solgt

Gjøvik , Hunnshovde 9

Type Enebolig
Primærrom 226m²
Bruksareal 268m²
Tomt 946m²
23/03/2020 11:19
Oppholdsrom
Soverom 4
Byggeår 1959
Gårdsnummer 67
Bruksnummer 800
Energimerking G
Sist endret
Prisantydning 4 490 000,-
Totalpris 4 606 492,-
Ligningsverdi 1 066 264,-

Beregnet totalkostnad

4 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 102 500,- (Dokumentavgift) 172,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 116 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 606 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskattetaksten utgjør kr 3 941 000,- og eiendomsskatten er kr 10 246,-

Beskrivelse

Stor og innholdsrik "terrassert" enebolig i et veletablert boligområde med gangavstand til sentrum og nærhet til marka. Boligen har store romslige rom og god standard, og fremstår godt vedlikeholdt og delikat med tidsriktige fargevalg.
Her er det fire soverom, to bad, toalettrom, stor kjellerstue, garasje og flotte uteområder.

Innhold

Hunnshovde 9 er en innholdsrik enebolig over tre plan og inneholder følgende:
Underetasje med stor stue, i tillegg til bod og tekniskrom/vaskerom. Herfra er det utgang til overbygd markterrasse, delikat innredet med utepeis og god plass til sittegruppe.
På hovedplanet finner du kjøkken med god plass til spisegruppe, stue med utvendig solskjerming, to soverom, bad, wc-rom, gang og vindfang.
I andre etasje er det to soverom, gang og bad.

Standard

Velkommen til Hunnshovde 9, en stor og romslig enebolig med spennende planløsning. Boligen er jevnlig pusset opp de siste årene, og fremstår delikat, med gode materialvalg.
Boligen har en romslig gang, med godt med oppbevaringsplass, og delikate fargevalg.
Kjøkkenet har gulvvarme og kjøkkeninnredning fra 2007 med slette fronter og noen fronter med glass.
Benkeplaten er i laminat med nedfelt kjøkkenvask i rustfritt stål med 1-greps kjøkkenarmatur. Her er det integrerte hvitevarer og kjøkkenøy med vask, oppvaskmaskin og skuffer. Integrert kjølehjørnet. Det er plass til spiseplass på kjøkkenet.
Stuen på hovedplanet har plass til sofagruppe og romslig spisestue. Her er det delikat ildsted med pen klebersteinsovn.
I tillegg til stuen på hovedplanet er det romslig stue i underetasjen, med utgang til hyggelig terrasse med utepeis og fine solforholdet.
Boligen har to bad. Badet i første etasje/hovedplan er innredet med flis på gulv og vegger. Badet inneholder baderomsinnredning med slette fronter med trestruktur. Dobbel heldekkende servant med 1-greps servantarmatur. Speil på vegg over servant med tilhørende belysning. Veggmontert toalett. Stor dusj med glassvegg og glassdør. Takdusj og hånddusj. Badekar og mekanisk avtrekk i yttervegg. Badet varmes opp med gulvvarme.
Badet i andre etasje har belegg på gulv og baderomsplater på vegg. Her er det baderomsinnredning med heldekkende servant med 1-greps servantarmatur. Speil på vegg over servant med tilhørende belysning. Dusjkabinett og gulvmontert wc.
Boligen har fire romslige soverom, to på hovedplanet og to i andre etasje. Soverommene har god størrelse, og har godt med garderobeplass.
Overflater:
Gulv: Fliser på bad, belegg på bad og wc, parkett, laminat og skifer.
Vegg: Fliser på bad og wc, baderomsplater på bad, malt panel, malt strie/tapet, malt puss, naturstein, ubehandlet panel.
Himling: Malt panel, slette malte himlinger.
Noen himlinger i 1.-og 2.etasje er skrå.
Oppgraderinger gjort av nåværende hjemmelshaver. (kilde: eier.)
År: 2018/19:
-Byttet kontroll-/hovedkort varmepumpe.
-Omlegging av rør og ny driftspumpe varmepumpe. (nå virker alle radiatorene)
-Montert ny kran på kjøkkenet.
-Malt vegger i stue 1.et.
-Nye panelovner.
-Lagt inn fiber. Altibox. Fiber1.
-Nytt alarmsystem fra Verisure .
-Montert dørvrider med kodelås på ytterdøren.
Oppgraderinger oppgitt i tidligere takstrapport:
År: 2014/2015:
- Modernisert soverom og gang i 1.etasje. Egeninnsats og firma.
- Nytt bad i 1.etasje. Utført av firma. (Skeie rørservice, Erik Pedersen snekker, Steinar Alfredsen flis.)
År: 2007:
- Ny kjøkkeninnredning.
År: 2005:
- Varmepumpe.
År: 2002:
- Ca. år takpapp bolig.

Beliggenhet

Denne flotte eiendommen har skjermet beliggenhet i et godt etablert boligområde på Gjøvik! Fra boligen er det gangavstand til sentrum og marka hvor det er gode turmuligheter. Fastland og Hovdebakken ligger kun et steinkast unna, og det er gangavstand til skoler og barnehage. Dagligvarehandelen kan gjøres både ved Rema 1000 eller Coop Prix Tranberg, begge ca. 1km fra eiendommen. Bussholdeplass finner du ca. 700m fra boligen.

Tomt

Areal: 946 kvm, Eierform: Eiet tomt
Flott terrassert hage med gode solforhold. Hagen er opparbeidet med plen og beplantning av stauder og hekk mot nabo. Gårdsplassen er gruset.

Garasje / Parkering

Det er biloppstillingsplasser på gårdsplassen, i tillegg til to parkeringsplasser i to ulike garasjer.

Barnehage / skole i området

Se vedlagte nabolagsprofil for avstand til skoler og barnehager.

Forsikring

Jernbaneperosnalets bank og forsikring Polisenummer: 1839577

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1959

Antall soverom

4

Byggeår

1959

Byggemåte

Byggemåte:
Støpt/murt ringmur med kryprom under deler av boligen. Støpt gulv på grunn. Jord- og berggulv i den ene rommet i u. Etasjen.
Grunnmur i betong og murte blokker. Innvendig er grunnmuren stedvis utforet. Yttervegger i trekonstruksjoner. Grunnmur er slemmet/ pusset over terreng. Stående og liggende utvendig trekledning.
Pulttakkonstruksjon tekket med asfalttakbelegg. Utvendige beslag, renner og nedløp i malt/foliert metall.
Etasjeskiller med trebjelkelag.
Boligen har tre sikringsskap. På teknisk rom i underetasjen, matbod ved kjøkkenet og ved trappen til andre etasje. Anlegget er hovedsakelig montert skjult.
Følgende punkter har fått tilstandsgrad 2
GRUNN/FUNDAMENT
- Oppgradering av fuktsikring og drenering må påregnes. - Takvann anbefales ledet til terreng og vekk fra huset/grunnmur.
VINDUER/DØRER
Eldre vinduer anbefales byttet da nye vinduer vil redusere varmetapet i boligen.
YTTERTAK
- Vindskier med råteskader byttes. - Beslag rundt pipe slisses dypere og fuges. - Utkast monteres på nedløp der hvor dette mangler. - Montere et nytt og lengre drensrør til nedløpet på oversiden av krypkjeller som leder vannet rundt og forbi krypkjelleren/ringmuren.
YTTERVEGGER
- Råteskadet panel byttes. - Panel som er avsluttet for nært terrenget kappes høyere om mulig.
ILDSTED
Pipe og ildsteder anbefales kontrollert av brann/feievesen
TRAPP MELLOM 1.-OG 2.ETASJE.
Montere håndløpere.
TRAPP MELLOM U.-OG 1.ETASJE.
Montere håndløper på den siden dette mangler.
BAD 2.ETASJE
- Montere mekanisk avtrekk. - Pga alder må det påregnes oppgraderinger.
VÅTROM
- Innhente dokumentasjon på badet. (FDV-dokumentasjon). - Anbefaler at det etableres tilluft til badet. Dette kan enkelt løses ved å montere
en overstrømsrist/ventil i baderomsdørens nedre del.
UNDER TERRENG
- Det anbefales utvidet fuktsøk med måling av relativ luftfuktighet inne i utformede kjellervegger. Dette kan gjennomføres ved å etablere en
permanent inspeksjonsluke hvor man kan føre jevnlig kontroller av veggene for fukt. Ta gjerne kontakt med takstmann for denne rapporten
dersom dette er ønskelig. - Anbefaler at det installeres en rotoravfukter i grovkjeller. Denne vil redusere kondensering.
TILBYGGET GARASJE
Ringmur og plate på mark. Yttervegger over ringmur er oppført i trekonstruksjoner kledd med panel utvendig. Pulttakkonstruksjon som en
forlengelse av taket over huset. Innvendig er garasjen kledd med plater på vegg og himling. Leddport i stål med motoråpning. Renner og
nedløp i lakkert/foliert stål/metall. Merknader: Kledning er avsluttet for nært terrenget.
Spredte råteskader i kledningens nedre del. TG-2 pga nevnte forhold og alder.
Følgende har fått tilstandsgrad 3:
FRITTSTÅENDE GARASJE
Grunnmur med kjeller. Betong i gulv på grunn og i etasjeskiller. Yttervegger over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner kledd med panel.
Pulttakkonstruksjon tekket med asfalttakbelegg. Renner og nedløp i lakkert/foliert stål. Etasjeskiller er «oppforet» med tregulv i 2.etasje.
Leddport i stål med motoråpning. Veggene er platekledd innvendig. Boddør i treverk som inngangsdør til kjeller. Kjeller: 19 m2. 1.etasje:
målbart areal 16m2. Merknader: - Etasjeskiller i betong har store skader. Store flak har løsnet og armeringen er synlig og rusten så si under
hele dekket. Dette skyldes mest sannsynlig armeringskorrosjon. Betongdekket har fått nedbøyning og en søyle er satt under som midlertidig
understøttelse. Forholdet er alvorlig og det anbefales strakstiltak. Garasjen må ikke benyttes da det er stor fare for at dekket kan kollapse
ved belastning. Anbefaler at man engasjerer et firma som er spesialister på rehabilitering av betong. - Grunnmuren har sprekker og
deformasjoner. Skyldes mest sannsynlig jordtrykk. - Fuktskjolder og saltutslag på innsiden av grunnmuren. - Utvendig kledning er avsluttet
for nært terrenget og har spredte råteskader. - Det er benyttet eternittplater som innvendig kledning. Disse platene inneholder asbest og
kreve spesialkompetanse ved fjerning. TG-3 pga nevnte forhold og strakstiltak anbefales.
For ytterligere informasjon vises til eierskifterapport utført av takstmann Vegar Lundhaug.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Boligens areal

Primærrom: 226 kvm, Bruksareal: 268 kvm
U . etasje:
Bruksareal: 91 m².
Primærrom: 74 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue
1. etasje:
Bruksareal: 115 m².
Primærrom: 110 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang med trapp, to soverom, bad, stue og toalettrom.
2. etasje:
Bruksareal: 62 m².
Primærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  To soverom, gang med trapp og bad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Gjøvik kommune følger vedlagt.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Vannbåren varme via radiatorer, vedfyring og strøm. Gulvvarme på kjøkken og bad på hovedplan.
Fyringsanlegg, tilsyn utført: 06.03.2014
Piper, sist feid, dato: 04.01.2017
Det er registrert avvik mangler etter sist tilsyn, og rapport fra feievesenet ligger vedlagt.
Tettesnor monteres mellom røykrør til ildsted og innmuringstuss i skorstein.
Trekk i skorstein snur. Dette er over tid helsefarlig da sot og farlige avgasser fra Røykløp skorstein trekker inn i bolig. En mulig løsning kan være å montere friskluftsventiler i vegger i nærheten av ildsteder. Skorstein mot sør står utenfor husvegg og har derfor lett for å bli kald innvendig.
Alle fire sider av teglskorstein skal være synlig. Ved endret fyringsmønster må kledning på skorsteinsvanger i 1 etg fjernes.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 24 303 pr. år Kommunale avgifter er inkludert eiendomsskatt.

Løpende kostnader

I tillegg til løpende vedlikehold, må på det påregnes kostnader til strøm, forsikring, kommunale avgifter, kabel-tv, internettilkobling etc.
Ovenstående vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 066 264 pr. 04.07.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 838 550 pr. 04.07.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Gjestvang & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanens arealdel (KP) 2014 - 2026 Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse Infrastruktursone: Krav vedrørende infrastruktur
27.03.2014.
Det er igangsatt arbeide med revisjon av kommuneplanens arealdel.
Det er igangsatt reguleringsplanarbeider for området Hovdetoppen og planen ligger nå ute til høring.
Forslag til reguleringsplan med bestemmelser fås på forespørsel hos megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Privat adkomst fra offentlig veg.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Biljardbord medfølger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: kristian@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 48 09 38 29 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 2,50 % beregnet av salgssummen. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 6.250,-, tilrettelegging. kr. 12.900,-, internettannonsering kr. 18.900-,.  Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Kristian Løkken
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Kristian Løkken

480 93 829

kristian@partnerseiendomsmegling.no

VERDIVURDERING
Mette Aa. Sivesind
Eiendomsmegler MNEF
Mette Aa. Sivesind

975 26 254

mette@partnerseiendomsmegling.no

VERDIVURDERING
NABOLAGSPROFIL
93%

eier sin egen bolig

79%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

90%

har bolig på over 120 kvm

38%

er barnefamilier

30%

er gift