Gjøvik

Panoramautsikt over Mjøsa og byen - Lekre detaljer og høy standard!

Utsikten 6 , 2819 Gjøvik

BE OM SALGSSUM
Runi Bjerke
Runi Bjerke Salgsleder / Partner / Eiendomsmegler
Nina Hellenæs
Nina Hellenæs Partner / Medhjelper / Oppgjørsmedarbeider

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

71%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

80%

har bolig på over 120 kvm

32%

er barnefamilier

34%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 254 m²
Bruksareal 308 m²
Tomt 1 657 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1963
Gårdsnummer 71
Bruksnummer 161
Energimerking G
FINN.no 157646482
Sist endret 26.02.2021 11:28
Prisantydning 7 500 000
Totalpris 7 698 492
Ligningsverdi 972 433,-

Beregnet totalkostnad

7 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 14 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 182 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 198 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 698 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Utsikten 6 er en flott arkitekttegnet enebolig med høy standard og med fantastisk utsikt over Mjøsa og Hedmarken. Boligen er betydelig oppgradert og modernisert de siste 2 år og gir et meget godt inntrykk.
Her kommer du inn gjennom et hyggelig, overbygget inngangsparti, og videre inn til en stor, lys hall med trapp opp til hovedetasjen. Her er også to store soverom, der begge kan benyttes til kjellerstue(det ene rommet har peis), flott bad og bad/vaskerom og i tillegg en egen wc. Oppe i andre etasje kommer du til den store, åpne stue-/kjøkkenløsningen og et bibliotek område, med store vinduer og flott utsikt. Herfra går du videre til hagestuen med utgang til en hyggelig romslig terrasse og videre til hagen. 2 soner på terrassen er overbygget og belyst, og gir god lunhet for lange utekvelder.  I denne etasjen er det også tre soverom og en wc.
Bilen parkerer du i en dobbelt garasje eller i carport i tilknytning til huset. Gir plass til 5 biler under tak, og et stort overbygget inngangsparti. Garasje, carport og det overbygde inngangs-området er belyst med downlights med dimmere.
Pent opparbeidet og solrik tomt, som er delvis inngjerdet. Innkjøringen er steinlagt.

Innhold

Boligen inneholder i underetasjen vindfang, hall med garderobe og trapp, teknisk rom, kontor, wc, bad/vaskerom, bad, soverom, kjellerstue/soverom og garasjerom med bod.
I 1. etasje finner du du tre soverom, wc, kjøkken/stue i åpen løsning, tv-stue og hagestue, samt 2 overbygde og lys-satte uteområder på terrassen.

Standard

Dette er en flott enebolig, opprinnelig tegnet av arkitekt Ditlefsen, oppført i 1963 og betydelig påkostet og oppgradert i 2017-2019. Det ble også samtidig tilbygget garasje og carport, samt overbygg over deler av terrasse med belysning.
Boligen fremstår som godt vedlikeholdt og tatt vare på, men kostnader til løpende vedlikehold og etterhvert utskiftinger og moderniseringer bør påregnes.
Kjøkkenet, fra JKE Design har løsning med kjøkkenøy mot spisestue/stue og har innredning med høy standard og moderne, hvite fronter. Benkeplate i kompositt med nedsenket beslag og fliser mellom over og underskap, samt på alle vegger på kjøkken. Kjøleskuffer og plass til koketopp, stekeovn, kaffemaskin og oppvaskmaskin.. Ventilator over komfyr. Her er også plass til og klargjort for isbitmaskin.
Bad og vaskerom i underetasje har flislagt gulv med varmekabler, flislagte vegger og malte, glatte flater med downlights i himling. Badet er utstyrt med innredning med profilerte fronter og laminert plate med nedsenket servant, overskap med speil og belysning og dusjnisje med dusjgarnityr. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
Ytterligere et bad i underetasje som også har flislagt gulv med varmekabler, fliser på vegger og malte glatte flater med downlights i himling. Dette badet er utstyrt med innredning med glatte fronter og heldekkende servant samt badekar, og dusjnisje med dusjgarnityr .
Wc i 1. etasje har fliser på gulv og vegger og malte, glatte flater med downlights i himling. Varmekabler. Her er plassbygget murt innredning med påstående servant, overskap med speil og belysning og vegghengt toalett.
Wc i underetasje er utstyrt med innredning med glatte fronter servant, overskap, speil og belysning samt vegghengt toalett fra Villeroy & Boch. Flislagte vegger og gulv med varmekabler, samt downlights.
Overflater består i hovedsak av:
Underetasje:
Gulv: Fliser med varmekabler
Vegger: Fliser, malte, glatte flater malt trepanel og malt strie
Himling: Malt trepanel, malte, glatte flater og systemhimling. De fleste rom med downlights.
1. etasje:
Gulv: Laminat og parkett. Varmekabler i gulv i hagestue. Vegger: Malt trepanel og malte, glatte flater
Himling: Malt trepanel og malte, glatte flater. De fleste rom med downlights.
Selger har opplyst om følgende moderniseringer de senere år:
2012: Deler av veranda er innbygget til hagestue, og lyssatt.
2015: Nytt vann, avløp og støm-inntak
2017 - 2019: Totalrenovert hele huset unntatt ett soverom. Tilbygget garasje og carporter, samt stort overbygget inngangsparti.
2 nye bad med fliser på vegger og gulv med varmekabler, og himling med downlights.
2 nye WC/Vask med fliser på vegger og gulv med varmekabler. Det ene med plassbygget innredning. Downlights i himling
Montert ny oljefyr, fornyet vann- og avløpsrør, nytt elektrisk anlegg, ny taktekking med nye takrenner og beslag, og skiftet noe av undertaket.
Steinlagt hele innkjøring til eiendommen.
2019: Montert og påkostet utebelysning.
2018: Nytt og påkostet kjøkken fra JKE Design med Miele hvitevarer
Alle vinduer er skiftet, samt ny Hørmann inngangsdør med sikkerhetslås.
Nye innvendige dører
I takstmannens tilstandsrapport har følgende punkter fått tilstandsgrad 2:
Grunn og fundameter - Hovedsakelig på grunn av alder på drenering
Veggkonstruksjoner og utvendige fasader - Konstruksjoner og lufting er ikke ihht dagens anbefalte løsninger, men de løsninger som var vanlig ved byggeår.
Gulv bad/vaskerom - Det dusjes direkte på gulv.
Alle øvrige punkter i rapporten har fått tilstandsgrad 1.
Det anbefales å gå nøye gjennom takstmannens tilstandsrapport, som er vedlagt i salgoppgaven og er en del av denne.

Beliggenhet

Utsikten 6 ligger høyt over Gjøvik! Og siden Gjøvik er en kompakt og fin by, er det ikke langt fra by til land. Her oppefra er det tre-fire minutters kjøring ned til byen og alt du finner der; handlegater, kjøpesenter, jernbanestasjonen og Mjøsa. Og om du blir lei av å sitte hjemme og dra inn den uslåelige utsikten fra  terrassen, kan du raskt ta deg opp i marka og nyte skogens stillhet i milevis med tur eller skiløyper.
Gjøvik er Innlandets største by, og kan by på et yrende kulturliv, NTNU og nærhet til industristedet Raufoss.

Tomt

Areal: 1 657 kvm, Eierform: Eiet tomt
Romslig, solrik  tomt i delvis skrånende terreng med flott utsikt mot byen, Mjøsa og Hedmarken. Tomta er pent opparbeidet med plener og beplanting. Asfaltert adkomstveg og gårdsplass belagt med stein. Delvis inngjerdet.

Garasje / Parkering

Parkering i garasje og carport, samt på steinlagt gårdsplass.

Barnehage / skole i området

Fredheim skole (1-7 kl.) 1.7 km
Gjøvik skole (1-7 kl.) 2.1 km
Blomhaug skole (1-7 kl.) 2.7 km
Steinerskolen i Gjøvik/Toten (1-10 kl.) 3.3 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl.) 1.8 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.) 2.3 km
Gjøvik videregående skole 1.4 km
Raufoss videregående skole 11.4 km
Kråkjordet barnehage (3-5 år) 1.1 km
Solåsstua barnehage (0-5 år) 1.3 km
Hunnshovde barnehage (1-5 år) 1.5 km

Forsikring

If Polisenummer: 0565131

Byggemåte

Boligen er fundamentert på støpt/murt grunnmur på antatt komprimerte, drenerende masser. Drenering og utvendig tettetsjikt antatt fra byggeår. Deler av hage-stue er oppsatt på enkel fundamentering med åpent under. Vegger i bindingsverkskonstruksjoner, isolert med mineralull og utvendig kledd med malt panel. Mønet, tosidig pulttakkonstruksjon, tekket med asfaltpapp og med tilhørende beslag, renner og nedløp. Pipe antatt murt i teglstein, innvendig malt/forblendet og med heldekkende beslag over tak. Etasjeskiller i tre.
Vinduer med malte trekarmer og 2-/3-lags isolerglass. Vinduer fra 2018, ett eldre vindu. Utvendig solskjerming på de fleste vinduer og noen vinduer med glassbyggerstein i underetasje. Ytterdør er Thermo Carbon sikkerhetsdør med 9 bolter fra 2017. Heve-/skyvedør i fra 2005 i hagestue. Garasjeport fra Hørmann i metall med elektrisk åpner. Innvendig malte, profilerte dører.
Rettløpstrapp i treverk med malte vanger og rekkverk. Tette trinn og rekkverk på en side.
Delvis overbygget veranda med utgang fra stue er oppsatt i impregnerte materialer med rekkverk i malt utførelse. Deler av verandaen har taktekking med gjennomlystplater i plast. Overbygde deler av terrassen er belyst.
Hovedsakelig skjult elektrisk anlegg, noe er åpent anlagt. Sikringsskap plassert i gang i hovedetasje med 63 A hovedbyter + 26 kurser og overspenningsvern. Automatsikringer. Digital strømmåler.
200 liters ekspress varmtvannsbereder fra 2006 plassert på teknisk rom. Røropplegg i kobber/metall og avløpsrør i plast. Nyere opplegg med rør i rør, fordelerskap plassert på teknisk rom.
Mekanisk avtrekk på bad, wc og kjøkken, ellers lufting via ventiler og vinduer. Røykvarsler og brannslukningsutstyr.
Skyvedørsgarderober fra JKE Design i begge etasjer.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger i følge kommunen ingen ferdigattest eller brukstillatelse på eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 254 kvm, Bruksareal: 308 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 170 m².
Primærrom: 116 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: vindfang, hall med trapp, wc, kontor, bad/vaskerom, bad, soverom og kjellerstue/soverom.
1. etasje:
Bruksareal: 138 m².
Primærrom: 138 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Tre soverom, wc, kjøkken/stue, hagestue og tv-stue.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet, ved og olje, og biobrensel.
Åpen peis i underetasje.
Varmekabler i gulv i underetasje og i hagestue, samt alle bad og wc/vask.. Radiatorer.
I følge selger er det skiftet fyr, fyrkjele, brenner trykktank og Enova styringsenhet i 2017. Årlig service og inspeksjon. Ny fyr som er installert kan brukes på elektrisitet, fyringsolje(til 2020), biobrensel, varmepumpe, bergvarme mm. Fyr og løsning er godkjent etter Enova sine regler etter 2020.
Nedgravd oljetank i glassfiber.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca  20000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 20.000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 25 608 pr. år Eiendomsskatt er inkludert i kommunale avgifter

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskattetaksten utgjør kr 4 594 000 og eiendomsskatten er kr 11 944

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr 25.608,-
Forsikring kr 17.000,- (Superforsikring)
Vedlikeholdskostnader
Driftskostnader
Strøm

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 972 433 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 500 758 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Privat adkomst til kommunal veg.

Regulering

Gjeldende arealplan er Kommuneplanens arealdel 2014 - 2026 Kartblad 2 - sentrum med formål bebyggelse og anlegg, nåværende boligbebyggelse. Bestemmelsesområde 1. Infrastruktursone: Krav vedrørende innfrastruktur. Vedtaksdato 27.03.2014.
Det er i følge Gjøvik kommune igangsatt arbeid med revisjon av kommuneplanens arealdel.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1979/665-1/19  Rettigheter iflg. skjøte   24.01.1979 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Privat adkomst til offentlig vei.
Offentlig vann.
Offentlig avløp.
Eiendommen har septiktank Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og anvaret for drift og vedlikehold, inkludert tømming påhviler hjemmelshaver.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til runi@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 99 55 26 26 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Eier

Rune Fossumstuen

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.