Tisleidalen - Koselig familiehytte med usjenert beliggenhet i flott turterreng

Hervasstølvegen , 2923 Tisleidalen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Ole Kristian F. Taralrud
Ole Kristian F. Taralrud Eiendomsmegler MNEF
Type Hytte / Selveier
Primærrom 52 m²
Bruksareal 64 m²
Soverom 3
Byggeår 1973
Gårdsnummer 110
Bruksnummer 16
Energimerking G
FINN.no 158506954
Sist endret 26.05.2020 22:30
Prisantydning 800 000
Totalpris 833 992
Ligningsverdi 127 736,-

Beregnet totalkostnad

800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 20 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 800 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 33 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 833 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Nord-Aurdal kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 4,5 promille av beregningsgrunnlaget, det vil si kr 823 for denne eiendommen i 2019.

Beskrivelse

Hytta er en enkel familiehytte fra 1973. Den er ikke stor, men er utvidet noe de siste åra. Det er jo dette som er den klassiske norske hytta; et stort allrom med kjøkken og peisovn, tre soverom med plass til hele familien, en  entre og et par boder. Hytta er koselig, lun og innbyr til skikkelig fred og ro med sin usjenerte beliggenhet!

Innhold

Hytta inneholder entre, tre soverom og stue/kjøkken i åpen løsning. I tillegg to boder.
Uthus med bod og utedo.

Standard

Hytta har enkel standard, men  fremstår som godt vedlikeholdt og tatt vare på, og har god planløsning. Hytta er opprinnelig fra 1972, og innbygget inngangsparti ble omgjort til soverom i 2014. Det ble i følge selger lagt nytt tak på hytta i 2015 og både hytte og uthus ble malt i 2016.
Her er åpen stue-/kjøkkenløsning, som har eldre kjøkkeninnredning i heltre.
Overflater i hytte i hovesak med tregulv og med panel på vegger og i himling.
I takstmannens tilstandsrapport har noen punkter fått tilstandsgrad 2:
Tilstandsgrad gitt i hovedsak som følge av alder på: Grunnmur/fundamentering og drenering, vegger- og takkonstruksjoner, vinduer og etasjeskiller.
Grunn og fundamenter: Skjevheter og mindre skader er registret. Ikke tilfredsstillende inspeksjon til kryperom.
Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Panel står nedpå i kontakt med beslag.
Vinduer: Registrert noe slitasje/kondensmerker.
Etasjeskiller: Skjevheter er registrert, dette er normalt tatt byggemåte og alder i betraktning.
Takkonstruksjoner: Skjevheter er registrert, dette er normalt tatt byggemåte og alder i betraktning.
Garasje/Uthus: Enkel fundamentering. Tekking må påregnes oppgradert.
Gjør oppmerksom på at dagens krav til isolering, tetthet og andre andre bygningsdeler er/kan være strengere enn da bygget ble oppført.
Det anbefales å gå nøye gjennom takstmannens tilstandsrapport, som er vedlagt i salgsoppgaven og er en del av denne.

Beliggenhet

Tisleidalen ligger på Valdressiden av Golsfjellet ca 800 meter over havet. Her oppe finnes vidstrakte vidder, litt småskog og utsikt mot Skogshorn og de andre Hemsedalsfjellene. Området rundt hytta byr på flotte turmuligheter, et topp jaktterreng og idylliske fiskevann. Det er også fint å sykle på de mange stølsveiene i området, og flere fjellvann med bademuligheter. Det er ca 100 meter fra hytta til oppkjørt skiløype som går inn på en omfattende løypenett. Det er ca 3 km til nærbutikk ved Vasetdansen og ca 5 km til Joker Fjellbu.

Tomt

Eierform: Punktfestetomt, Festeavgift: 4000, Festeavgiften reguleres ihht konsumprisindeksen. Neste regulering i 2024. Bortester ønsker ikke å benytte seg av forkjøpsretten. Det er ikke mulighet for innløsing av festetomten.
Usjenert naturtomt med gode solforhold. Gruset adkomstveg.
Inngjerdet mot sau.

Garasje / Parkering

Parkering på tomten.

Forsikring

If Forsikring Polisenummer: 5156462

Boligtype, eierform og byggeår

Hytte (Selveier), byggeår: 1973

Antall soverom

3

Byggeår

1973

Byggemåte

Hytta er oppsatt på støpt/murt grunnmur på antatt komprimerte og drenerende masser. Kryprom under hytta. Del av bygget står på steiner. Det er ikke kjennskap til utbedring av fuktsikring siden byggeår. Ved denne type fundamentering vil det normal ikke være etablert drensrør. Yttervegger i isolert bindingsverk med utvendig stående trekledning. Grunnmur er pusset og forblendet over terreng. Mønet tak, tekket med asfaltshingel. Utvendige beslag og renner/nedløp i metall. Vindski og toppbord i tre. Teglpipe. Etasjeskiller i trekonstruksjoner. Trevinduer med 1 + 1 lags glass. Ytterdør i tre.
Solcelleanlegg med 12 V opplegg og batteripakke.
Naturlig ventilasjon.
Brannslukningsapparat og røykvarsler.
Uthus er oppsatt på enkel fundamentering i bindingsverk med utvendig malt trepanel. Pulttak tekket med papp. Utedo.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger i følge kommunen ingen ferdigattest eller brukstillatelse på eiendommen.
Eiendommen er bebygd før kravet om ferdigattest.

Boligens areal

Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 64 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 56 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, tre soverom og stue/kjøkken i åpen løsning.
2. etasje:
Bruksareal: 8 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming med ved.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Hytta har ikke innlagt strøm.

Kommunale avgifter

Kr. 2 262 pr. år Inkl. i kommunale avgifter er gebyr for renovasjon, brannsyn/feiing og eiendomsskatt.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr 2 262
Forsikring ca kr 2 000
Festeavgift kr 4 000
Bompenger kr 50 pr. passering

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 127 736 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Adkomst via privat vei. Det er ikke fremlagt avtale om vegrett.
Det vil bli skiltet med Partners Eiendomsmeglings visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger i område som er regulert til fritidsbebyggelse. Gjeldende reguleringsplan er Reguleringsplan for Øvre Sanbekklie.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1972/2720-3/21  Festekontrakt - vilkår   26.06.1972 
festetid: 50 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 230
BESTEMMELSER OM FORLENGELSE
LEIEN KAN REGULERES
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BEST. OM FORKJØPSRETT
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Privat vei.
Enkelt avløp til terreng. Utedo.
Vann fra bekk i nærheten. Ikke drikkevann.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hyttemøbler som sofagruppe, bord og senger medfølger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ok@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 95 90 57 70 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 2 % beregnet av salgssummen. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 6 250, innhenting av opplysninger kr 4 000 og markespakke kr 17 900.  For visninger er det avtalt kr. 2 500 pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.