Totenåsen - Romslig, velholdt hytte på Sisselrotkampen med fin beliggenhet - 4 soverom

Øvre Sisselrotkampen 53 , 2848 Skreia

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Ole Kristian F. Taralrud
Ole Kristian F. Taralrud Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

73%

eier sin egen bolig

40%

har bolig på over 120 kvm

29%

er gift

24%

har høyskoleutdanning

31%

har inntekt over 400.000

Type Hytte / Selveier
Primærrom 95 m²
Bruksareal 100 m²
Soverom 4
Byggeår 2012
Gårdsnummer 309
Bruksnummer 1
Energimerking D
FINN.no 157471249
Sist endret 03.05.2020 17:41
Prisantydning 1 990 000
Totalpris 2 054 492

Beregnet totalkostnad

1 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 49 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 990 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 750,- (Gebyr overføring av festekontrakt) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 64 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 054 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Østre Toten kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskattetaksten utgjør kr 1 555 000 og eiendomsskatten er kr 5 131

Beskrivelse

Øvre Sisselrotkampen 52 er ei flott og velholdt hytte fra 2012.
Rommene er store og det er tatt høyde for at man spesielt vinterstid har mye klær og utstyr. I tillegg til stor stue og kjøkken med spiseplass har hytta fire soverom og bad samt do. Fra stua har du flott utsikt mot åsene i bakkant. Oppvarming foregår med vedfyring i en flott, stor peis sentralt plassert i hytta.
Hytta har ikke innlagt vann men hentes på vannposten rett utenfor gjerdet.
Med på kjøpet får du også et anneks med ekstra soverom, samt en utbod med plass til ski og det meste annet du trenger på hytta.

Innhold

Hytta inneholder vindfang, entre, gang, bod hyttebad, toalettrom, 4 soverom, kjøkken og stue.
Anneks med bod og innredet rom.

Standard

Hytta er fra 2012 og fremstår med normalt god standard og planløsning. Mye av de utførte arbeider vedrørende oppføring av bygningen er selvgjort. Hytta fremstår som godt tatt vare på, men kostnader til løpende vedlikehold og oppgraderinger bør likevel påregnes.
Kjøkkenet har innredning med laminerte skrog og profilerte fronter. Laminert benkeplate. Enkelte overskap med glassfelt. Integrert koketopp og stekeovn og plass til frittstående kjøleskap. Hvitevarer på gass.
Hyttebad med fliser på gulv, malt trepanel på vegger og trepanel i himling. Rommet er utstyrt med servant med underskap og dusjkabinett. Ventil på vegget. Rommet er ikke bygget som våtrom.
Overflater er i hovedsak preget av:
Gulv: Heltregulv, topp/rot bord
Vegger: Malt trepanel
Himling: Malt trepanel
I takstmannens tilstandsrapport har bad fått tilstandsgrad 2, idet det ikke er bygget som våtrom og bærer preg av ikke-fagmessig utførelse. Alle andre punkter har fått tilstandsgrad 1.
Det anbefales å gå nøye gjennom takstmannens tilstandsrapport, som er vedlagt i salgsoppgaven og er en del av denne.

Beliggenhet

Sisselrotkampen er et populært hytteområde på Totenåsen. Her befinner du deg i hjertet av Totenåsens enorme muligheter av skiløyper og turstier, badevann og fisketjern. Og bærplukking… Nærmeste skispor ligger like i nærheten av hytta, og du kan velge mellom flere forskjellige ruter! Det er kort vei til skiknutepunkt som Oksbakken, der du kan ta deg opp til Rausteinshytta som ligger på over 800moh.
Ved Hutjernet noen hundre meter unna er det felles badebrygge for hyttefolket.  Der finnes også en gapahuk til fri benyttelse. Vinterstid kan det spilles hockey på isen her. Og sikkert mulig å pilke, hvis det er favoritthobbyen din...
Området består av spredt beliggende nyere hytter. Sisselrotkampen hytteområde ligger ca 15 km fra Lena. Lena er kommunesenter i Østre Toten og der finner du både Kvikk Lunch og appelsin i tillegg til Vinmonopol. Er du tilhenger av alpint er det en liten halvtime sørover til Hurdal skisenter. Totenåsen ligger en drøy times kjøretur fra Oslo. Her kan du komme deg raskt opp til hytta etter jobb og slippe lange køer på E6 eller andre store utfartsveier…

Tomt

Eierform: Punktfestetomt, Festeavgift: 4170, Festekontrakten løper til den sies opp. Festeavgiften reguleres ihht konsumprisindeksen, neste regulering i 2020. I tillegg kommer medlemskontingent hytteforeningen, serviceavgift og snørydding. Bortfester ønsker ikke å benytte sin forkjøpsrett.
Punktfestet tomt uten spesifisert areal.
Naturtomt med gruset innkjøring og med skigard rundt deler av hytta.

Garasje / Parkering

Parkering på tomten.

Forsikring

Codan

Boligtype, eierform og byggeår

Hytte (Selveier), byggeår: 2012

Antall soverom

4

Byggeår

2012

Byggemåte

Hytta er oppsatt på støpt/murt grunmur på antatt komprimerte og drenerende masser. Støpt plate på mark. Yttervegger i isolert bindingsverk med utvendig stående kledning. Grunnmur er pusset over terreng. Mønet tak, tekket med betongtakstein. Overbygget inngangsparti. Renner, beslag og nedløp i metall. Elementpipe. Etasjeskiller i trekonstruksjoner.
Trevinduer med 2-lags isolerglass, balkongdør i plast med isolerglass, ytterdør i tre med isolerglass og ytterdør i tre. Innvendig profilerte tredører.
Åpent opplagt elektrisk anlegg med solcellepanel. Batteripakke plassert i gang.
Varmtvannsbereder på gass plassert på bad. Det er ikke innlagt vann i hytta, dette må bæres inn. 12 V anlegg. Synlige vann- og avløpsrør i plast.
Naturlig ventilasjon.
Brannslukningsapparat og røykvarsler.
Anneks er oppsatt på enkel fundamentering i bindingsverk og utvendig kledd med malt trepanel. Mønet tak, tekket med betongstein. Bygningen er isolert og har vinduer med isolerglass. Veranda i front.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra Østre Toten kommune datert 19.02.2013.

Boligens areal

Primærrom: 95 kvm, Bruksareal: 100 kvm
Hytte:
Bruksareal: 87 m².
Primærrom: 86 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, entre gang, hyttebad, toalettrom, 4 soverom, kjøkken og stue.
Anneks:
Bruksareal: 13 m².
Primærrom: 9 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Innredet rom
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming med ved. Peis i stue.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Hytta har ikke innlagt strøm.

Kommunale avgifter

Kr. 5 131 pr. år Kommunale gebyrer innbefatter kun eiendomsskatt

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, opplyst fra Østre Toten kommune kr 5 131
Festeavgift, opplyst fra Toten Almenning kr 4 170
Forsikring, estimert av takstmannen kr 6 000
Vedlikeholdskostnader, estimert av takstmannen kr 15 000
I tillegg kommer medlemskontingent i hytteforeningen, serviceavgift og snørydding.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Adkomst via privat vei.
Det vil bli skiltet med Gjestvang & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Gjeldende arealplan er Reguleringsplan for Sisselrotkampen, vedtatt 30.06.2005 med formål fritidsbebyggelse.
Eiendommen ligger i område som i Kommuneplanen, vedtatt 19.06.2019 er avsatt til fritidsbebyggelse. Reguleringsplan skal fortsatt gjelde.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen rettigheter eller forpliktelser er tinglyst på eiendommens grunnboksblad.

Vei/vann/avløp

Vann: Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig nett.
Avløp: Eiendommen har ikke avløp.
Vei: Eiendommen er tilknyttet privat vei.
Pålegg: Tilknytningsforhold ikke vurdert.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.
Alt inventar i hytta, bortsett fra veggbilder og personlige eiendeler, medfølger.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ok@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 95 90 57 70 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 2,8 % beregnet av salgssummen, min kr 55 000. Garantiforsikring kr 3 000. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 6 250, tilrettelegging. kr. 12 900, innhenting av opplysninger kr 4 500 og markedspakke kr 19 900. For visninger er det avtalt kr. 3 000 pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.