SNERTINGDAL

Sjarmernde lite hyttetun oppført i laft- Hytte, anneks og uthus - flott område for jakt,fiske og turmuligheter - 730 moh

Haralivegen 256 , 2839 Øvre snertingdal

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Caroline Svensrud
Caroline Svensrud Eiendomsmegler MNEF / Partner
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 43 m²
Bruksareal 43 m²
Bruttoareal 47 m²
Oppholdsrom 2
Soverom 2
Byggeår 2008
Gårdsnummer 255
Bruksnummer 10
FINN.no 195556866
Sist endret 01.12.2020 11:09
Prisantydning 1 300 000
Totalpris 1 346 492
Ligningsverdi 103 400,-

Beregnet totalkostnad

1 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 32 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 300 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 46 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 346 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør kr 741,- pr år. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Beskrivelse

Haralivegen 256 er en trivelig eiendom bestående av hytte, anneks og uthus/sanitærrom  oppført i tømmer.
Hytten er lun og koselig, med stue med god takhøyde, kjøkken og soverom, samt hems med sengeplass. Annekset er perfekt dersom du har gjester, eller trenger litt ekstra plass. Her er det kombinert oppholdsrom og soverom.
Eiendommen har fin beliggenhet i Øvre Snertingdal på 730 meters høyde. Herfra kort veg til fine turmuligheter både sommer og vinter. På vinterstid blir det kjørt opp skiløyper knyttet til Nordre Land sitt løypenett. Ellers er det muligheter for jakt- og fiske, samt bading nede på Rågjerdstjernet med brygge.
Dette er en perfekt plass for deg som ønsker fred og ro.

Innhold

Koselig hytte med stue, kjøkken og soverom.
Det er oppført anneks på eiendommen med oppholdsrom/soverom.

Standard

Hytta har en god planløsning, samt god utnyttelse av plassen.
Stua er lun og koselig, med god takhøyde, og plass til spisestue og sofagruppe. I stuen er det stige opp til hems med sengeplass.
Kjøkkenet har innredning med heltre fronter. Her er det plass til komfyr og kjøleskap som går på gass. Gassbeholder er plassert på yttervegg.
Hytta har ett soverom, i tillegg til sengeplass på hems.
Noe el. opplegg i hytte som iht opplyst er dimensjonert for 230 V.
Strøm fra aggregat til hytte. Plass til aggregat i eget aggregathus på eiendommen.
På eiendommen er det også oppført anneks, som er perfekt om man har med seg gjester. Annekset har oppholdsrom/soverom.
Innvendige overflater:
- Gulv: Heltre
- Vegger: Tømmer
- Himling: Synlige åser og trepanel
I takstmannens tilstandsrapport er det punkter som er gitt tilstandsgrad 2, dette gjelder:
- Lokalt på grunn, fundamenter og grunnmur
- Terrasse
- Terrengforhold

Beliggenhet

Hytta har fin beliggenhet i Haralivegen i Øvre Snertingdal, ca. 720 moh. Det er kort vei til skiløyper, i juleferie, vinterferie og påskeferie blir det kjørt opp skiløyper nede ved Rågjerdstjernet (og videre tilknyttet Nordre Land sitt løypenett), ellers er det ca. 10 minutters kjøretur til fint løypenett. Området ellers byr på flotte muligheter for bær og sopp, jakt og fiske. (NB-jakt og fiskekort) Kort veg ned til Rågjerdstjernet hvor det er en liten brygge.
Det er dagligvareforretning og bensinstasjon i Snertingdal, ellers er nærmeste sentrum enten Dokka eller Gjøvik. Til Synnfjellet er det ca. 40 minutters kjøretur, her er det også alpinbakke. Til Oslo er det ca. 2-2,5 times kjøretur.

Tomt

Eierform: Festet tomt, Festeavgift: 3072

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplass på eiendommen.

Boligtype, eierform og byggeår

Hytte (Selveier), byggeår: 2008

Antall soverom

2

Byggeår

2008

Byggemåte

Hytta er oppført på støpt plate på mark. Vegger oppført i 6 " tømmer. Saltakkonstruksjon i tre, tekket med papp. Se ellers vedlagt tilstandsrapport utarbeidet av takstmann Tor Håkon Schjørlien, datert 16.10.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 43 kvm, Bruksareal: 43 kvm, Bruttoareal: 47 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 26 m².
Primærrom: 26 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken og soverom.
Anneks:
Bruksareal: 17 m².
Primærrom: 17 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Oppholdsrom/soverom. 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Hytta varmes opp med ved.
Anmerkninger fra brannvesen: Takstige monteres før feiing kan utføres.
Sotluke montert for nærme brennbart materale (min 30 cm).

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 1 872 pr. år

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, festeavgift, forsikringer, brøyting og løpende vedlikehold er eksempler på løpende kostnader.
Brøyting har ligget på kr. 3000,- og oppover avhengig av behov.

Formuesverdi

Formuesverdi som fritidsbolig kr. 103 400,-.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen  er regulert til fritidsbebyggelse. Det er igangsatt arbeide med revisjon av kommuneplanens arealdel, og forventes godkjent i løpet av høsten 2020. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2008/300404-2/200 - Festekontrakt - vilkår 15.04.2008 
Gjelder fra dato: 01.01.2008

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet privat vei. Det er to bompasseringer til eiendommen.
Det er ikke registrert noe avløpsanlegg med utslippstillatelse på denne fritidseiendommen i kommunens arkiver. Uten en godkjent utslippstillatelse, er det ikke tillatt med innlagt vann i bygning.
Det ligger en vannpost litt innenfor hytta med pumpe. Her kan man hente vann både sommer og vinter.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Eiendommen selges med møbler som er i hytta under visning.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til caroline@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 95 28 70 57 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.