solgt

Gjøvik , Martin Tranmæls Veg 4

Type Tomannsbolig
Primærrom 109m²
Bruksareal 146m²
Tomt 472m²
03/04/2020 14:09
Oppholdsrom
Soverom 4
Byggeår 1964
Gårdsnummer 62
Bruksnummer 134
Energimerking G
Sist endret
Prisantydning 3 190 000,-
Totalpris 3 266 342,-
Ligningsverdi 625 507,-

Beregnet totalkostnad

3 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 75 000,- (Dokumentavgift) 172,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 76 342,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 266 342,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskattetaksten utgjør kr. 2 621 000,- og eiendomsskatten er kr. 9 042,-

Beskrivelse

Vertikaldelt tomannsbolig som går over 3 halvetasjer/plan, samt kjeller. Boligen er betydelig oppgradert i senere tid og er pusset opp i moderne, tidsriktige farger og materialer. Boligen består blant annet av en åpen stue/kjøkken løsning, 4 soverom, bad, 2 separate wc, eget vaskerom og flere uteplasser. Tomten er delt inn i 2 nivåer og er opparbeidet med plen, planter, støttemurer og asfaltert gårdsplass. Dobbelt garasje på tomten.

Innhold

Boligen inneholder:
Kjeller: Vaskerom, wc, gang inkl. trapp og 4 boder/kjellerrom.
1.plan: Hall inkl. trapp og 2 soverom.
2.plan: Stue/kjøkken inkl. trapp.
3.plan: Gang, bad, wc og 2 soverom.

Dobbeltgarasje på tomten.

Standard

Vertikaldelt tomannsbolig som går over 3 halvetasjer/plan, samt kjeller. Boligen er betydelig oppgradert den siste tiden. Overflater i moderne og tidsriktige farger og materialer.

Inngang til boligen i 1.etg. Fra gangen er det adkomst til 2 av boligens soverom. Gulvet på soverommet til høyre, samt gangen er pigget opp og senket for å øke takhøyden.  

En etasje opp finner vi en åpen stue/kjøkkenløsning pusset opp i 2018. Kjøkkenet har moderne innredning med slette fronter fra Marbodal. Benkeplate i i laminat og vask i sort kompositt med 1-greps kjøkkenarmatur. Fliser, mellom over- og underskap. Alt av hvitevarer er integrert. Det gjøres spesielt oppmerksom på at frittstående kjøleskap ikke medfølger i handelen. Mekanisk avtrekk over platetopp (induksjon). God plass til stort spisebord hvor familie og venner kan samles til et hyggelig måltid. I stuen er det god plass til sofa, bord og tv-benk. Stuen har peisovn som gir både varme og hygge på kalde vinterdager. Fra stuen er det utgang til solrik terrasse.

Badet ligger i boligens øverste etasje. Rommet er pusset opp i 2019 og har baderomsplater på veggene, malt belegg på gulv og malte/folierte plater i himling. Badet inneholder ny baderomsinnredning med slette fronter og heldekkende servant med 1 greps servantarmatur. Speil på vegg over servant. I tillegg er det dusjkabinett, samt en frittstående hylle/skap. WC finnes på separat wc-rom. Rommet opplyses pusset opp i 2018. Her finnes gulvmontert wc, samt servant på vegg med berøringsfritt servantarmatur. I øverste etasje finner vi også 2 soverom, hvorav ett har utgang til balkong.

I kjelleren finner vi et praktisk vaskerom. Rommet har malte plater og malt puss på veggene. Fliser på gulv. Rommer har enkel innredning med noen skap, samt benkeplate. Opplegg til vaskemaskin. Støpt dobbel vask. Selger opplyser at det mangler en slange i armaturet for at vasken skal fungere. I kjelleren finner vi også separat wc-rom. Rommet har belegg på gulv og malt strie på vegg. Rommet har gulvmontert toalett og servant på vegg med 1-greps servantarmatur. Ellers består kjelleren av 4 praktiske bod/kjellerrom som gir god plass til oppbevaring.

Selger opplyser at følgende endringer er gjort med boligen de senere årene:
2012: Taktekking ble oppgradert.
2018: Kjøkken: ny innredningen m/integrerte hvitevarer, røropplegg fra kjeller, gips på veggene, opplegg av flere kurser.
2018: Pusset opp wc-rom. (overflater, toalett, servant og servantarmatur)
2018: Tilleggsisolerte innsiden av kjøkkenveggen mot garasjen og det ene soverommet på det øverste planet. Ett ekstra lag med gips er
lagt på vegg mot naboleiligheten i stue og soverom i det øverste planet. Himlingen i stuen/kjøkken er senket og tilleggsisolert mot kaldtloft og
spotter ble montert. Varmefolie ble lagt i stue/kjøkken og ny laminat ble montert.
2018: Lagt varmefolie i gang 3.etg, samt på soverom i 3.etg (rett frem).
2019: Nytt gulv på grunn i hall og soverom til høyre, tilleggsisolert innsiden av yttervegger i hall og soverom til høyre. Lydisolerende plater i tak på soverom.
2019: Nytt vanninntak (Elvestad). Trekke-rør som forberedelse for eventuelt nytt strøminntak.
2019: Badet: Nye baderomsplater. Malt gulvbelegget. Ny baderomsinnredning, dusjkabinett og avtrekksvifte.
2019: Oppgraderte innmaten i sikringsskapet.
2020: Byttet himlingen på bad og wc grunnet vannlekkasje. Deler av undertaket ble også byttet. Pipehatten ble utbedret. Det elektriske i
begge himlingene ble oppgradert.
2020: Montert ny Elvestad bryter.

Overflater generelt:
Kjeller:
Gulv: Fliser (gang, vaskerom), ubehandlet og malt betong, belegg (wc)
Vegger: Malt puss/mur, malt strie (wc)

Øvrig bolig:
Gulv: Fliser (hall), malt belegg (bad), laminat
Vegg: Malt gips, malt strie, tapet, baderomsplater (bad)
Himling: Malt gips, behandlet panel.
Det opplyses av eier at alle overflatene er mer eller mindre oppgradert. 2018-2019.

Elektrisk:
Sikringsskap med automatsikringer er plassert i gangen i kjelleren.
Kursfortegnelsen er utfylt og hengt opp og kurser er merket.
Ledningsnettet er montert både åpent og skjult.
Mye av den elektriske installasjonen er den siste tiden oppgradert.

Takstmannen har vurdert følgende punkter til TG2:
- Grunnmur: TG-2 vurderes pga. alder og da betongen i gulv på grunn stedvis er noe porøs. Kostnader til utbedringer bør påregnes.
- Drenering. TG-2 vurderes pga. alder og pga. forhøyede fuktverdier i grunnmur og kjellergulv.
- Vinduer. TG 2 settes for alder og tilstand på vinduene.
- Ytterdører og porter. TG 2 for alder/tilstand.
- Kjeller - Overflater. TG2 grunnet alder og nevnte forhold.
- Kjeller - Konstruksjon. TG-2 vurderes da støpt gulv på grunn i kjelleren stedvis er porøs.
- Kjeller - Fuktmåling. TG2 Vurderes da det ble registrert forhøyede fuktverdier i grunnmur og betonggulv på grunn.
- Bad 2.etasje - Overflater. TG 2 settes da overflatene har passert forventet levetid og registrerte utettheter mellom belegg og sluk.
- Bad 2.etasje - Membran tettesjikt og sluk. TG 2 vurderes da belegget har passert halvparten av forventet levetid. I tillegg er belegget ikke brettet
ned i sluket og det ble registrert utettheter rundt sluket. Kostnader til oppgraderinger bør påregnes.
- Garasje, uthus, etc. TG2 vurderes da garasjen har skjevheter utover det som er akseptabelt og har et generelt
oppgraderingsbehov. Kostnader til oppgradering/reparasjoner bør påregnes.

For ytterligere opplysninger om boligens standard, se vedlagt eierskifterapport datert 17.02.2020.

Beliggenhet

Martin Tranmæls Veg 4 ligger rett sør for Gjøvik sentrum, godt skjermet fra alle store hovedveier. Dette er et fint området som er svært barnevennlig og rolig. Vindingstad skole ligger i gangavstand fra boligen, det samme gjelder barnehage. Gjøvik sentrum ligger noen minutter unna. Der finner du innlandets største kjøpesenter CC og en mengde småbutikker og koselige cafeer i de hyggelige sentrumsgatene. Det er også kort vei til NTNU og videregående skole. Langs Mjøsa finner du Rambekkvika med båthavn og badestrand. Dette er en liten spasertur fra leiligheten. Ski- og turløyper finner du i stort monn ved Vind skiarena. Her kan du boltre deg i milevis med ski- og turløyper. Gjøvik ligger snaue to timers kjøring unna Oslo og ca 1,5 timer unna Gardermoen.

Tomt

Areal: 472 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er delt inn i 2 nivåer. Tomten er opparbeidet med plen, plater, støttemur og asfaltert gårdsplass. Trapp mellom nivåene. På baksiden av huset er terrenget tilnærmet flatt. På forsiden har terrenget noe helling. Gode solforhold.

Garasje / Parkering

På egen tomt og i dobbeltgarasje.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Kopperud barnehage (1-5 år) 13 min
63 barn, 3 avdelinger 1 km
Marihøna barnehage (1-5 år) 16 min
60 barn 1.3 km
Engehaugen menighetsbarnehage (1-5) 16 min
27 barn, 1 avdeling 1.4 km

Skoler:
Vindingstad skole (1-7 kl.) 18 min
309 elever, 21 klasser 1.3 km
Gjøvikregionen International School (1-7 kl.) 18 min
Kopperud skole (1-10 kl.) 17 min
460 elever, 20 klasser 1.5 km
Steinerskolen i Gjøvik/Toten (1-10 kl.) 20 min
90 elever, 10 klasser 1.7 km
Gjøvik videregående skole 9 min
1050 elever 3.5 km
Raufoss videregående skole 15 min
450 elever 11.7 km

Forsikring

Eika Polisenummer: 6295522

Boligtype, eierform og byggeår

Tomannsbolig (Selveier), byggeår: 1964

Antall soverom

4

Byggeår

1964

Byggemåte

Vertikaldelt tomannsbolig og 3 halvetasjer/plan + kjeller.
Dels grunnmur med kjeller og dels ringmur med gulv på grunn. Yttervegger over grunnmur/ringmur er oppført i trekonstruksjoner
(bindingsverk) som er kledd med stående kledning utvendig. Noe forblending med tegl ifm inngangen. Trebjelkelag i etasjeskille. Boligen
har 3 stk"1/2 etasjer/plan" + kjeller. Saltakkonstruksjon tekket med profilerte lakkert/foliert metallplater. Kaldtloft isolert mot
underliggende etasje. Renner og nedløp i lakkert/foliert metall. Vinduer med 2-lags glass i trekarmer fra 1978 og 2016 (kun glasset er fra 2016). Vinduer med 1-lags glass med innvendige varevinduer med 1-lags glass fra byggeår. Terrassedør med 3-lags isolerglass i trekarm fra 1985. Verandadør med 2-lags isolerglass i trekarm fra 1998. Ytterdør i treverk.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Boligens areal

Primærrom: 109 kvm, Bruksareal: 146 kvm

U. etasje/kjeller:
Bruksareal: 44 m².
Primærrom: 7 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vaskerom og wc.

1. etasje (1/2 etg.):
Bruksareal: 26 m².
Primærrom: 26 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall inkl. trapp og 2 soverom.

2. etasje (1/2 etg.):
Bruksareal: 47 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/kjøkken inkl. trapp.

3. etasje 1/2 etg.):
Bruksareal: 29 m².
Primærrom: 29 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad, wc og 2 soverom.

Dobbeltgarasje:
Bruksareal: 31 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Boligen varmes opp med strøm og ved.
Peisovn i stue.
El.gulvvarme i stue/kjøkken, gangen oppe, og 1 soverom.
Gulvvarmen kan etter opplysninger fra eier styres via wifi.

Sist tilsyn fyringsanlegg 14.12.2016. Pipe sist feid 27.05.2019. Det er registrert pålegg/mangler vedrørende piper og ildsteder:
- Det anskaffes og monteres slukkeutstyr i boenheten.
- Det anbefales at det monteres seriekoblede røykvarslere.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 20 198 pr. år De kommunale avgiftene er inkludert eiendomsskatt og er betalt frem til 31.12.2019.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter og eiendomsskatt
Forsikring
Strøm
Vedlikeholdskostnader
Driftskostnader

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 625 507 pr. 20.01.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 251 823 pr. 20.01.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål.
Eiendommen ligger under kommuneplanens arealdel med navn "2014 - 2026, kartblad 2 - Sentrum" med formål bebyggelse og anlegg, nåværende, boligbebyggelse. Bestemmelsesområde 2: Småhusbebyggelse Kirkeby og Tongjordet. Infrastruktursone: Krav vedrørende infrastruktur. Kommuneplanen er datert 27.03.2014.

Det foreligger ikke godkjente planforslag under forberedelse/behandling hos Gjøvik kommune. Kommuneplanens arealdel har vært ute til offentlig ettersyn, og er forventet godkjent i 2020. Planforslaget ligger her:
https://www.gjovik.kommune.no/plan-og-utbygging/arealplan/arealplaner/kommuneplanens-arealdel/

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp.
Det foreligger ingen pålegg om endring av tilknytningsforhold på eiendommen.
Privat adkomst til eiendommen fra kommunal veg.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Hylle montert på vegg over tv i stuen.

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
Frittstående kjøleskap på kjøkkenen.
Vedstativ som er montert på vegg i stuen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: kristian@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 48 09 38 29 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,30 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 6 250,-, tilrettelegging. kr. 12 900,-, internettannonsering kr. 19 900,- For visninger er det avtalt kr. 3 000,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Kristian Løkken
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Kristian Løkken

48 09 38 29

kristian@partnerseiendomsmegling.no

VERDIVURDERING
Mette Aa. Sivesind
Eiendomsmegler MNEF
Mette Aa. Sivesind

97 52 62 54

mette@partnerseiendomsmegling.no

VERDIVURDERING
NABOLAGSPROFIL
91%

eier sin egen bolig

75%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

69%

har bolig på over 120 kvm

32%

er barnefamilier

30%

er gift