Nordre Land / Nordsinni Østås

Unik villmarkseiendom med strandlinje - Kun ca. 2t fra Oslo - Flotte tur, jakt og fiskemuligheter

Mjellvassvegen 145 , 2870 Dokka

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Caroline Svensrud
Caroline Svensrud Eiendomsmegler MNEF / Partner
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 129 m²
Bruksareal 130 m²
Bruttoareal 143 m²
Tomt 3 227 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 3
Soverom 3
Byggeår 1950
Gårdsnummer 31
Bruksnummer 24
Energimerking G
FINN.no 232251259
Sist endret 04.10.2021 10:04
Prisantydning 1 290 000
Totalpris 1 333 522

Beregnet totalkostnad

1 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 32 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 290 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 43 522,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 333 522,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Mjellvassvegen 145 eller "Lorentzen-hytta" som stedet er kalt, ligger ved Mjellvatnet, ca. 820 meter over havet på Nordsinni Østås, kun 2 timer fra Oslo. Eiendommen har tidligere tilhørt skipsreder Lorentzen som hadde dette som sin jakthytte. Eiendommen er på 3 mål med strandlinje og består av ei romslig hytte på 130 kvm med svært god takhøyde, anneks, uthus og båthus.
Hytta har eldre standard og behov for modernisering og oppgradering, men eiendommen har et stort potensial. Her kan man skape sitt eget "off grid" paradis med badstu ved vannet, badestamp og en romslige hytte til hele familien.
Fritidseiendommen ligger svært idyllisk til i stille og rolige omgivelser.  Selve hytta er romslig og har koselige tømmervegger. I stua er det god takhøyde og det er tre gode soverom, samt anneks med ekstra soveplass. Hit kan du ta med hele familien!
Parkeringsplass finner du ca. 200 m fra eiendommen. I nærområdet er det gode turmuligheter både sommer og vinter, og det er flere fiskevann her.
Velkommen til visning, husk visningspåmelding!

Innhold

Eiendommen består av:
Romslig hytte som inneholder gang, mellomgang, kjøkken, matbod, stue, spisestue og 3 soverom.
Anneks som inneholder gang/kjøkken, stue og soverom.
Ellers er det uthus med lagringsplass samt båthus.

Standard

Hytta har eldre standard og behov for modernisering og oppgradering, men eiendommen har et stort potensial. Her kan man skape sitt eget "off grid" paradis med badstu ved vannet, badestamp og en romslige hytte til hele familien. Det er ikke innlagt strøm, men montert solcelleanlegg med lys i de fleste rom.
Romslig stue med heltregulv, tømmervegger og trepanel himling. Her er det satt åpen peis, og det er plass til sofagruppe og spisestue. I tillegg er det egen spisestuedel.
Kjøkkenet er innredet med under- og overskap, og har slette fronter. Montert utslagsvask på vegg, og gasskokeplate. Her er det plass til spiseplass, og det er satt inn vedovn.
Hytta har mange sengeplasser med sine tre soverom. Montert vedovn på alle rommene.
Det er oppført anneks på eiendommen som er innredet med gang/kjøkken, stue og soverom.
I tillegg er det uthus med lagringsplass.
Innvendige overflater
Gulv: Heltregulv.
Vegger: Tømmer og trepanel.
Himling: Trepanel og synlige åser.
Oppsummering av punkter i rapporten som er gitt Tilstandsgrad 2 og 3:
TG 2:
Grunn og fundamenter
Vinduer og dører
Takkonstruksjon
Utvendige trapper
Kjøkken
Terrengforhold
Uthus
TG 3:
Grunnmur
Veggkonstruksjoner
Taktekking
Renner, nedløp og beslag
Pipe
Etasjeskiller
Innvendige overflater
Anneks
Det anbefales å gå nøye gjennom takstmannens tilstandsrapport som ligger vedlagt, og er en del av salgsoppgaven.

Beliggenhet

Stedet har den unike kombinasjonen av villmark og nærhet til storbyen. Kun to timer fra Oslo befinner du deg ca. 820 meter over havet og her har du ingen naboer. Den tre mål store eiendommen ligger svært idyllisk til ved Mjellvatnet og er et fantastisk utgangspunkt for lange turer i urørt natur, bærplukking, jakt og fiske. Her er det ingen hyttefelt eller naboer, det er bare deg og naturen.
Nordover finner du fjellområdene rundt Spåtind og rett utenfor hyttedøren ligger Nordsinni Østås Sameies viltlag sine 22 tusen dekar med elg og småviltjakt. Kun 15 minutter med bil fra eiendommen ligger elven Etna og lokker med fiske etter noen av landets groveste storørreter som går opp fra Randsfjorden. 20 minutter fra hytta ligger Dokka sentrum med gode matbutikker og vinmonopol, så selv om man befinner seg alene i villmarka er det kort vei til forsyningene!
Parkering til hytta er ca. 200 meter fra eiendommen på sommerstid. Det er ikke vinterveg frem til hytta.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, forsikringer, brøyting, vedlikehold av veg og løpende kostnader er eksempler på løpende kostnader.

Boligens areal

Primærrom: 129 kvm, Bruksareal: 130 kvm, Bruttoareal: 143 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 130 m².
Primærrom: 129 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 3 soverom, kjøkken, stue, spisestue og mellomgang.
Anneks:
Bruksareal: 25 m².
Primærrom: 25 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang/kjøkken, soverom og stue.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 3 227 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkeringsplass ca. 200 m fra hytta på sommer halvåret. Ikke vinterveg til eiendommen.

Byggemåte

Hytte er oppført på gråsteinsmur/betong fundamentert direkte på opprinnelig grunn. Gulvkonstruksjon av tre som er uisolert ut fra det som synes fra luke i gulv. Krypkjeller under gulvkonstruksjon. Observert en del setninger i grunn og utglidning av grunnmur enkelte steder. Etasjeskiller av tre har lokale råteskader og det er observert ytterligere svikt i gulv på flere rom som indikerer råte. Vegger er oppført i tømmer. Tømmerkonstruksjon har sopp og råteskader flere steder. Saltakkonstruksjon i tre med synlige åser innvendig. Kaldloft på deler av konstruksjonen som er vurdert ved at det ble tatt bilder fra luke i himling på gang og kjøkken. Taket er tekket med bølgeblikkplater. Renner og nedløp av metall montert. Lokalt indikasjoner på lekkasje fra tak og skader i renner, nedløp og beslag observert.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Oppvarming

Hytta varmes opp med ved.
Tilsyn/feiing av pipe er ikke registrert.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 3 009,50 pr. år Kommunale avgifter inkl. fast årlig avgift på: Renovasjon, branntilsyn/feiing og eiendomsskatt

Formuesverdi

Formuesverdi som fritidsbolig kr. 255 315 pr. 31.12.2019
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger der kommuneplanens arealdel er gjeldende og er avsatt til LNFR formål (Lanbruks, natur- og friluftsformål samt reindrift). Eiendommen ligger inntil inntill vann der spesielle bestemmelser gjelder. Se kommuneplanens punkt B8 for ytterligere beskrivelse.
Eiendommen er over 2 dekar og kjøper må fylle ut og signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen. Kjøper må signere på grønt skjema for egenerklæring om konsesjonsfrihet da eiendommen er over 2 mål.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

- 1999/3209-31/20 - Jordskifte 15.06.1999 
Gjelder denne registerenheten med flere
- 2012/628875-54/200  - Jordskifte 03.08.2012 
- Rettigheter på annen eiendom:
2012/628875-11/200  - Bestemmelse om veg 03.08.2012

Vei/vann/avløp

Adkomst via privat bomveg. Gangveg fra parkering til hytte på ca. 200m. 
I følge NLK sine opplysninger så har eiendommen ikke innlagt vann, og da heller ikke noen avløpsløsning. Dersom vann ønskes innlagt må det søkes om utslippstillatelse til godkjent avløpsanlegg. Det er etablert en løsning med innlagt vann med håndpumpe i hytte. Gråvann ledes til terreng og det er ikke godkjent avløpsanlegg på eiendommen. Innlagt vann må derfor påregnes frakoblet. Fremvist oppkomme som ligger like utenfor eiendommen der man kan hente vann. Opplyst noe myrsmak på vann.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Hytta selges som den står med alt av innbo og løsøre.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til caroline@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 95 28 70 57 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Mjellvassvegen 145, 2870, Dokka, Gnr. 31 bnr. 24 i Nordre land kommune

Oppdragsnummer

61-21-0137

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det  tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Dokka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.