rekkverk med noe store åpninger
- Pipe og ildsteder - Grunnet at det ikke er montert gnisplate og deksel mot himling
Hytta selges fullt møbler med alle møbler som står i hytta under visning.

Beliggenhet

Eiendommen ligger høyt og fritt på Nordsinni Vestås , ca. 2 mil fra Dokka sentrum. Det er fine turmuligheter i området både sommer og vinter, og skiløype går ca. 200-300 meter fra hytta. Det er også muligheter for å løse kort for småviltjakt samt fiske. Flere fiskevann i området. I Dokka sentrum finner du flere butikker og service fasiliteter.

Tomt

Areal: 486 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Godt med parkeringsplass på eiendommen.

Forsikring

IF Polisenummer: 1033446

Boligtype, eierform og byggeår

Hytte (Selveier), byggeår: 2015

Antall soverom

2

Byggeår

2015

Byggemåte

Hytte er oppført på pkt fundamenter av betong.
Gulvkonstruksjon av bjelkelag i tre med dimensjonering og isolering fra byggeår.
Vegger er oppført i stavlaft med trepanel mellom stolper. Gavlvegger av tømmer.
Saltakkonstruksjon i tre som er tekket med papp fra byggeår.
Se forøvrig tilstandsrapport datert 02.10.2020 av Tor Håkon Schjørlien for ytterlig beskrivelse av eiendommen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er utstedt ferdigattest.

Boligens areal

Primærrom: 35 kvm, Bruksareal: 35 kvm, Bruttoareal: 39 kvm
Hytte:
1. etasje:
Bruksareal: 35 m².
Primærrom: 35 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:Stue/kjøkken og 2 soverom.
Uthus:
Bruksareal: 11 m².
Primærrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Bad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Hytta har ikke innlagt strøm. Oppvarming med ved. Montert solcellepanel samt aggregat i bod.

Kommunale avgifter

Kr. 2 766 pr. år
Beløpet inkluderer renovasjon, branntilsyn og eiendomsskatt.
Opplyst at det er ikke utført feiing/branntilsyn på eiendommen da dette kravet kom på fritidseiendommer fra 2020.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, løpende vedlikehold, utgifter til veg.
Det betales kr. 1000,- årlig i vegavgift som inkluderer brøyting av Støytfossvegen.
Ønskes det brøyting inn til hytta betales dette i tillegg.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Dokka:
Følg Fv 33 mot Nordsinni. Følg denne i ca. 15 km og følg skilting til venstre mot Veståsen. Følg så Støyfossvegen oppover. Hytta ligger innenfor Øvre Bjørkeliseter. Det er skiltet med Partners tilsalgs piler opp til eiendommen.

Regulering

Eiendommen  er regulert til fritidsformål. Eiendommen ligger der kommuneplanens arealdel er gjeldende og er avsatt til LNFR formål (Lanbruks, natur- og friluftsformål samt reindrift).

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har ikke innlagt vann/avløp.
Adkomst til eiendommen via privat vei.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
 Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.
Hytta selges møblert. Alle møbler som står i hytta under visning medfølger i handelen.
Aggregat i bod medfølger.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til caroline@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 95 28 70 57 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.