Nord-Torpa

Koselig hytte med 3 soverom - Solcelle - Uthus - Fint turterreng - Skiløyper rett utenfor døra

Brendlivegen 52 , 2880 Nord-Torpa

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Caroline Svensrud
Caroline Svensrud Eiendomsmegler MNEF / Partner
Type / Eierform Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 72 m²
Bruksareal 74 m²
Tomt 1 000 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 1971
Gårdsnummer 72
Bruksnummer 121
Energimerking G
FINN.no 235337737
Sist endret 20.10.2021 14:05
Prisantydning 900 000
Totalpris 933 772

Beregnet totalkostnad

900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 22 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 900 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 33 772,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 933 772,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Brendlivegen 52!
Dette er en koselig hytte med 3 soverom. Her er det solcelleanlegg med styringspanel på vegg i mellomgang.  Det er ikke innlagt vann i hytte. Sommervann kommer fra en enkel kum på motsatt side av vegen man kommer fra og drikkevann medbringes. Hytta har en fin og usjenert beliggenhet i Geitlia, i Nord-Torpa. Perfekt for den som søker ro, utsikt og fine naturomgivelser. Det er ca. 300 - 400m å gå til hytta fra der man parkerer. Det er ikke adkomstveg helt frem til hytte på vinterstid.
Området byr på flotte turmuligheter hele året, både med tanke på fotturer, bærplukking, fisking og sykling på grusvegene rundt i fjellet.  Fjellsetra ligger rett ovenfor, ca. 20 min gange bort dit - derfra kan man gå rett opp på Spåtind. Spåtindtoppen er høyeste punkt, som ligger på 1414 moh. For de skiglade er det fantastiske skiløyper rett utenfor døra. Området er meget snøsikkert. Det er kort veg til Etnedal med Gamlestølen hvor det er blant annet skibakke. Her er det også fint å sykle innover.
I tillegg til hytta er det et uthus på tomten.
Velforeningskontigent betales til Geitlia hytteforening.
Velkommen til en hyggelig visning - husk visningspåmelding!

Innhold

Hytte over ett plan som inneholder: Gang, gang 2, mellomgang,  kjøkken, 3 soverom, stue og sanitærrom.
Uthus fra 1994.

Standard

Hytta innehar en enkel standard, hovedsaklig fra byggeåret. Her er det solcelleanlegg med styringspanel på vegg i mellomgang. Parafinovn montert i mellomgang. Parafinovn og solcelleanlegg er ikke funksjonstestet.
Entrè
Hytta har entrè på to sider med god plass til å henge fra seg yttertøy og sko i begge. Stor terrasse utenfor. I mellomgang er det vedovn som varmer godt.
Kjøkken
Innredningen har under- og overskap med glatte fronter. Benkeplate med nedfelt vask. Gråvann ledes ut i terreng på eiendommen. Gasskomfyr montert på kjøkken. Gassbeholder plassert i bod med utvendig adkomst. Det er ikke innlagt vann i hytte. Sommervann kommer fra en enkel kum på motsatt side av vegen man kommer fra - ikke drikkevann, dette medbringes.
Stue/Spisestue
Romslig stue og spisestue i åpen løsning med plass til stort spisebord og sofagruppe.  Vedovn montert i stue og gang, samt det er åpen peis i stue for ekstra varme og hygge.  Stua innbyr til mange fine familiestunder med brett-/kortspill og kos.
Bad/ toalettrom
Ene boden er innredet med servant. Enkel hyttedusj.
Soverom
Hytta har 3 gode soverom hvor det ene har plass til dobbeltseng og de to andre har køyesenger, så her er det plass til hele familien.
Aggregat står i uthus, må trekke strøm inn. Er lufteluke bak aggregatet.
Innvendige overflater
Gulv har overflater av heltregulv.
Vegger har overflater av trepanel.
Himlinger har overflater av trepanel.
Oppsummering av punkter i rapporten som er gitt Tilstandsgrad 2 og 3
TG 2:
Utvendig > Nedløp og beslag
Utvendig > Vinduer
Utvendig > Dører
Innvendig > Pipe og ildsted
Innvendig > Krypkjeller
Tomteforhold > Byggegrunn
Tomteforhold > Terrengforhold
Utvendig > Veggkonstruksjon
Innvendig > Innvendige dører
Tomteforhold > Drenering
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
TG 3:
Utvendig > Taktekking og takkonstruksjon
Utvendig > Rekkverk
Innvendig > Overflater
Innvendig > Etasjeskiller
Kjøkken > Avtrekk
Tekniske innstallasjoner > Branntekniske forhold
Det anbefales å gå nøye gjennom takstmannens tilstandsrapport som ligger vedlagt, og er en del av salgsoppgaven

Beliggenhet

Hytta har en fin beliggenhet i Geitlia, i Nord-Torpa. Området byr på flotte turmuligheter hele året, både med tanke på fotturer, bærplukking, fisking og sykling på grusvegene rundt i fjellet. Fjellsetra ligger rett ovenfor, ca. 20 min gange bort dit - derfra kan man gå rett opp på Spåtind.  Spåtindtoppen er høyeste punkt, som ligger på 1414 moh. For de skiglade er det fantastiske skiløyper rett utenfor døra. Området er meget snøsikkert.
Det er kort veg til Etnedal med Gamlestølen hvor det er blant annet skibakke. Dit er det også fint å sykle på sommerhalvåret.
Søndagsåpen dagligvare finner du både på Nærbutikken Nørstelien og Joker Torpa. Ellers tilbyr Landsbyen Dokka et rikt utvalg av servicetilbud.
Fra Oslo tar det ca. 3 timer med bil og fra Lillehammer tar det litt over en time.

Løpende kostnader

Eksempel på løpende kostnader er brøyting, kommunale avgifter, forsikringer, tv/internett, strøm etc. Velforeningskontigent til Geitlia hytteforening er på ca. kr. 750,- og brøyting veg, samt vedlikehold, er ca. kr. 2000,- pr. år.

Boligens areal

Primærrom: 72 kvm, Bruksareal: 74 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 74 m².
Primærrom: 72 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, gang 2, mellomgang,  kjøkken, 3 soverom og stue.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 000 kvm, Eierform: Eiet tomt
Målebrev/skylddelingsforretning/grensebeskrivelse for denne eiendommen finnes ikke i kommunen. Eiendommen ble etablert 03.12.1975. Grensene på eiendommen er ikke målt og er fiktive i kartet. 72/121, som er fradelt fra 72/22, er bare vist som en sirkel over tilhørende bygg.

Garasje / Parkering

Parkering på tomten på sommerstid. Det er ikke adkomstveg helt frem til hytte vinterstid.

Byggemåte

Antatt fudamntert direkte på opprinnelig terreng. Ringmur av betong og sparestein. Taket er tekket med plater av metall antatt fra 1971. Undertak er ikke vurdert grunnet manglende tilkomst. Dekkbord av tre. Vegger består av trebindingsverk. Isolering er ikke vurdert. Utvendige fasader er kledd med trepanel. Takkonstruksjon av tre med saltak og kaldloft. Delvis lukket sperrekonstruksjon. Isolering er ikke vurdert da det ikke var etablert adkomst til kaldloft. Vinduer med isolerglass. Alder er ikke kjent da datering ikke var synlig. Vindu med enkelt glass ved inngangsdør på gavlside. Ytterdører med malte overflater og isolerglass som er opplyst montert i 2011. Etasjeskiller av trebjelkelag som er opplyst at er isolert med mineralull.
For ytterligere beskrivelse for byggemåte, se vedlagt takstrapport. Takstrapporten er en del av salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest i kommunens byggesaksarkiv.

Oppvarming

Tilsyn / feiing ikke registrert

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 3 323,50 pr. år Kommunale avgifter inkluderer fast årlig avgift på: Renovasjon, branntilsyn/feiing og eiendomsskatt.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 239 505 pr. 31.12.2019
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger innenfor kommunedelplan Synnfjell syd og er avsatt til arealformål fritidsbebyggelse.
Eiendommen ligger innenfor hensynssone for annen fare, H390_2. Her er det stor sannsynlighet for forurensende svartskifer i berggrunnen, se bestemmelse B36.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

-  1976/6014-2/20  Bestemmelse om gjerde 23.08.1976.
Rettigheter på andre eiendommer:
- 1976/6014-1/20  Bestemmelse om veg 23.08.1976 
   rettighetshaver:Knr:3448 Gnr:72 Bnr:121. Bestemmelse om vannrett.

Vei/vann/avløp

Vei: Felles privat adkomstveg. Årlige kostnader med adkomstveg må påregnes. Kostnader med brøyting/strøing tilkommer etter nedbørsmengder og behov. Det er ikke adkomstveg helt frem til hytte vinterstid.
Vann: Hytte har ikke innlagt vann. Sommervann fra tappepunkt ute.
Avløp: Hytte har ikke avløp. Gråvann ledes til terreng.
Dersom vann ønskes innlagt må det søkes om utslippstillatelse til godkjent avløpsanlegg.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Alt som er på visning medfølger
- Hytta blir ikke ytterligere ryddet og rengjort enn hva den er på visning
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til caroline@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 95 28 70 57 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Brendlivegen 52, 2880, Nord-Torpa, Gnr. 72 bnr. 121 i Nordre land kommune

Oppdragsnummer

61-21-0143

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Dokka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.