SYNNFJELL

Meget pen og romslig fritidseiendom med nydelig utsiktstomt mot Synnfjorden og Synnfjell - 4 Sov - Badstue - 880 MOH

Synnsætervegen 32 , 2880 Nord-Torpa

VISNINGER

24. september søndag kl. 13:00-14:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Caroline Svensrud
Caroline Svensrud Eiendomsmegler MNEF / Partner
Type / Eierform Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 126 m²
Bruksareal 141 m²
Tomt 1 002 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 4
Byggeår 2000
Gårdsnummer 80
Bruksnummer 89
Energimerking D
FINN.no 318814007
Sist endret 14.09.2023 12:01
Prisantydning 4 890 000,-
Totalpris 5 026 172,-

Beregnet totalkostnad

4 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 122 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 890 000,-)) 12 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 136 172,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 026 172,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Synnsætervegen 32 - en flott og innholdsrik fritidsbolig på Synnfjell i Nordre Land kommune. Fritidsboligen ligger flott til med fantastisk utsikt mot både Synnfjorden og Synnfjell. Med andre ord, her får du både i pose og sekk!
Boligen er opprinnelig fra år 2000, men er tilbygget senest i 2015 og mye av standarden er fra senere tid. Her har du alle fasiliteter og rominndelingen er fin og praktisk. Kjøkken med god spiseplass, en ekstra tv-stue, 4 gode soverom og bad med adkomst til badstue gjør hytta svært funksjonell og praktisk for en stor familie. Utvendig har du adkomst til praktisk bod med lagringsplass og opplegg for vaskemaskin, samt et ekstra toalett.

I området rundt er det flotte turmuligheter både sommer og vinter. Synnfjellet byr på et fantastisk løypenett vinterstid og fine turstier på sommeren. Det er også fine sykkelmuligheter blant annet på grusveier innover mot Langsua nasjonalpark.

Vi ønsker velkommen til en hyggelig visning!

Innhold

Hytta er oppført med oppstuggu på midten der det er 2 etasjer ellers 1. etasje på bygningen.
1. etasje: Hall, kjøkken, stue, tv-stue, bad, badstue, soverom, bod/vaskerom og bod med utv. adkomst.
2. etasje: Toalettrom, trapperom og 3 soverom.

Standard

Hytta har en gjennomgående god standard og er tilbygget og modernisert de senere årene.  I 2015 ble hytta tilbygget med stue og spisedel på kjøkkenet i 1. etasje og 2 soverom i 2. etasje. Denne innholdsrike hytta innbyr til mange hyggelige dager til fjells og her er det god plass til både storfamilien og venner!

1. ETASJE:

Kjøkken/spisestue
Pent kjøkken med innredning fra byggeår. Innredningen har under- og overskap med profilerte fronter.
Benkeplate med nedfelt vask og platetopp. Frittstående oppvaskmaskin, stekeovn og kjøleskap. Spisestue i ene delen hvor det er hyggelig å samles til gode måltider.

Stue
Hytta har 2 romslige stuer, ene benyttes som tv-stue. Begge stuene har fine innredningsmuligheter og god plass til både sofa og andre sittemøbler. Det er synlige åser i himling og flere vinduer slipper både dagslys og naturen inn. Peis med innstats som varmer godt på kjørlige høst- og vinterkvelder i den ene stuen.
Fra den største stuen er det utgang til terrasse hvor omgivelsene virkelig kan nytes.

Bad
Badet er fra byggeår. Overflater på gulv av fliser. Vegger har overflater av trepanel. Badet er innredet med servant med skap, dusjkabinett og WC. Rommet varmes opp med varmekabler i gulv.

Badstue
Badstue er bygget innenfor bad. Overflater av belegg på gulv og trepanel på vegger. Ventil montert på vegg mot bad.
Elektrisk badstueovn og sittebenker av tre.

Soverom
Hytta har totalt 4 soverom, ett av disse i 1. etasje. Rommet har god plass til dobbeltseng og garderobeskap.

Bod/vaskerom
Vaskerom/bod med utvendig adkomst er tilbygget i 2005. Overflater av fliser på gulv og trepanel på vegger. Opplegg for vaskemaskin og toalett og servant i rommet. Rommet varmes opp med varmekabler i gulv. Hytta har i tillegg en innvendig bod med adkomst fra ene stuen.

2. ETASJE:

Toalettrom
Toalettrom med overflater av heltregulv og trepanel. WC og servant i rommet.
Rommet varmes opp med panelovn på vegg.

Soverom
3 av 4 soverom er i 2. etasje, alle med god plass til dobbeltsenger, nattbord, kommoder etc.
2 av soverommene er tilbygget i 2015.

Innvendige overflater
Gulv har overflater av heltre og fliser.
Vegger har overflater av trepanel.
Himlinger har overflater av trepanel og synlige åser.

Beliggenhet

Fritidseiendom med flott beliggenhet i Synnfjellet. Området er bebygget med hytter.
Eiendommen har vestvendt beliggenhet som gir gode solforhold og det er flott utsikt fra denne eiendommen. Det er fine turmuligheter i området sommer og vinter med merkede turstier og et godt utbygd skiløypenet. Området er meget snøsikkert og det er milevis med oppkjørte skiløyper i området.

Spåtind som er høyeste topp, ligger på 1414 moh, men det er også flere andre fine toppturer i Synnfjellet, f.eks Svartkampen, Skjervungsfjellet etc.
Det er også flere fine fiskevann, fint for bær og sopp, og det er fine gruseier innover fjellet som er fint med f.eks sykkel.

Synnfjellporten er et hyggelig sted å besøke om du ønsker en matbit eller en kaffe med noe søtt til.
Nærbutikk er ved Fagerlund, ca. 18 km fra eiendommen, i krysset hvor man svinger opp til Synnfjell, denne er også søndagsåpen.

Landsbyen Dokka som er kommunens hovedsete med de fleste fasiliteter ligger ca 42 km fra eiendommen.

Ca. 2 timer og 50 minutter med bil til/fra Oslo.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, strøm, forsikringer, tv/internett, veg/brøyting, medlemsskap i Skjervungfjellet hyttegrend og løpende vedlikehold etc. er eksempler på løpende kostnader

Vedtekter for Skjervungfjellet hyttegrend ligger vedlagt i salgsoppgaven og disse beskriver bl.a. snøbrøyting, veivedlikehold og vedlikehold av 3 pumpehus.
Pt. er andel til veivedlikehold, vann (strøm) og snøbrøyting 10.500,- i året. Innbetaling 5.250,- april og 5.250,- i august.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 19491781

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

TG 3 innvendig:
- Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt ca 6 cm overflateavvik på gulv inne i 1.etg av hytte og 3 cm skjevhet i 2. etg. som kan indikere noe setninger i grunn, men opplyst av eier at det ikke har vært bevegelser etter oppføring som eier er kjent med. Dels løse stubbeloftsplater observert på undersiden av gulv.

- Sluk, membran og tettesjikt bod/vaskerom: Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Vegger i våtsone har ikke tettesjikt. Dette gjelder sone bak servant. Gulv i rommet har ikke tettesjikt og rommet tilfredsstiller derfor ikke krav til våtrom. Kostnadsestimat kr. 50 000 - 100 000.

- Overflater og konstruksjon toalettrom: Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Kostnadsestimat under kr. 10 000.

TG 3 tekniske installasjoner:
- Branntekniske forhold: Kostnadsestimat under kr. 10 000.

TG IU konstruksjoner som ikke er undersøkt:
- Utvendig takkonstrsukjson/loft.

TG 2 utvendig:
- Vinduer
- Dører

TG 2 innvendig:
- Radon
- Krypkjeller
- Trapper
- Overflater vegger og himling bad
- Overflater gulv bad
- Sluk, membran og tettesjikt bad
- Overflater vegger og himling bod/vaskerom
- Overflater gulv bod/vaskerom
- Ventilasjon bod/vaskerom
- Teknisk anlegg badstue

TG 2 tekniske installasjoner:
- Vannledninger
- Varmtvannstank
- Elektrisk anlegg

TG 2 tomteforhold:
- Drenering
- Grunnmur og fundamenter
- Terrengforhold
- Utvendige vann- og avløpsledninger
- Septiktank

For ytterligere beskrivelser se tilstandsrapport som ligger vedlagt og som er en del av salgsoppgaven.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

- Pkt. 2: Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Eget arbeid, støp, membran og fliser på bad. Støp og fliser i bod.
- Pkt. 2.3: Er arbeidet byggemeldt? Toalett, vask og opplegg for vaskemaskin i bod er ikke byggemeldt.

 - Pkt. 4: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Skiftet 2 stk kraner på bad, eget arbeid. Alt annet er utført av faglært person. Andreassen & sønn AS Hov, Hagens Rørservice AS Dokka Rølegger Willy Framnes Nordre Land.

 - Pkt. 7:Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Liten sprekk i ringmur på tilbygg, kom før bygget ble reist. Ikke utviklet seg videre.

- Pkt. 9: Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende? Mus noen ganger på høsten, ingen skader.

- Pkt. 12: Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ved oppsett av tilbyggene. LH Bygg AS Berkåk Synna Bygg AS, Nordre Land.

- Pkt. 13: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ved oppføring av bygg og tilbygg. Vokks Intallasjon AS Land Elektriske AS Dokka.
- Pkt. 13.1: Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget? Usekker på om dette finnes på hovedbygget fra 2000 og tilbygget fra 2005.

- Pkt. 18: Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser? Det er kommet en reguleringsplan for vann-og avløp i området. - Pkt. 19: Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen? Ikke fra det offentlige, finnes ett vedlegg til skjøtet som beskriver valg av farge, taktekking og bebyggelse.

- Pkt. 25: Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Vedtekter i Skjervungfjellet hyttegrend som beskriver snøbrøyting, veivedlikehold og vedlikeholdav 3 pumpehus.

Boligens areal

Primærrom: 126 kvm, Bruksareal: 141 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 107 m².
Primærrom: 92 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall, kjøkken, stue, tv-stue, bad, badstue og soverom.

2. etasje:
Bruksareal: 34 m².
Primærrom: 34 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Toalettrom, trapperom og 3 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 002 kvm, Eierform: Eiet tomt
Noe avvik mellom opplyst og faktisk areal må påregnes. Tomten er tilnærmet flat rundt hytte og skrånet på øst og vestsiden. Opparbeidelse med grøntarealer og grus på eiendommen.

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplass på eiendommen.

Byggemåte

Hytten er oppført i 2000, tilbygget med vaskerom/bod fra 2005 og tilbygget med stue, spisedel og 2 soverom fra 2015. Bygningen er oppført med oppstuggu på midten der det er 2 etasjer ellers 1. etasje på bygningen. Grunnmur av isolerte ringmurselementer med krypkjeller under bjelkelag. Etasjeskiller av trebjelkelag med dimensjonering og isolering fra byggeår. Vegger over grunnmur er oppført i trebindingsverk med utvendig trepanel. Saltakkonstruksjon i tre som er tekket med torv.

Lovlighet: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger på tilbygg, som også viser hele plantegningen for hytta,  fra 2014.
Vaskerom/bod med utvendig adkomst er ikke byggesøkt som våtrom på tegninger. Badstue er ikke beskrevet som badstue på tegninger fra kommunen, men opplyst at dette er anført som badstue på byggetegninger fra 2000, man ser også at det er dør fra bad inn til dette rommet på tegninger fra 2014. Anbefales på generelt grunnlag at tegninger oppdateres slik at disse samsvarer med dagens bruk.

For ytterligere beskrivelser se tilstandsrapport som ligger vedlagt og som er en del av salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra 2002 og for tilbygg fra 2022 i kommunens arkiver.

Oppvarming

Hytta varmes opp med ved og strøm.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 10 807,75 pr. år Beløpet er fakturert beløp i 2022 og gjelder fast årlig beløp på eiendomsskatt, feiilig, renovasjon og slam. Vi tar forbehold om avvik i oppgitt beløp opplyst fra kommunen. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning og vil kunne variere.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 147 575 pr. 31.12.2021.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger innenfor gjeldende kommunedelplan Synnfjell Øst og arealformålet er avsatt til fritidsbebyggelse.
Eiendommen ligger innenfor hensynssone Krav vedrørende infrastruktur (H410) og Krav om felles planlegging (H810_1) hvor ny reguleringsplan for Spåtind område er under arbeid.

 For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

- 1998/3012-2/20  Bestemmelse om bebyggelse 03.06.1998 
Forbud mot næringsvirksomhet
Bestemmelse om deleforbud
Pliktig medlemskap i velforening m.v.

- 1998/3012-4/20  Bestemmelse om gjerde 03.06.1998 
Bestemmelse om beiterettigheter

Rettigheter på andre eiendommer:
Rettigheter på 3448-80/2, 3448-80/131, 3448-80/132, 3448-80/133, 3448-80/134:
- 1998/3012-3/20  Bestemmelse om vannrett   03.06.1998 
rettighetshaver:Knr:3448 Gnr:80 Bnr:61  
rettighetshaver:Knr:3448 Gnr:80 Bnr:62  
rettighetshaver:Knr:3448 Gnr:80 Bnr:63  
rettighetshaver:Knr:3448 Gnr:80 Bnr:65  
rettighetshaver:Knr:3448 Gnr:80 Bnr:66  
rettighetshaver:Knr:3448 Gnr:80 Bnr:76  
rettighetshaver:Knr:3448 Gnr:80 Bnr:77  
rettighetshaver:Knr:3448 Gnr:80 Bnr:78  
rettighetshaver:Knr:3448 Gnr:80 Bnr:79  
rettighetshaver:Knr:3448 Gnr:80 Bnr:80  
rettighetshaver:Knr:3448 Gnr:80 Bnr:81  
rettighetshaver:Knr:3448 Gnr:80 Bnr:82  
rettighetshaver:Knr:3448 Gnr:80 Bnr:83  
rettighetshaver:Knr:3448 Gnr:80 Bnr:84  
rettighetshaver:Knr:3448 Gnr:80 Bnr:85  
rettighetshaver:Knr:3448 Gnr:80 Bnr:89  
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om veg
Elektriske kraftlinjer/ledninger/kabelgrøfter

Vei/vann/avløp

Felles privat adkomstveg opp til eiendommen som dels er bratt. Årlige kostnader med adkomstveg må påregnes.

Eiendommen er tilkoblet privat vannverk i området. Vann fra private drikkevannskilder må på generelt grunnlag påregnes løpende vedlikehold og ettersyn.
Anbefales på generelt grunnlag at det sendes inn vannprøve for å kontrollere kvalitet på drikkevann.

Eiendommen har privat avløp via tett septiktank på 10 m3 iht opplyst av Nordre Land Kommune. Det er ikke opplyst feil med avløpsanlegg, men private avløpsanlegg vil kreve vedlikehold og ved økt eller endret bruk kan det være behov for oppgradering. Anleggets alder tilsier at oppgradering må påregnes som nært forestående.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Mulighet for at senger, møbler og noe inventar kan overtas etter nærmere avtale med selger.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 28 70 57 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Synnsætervegen 32, 2880, Nord-Torpa, Gnr. 80 bnr. 89 i Nordre Land kommune

Oppdragsnummer

61-23-0081

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det  tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Dokka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.