Aust-torpa

Koselig hytte med fantastisk utsikt - Helårsveg - Stor terrasse - Utebod - 2 soverom - 150 m til Fjellovatnet

Fjellolivegen 118 , 2881 Aust-torpa

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Trine Grini
Trine Grini Eiendomsmegler MNEF / Partner
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 46 m²
Bruksareal 51 m²
Bruttoareal 56 m²
Tomt 1 998 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1993
Gårdsnummer 102
Bruksnummer 70
Energimerking E
FINN.no 222476552
Sist endret 22.06.2021 09:55
Prisantydning 1 100 000
Totalpris 1 138 772
Ligningsverdi 107 734,-

Beregnet totalkostnad

1 100 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 27 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 100 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 38 772,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 138 772,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Fjellolivegen 118!
Dette er en koselig hytte med 2 soverom, åpen kjøkken/stueløsning, enkelt baderom og stor terrasse! Her er det bilveg helt frem, og strøm er forventet innlagt ila høsten 2021, pr. nå er det solcellepanel og 220 volt i hytta med agrigat drift. Vann må medbringes.
Det er også en romslig utebod med god lagringsplass til feks ski, sykler og annet utstyr.
Dette er et stille og rolig område, perfekt for fine naturopplevelser! Her er det gode mulighter for både småviltjakt, fiske og bærplukking, og ellers er det fine turområder rett utenfor døra.
Det er kun en kort kjøretur til steder som Lillehammer, Hafjell, Sjusjøen og Synnfjellet.
Velkommen på visning - husk visningspåmelding!

Innhold

Hytte oppført over 1.etasje som inneholder: Vindfang, gang, 2 soverom, stue/kjøkken, sanitærrom og bod.
Uthus med bod og utedo.

Standard

Dette er ei koselig hytte med 2 soverom, åpen kjøkken/stueløsning, enkelt baderom og stor terrasse. Strøm er forventet innlagt ila høsten 2021, pr. nå er det solcellepanel og 220 volt i hytta med agrigat drift. Vann må medbringes.
Kjøkkenet har heltre kjøkkeninnredning fra byggeår. Innredningen har under og overskap med profilerte fronter.
Gasskomfyr og gasskjøleskap montert på kjøkken. Gassbeholder plassert i kasse utvendig på terrasse. Ved spisebodet kan man samles hele familien for både å nyte både god mat og hyggelige runder med kort- og brettspill.
I stuen er det montert peis med innsats. Denne gir god varme og skaper god atmosfære. Ved peisen er det plass til en romslig sofagruppe.  Pipe og peis er kledd med naturstein. Fra stuen er det utgang ut til den store terrassen. Stue og kjøkken har flere vinduer som som slipper godt med dagslys inn.
Hytte har ikke innlagt vann og det er et enkelt sanitærrom i bygget. Utedo i uthuset.
Rommet har overflater av heltregulv og trepanel.
To gode soverom i hytta, hvor det ene har plass til dobbelseng og det andre har køyeseng for ekstra sengeplass. Plass til å ligge to i underkøyen.
Innvendige overflater
Gulv: Heltre.
Vegger: Trepanel.
Himling: Trepanel.
Oppsummering av punkter i rapporten som er gitt Tilstandsgrad 2 og 3:
TG 2:
Grunn og fundamenter
Grunnmur
Vinduer og dører
Taktekking
Renner og nedløp
Terrasse
Pipe
Etasjeskiller
Uthus
TG 3:
Terrengforhold
Det anbefales å gå nøye gjennom takstmannens tilstandsrapport som ligger vedlagt, og er en del av salgsoppgaven.

Beliggenhet

Høyt beliggende ved Storlodammen i Aust - Torpa med helårsveg.
Her er det fantastisk utsikt mot Lillehammer-fjellet, Hafjell og omkringliggende fjell.
Ca. 150 m til Fjellovatnet med fine bade- og fiskemuligheter. Flotte turmuligheter rett utenfor døra sommer som vinter. Godt jakt-terreng for småvilt, samt fine områder for bærplukking.
Det er bare en kort kjøretur til Lillehammer (ca. 20 min), hvor det er et godt utvalg av butikker, kafeer, resturanter, kino etc. Ellers har man også steder som feks Hafjell, Hunderfossen og Lilleputthammer, Jorekstad og Sjusjøen innen 40 minutters kjøring fra hytta.

Løpende kostnader

Forsikring, kommunale avgifter og løpende vedlikehold er eksempler på løpende kostnader.
Det må betales for brøyting av vegen på vinterstid.

Forsikring

Gjensidige forsikring

Boligens areal

Primærrom: 46 kvm, Bruksareal: 51 kvm, Bruttoareal: 56 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 51 m².
Primærrom: 46 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, 2 soverom og stue/kjøkken.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 998 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering på tomt. Helårsvei med parkering foran hytta.

Byggemåte

Hytte er oppført over 1. Etasje. Oppført på ringmur av betong. Krypkjeller som ikke er besiktiget i sin helhet grunnet manglende tilkomst. Gulvkonstruksjon av trebjelkelag med dimensjonering fra byggeår. Vegger er oppført i trebindingsverk med utvendig trepanel. Saltakkonstruksjon i tre som er tekket med shingel. Hytte har enkel standard, men det skal legges inn strøm i hytte ila høsten 2021 iht opplyst. Vann medbringes eller hentes i nærområdet.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Oppvarming

Hytta varmes opp med ved, og solcelleanlegg. Stor og flott oppmurt peis med ovninnsats og glassdører.
Innlagt 220 volt i hytta med agrigat drift.
Tilsyn / feiing ikke registrert.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 3 631,50 pr. år Kommunale avgifter innholder fast årlig avgift på: Renovasjon, branntilsyn/feiing og eiendomsskatt.

Formuesverdi

Formuesverdi som fritidsbolig kr. 107 734 pr. 31.12.2019
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsformål, og det er reguleringsplan for Fjellolia som er gjeldende. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

- 1990/2974-2/20  Vilkår i kjøpekontrakt 05.04.1990. Rettighetshaver:Knr:3448 Gnr:102 Bnr:12.  
   Bestemmelse om veg og bestemmelse om vannrett.

Vei/vann/avløp

Vei: Helårsveg frem til hytta, det deles på utgifter til vegen, som er stengt med bom ved avkjøring fra Lillehammervegen. Vegen er privat. Det må betales for brøyting av vegen på vinterstid.
Vann: Vann medbringes til hytta.
Avløp: Det er etablert utslipp. Eiendommen har godkjent utslipp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Alt under visning av løsøre og møbler, foruten noen personlige eiendeler, følger med. Hytta blir ikke ytterligere ryddet/rengjort.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til trine@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 97 03 78 11 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Fjellolivegen 118, 2881, Aust-torpa, Gnr. 102 bnr. 70 i Nordre land kommune

Eier

Anne Grøstad Kolbjørn Grøstad

Oppdragsnummer

61-21-0093

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Dokka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.