Gjøvik

Sentrum - Flott, stor leilighet i 2. etasje. Like ved Mjøsa, båthavn og sentrum. To soverom - to bad.

Huntonstranda 15 , 2821 Gjøvik

BE OM SALGSSUM
Runi Bjerke
Runi Bjerke Salgsleder / Partner / Eiendomsmegler
Nina Hellenæs
Nina Hellenæs Partner / Medhjelper / Oppgjørsmedarbeider

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

93%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

33%

har bolig på over 120 kvm

48%

av boligene er nyere enn 20 år

20%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 118 m²
Bruksareal 121 m²
Tomt 4 207 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 2012
Gårdsnummer 61
Bruksnummer 20
Energimerking C
FINN.no 202397373
Sist endret 24.01.2021 11:08
Prisantydning 8 500 000
Totalpris 8 721 492
Ligningsverdi 1 089 873,-

Beregnet totalkostnad

8 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 212 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 221 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 721 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Huntonstranda 15 er en romslig og moderne leilighet, med Mjøsa som nærmeste nabo. Fra den takoverbygde balkongen og fra terrassen i 2. etasje kan du nyte både sol og utsikt over Mjøsa. Her har du båthavn og mjøspromenaden like utenfor døren, i tillegg til at det er gangavstand til Gjøvik sentrum.Med leiligheten følger to parkeringsplasser i oppvarmet garasjeanlegg, og herfra kan du ta heisen opp til leiligheten. Bygget er ført opp i 2012, og leiligheten har god standard med lyse, delikate overflater i tillegg til vannbåren varme i gulvene. Leiligheten har en god planløsning med to  soverom, to bad og stue og kjøkken i åpen løsning. Sør-/østvendt veranda med utgang fra stue/kjøkken på ca 30 kvm er overbygget, med terrassevarmer. Gulv er støpt og belagt med fliser. Rekkverk i metall/glass. Liten balkong med utgang fra stue mot nord. Her får du en flott bolig med alt du trenger!

Innhold

Leiligheten inneholder entre, teknisk rom/bod, to bad, to soverom og kjøkken/spisestue/stue i åpen løsning.
Veranda mot sør/øst og balkong mot nord.
Garasjeplass for to biler i felles parkeringskjeller, begge forberedt for elbil lader.
Stor bod med utvendig adkomst på ca 20 kvm i tillegg til bod foran parkering i kjeller.

Standard

Leiligheten er fra 2012 og har god standard og planløsning. Den er vesentlig oppgradert og påkostet i forhold til standard leveranse, og fremstår som forsiktig brukt med lite bruksslitasje.
Kjøkkenet er delvis åpent mot stuen og har godt med skap- og benkeplass i innredning med laminerte skrog fra danske Svanekjøkken med glatte, hvite fronter. Benkeplate i børstet stål og glassplate mellom benk og overskap. Belysning over benk. Det er opplyst at motivet bak glassplaten kan endres. Integrert oppvaskmaskin, kaffemaskin, kjøleskap (kombiskap), koketopp og stekeovn. Mekanisk avtrekk over koketopp. Plass til stort spisebord på kjøkkenet.
Bad 1 har flislagt gulv med varme, fliser på vegger og malte plater i himling. Her er håndvask integrert i helstøpt benkeplate med underskap, speilskap med lys, dusjhjørne med glassvegger og vegghengt wc. Plass/opplegg for vaskemaskin. Ventil i himling med tilluft i dør.
Bad 2 har også flislagt gulv med varme, fliser på vegger og malte plater i himling. Her er servant i underskap, speil med belysning, dusjhjørne med glassvegger og vegghengt wc. Ventil i himling med tilluft i dør.
Leiligheten har forøvrig parkett på alle gulv, bortsett fra i gang, hvor det er Ottaskifer. Malte flater på alle vegger og malte flater og betongdekke i himling. Sparklet betongtak i stue.
I takstmannens tilstandsrapport er det ikke avdekket forhold som antas å ha negativ betydning for boligens tekniske tilstand. Alle bygningsdeler har fått tilstandsgrad 1.
Det anbefales å gå nøye gjennom tilstandsrapporten, som er vedlagt i salgsoppgaven og er en del av denne.

Beliggenhet

Huntonstranda 15 ligger innerst i veien og har Mjøsa som nærmeste nabo. Her finner du båthavn og promenade for dagens trim like utenfor døren. Gjøvik sentrum og CC Gjøvik med alle fasiliteter har du også innen gangavstand, men skal du foreta større innkjøp kan det være greit å bruke bilen som du parkerer i den oppvarmede garasjen. Bussholdeplass har du også like ved.

Tomt

Areal: 4 207 kvm, Eierform: Eiet tomt
Sameiets tomt ligger i flatt/skrånende terreng og er opparbeidet med plen og beplantninger. Asfaltert/hellelagt gårdsplass.
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Garasjeplass for to biler i felles parkeringskjeller, begge forberedt for elbil lader.

Barnehage / skole i området

Fredvika steinerbarnehage (1-6 år) 0.2 km
Tongjordet barnehage (2-5 år)  0.8 km
Gjøvik barnehage (1-5 år)  1.2 km
Steinerskolen i Gjøvik/Toten (1-10 kl.)  0.4 km
Gjøvik skole (1-7 kl.) 1.2 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.) 3.5 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl.) 3.7 km
Gjøvik videregående skole r 2 km
Raufoss videregående skole  12.1 km

Felleskostnader

5 804 pr. mnd. Inkl. i felleskostnader er kommunale avgifter, felles strøm og fjernvarme, bygg forsikring og utvendig vedlikehold bygg, garasjeleie, kabel-tv/bredbånd, administrasjon mv

Sameie

Sameiet Bakkestumpen, org.nr 998990793
Sameiet består av 27 seksjoner. Alle seksjonene består av en boligdel og tilleggsdeler.
Boligen er en del av ett boligsameie. Dette betyr juridisk at alle deleiere eier all tomtegrunn og bygningsmasse sammen men at hver enkelt seksjonseier har eksklusiv bruksrett på hoveddeler og tilleggsdeler til sin seksjon. I praksis tar alle seg av sin egen bolig utvendig og innvendig, men juridisk har alle bl.a. vedlikeholdsansvar for alle bygninger på hele eiendommen, etter sameiebrøken.
Det er registrert skjeggkre i sameiet, det er iverksatt tiltak. I følge eier har de ikke sett levende kre i leiligheten.
Sameiet oppleves som veldrevet og ryddig.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er i følge styreleder i sameiet ingen planer om vedlikehold med store kostnader i 2021. Muligens utvendig beising. Kostnadsoverslag på dette er ikke innhentet foreløpig.
Felleskostnadene vil bli holdt på samme nivå.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Nemi Forsikring Polisenummer: 3051668

Regnskap

Regnskapet for 2019 viser et underskudd på kr.511.29.

Vedtekter / husordensregler

Sameiets vedtekter og husordensregler er vedlagt i salgsoppgaven.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2012

Antall soverom

2

Byggeår

2012

Byggemåte

Bygningen er oppført i betong- og trekonstruksjoner. Felter med bindingsverk. Etasjeskillere med elementer. Utvendig kledd med puss, plater og trepanel. Antatt oppført på komprimerte og drenerende masser med støpt grunnmur, felles garasjekjeller under. Inngang i underetasje. Utgang fra trappehus til svalganger som har dører inn til leilighetene. Etasjeskiller/dekker i elementer.
Trevinduer med 3-lags isolerglass. Utvendig og innvendig solskjerming.
Ytterdør i malt treverk med glass til felles svalgang/inngangsparti, brann- og lydklassifisert. Verandadør i malt treverk med glass, heve/skyvedør. Innvendig malte, glatte dører.
Veranda med utgang fra stue/kjøkken på ca 30 kvm. Overbygget, med terrassevarmer. Gulv er støpt og belagt med fliser. Rekkverk i metall/glass. Vendt mot sør/øst.
Liten balkong med utgang fra stue mot nord.
Svalgang/inngangsparti belagt med plastfliser. Overbygget.
Boligen har rør i rør opplegg og avløpsrør i plast. Fordelerskap for vannbåren varme og tappevann.
Ventilasjonen består av balansert ventilasjon. Vifter sørger for både tilførsel og avtrekk av ventilasjonsluften.
El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak skjult ledningsnett.
Brannslukningsapparat og røykvarsler
Porttelefon
Heis
Garderobeskap
Sentralstøvsuger

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 06.06.2017

Boligens areal

Primærrom: 118 kvm, Bruksareal: 121 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 121 m².
Primærrom: 118 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Entre, to bad, to soverom og kjøkken/spisestue/stue i åpen løsning.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme i alle rom, via fjernvarme. Elektriske varmekabler på bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkl i felleskostnader

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt er inkludert i kommunale avgifter og betales via felleskostnader.

Løpende kostnader

Se felleskostnader.
I tillegg kommer utgifter til strøm, vannbåren varme, innboforsikring, innvendig vedlikehold mv.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 089 873 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 923 543 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Felles privat adkomst til kommunal veg.
Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Gjeldende arealplan er Kommuneplanens arealdel Langtidsplan 2013, vedtatt 27.03.2014 med formål bolig
Reguleringsplan for Bakkestumpen 2, vedtatt 17.06.2010 med formål bolig. Faresone - flom
Kommuneplanens arealdel har vært ute til offentlig ettersyn, og er forventet godkjent i 2020.
Planforslaget er tilgjengelig her:
https://www.gjovik.kommune.no/planer-til-horing/kommuneplanens-arealdel.8506.aspx

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1923/901664-1/19  Bestemmelse om veg  18.01.1923 
Rettighetshaver:
GJØVIK KOMMUNE.
Overført fra: 3407-61/20
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2011/464679-1/200  Elektriske kraftlinjer  17.06.2011 
Rettighetshaver:EIDSIVA NETT AS  
Org.nr: 981963849
Rettigheter og plikter ved frittstående nettstasjon
Overført fra: 3407-61/20
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2014/584436-1/200  Erklæring/avtale   11.07.2014 
Rettighetshaver:EIDSIVA BIOENERGI AS  
Org.nr: 980258165
Bygging, drift og vedlikehold av fjernvarmeledningsanlegg
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2012/1082374-1/200  Seksjonering   19.12.2012 
opprettet seksjoner:
snr: 5
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 122/2490
 
2019/704978-1/200  Reseksjonering   20.06.2019 21:00 
snr: 5
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 122/2490
Endring av tilleggsdel

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Felles privat adkomst til kommunal veg.
Kommunalt vann og avløp

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.
Taklamper i to soverom, stue og kjøkken kan overtas etter egen avtale med selger.
Garasjehyller - ikke fastmonterte hyller og skap kan overtas etter egen avtale med selger.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til runi@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 99 55 26 26 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Eier

Roy Jul Backstrøm Baby Harby

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.