Nord-Torpa

Nord-Torpa/Geitlia - Koselig enkel hytte med 2 sov - Solcellepanel - Sommervann fra egen brønn - Turterreng og skiløyper

Brendlivegen 5 , 2880 Nord-Torpa

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Trine Grini
Trine Grini Eiendomsmegler MNEF / Partner
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 40 m²
Bruksareal 41 m²
Bruttoareal 53 m²
Tomt 1 300 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1966
Gårdsnummer 72
Bruksnummer 43
Energimerking F
FINN.no 225001469
Sist endret 25.04.2022 09:13
Prisantydning 700 000,-
Totalpris 728 772,-

Beregnet totalkostnad

700 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 17 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 700 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 28 772,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 728 772,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Koselig hytte med enkelt standard, med fin beliggenhet i Geitlia, mellom Hugulia og Gamlestølen.
Hytta har 2 soverom, enkelt utstyrt kjøkken, og koselig stue/spisestue med peis.
Det er solcellepanel, brønn på egen tomt hvor det legges ledning inn om sommeren, og hentes vann på vinterstid.
Uthus med utedo og ellers lagringsplass.

Området byr på flotte turmuligheter, både med tanke på fotturer, bærplukking, fisking og sykling på grusvegene rundt i fjellet. Spåtindtoppen er høyeste punkt, som ligger på 1414 moh. Det er også skiløyper rett ved hytta på vinterstid.

Alt i hytta medfølger handelen - flytt rett inn!

For avtale om visning- ta kontakt med megler!

Innhold

Hytta har alt på ett plan, og inneholder gang, stue/spisestue, kjøkken og 2 soverom. I tillegg er det en bod ved inngangspartiet som var tiltenkt som do-rom, og et uthus med lagringsbod og utedo.

Standard

Hytta innehar en enkel standard, hovedsaklig fra byggeåret.

Det er tregulv, panel på veggene og panel i himling på alle rom.
Kjøkkenet har kokeplate på gass, gassbeholder er plassert i skap på kjøkkenet. Her er det også utslagsvask, hvor vann går til grunnen. På sommeren legges ledningen ned i brønnen, slik at det er sommervann inn til vasken på kjøkkenet. På vinterstid bæres vannet inn fra brønnen og til hytta.
Kjøkkenet har fått TG 2 på disse punkter: Overflater og innredning.

To soverom, hvor det er har dobbeltseng med enkel køye over, samt innebygde skap. I det ene skapet er batteripakkene til solcellepanelet plassert.
Det andre soverommet har køyeseng, og skap med vask. Her slippes vannet til bøtte under vasken, som må bæres ut og tømmes.

Stue/spisestue har plass til både spisegruppe og sofakrok. Dette er et koselig rom for kortspill og hyttekos foran peisen. Her kan man nyte hyttelivet til det fulle, i et meget stille og rolig hytteområde, med bare noen få hytter lenger innover i samme veg.

Det er laget utebod ved inngangspartiet, og det ble i sin tid kjøpt inn en enkel hyttedo (må tømmes). Denne er aldri blitt benyttet, men blir stående på hytta.

I tillegg er det uthus med plass til å stable ved, bodplass og utedo.

Eiendommen består av 4 bruksnummer, alle blir overført til ny eier ved salg.

Bilveg frem, og parkerings på tomta på sommerstid, på vinterstid stenges vegen, og man må gå på ski siste biten inn til hytta.

Beliggenhet

Hytta her en fin beliggenhet i Geitlia, i Nord-Torpa. Her går skiløypene rett ved hytta, og helt opp på fjellet. Meget snøsikkert område!  Det er også mange fine turmuligheter alle årstider, og området byr på flere fine fiskevann.

Spåtind er det høyeste toppen i Synnfjellet, men det er også andre fine turer å gå, eller om man liker å sykle er det masse muligheter rundt i fjellet.

Kort veg til Etnedal med Gamlestølen hvor det er blant annet skibakke.

Løpende kostnader

Eksempler på løpende kostnader er kommunale avgifter, veg/brøyting, forsikring etc.
Velforeningskontigent ca. kr. 750,- og brøyting/veg er ca. kr. 2000,-.

Forsikring

Gjensidige

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

TG 3
Utvendig: Takkonstruksjon/Loft
Innvendig: Overflater og etasjeskille/gulv mot grunn.
Tekniske installasjoner: Branntekniske forhold.
Tomteforhold: Terrengforhold.

TG 2
Utvendig: Taktekking, nedløp og beslag, veggkonstruksjon, vinduer, dører og balkonger, terrasser og rom under balkonger.
Innvendig: Radon, pipe/ildsted, dører og overflater/innredning kjøkken.
Tomteforhold: Byggrunn, drenering og grunnmur/fundamenter.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
-
-
-

Boligens areal

Primærrom: 40 kvm, Bruksareal: 41 kvm, Bruttoareal: 53 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 41 m².
Primærrom: 40 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, kjøkken, stue, 2 soverom

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 300 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommen består av 4 bruksnummer, det er kun det ene bruksnummeret hvor det er registrert tomteareal, de andre bruksnummerne er registrert uten teig. Tomteareal er på ca 1,3 mål, men selger opplyser at det totale arealet på alle 4 bruksnummerne er opplyst til ca 4 mål i 1966. Det er heller ikke oppmålt i nyere tid, og tomteareal er tegnet inn som sirkel på tomta. Det oppfordres til at ny eier kontakter Nordre Land kommune og måler opp tomta dersom det ønskes å vite nøyaktige grenser og tomteareal. Kostnader ang dette må tas av ny eier.

Garasje / Parkering

Parkering på egen tomt i sommerhalvåret.

Byggemåte

Fritidsbolig oppsatt på støpt/murt grunnmur. Vegger over terreng oppført i bindingsverkskonstruksjoner, antas isolert, og kledd med liggende trepanel. Mønet saltak konstruksjon bygget med taksperrer i trekonstruksjoner. Tak tekket med singel, tilhørende takrenner, nedløp og beslag.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest i kommunens byggesaksarkiv.

Oppvarming

Hytta har peis i stue, og vedovn som ikke er brukt på flere år. Oppfordres til å sjekke den før man tar den i bruk. Ellers er det solcelleanlegg.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 2 646,50 pr. år Kommunale avgifter inkluderer fast årlig avgift på: Renovasjon, branntilsyn/feeing og eiendomsskatt

Eiendomsskatt

Det er i Nordre land kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 204 909 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger innenfor kommunedelplan Synnfjell syd og er avsatt til arealformål fritidsbebyggelse.

Eiendommen ligger innenfor hensynssone for annen fare, H390_2. Her er det stor sannsynlighet for forurensende
svartskifer i berggrunnen, se bestemmelse B36.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

- 1972/822-2/20  Best. om byggeforbud 08.02.1972
- 1972/1117-2/20  Bestemmelse om gjerde 17.02.1972

Vei/vann/avløp

Det er egen brønn, på egen tomt. Her legges det ledning på sommerstid, slik at man får vann inn på kjøkkenet. Vannet går ut igjen til terreng. På vinterstid kan vannet hentes i brønnen.
Det er privat veg frem til hytta i sommerhalvåret, utgifter til vedlikehold og brøyting deles mellom hyttebeboerne i samme vegen, og det betales ca. kr 2000 pr år.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Alt som er i hytta av møbler, inventar og annet tilbehød/løsøre medfølger handelen. Det vil ikke bli ytterligere ryddet og rengjort enn hva det er på visning.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til trine@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 97 03 78 11 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Brendlivegen 5, 2880, Nord-Torpa, Gnr. 72 bnr. 43 i Nordre land kommune

Oppdragsnummer

61-21-0109

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Dokka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.