Nordre Land - Dokka , Fjellsbergvegen 81

Type Enebolig
Primærrom 254m²
Bruksareal 260m²
Bruttoareal 283m²
Tomt 4 748m²
13/01/2020 13:21
Oppholdsrom 2
Soverom 4
Byggeår 1822
Gårdsnummer 115
Bruksnummer 3
Energimerking
Sist endret
Prisantydning 11 000 000,-
Totalpris 11 290 992,-
Ligningsverdi 425 427,-

Beregnet totalkostnad

11 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 275 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 11 000 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 290 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 11 290 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Kommunale avgifter

Kr. 9 000 pr. år Kommunale avgifter inkluderer renovasjon, branntilsyn/feiing og eiendomsskatt. I tillegg kommer slamtømming på ca. kr. 2500,-.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt i Nordre land kommune. Eiendomsskatten for denne eiendommen er kr. 5797,- for år 2018.

BRA/PROM

260 / 254 m²

Antall soverom

4

Eierform

Selveier

Boligtype

Enebolig

Byggeår

1822

Energimerking


Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 4 748 kvm, Eierform: Eiet tomt

Meget fint opparbeidet tomt på tun, med mange flotte bygninger. Her er det tatt vare på den "gamle" stemningen som var på slike tun i gamle dager. Opplyst at hele tomten har blitt planert og at det er skråninger fra eiendommen og til omkringliggende eiendom. Det er etablert natursteinsmur på eiendommen med stein fra området som terrassering. Generelt sett er det er flott tun med store muligheter for utnyttelse.

Beskrivelse

På Østsinni i Nordre land kommune finner vi eiendommen Fjellsbergsvegen 81. Dette er en helt særegen eiendom som består av et nydelig tømmertun med hele 8 bygninger. Eiendommen ligger svært usjenert til i et område med vakker natur, fine turmuligheter og gode skiløyper. Gode solforhold og fin utsikt kan vi også friste med her! Nåværende eier bor selv i våningshus og leier ut både Skriverstua og anneks i garasjebygg, men her er mulighetene mange. Det er oppført et eget fyrhus på eiendommen med en stor vedfyrt sentralvarme som gir varme i flere av bygningene.

Innhold

Eiendommen består av totalt 8 bygninger som inkluderer våningshus, garasje/anneks, skrivestue, gamlebygningen, smie, låve, stabbur og fyrhus.


Våningshus:
1.etasje:
Gang med trapp, bad, stue, kjøkken og kjølerom.

2.etasje:
Trappegang, kontor/tv-stue, sal/stue og 2 soverom.

3.etasje:
Trappegang og 2 soverom.

Garasje/anneks:

1.etasje:
Gang, bad og soverom. Garasjerom.

2.etasje:
Trapperom med stort kjøkken, 2 soverom og stue/oppholdsrom.

Skrivestue:

1.etasje:
Entrè,bad, stue og kjøkken.

2.etasje:
Soverom og hems.

Gamlebygningen:

1.etasje:
Kjøkken, bod og kammers.

2.etasje:
2 soverom.

Standard

Tunet består av bygninger som generelt er svært gamle og senere flyttet til denne eiendommen. Det er noe gjenstående arbeider i de fleste bygninger samt noe og noen løsninger som er nødvendig for å ivareta det gamle iblandet nyere byggeskikk.

Våningshuset har følgende standard:
Huset er opprinnelig fra 1822, men flyttet til denne eiendommen og tatt i bruk i år 2000. Huset har godt bevart den eldre stilen, men det er blant annet vannbåren varme i 1.etasje som gjør at huset har en mer moderne komfòr.

Kjøkken:
Stort kjøkken med plass til stort spisebord. Innredning som er laget lokalt med malte fronter. Praktisk kjølerom innenfor kjøkken. Koselig peisgrube og vedovn på kjøkken.

Bad og vaskerom:
Meget romslig bad med fliser på gulv og vegger. Plassbygd dusjnisje og stort boblebadekar. Stor baderomsinnredning med 2 vasker. Varmekabler i gulv og vannrør som er nedstøpt.

Innvendige overflater:
Overflater fremstår tidsmessig utifra den stilen eiendommen har.
Særegne gulv som er spesiallagd med stor bredde.
Vegger i tømmer og noe trepanel.
Trepanel i himling og synlige bjelker.
3.etasje har åstak med trepanel.

Skrivestue:
Laftet bygning som opprinnelig er bygd i ca. 1790 og flyttet hit i 2007. Renovert utvendig og montert vinduer. Natursteinsmur. Innvendig er det stor stue, kjøkken, bad, gang og hems. Hems over kjøkkendel benyttes til soverom.
Stor gammel Klebersteinspeis i stue. Vannbåren gulvvarme på hele grunnflate som varmekilde. Varmekabler i entrè og bad.

Gamlebygningen:
Laftet bygning på 2 plan med svalgang i begge plan som er en stav konstruksjon. Opprinnelig byggeår er ca. 1770 og eiendommen er flyttet hit i 2003.
Utvendig er bakveggen kledd, innvendig er det murt en stor natursteinspeis med kleberstein og natursteinspipe. Gulv er lagt på del av 1.etasje og det er forberedt for vannbåren varme på begge plan. Himlinger er ferdig. Bygningen har noe gjenstående arbeider.

Smie:
Laftebygning fra ca. 1780 som er oppsatt på denne eiendommen i 2001. Arbeider med bygningen er ikke fullført og derfor er en del gjenstående. Bygningen benyttes som skåle/lager for ved.

Låve:
Laftet bygningen som opprinnelig er bygd i ca. 1820 og satt opp igjen på denne eiendommen i 2005. Benyttes som lager og er inndelt i 2 rom. Tregulv innvendig.

Stabbur:
Laftet bygning på 2.etasjer som opprinnelig er bygd i ca. 1740 og oppført på denne eiendommen i 2008. Det gjenstår å montere dører samt innvendige arbeider.

Fyrhus:
Oppført i 2010-2011 i stavlaft på ca. 35 m2 BTA. Støpt gulv, ringmur av Leca. Montert inn stor vedfyrt sentralvarme for vannbåren varme til stedets bygninger.

Garasje- Anneks:
Stav-laft bygning over 2 plan som er innredet med bad, 3 soverom, kjøkken og parkeringsareal. Bygningen er oppført i 2011, men har noe gjenstående arbeider.

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende på Østsinni, med spredt bebyggelse ca 5 km fra Landsbyen Dokka, som er kommunens hovedsete med de fleste fasiliteter som helse, skole, bank, kommuneadm. og butikker.
Tunet ligger Syd-Vest vendt med flat/terrassert tomt, og med gode solforhold og flott utsikt. Eiendommen ligger barnevennlig og usjenert til med i skog/landbruksområde, ca 2 km til skistadion Snauhaug.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 425 427 pr. 31.12.16 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 361 366 pr. 31.12.16 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Våningshus:
Våningshuset er et laftehus som opprinnelig er oppført i 1822. Bygget har bruksareal i 3 etasjer hvor 2 etasjer er fulle etasjer, mens loft har skråhimling med synlige åser. Huset er oppført i 7" tømmer som er overflatebehandlet. Etasjeskillere av tre med synlige dragere i himlinger. Enkle vinduer som er gamle, men restaurert. Vare- vinduer i oppholdsrom. 2-fløyet ytterdør fra 2000.
Våningshuset har åstak med sperrer som er isolert og tekket med tegl stein.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen.

Boligens areal

Våningshus:
Primærrom: 254 kvm, Bruksareal: 260 kvm, Bruttoareal: 283 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 104 m².
Primærrom: 98 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken, kjølerom, gang med trapp, bad og stue

2. etasje:
Bruksareal: 104 m².
Primærrom: 104 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 2 soverom, kontor/tv-stue med trappegang og sal/stue.

3. etasje:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 2 soverom og trappegang

 

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Bygningen varmes opp med vannbåren gulvvarme i 1. etg, varmekabler på bad, og peis-vedovner.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, strøm, forsikring, løpende vedlikehold.

Adkomst

Fra Dokka

Regulering

Eiendommen ligger der kommuneplanens arealdel er gjeldene, og er avsatt til LNF formål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende er tinglyst på eiendommens grunnboksblad:
- Forkjøpsrett tinglyst 13.07.1998 med dagboknr. 1998/3912-2/20. Rettighetshaver: Per Håvard Kolsrud. -
-Forkjøpsrett tinglyst 13.07.1998 med dagboknr. 1998/3912-3/20. Rettighetshaver: Nina Therese Kolsrud.
-Forkjøpsrett tinglyst 13.07.1998 med dagboknr. 1998/3912-4/20. Rettighetshaver: Linn Cathrine Kolsrud.
-Forkjøpsrett tinglyst 13.07.1998 med dagboknr. 1998/3912-5/20. Rettighetshaver: Mats Johan Kolsrud.
-Borett tinglyst 14.01.1999 med dagboknr. 1999/229-1/20. Rettighetshaver: Ove Røbergshagen. Med flere bestemmelser.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet privat vei, vann og avløp.
Privat borrevann på eiendommen. Avløp går til kum på eiendommen med spredegrøfter.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: caroline@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 95 28 70 57 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 10.995,-,- For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
Finn ut mer
NABOLAGSPROFIL
84%

eier sin egen bolig

100%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

85%

har bolig på over 120 kvm

26%

er barnefamilier

37%

er gift