FLUBERG

Flott fritidseiendom med 35 m strandlinje og egen brygge - Hytte med 2 sov, strøm og vann - Solrikt - Unik mulighet!

Flubergvegen 630 , 2862 Fluberg

VISNINGER

28. mai lørdag kl. 12:00-13:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Trine Grini
Trine Grini Eiendomsmegler MNEF / Partner
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 60 m²
Bruksareal 60 m²
Tomt 900 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1965
Gårdsnummer 13
Bruksnummer 133
Energimerking G
FINN.no 258325604
Sist endret 13.05.2022 13:20
Prisantydning 2 100 000,-
Totalpris 2 166 522,-

Beregnet totalkostnad

2 100 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 52 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 100 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 66 522,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 166 522,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Dette er en fantastisk fritidseiendom med ca 35 meter strandlinje og brygge. Her er det fine muligheter for bading, båtliv og fisking.
Beliggenheten helt ned til Randsfjorden byr på flotte muligheter til bading, båtliv og fisking.

Hytta inneholder 2 soverom, bad, kjøkken og stue/spisestue med vedovn. Det er innlagt vann fra borebrønn, renseanlegg og innlagt strøm. Det er også et uthus på eiendommen.

Velkommen på visning - husk visningspåmelding!

Innhold

Fritidsbolig på ett plan som inneholder: Stue, kjøkken, bad og 2 soverom.

Uthus med bod.

Standard

Hytta innehar en normalt god standard, med en del overflater fra byggeåret, med med kjøkken og bad fra 2004.
Det er innlagt strøm, innlagt vann fra borebrønn forbrenningstoalett og godkjent renseanlegg for gråvannet.
Parkering er oppe ved vegen, og det er ca 150 meter å gå ned til hytta på sti.

Kjøkken
Kjøkken og stue i delvis åpen løsning. Kjøkkenet har vaniljefarget kjøkkeninnredning fra 2004. Innredningen har under-og overskap med profilerte fronter. Benkeplate med nedfelt vask og gasskomfyr. Gassbeholder er plassert i benkeskap. Oppvaskmaskin, stekeovn, vaskemaskin og kjøleskap montert på kjøkken. Gassalarm montert mot gulv på kjøkken. Praktisk halvøy med skuffer og skap under mellom kjøkken og spiseplass.
Kjøkkenet har fått TG 2 på disse punkter: Avtrekk.

Stue/spisestue
Spiseplass mellom stue og kjøkken, ellers god plass til både sofagruppe og godstoler.
Stuen har peisovn som varmer godt og herfra er det utgang til terrasse hvor den fantastiske utsikten kan nytes.

Bad
Badet er fra 2004. Overflater på gulv av belegg og vegger har overflater av baderomsplater.
Badet er innredet med cindarella forbrenningsdo, servant med skap og dusjkabinett.
Badet har fått TG 3 på disse punkter: Generelt.

Soverom
Det er to gode soverom hvor det ene har plass til dobbelseng og skap. Det andre soverommet har familiekøye og innebygde skap.

Utebod med muligheter for lagring av hageredskaper, grill, utemøbler etc.

Egen brygge, med fine muligheter for bading, båt og fisking.

Innvendige overflater består av gulv som har overflater av heltre, mens vegger og himling har overflater av trepanel.

Beliggenhet

Eiendommen har fin beliggenhet helt ned til Randsfjorden i Fluberg, som ligger i Søndre Land Kommune.
Hytta ligger usjenert og rolig til med meget flott utsikt og gode solforhold. Gode muligheter for både båt, fiske og bading sommertid.

Offentlig badeplass og båtbrygge finner du både på Meierilandet i Fluberg, Kråkvika i Hov og Sagvika i Odnes.
Tar man båtveien er det også kun et par minutter bort til Lyngstrand Camping, hvor det er båtbrygge, fin badeplass og muligheter for å kjøpe pizza og forfriskninger på sommerstid.

På de gamle togskinnene, fra nedlagte Valdresbanen, blir det kjørt opp skiløyper på vinterstid og ellers er det en kort kjøretur til flere oppkjørte skiløyper i nærområdet. Det er også fine turstier og turmuligheter i området rundt hele året.

Herfra er det kun 5 minutter til Hov som er kommunesenteret. Her finner du flere dagligvarer, frisør, apotek, legesenter mm.
I Odnes har man bensinstasjon og spisestedet Bjørnen.
Det er i underkant 15 km til Dokka hvor man også finner et godt utvalg av butikker og servicetilbud.

Fra Oslo tar det ca.1,5 time med bil.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, strøm, forsikringer, tv/internett, løpende vedlikehold etc. er eksempler på løpende kostander.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

TG 3:
- Etasjeskille/gulv mot grunn
- Bad
- Branntekniske forhold.
- Byggegrunn
- Terrengforhold

TG 2:
- Taktekking
- Nedløp og beslag
- Veggkonstruksjon
- Takkonstruksjon, takkonstruksjon/loft
- Vinduer
- Balkonger, terrasser og rom under balkong
- Radon
- Pipe/ildsted
- Krypkjeller
- Avrekk kjøkken
- Vannledninger
- Avløpsrør
- Varmtvannstank
- Drenering
- Grunnmur og fundamenter
- Utvendige vann- og avløpsledninger

Se ellers tilstandsrapport som ligger vedlagt og som er en del av salgsoppgaven for ytterligere beskrivelser.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

Pkt. 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Badet ble bygget nytt i 2004, linoleum på gulv. Våtromsplater på vegg og dusjkabinett. Av rørlegger Øystein Lien, elektrikeren Hov.
Pkt. 2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Som over, sluk nytt i 2004, utløpet fra dusjkabinett går rett i sluket.

Pkt. 3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende? Avløpsrøret fra kjøkken til renseanlegg har tidvis frosset vinterstid. Pumpe til renseanlegg sluttet å fungere vinteren 2021. Rør til og i renseanlegg har ved et par anledninger gått tett.

Pkt. 4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ble installert ny pumpe i renseanlegg april 2022, dryppslange byttet 2021 og renset april 2022. Ny filtersekk i 2021. Vannfilter for inntak vann byttet mai 2022. Hagens rørservice Dokka.

Pkt. 5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?  Det ble drenert i 2004 av et grave-firma, men det har fremdeles vært problemer med drenering på baksiden av hytta. Det vil si at ikke alt vannet renner bort, og det blir tidvis stående vann, men ikke inntil hytteveggen. Det er blitt stående litt mer vann her etter at skogen på baksiden av hytta ble hogd i 2020. Liten «kjøleboks» under stuegulv hvor det kom inn litt vann vår 2021 . Antas å være pga snøsmelting. Aldri skjedd før, og ikke vært et problem vår 2022.

Pkt. 7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?  Hytta har stedvis hatt skjevheter siden den ble overtatt. Det stod en stor og tung peis i hytta da den ble kjøpt, den ble fjernet i 2004. Det ble også i 2004 montert nye takstoler for å stive opp taket. Det er sprekker i grunnmur, vært der siden overtagelse. Etter overtagelse i 2003 ble det i 2004 lagt plater under mur på fremsiden for å forhindre ytterligere telehiv, som har vært antatt kan være noe av bakgrunn for skjevheter. Ble gjort av et grave-firma. Har ikke opplevd noen økte skjevheter etter disse tiltakene.

Pkt. 9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som: rotter, mus, maur eller lignende?  Har hatt noen få mus i hytta noen vintre. Antas å ha kommet inn under kjøkkenbenk og bak kjøleskap via sprekker mellom gulv og list. Disse områdene er blitt tettet med mørtel sommeren 2021, ikke hatt synlig spor etter mus i hytta gjennom vinter 2021/2022. Det er også observert spor av mus på kryploft, antas å ha tilgang via vegger. Senest observert spor av mus på kryploft våren 2022.

Pkt. 12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Det ble byttet takstoler i 2004 for å stive opp hytta. Samme år ble det revet gammel terasse/platting og bygget ny. Eier og en kamerat som er tømrer.

Pkt. 13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,sentralfyr, ventilasjon)? Lagt inn strøm til hytta av Vokks i 2004. Elektrikeren Hov har foretatt alle innvendige arbeider samme år. Voks nett, elektrikeren Hov.
Pkt. 13.1.  Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Samsvarserklæring fra 2008 for reparasjon av strømtilførsel til vannpumpe i brønn.

Pkt. 14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,sentralfyr, ventilasjon)?  Foretatt elsjekk av hele el-anlegget April 2022 av Vokks, godkjent. Dokumentasjon foreligger.

Pkt. 19. Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen? Brygge ikke godkjent.

Pkt. 24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?  Har «salgsoppgaven» fra da hytta ble kjøpt.

Pkt. 25. Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?  Da det ble boret etter vann i 2004 ble det boret på naboens grunn ved en feil foretatt av han som boret. Det ble gjort en privat avtale med grunneier om at dette var greit. Bruken av biloppstillingsplass ved veien er ikke tinglyst, men har blitt avklart med grunneier ved privat avtale. Adkomsten over grunneiers tomt er ellers tinglyst. Tilleggskommentar
På grunn av at det er vann fra grunnvannsbrønn er vannet i springen noe brunaktig. Vi har drukket det hele tiden.

Boligens areal

Primærrom: 60 kvm, Bruksareal: 60 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 60 m².
Primærrom: 60 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, bad og 2 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 900 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Adkomst fra offentlig veg. Parkering oppe ved FV 34 der man må gå ned til hytte. Ca 150 m. ned til hytte fra parkering. Avtalen om parkering er ikke tinglyst.

Byggemåte

Antatt fundamentert direkte på opprinnelig terreng. ytte er oppført på ringmur av leca og pkt fundmenter av betong. Taket er tekket med shingel fra ca 2000. Synlig shingel på tak. Undertak av tre som er vurdert fra luke til loft i
gavlvegg. Vindskier montert nye i 2016. Yttervegger består av trebindingsverk. Utvendige fasader er kledd med trepanel. Takkonstruksjon av tre med saltak og kaldloft. Plassbygde takstoler av tre.

Se ellers tilstandsrapport som ligger vedlagt og som er en del av salgsoppgaven for ytterligere beskrivelser.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedt gråvannsanlegget for eiendommen den 27.03.2006.

Oppvarming

Hytta varmes opp med ved og strøm.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 2 574,50 pr. år Kommunale avgifter inkluderer fast årlig avgift på: Renovasjon, tilsyn avløpsanlegg og branntilsyn/feiing.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 279 424 pr. 31.12.2020

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag - Nåværende.
Gjeldene kommuneplan: Kommuneplan (11.4.2016).

 For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Rettigheter på andre eiendommer:
- Rettigheter på 3447-13/3: 1983/7643-2/20  Bestemmelse om veg 23.08.1983 rettighetshaver:Knr:3447 Gnr:13 Bnr:133.

Vei/vann/avløp

Adkomst fra offentlig veg. Parkering oppe ved FV 34 der man må gå ned til hytte. Ca 150 m. ned til hytte fra parkering. Avtalen om parkering er ikke tinglyst og anbefales tinglyst.
Dersom man ønsker å anlegge veg helt ned til hytta så må dette nærmere sjekkes og avtales med grunneier på nabogården.

Eiendommen har vannforsyning fra privat borehull. Borehull ligger utenfor eiendommen og det er ikke tinglyst rett til brønn på annen manns eiendom. Anbefales at det tinglyses rett til plassering av borehull på annenmanns eiendom.

Avløpsanlegg med gråvannsrenseanlegg fra 2004 type Vera kompakt iht opplyst. Opplyst godkjent utslippstillatelse. Ferdigattest fra 2006 fremlagt.
Det er forbrenningstoalett på badet, så det er kun gråvann som går til renseanlegget.
Det er ikke opplyst om feil med avløpsanlegg, men private avløpsanlegg vil kreve vedlikehold og ved økt eller endret bruk kan det være behov for oppgradering.

I kommunens arkiver er det ikke registrert avløpsanlegg og innlagt vann i hytte. Anbefales gjennomgang med kommunen gjeldende vann og avløp da det er fremlagt ferdigattest for renseanlegg.

Offentligrettslig pålegg

Det gjøres oppmerksom på at brygge som er på eiendommen er bygd opp igjen etter den forrige ble ødelagt i forbindelse med flom, og det er ikke byggemeldt eller søkt om dagens brygge. Dersom man får pålegg fra kommunen ang søknad, riving etc så kan dette ikke påberopes som en mangel.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger/medfølger ikke handelen:
STUE
Sofa, sofabord, gulvteppe, taklamper 3 stk. Vegglamper 3 stk. TV-benk, vedkasse, peis sett og blåser, lite blått bord. 2 stk. klesskap, 2 store lenestoler med tepper som overtrekk. Spisebord og 4 spisestoler. Lite hvitt nattbord/skap. Dørmatter.

HOVEDSOVEROM
Dobbelseng 160cm rammemadrass. Klesskap, kommode, bilde på vegg, nattbord, sengeteppe, gardiner og tilhørende 3 stk.pynteputer. Ekstraseng som henger på veggen.

SOVEROM
Familiekøye 90/120  med madrass og trilleskuff under sengen, nattbord, gardiner, vegglampe, bokhylle med lite skatoll fastmontert på vegg. Gulvteppe.

KJØKKEN
I tillegg til faste ting medfølger også oppvaskmaskin, vaskemaskin og kjøleskap.
Gammelt vitrineskap kjøkken medfølger IKKE. Det vil også bli igjen en del kjøkkenredskaper glass, servise og kjeler.

UTE
Rundt bord med 4 stk rotting stoler i uterommet samt 2 rotting stoler inne, følger IKKE med. Grill medfølger IKKE. Bilder på vegg uterom medfølger IKKE.
Ellers vil alt av utemøbler medfølge. Dvs. bord med 8 stoler på brygge. 2 stk. klapp bord. Solseng og 2 stk. dekk stoler og lite klapp bord. 3 stk. putekasser og noen puter.  2 stk trillebårer, men IKKE den elektriske trillebåren. 2 stk vedholdere. Lite hvitt nattbord/skap i uterom og liten rød skammel.
Gressklipper kantklipper, noe maling, redskaper div, noe fiskeutstyr.


Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til trine@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 97 03 78 11 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Flubergvegen 630, 2862, Fluberg, Gnr. 13 bnr. 133 i Søndre land kommune

Oppdragsnummer

61-22-0025

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Dokka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.