NY PRIS! Panoramautsikt over Mjøsa og byen - Lekre detaljer og høy standard!

Utsikten 6 , 2819 Gjøvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

71%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

80%

har bolig på over 120 kvm

32%

er barnefamilier

34%

er gift

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 254 m²
Bruksareal 308 m²
Tomt 1 657 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1963
Gårdsnummer 71
Bruksnummer 161
Energimerking G
FINN.no 157646482
Sist endret 21.05.2020 10:00
Prisantydning 8 450 000
Totalpris 8 677 242
Ligningsverdi 972 433,-

Beregnet totalkostnad

8 450 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 211 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 450 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 227 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 677 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskattetaksten utgjør kr 4 594 000 og eiendomsskatten er kr 11 944

Beskrivelse

Utsikten 6 er en flott arkitekttegnet enebolig med høy standard og med fantastisk utsikt over Mjøsa og Hedmarken. Boligen er betydelig oppgradert og modernisert de siste 2 år og gir et meget godt inntrykk.
Her kommer du inn gjennom et hyggelig, overbygget inngangsparti, og videre inn til en stor, lys hall med trapp opp til hovedetasjen. Her er også to store soverom, der begge kan benyttes til kjellerstue(det ene rommet har peis), flott bad og bad/vaskerom og i tillegg en egen wc. Oppe i andre etasje kommer du til den store, åpne stue-/kjøkkenløsningen og et bibliotek område, med store vinduer og flott utsikt. Herfra går du videre til hagestuen med utgang til en hyggelig romslig terrasse og videre til hagen. 2 soner på terrassen er overbygget og belyst, og gir god lunhet for lange utekvelder.  I denne etasjen er det også tre soverom og en wc.
Bilen parkerer du i en dobbelt garasje eller i carport i tilknytning til huset. Gir plass til 5 biler under tak, og et stort overbygget inngangsparti. Garasje, carport og det overbygde inngangs-området er belyst med downlights med dimmere.
Pent opparbeidet og solrik tomt, som er delvis inngjerdet. Innkjøringen er steinlagt.

Innhold

Boligen inneholder i underetasjen vindfang, hall med garderobe og trapp, teknisk rom, kontor, wc, bad/vaskerom, bad, soverom, kjellerstue/soverom og garasjerom med bod.
I 1. etasje finner du du tre soverom, wc, kjøkken/stue i åpen løsning, tv-stue og hagestue, samt 2 overbygde og lys-satte uteområder på terrassen.

Standard

Dette er en flott enebolig, opprinnelig tegnet av arkitekt Ditlefsen, oppført i 1963 og betydelig påkostet og oppgradert i 2017-2019. Det ble også samtidig tilbygget garasje og carport, samt overbygg over deler av terrasse med belysning.
Boligen fremstår som godt vedlikeholdt og tatt vare på, men kostnader til løpende vedlikehold og etterhvert utskiftinger og moderniseringer bør påregnes.
Kjøkkenet, fra JKE Design har løsning med kjøkkenøy mot spisestue/stue og har innredning med høy standard og moderne, hvite fronter. Benkeplate i kompositt med nedsenket beslag og fliser mellom over og underskap, samt på alle vegger på kjøkken. Integrert koketopp, stekeovn, kaffemaskin, kjøleskuffer og oppvaskmaskin fra Miele. Ventilator over komfyr. Her er også plass til og klargjort for isbitmaskin.
Bad og vaskerom i underetasje har flislagt gulv med varmekabler, flislagte vegger og malte, glatte flater med downlights i himling. Badet er utstyrt med innredning med profilerte fronter og laminert plate med nedsenket servant, overskap med speil og belysning og dusjnisje med dusjgarnityr. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
Ytterligere et bad i underetasje som også har flislagt gulv med varmekabler, fliser på vegger og malte glatte flater med downlights i himling. Dette badet er utstyrt med innredning med glatte fronter og heldekkende servant samt badekar, og dusjnisje med dusjgarnityr .
Wc i 1. etasje har fliser på gulv og vegger og malte, glatte flater med downlights i himling. Varmekabler. Her er plassbygget murt innredning med påstående servant, overskap med speil og belysning og vegghengt toalett.
Wc i underetasje er utstyrt med innredning med glatte fronter servant, overskap, speil og belysning samt vegghengt toalett fra Villeroy & Boch. Flislagte vegger og gulv med varmekabler, samt downlights.
Overflater består i hovedsak av:
Underetasje:
Gulv: Fliser med varmekabler
Vegger: Fliser, malte, glatte flater malt trepanel og malt strie
Himling: Malt trepanel, malte, glatte flater og systemhimling. De fleste rom med downlights.
1. etasje:
Gulv: Laminat og parkett. Varmekabler i gulv i hagestue. Vegger: Malt trepanel og malte, glatte flater
Himling: Malt trepanel og malte, glatte flater. De fleste rom med downlights.
Selger har opplyst om følgende moderniseringer de senere år:
2012: Deler av veranda er innbygget til hagestue, og lyssatt.
2015: Nytt vann, avløp og støm-inntak
2017 - 2019: Totalrenovert hele huset unntatt ett soverom. Tilbygget garasje og carporter, samt stort overbygget inngangsparti.
2 nye bad med fliser på vegger og gulv med varmekabler, og himling med downlights.
2 nye WC/Vask med fliser på vegger og gulv med varmekabler. Det ene med plassbygget innredning. Downlights i himling
Montert ny oljefyr, fornyet vann- og avløpsrør, nytt elektrisk anlegg, ny taktekking med nye takrenner og beslag, og skiftet noe av undertaket.
Steinlagt hele innkjøring til eiendommen.
2019: Montert og påkostet utebelysning.
2018: Nytt og påkostet kjøkken fra JKE Design med Miele hvitevarer
Alle vinduer er skiftet, samt ny Hørmann inngangsdør med sikkerhetslås.
Nye innvendige dører
I takstmannens tilstandsrapport har følgende punkter fått tilstandsgrad 2:
Grunn og fundameter - Hovedsakelig på grunn av alder på drenering
Veggkonstruksjoner og utvendige fasader - Konstruksjoner og lufting er ikke ihht dagens anbefalte løsninger, men de løsninger som var vanlig ved byggeår.
Gulv bad/vaskerom - Det dusjes direkte på gulv.
Alle øvrige punkter i rapporten har fått tilstandsgrad 1.
Det anbefales å gå nøye gjennom takstmannens tilstandsrapport, som er vedlagt i salgoppgaven og er en del av denne.

Beliggenhet

Utsikten 6 ligger høyt over Gjøvik! Og siden Gjøvik er en kompakt og fin by, er det ikke langt fra by til land. Her oppefra er det tre-fire minutters kjøring ned til byen og alt du finner der; handlegater, kjøpesenter, jernbanestasjonen og Mjøsa. Og om du blir lei av å sitte hjemme og dra inn den uslåelige utsikten fra  terrassen, kan du raskt ta deg opp i marka og nyte skogens stillhet i milevis med tur eller skiløyper.
Gjøvik er Innlandets største by, og kan by på et yrende kulturliv, NTNU og nærhet til industristedet Raufoss.

Tomt

Areal: 1 657 kvm, Eierform: Eiet tomt
Romslig, solrik  tomt i delvis skrånende terreng med flott utsikt mot byen, Mjøsa og Hedmarken. Tomta er pent opparbeidet med plener og beplanting. Asfaltert adkomstveg og gårdsplass belagt med stein. Delvis inngjerdet.

Garasje / Parkering

Parkering i garasje og carport, samt på steinlagt gårdsplass.

Barnehage / skole i området

Fredheim skole (1-7 kl.) 1.7 km
Gjøvik skole (1-7 kl.) 2.1 km
Blomhaug skole (1-7 kl.) 2.7 km
Steinerskolen i Gjøvik/Toten (1-10 kl.) 3.3 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl.) 1.8 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.) 2.3 km
Gjøvik videregående skole 1.4 km
Raufoss videregående skole 11.4 km
Kråkjordet barnehage (3-5 år) 1.1 km
Solåsstua barnehage (0-5 år) 1.3 km
Hunnshovde barnehage (1-5 år) 1.5 km

Forsikring

If Polisenummer: 0565131

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1963

Antall soverom

5

Byggeår

1963

Byggemåte

Boligen er fundamentert på støpt/murt grunnmur på antatt komprimerte, drenerende masser. Drenering og utvendig tettetsjikt antatt fra byggeår. Deler av hage-stue er oppsatt på enkel fundamentering med åpent under. Vegger i bindingsverkskonstruksjoner, isolert med mineralull og utvendig kledd med malt panel. Mønet, tosidig pulttakkonstruksjon, tekket med asfaltpapp og med tilhørende beslag, renner og nedløp. Pipe antatt murt i teglstein, innvendig malt/forblendet og med heldekkende beslag over tak. Etasjeskiller i tre.
Vinduer med malte trekarmer og 2-/3-lags isolerglass. Vinduer fra 2018, ett eldre vindu. Utvendig solskjerming på de fleste vinduer og noen vinduer med glassbyggerstein i underetasje. Ytterdør er Thermo Carbon sikkerhetsdør med 9 bolter fra 2017. Heve-/skyvedør i fra 2005 i hagestue. Garasjeport fra Hørmann i metall med elektrisk åpner. Innvendig malte, profilerte dører.
Rettløpstrapp i treverk med malte vanger og rekkverk. Tette trinn og rekkverk på en side.
Delvis overbygget veranda med utgang fra stue er oppsatt i impregnerte materialer med rekkverk i malt utførelse. Deler av verandaen har taktekking med gjennomlystplater i plast. Overbygde deler av terrassen er belyst.
Hovedsakelig skjult elektrisk anlegg, noe er åpent anlagt. Sikringsskap plassert i gang i hovedetasje med 63 A hovedbyter + 26 kurser og overspenningsvern. Automatsikringer. Digital strømmåler.
200 liters ekspress varmtvannsbereder fra 2006 plassert på teknisk rom. Røropplegg i kobber/metall og avløpsrør i plast. Nyere opplegg med rør i rør, fordelerskap plassert på teknisk rom.
Mekanisk avtrekk på bad, wc og kjøkken, ellers lufting via ventiler og vinduer. Røykvarsler og brannslukningsutstyr.
Skyvedørsgarderober fra JKE Design i begge etasjer.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger i følge kommunen ingen ferdigattest eller brukstillatelse på eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 254 kvm, Bruksareal: 308 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 170 m².
Primærrom: 116 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: vindfang, hall med trapp, wc, kontor, bad/vaskerom, bad, soverom og kjellerstue/soverom.
1. etasje:
Bruksareal: 138 m².
Primærrom: 138 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Tre soverom, wc, kjøkken/stue, hagestue og tv-stue.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet, ved og olje, og biobrensel.
Åpen peis i underetasje.
Varmekabler i gulv i underetasje og i hagestue, samt alle bad og wc/vask.. Radiatorer.
I følge selger er det skiftet fyr, fyrkjele, brenner trykktank og Enova styringsenhet i 2017. Årlig service og inspeksjon. Ny fyr som er installert kan brukes på elektrisitet, fyringsolje(til 2020), biobrensel, varmepumpe, bergvarme mm. Fyr og løsning er godkjent etter Enova sine regler etter 2020.
Nedgravd oljetank i glassfiber.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca x 20000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 20.000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 25 608 pr. år Eiendomsskatt er inkludert i kommunale avgifter

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr 25.608,-
Forsikring kr 17.000,- (Superforsikring)
Vedlikeholdskostnader
Driftskostnader
Strøm

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 972 433 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 500 758 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Privat adkomst til kommunal veg.

Regulering

Gjeldende arealplan er Kommuneplanens arealdel 2014 - 2026 Kartblad 2 - sentrum med formål bebyggelse og anlegg, nåværende boligbebyggelse. Bestemmelsesområde 1. Infrastruktursone: Krav vedrørende innfrastruktur. Vedtaksdato 27.03.2014.
Det er i følge Gjøvik kommune igangsatt arbeid med revisjon av kommuneplanens arealdel.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1979/665-1/19  Rettigheter iflg. skjøte   24.01.1979 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.

Vei/vann/avløp

Privat adkomst til offentlig vei.
Offentlig vann.
Offentlig avløp.
Eiendommen har septiktank Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og anvaret for drift og vedlikehold, inkludert tømming påhviler hjemmelshaver.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: runi@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 99 55 26 26 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,7 % beregnet av salgssummen. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 6 250, tilrettelegging. kr.9 900, rentegebyr kr 2 500 og innhenting av opplysninger kr 4000 samt markedspakke kr 19 900. For visninger er det avtalt kr. 2 500 pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.