GJØVIK/KOPPERUD

Lyst og pent rekkehus med 3 soverom - Delikat kjøkken - Stue med vedovn og varmepumpe - Terrasse og hage - Parkering

Granstien 15 , 2817 Gjøvik

VISNINGER

23. mai mandag kl. 16:30-17:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Trine Grini
Trine Grini Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

95%

eier sin egen bolig

79%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

34%

har bolig på over 120 kvm

31%

er barnefamilier

29%

er gift

Type / Eierform Rekkehus / Borettslag
Primærrom 96 m²
Bruksareal 98 m²
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 1975
Gårdsnummer 101
Bruksnummer 53
Energimerking E
FINN.no 258383487
Sist endret 16.05.2022 11:43
Prisantydning 2 590 000,-
Totalpris 2 735 730,-
Fellesutgifter 6 268,-

Beregnet totalkostnad

2 590 000,- (Prisantydning) 137 718,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 727 718,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 012,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 735 730,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Granstien 15!

Granstien 15 er en lys og trivelig borettslagsleilighet over to plan. Her finner du en praktisk planløsning med første etasje bestående av stue og spisestue i ett, kjøkken og entre. Andre etasje byr på tre soverom, hvorav ett med inngang til eget garderoberom, og ett med utgang til luftebalkong. Separat bad og wc. Utvendig finner du en pent opparbeidet hage og skjermede terrasser på begge sider av huset.

Boligen ligger i et svært barnevennlig, solrikt og stille område med kort veg til skoler og barnehager, friluftsområder, dagligvare mv. Til Gjøvik sentrum er det ca 4 km.

Velkommen til visning - husk visningspåmelding!

Innhold

Borettslagsleilighet over to plan som inneholder i 1. etasje: Entrè, kjøkken og stue/spisestue.
I 2. etasje: Gang med trapp, bad/vaskerom, wc og 3 soverom.

To inntilbygde boder ute.

Standard


Dette er en velholdt og arealeffektiv leilighet med lite bruksslitasje. I 2018 har det blitt satt inn ny varmepumpe og nytt sikringskap.

1. etasje:

Entrè
Entrè med plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko.

Kjøkken
Delikat kjøkken fra 2012 med profilerte fronter og enkelte glassvitriner. Kjøkkenet har godt med både skap- og benkeplass, benkeplaten er i heltre. Her er det interert stekeovn og steketopp fra 2018, komfyrvakt mangler. Kjøkkenventilator med avtrekk ut. Plass til oppvaskmaskin og kjøleskap. Varmtvannsbereder i underskap. Det er keramiske fliser på gulvet.  Komfyr medfølger, hvitevarer ellers medfølger ikke.

Stue/spisestue
Romslig og lys stue med store vindusflater og fine innredningsmuligheter. Her er det plass til sofagruppe, spisegruppe og ved trappen som går opp til 2. etasje er det mulighet for noen gode stoler eller skjenk. Stuen har både vedovn og varmepumpe. Utgang til terrasse.
Pipe/ildsted har fått TG 2 på disse punkter: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Avstanden mellom ildstedet og brennbart materiale er for liten.

2. etasje:

Bad
Gulvet er flislagt og har elektriske varmekabler. Det er fliser på vegger og panel i taket. Innredet med baderomsinnredning med servant og speil over, dusjhørne. Opplegg til vaskemaskin. Badet har fått TG 2 på disse punkter: Overflater gulv, sluk, membran og tettesjikt og ventilasjon.

Wc-rom
Her er det keramiske fliser på gulv og malt tapet på vegger. Inneholder wc og servant.
Rommet har fått TG 2 på disse punkter: Overflater og konstruksjon.

Soverom
Leiligheten har 3 gode soverom, hvorav det ene soverommet har utgang til balkong og ett med inngang til eget garderoberom.

I gangen har nåværende eier ekstra oppbevaring i kommoder langs trappen.

Innvendige overflater
Himling: Malte plater.
Vegger: Malte tapet, tapet og keramiske fliser.
Gulv: Laminat og keramiske fliser.

Stuen har utgang til terrasse og videre ut til hage opparbeidet med plen. Det er også terrasse ved inngangspartiet, samt en terrasse på hjørnet ved inngangen. Mange fine uteplasser med mulighet for sol hele dagen. Det er satt opp gjerde rundt store deler av hagen.
Lekeplass ligger på borettslagets område rett ved eiendommen.
Felles parkering for borettslaget, nye garasjer vil bli igangsatt i regi av borettslaget, felleskostnadene har allerede økt med tanke på dette, fellesgjelden vil øke med ca k.r 260.000,-, opplyst av styreleder pr. 12/05/22.

Beliggenhet

Nordby borettslag ligger høyt over Gjøvik, i et svært barnevennlig, solrikt og stille område på, samtidig som det er kort vei ned til sentrum. Området består av flermannsboliger og eneboliger. Det er også kort vei til turterreng, og Vind skiarena ligger kun en liten kjøretur unna. Lysløype og store friområder rett i nærheten.

Det er gangavstand til Kopperud skole. Området er svært barnevennlig, så det er trygt å bruke beina til skolen! Barnehage finnes også i nærheten.

Til Gjøvik sentrum er det ca. 4 km.

Felleskostnader

6 268 pr. mnd. Inkl. i felleskostnader er renter og avdrag på felles gjeld, kommunale avgifter, forsikring og utvendig vedlikehold bygg, forretningsførsel, kabeltv/bredbånd mv.

Løpende kostnader

Felleskostnader, i tillegg kommer utgifter til innboforsikring, strøm, fyring etc.

Andel fellesgjeld

137 718

Avdrag fellesgjeld

919

Andel formue

13 797

Borettslag

Borettslag: Nordby borettslag a/l, Orgnr: 950269391

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styreleder informerer via mail: Vi har noen prosjekt gående, men disse har vi allerede tatt høyde for i felleskostnadene ved at husleien økte fra januar.
Det er inngått avtale om å sette opp nye garasjer. Vi har byggesøknad inne hos kommunen og venter på svar på denne når som helst. Når byggesøknaden er klar vil garasjeprosjektet starte opp. I tillegg har vi et prosjekt som gjelder drenering og nye vannrør. (Den leiligheten vi selger vil ikke bli berørt av drenering/vannrør.)
Pr 12/05/22 opplyser styreleder på mail at det vil bli en økning på ca kr. 260.000,- i fellesgjeld pr. enhet i forbindelse med nye garasjer.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:

Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS

Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 
Dette er dekkende for de borettslag som er sikret gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Hvis borettslag er sikret gjennom andre ordninger må megler få opplyst derfra hvilke opplysninger som skal gis.

Laget er ikke et IN-lag.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 11451084, Husbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 28.04.2022: 3.74% pa.
Antall terminer til innfrielse: 28
Saldo per 28.04.2022: 7 422 896
Andel av saldo: 70 694
( siste termin 31.03.2029 )
Fastrente til 01.01.2024

Lånenummer: 61778165790, Nordea Bank Norge ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 28.04.2022: 2.28% pa.
Antall terminer til innfrielse: 101
Saldo per 28.04.2022: 7 037 595
Andel av saldo: 67 025
Første termin/første avdrag: 30.09.2017 ( siste termin 30.06.2047 )
Flytende rente

Rentekostnader fellesgjeld

333

Forsikring

Gjensidige forsikring ASA Polisenummer: 86154023

Regnskap

Regnskap kan ses hos megler.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på GOBBs hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.

Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.

Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.

Styret i borettslagets skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt med dyrehold i borettslaget uten godkjennelse fra styrtet. Søknad om godkjennelse skrives på eget skjema.
Dyrehold må ikke være til sjenanse for øvrige beboere eller andre som ferdes i borettslagets område. Hunder skal holdes i bånd. Hannkatter skal kastreres og hunnkatter skal steriliseres. Hunder og katter skal holdes unna lekeplasser og sandkasser så langt som mulig.  Se husordensregler som ligger vedlagt salgsoppgaven for ytterligere beskrivelser.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
TG 3
- Utvendig: Trapper. Kostnadsestimat : Under 10 000,-.
- Innvendig: Trapper. Kostnadsestimat : Under 10 000,-.
- Tekniske innstallasjoner: Branntekniske forhold. Kostnadsestimat : Under 10 000,-.

TG 2
- Utvendig: Balkonger/terrasser og rom under balkonger.
- Innvendig: Etasjeskille/grulv mot grunn, radon, pipe/ildsted, overflater gulv på bad/vaskerom, sluk, membran og tettesjikt på bad/vaskerom, ventilasjon på bad/vaskerom og overflater og konstruksjon på wc-rom.
-Tekniske innstallasjoner: Avløpsrør, varmtvannstank og elektrisk anlegg.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Pkt.10. Skiftet varepumpe 2018.
- Tilleggskommentar: Kommer nye garasjer i regi av borettslaget.

Boligens areal

Primærrom: 96 kvm, Bruksareal: 98 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 49 m².
Primærrom: 49 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè, kjøkken og stue med trapp.

2. etasje:
Bruksareal: 49 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang med trapp, bad/vaskerom, wc og 3 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Fellestomt

Felles eiet flat tomt. Hageanlegg er opparbeidet med gressplen.

Garasje / Parkering

Parkering på borettslagets tomt.
Det er igangsatt arbeid med oppsetting av nye garasjer for hele borettslaget, og fellesgjelden vil i denne forbindelse øke med ca kr. 260.000,- pr enhet.

Byggemåte

Byggegrunn er ikke kjent. Ringmur ikke synlig ved leiligheten. Krypkjeller med punktfundamenter.
Type taktekking på tak er ukjent. Nedløp, takrenner og beslag i metall. Yttervegg i isolert bindingsverk-konstruksjon med liggende bordkledning. Saltak i trekonstruksjoner. Undertak i tre. Loft fremstår som luftig og tørt. Borettslag takkonstruksjon/fellesdeler skal ikke vurderes.
Malte trevinduer med 2-lags glass 2009. Ytterdør i tre med glassfelt med 2 lags glass. Terrassedør 2-lags glass 1998. Terrasse oppført i trekonstruksjoner. Etasjeskiller og gulv i trekonstruksjoner på punktfundamenter.

Se ellers vedlagt tilstandsrapport som er en del av salgsoppgaven for ytterligere beskrivelser.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 27.08.1973 for eiendommen.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Vindingstad barnehage  0.9 km
Marihøna barnehage 1.2 km
Engehaugen menighetsbarnehage 1.2 km

Skoler
Kopperud skole 0.9 km
Vindingstad skole 1.4 km
Gjøvikregionen International School
Gjøvik videregående skole 5.2 km
Raufoss videregående skole 11.1 km

Oppvarming

Varmes opp med ved og strøm.

Anmerkning røykløp ved forrige tilsyn 06.08.2020: Avstand fra sotluke til brennbart materiale skal være min. 30cm.
Pipe/ildsted har fått TG 2 på disse punkter: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Avstanden mellom ildstedet og brennbart materiale er for liten.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 647 509 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 331 033 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse.

Gjeldene kommuneplan: 3407 KP2020- 2032 Kommuneplanens arealdel 2020-2032 og reguleringsplan: 3407 05020063 - Øvre Vindingstad.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

- 1973/7798-5/19  Rettigheter iflg. skjøte 02.11.1973. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Rettighetshaver: Telenor. Best. om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter/telesentral.

Vei/vann/avløp

Vei: Offentlig
Vann og avløp: Tilknyttet til offentlig vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Komfyr/koketopp på kjøkken medfølger, hvitevarer ellers medfølger ikke.
Selger har alarm innstallert, (brann og innbrudd), ny eier kan overta denne om ønskelig, det betales ca kr 500,- pr mnd for abbonement. Dette må avtales og overføres fra selger til kjøper i forbindelse med overtagelse.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til trine@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 97 03 78 11 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Granstien 15, 2817, Gjøvik, Gnr. 101 bnr. 53, andelsnr. 20 i Nordby borettslag a/l med orgnr. 950269391 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

61-22-0032

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Dokka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.