Gjøvik

Gjøvik - Rekkehusleilighet med attraktiv beliggenhet- vesentlig påkostet og oppgradert - 3 soverom - terrasse

Rognstien 11 , 2817 Gjøvik

BE OM SALGSSUM

NABOLAGSPROFIL

95%

eier sin egen bolig

47%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

34%

har bolig på over 120 kvm

31%

er barnefamilier

28%

er gift

Type / Eierform Rekkehus / Borettslag
Primærrom 146 m²
Bruksareal 153 m²
Tomt 50 238 m² / Fellestomt
Soverom 3
Byggeår 1974
Gårdsnummer 101
Bruksnummer 53
Energimerking E
FINN.no 195863264
Sist endret 01.12.2020 15:50
Prisantydning 2 800 000
Totalpris 2 968 508
Ligningsverdi 740 238,-

Beregnet totalkostnad

2 800 000,- (Prisantydning) 160 526,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 960 526,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 982,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 968 508,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Boligen er lys og trivelig og flott istandsatt. Her finner du en praktisk planløsning med første etasje bestående av stue og spisestue i ett, åpen kjøkkenløsning og entre samt wc. Andre etasje byr på tre soverom og bad. Utgang til balkong fra gang i 2. etasje. Utvendig finnes det store terrasser på begge sider av huset. Kveldssola nyter du best fra den store terrassen på vestsiden. Boligen har store og gode rom og store vindusflater for optimale lysforhold. Kos deg!

Innhold

Boligen inneholder i kjeller gang, bod, vaskerom, bad og peisestue. I 1. etasje finner du vindfang, gang, wc og stue/spisestue/kjøkken i åpen løsning med utgang til terrasse og i 2. etasje gang med utgang til balkong, bod, bad og 3 soverom.

Standard

Moderne og tidsriktig bolig, som har blitt vesentlig påkostet og oppgradert i perioden 2014 - 2017. Boligen fremstår som godt vedlikeholdt og tatt vare på.
Selger har opplyst om følgende oppgraderinger:
2014 - nytt bad i kjeller og i 2. etasje
2014 - nytt vaskerom i kjeller
2014 - nytt rør i rør opplegg med noe kobberrør
2014 - nytt kjøkken
2014 - ny varmtvannsbereder
2014 - nytt elektrisk anlegg i alle rom, oppgradering av sikringsskap
2014 - nye gulv og overflater i alle rom bortsett fra peisestue, trappeoppgang og gang
2014 - nye dører til alle rom
2015 - ny skyvedørsgarderobe på ett soverom
2015 - ny veranda ved inngangsparti
2016 - ny veranda på baksiden
Det moderne kjøkkenet  er åpent mot spisestue/stue og har innredning fra Strai med glatte fronter og takhøye overskap. Lamniat benkeplate med nedsenket beslag. Kitchenboard mellom benk og overskap. Kjøkkenøy mot spisestue. Integrert koketopp, stekeovn, kjøleskap, fryseskap, vinskap og oppvaskmaskin. Ventilator over komfyr.
Bad i kjeller og i 2. etasje i samme lekre utførelse i duse farger. Badene har flislagt gulv med varmekabler og flislagte vegger. Malte plater med downlights i himling. Begge bad er utstyrt med innredning med glatte fronter og heldekkende servant, overskap, speil og belysning. Vegghengt toalett og dusjhjørne med glassvegger og dusjgarnityr.
Praktisk vaskerom i kjeller har flislagt gulv med varmekabler, malte plater på vegger og himlingsplater i tak. Vaskerommet er utstyrt med laminert benkeplate med nedsenket beslag og opplegg for vaskermaskin.
Toalettrom i 1. etasje med enkelt servantskap med servant og vegghengt toalett.
Øvrige overflater:
Kjeller:
Gulv: Parkett og fliser
Vegger: Malt trepanel og malte plater
Himling: Himlingsplater
1. etasje:
Gulv: Laminat i stue/spisestue/kjøkken, skifer på gang, vindfang og toalett
Vegger: Malte plater
Himling: Himlingsplater og umalt trepanel. Downlights i noen rom.
2. etasje:
Gulv: Laminat
Vegger: Malte plater
Himling: Himlingsplater
I takstmannens tilstandsrapport har to punkter fått tilstandsgrad 2. Dette gjelder punktene grunn og fundamenter og veggkonstruksjon. Mindre saltutslag i kjeller. Registrert utslag på fukt. Dårligere enn dagens krav.
Utvendige fasader.Yttervegger/konstruksjoner er dårligere enn dagens krav. Tilstandsrapporten er vedlagt i salgsoppgaven for eiendommen og er en del av denne. Det anbefales å gå nøye gjennom rapporten.
Utvendig vedlikehold på eiendommen besørges av borettslaget.

Beliggenhet

Rognstien 11 ligger høyt over Gjøvik og her har vi til salgs en rekkehusleilighet med god standard. Dette er et svært solrikt og stille område på Gjøvik, samtidig som det er kort vei ned til sentrum. Området består av flermannsboliger og eneboliger. Det er også kort vei til turterreng, og Vind skiarena ligger kun en liten kjøretur unna. Lysløype går like i nærheten, og det er lekeplass inne på området.
Det er gangavstand til Kopperud skole. Området er svært barnevennlig, så det er trygt å bruke beina til skolen! Barnehage finnes også i nærheten.

Tomt

Areal: 50 238 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplass foran leiligheten samt felles parkeringsområde for borettslaget

Barnehage / skole i området

Vindingstad barnehage (1-5 år, 1 km)
Engehaugen menighetsbarnehage (1-5 år, 1 km)
Marihøna barnehage (1-5 år, 1 km)
Kopperud skole (1-10 kl., 0.6 km)
Vindingstad skole (1-7 kl., 1.4 km)
Gjøvikregionen International School (5.9 km)
Raufoss videregående skole (11.1 km)

Felleskostnader

5 019 pr. mnd. Inkludert i felleskostnader er avdrag og renter på felles gjeld, utvendig vedlikehold, forsikring bygg, kommunale avgifter, forretningsførsel, kabel-tv/bredbånd, mv
Strøm kommer i tillegg.

Borettslag

Nordby borettslag har til sammen 103 leiligheter og ligger i et etablert boligstrøk på Nordby.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

GOBB vet pt. ikke om at laget har søkt om lån, som ikke fremgår av låneoversikten.
I ordensreglene for Nordby borettslag står det at hver leilighet disponerer en garasje/carport. De gamle garasjene/carportene er nå revet. Styreleder opplyser i mail til Partners Eiendomsmegling at det kanskje skal bygges nye tak/garasjer/carporter i borettslaget. I den forbindelse kan husleien øke med ca. kr. 500-1 000 pr.mnd. Hvor mange garasjer/carporter som skal bygges må opp på generalforsamlingen. Det er derfor ingen garanti for at alle andelene får garasje/carport i det nye garasjeanlegget.
Videre opplyser styreleder at det er planlagt mye vedlikehold og at dette kan øke husleien noe. Akkurat hvor mye er pt. ukjent.
For ytterligere informasjon Knfr megler.

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på vår hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.
Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl. 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.
Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.
Styret i borettslagets skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.
Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr pt. stort kr 7325,- for kjøper.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap.
Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS
Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 
Dette er dekkende for de borettslag som er sikret gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Hvis borettslag er sikret gjennom andre ordninger må megler få opplyst derfra hvilke opplysninger som skal gis
Laget er IKKE et IN lag.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 11451084, Husbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 06.10.2020: 3.74% pa.
Antall terminer til innfrielse: 34
Saldo per 06.10.2020: 8 777 364
Andel av saldo: 87 228
( siste termin 31.03.2029 )
Fastrente til 01.01.2024
Lånenummer: 61778165790, Nordea Bank Norge ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 06.10.2020: 1.37% pa.
Antall terminer til innfrielse: 107
Saldo per 06.10.2020: 7 375 661
Andel av saldo: 73 298
Første termin/første avdrag: 30.09.2017 ( siste termin 30.06.2047 )
Flytende rente

Andel fellesgjeld

160 526

Rentekostnader fellesgjeld

341

Avdrag fellesgjeld

934

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 86154023

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 16 127,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 1 251 310,- i overskudd/underskudd.
For utlevering av fullstendig regnskap knfr. megler.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordensregler følger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt med dyrehold i borettslaget uten godkjennelse fra styret.
Se husordensregler vedlagt i prospektet.

Boligtype, eierform og byggeår

Rekkehus (Borettslag), byggeår: 1974

Antall soverom

3

Byggeår

1974

Byggemåte

Rekkehus oppsatt på støpt/murt grunnmur, antatt oppsatt på komprimerte og drenerende masser.
Vegger over terreng oppført i bindingsverkskonstruksjoner, antatt isolert, luftet og kledd med malt trepanel.
Mønet saltak konstruksjon bygget med taksperrer i trekonstruksjoner. Tak tekket med takstein og tilhørende takrenner, nedløp og beslag.
Veranda med utgang fra stue, oppsatt med impregnerte materialer. Rekkverk i malt utførelse. Trapp til terreng.
For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

I følge Gjøvik kommune finnes det ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Boligens areal

Primærrom: 146 kvm, Bruksareal: 153 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 49 m².
Primærrom: 45 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad, vaskerom og peisestue.
Det gjørs oppmerksom på at kjeller ikke har tilfredsstillende lysforhold eller rømning ved brann ift. rom for varig opphold.
1. etasje:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, wc og stue/spisestue/kjøkken
2. etasje:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 49 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang, bad og 3 soverom
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Oppvarming med ved og elektrisitet.
Vedovn i peisestue, vedovn med glassdør i stue, Varmekabler på begge bad, vaskerom, gang, vindfang og toalett i 1. etasje, varmefolie i gulv i peisestue. Forøvrig panelovn på kjøkken.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene

Løpende kostnader

Løpende kostnader vil bl.a. bestå av følgende.
Felleskostnader og vedlikeholdskostnader.
Utover det som er nevnt over påløper kostnader til bla. strøm, fyring/brensel, innbo forsikring m.m.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 740 238 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 664 855 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Adkomst via borettslagets felles, private veger.
Det vil bli skiltet med & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Gjeldende reguleringsplan er Reguleringsplan for Øvre Vindingstad med formål BrII Boligformål, rekkehus, vedtatt 22.03.1973.
Det er igangsatt arbeide med revisjon av kommuneplanens arealdel, og forventes godkjent i løpet av høsten 2020. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet felles privat vei.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkluderer bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jantore@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 47 47 10 04 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.