Lys og pen rekkehusleilighet over 2 plan. 3 sov - garasje - solrikt. Hage og flere uteplasser.

Kirkebyskogen 28 , 2816 Gjøvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Kristian Løkken
Kristian Løkken Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mette Aa. Sivesind
Mette Aa. Sivesind Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

91%

eier sin egen bolig

75%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

69%

har bolig på over 120 kvm

32%

er barnefamilier

30%

er gift

Type Rekkehus / Borettslag
Primærrom 103 m²
Bruksareal 110 m²
Tomt 11 855 m² / Fellestomt
Soverom 3
Byggeår 1965
Gårdsnummer 62
Bruksnummer 138
Energimerking F
FINN.no 169053153
Sist endret 21.05.2020 12:35
Prisantydning 2 700 000
Totalpris 2 797 810
Ligningsverdi 599 010,-

Beregnet totalkostnad

2 700 000,- (Prisantydning) 90 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 790 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 797 810,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Kirkebyskogen 28!
Rekkehusleilighet over 2 plan med underetasje, 1.etasje og inngangsparti på mellomplan. Koselig terrasse/platting ved inngangspartiet. Underetasjen består av 3 soverom, hvorav ett har utgang til terrasse og videre til hagen. I tillegg finnes bad, separat wc og bod.
1.etasje består av VF og gang. Kjøkken med lys og pen innredning fra 2010. Stue med utgang til overbygget veranda. Stuen har god plass til både spisestue og sofagruppe. Gjennomlys gir god romfølelse.
Medfølger garasjeplass i garasjeanlegg i rekke.

Innhold

Boligen inneholder:
u.etg: 3 soverom, gang inkl. trapp, bad, wc og bod.
1.etg: VF, gang inkl. trapp, kjøkken og stue.
Egen biloppstillingsplass i garasje i rekke.

Standard

Lys og koselig rekkehusleilighet over 2 plan med inngangsparti på mellomplan. Opparbeidet flere uteplasser, samt disponerer egen hage.
OPPGRADERINGER: (kilde: Tidligere takstrapport datert 13.02.2018)
År: 2002 Pusset opp badet.
År: 2006 Nye utvendige persienner.
År: 2010 Ny taktekking, takrenner, nedløp og beslag. - Ny varmtvannsbereder. - Ny kjøkkeninnredning.
År: 2013 Utvendig kledning behandlet.
År: 2016 Nye dører og karmer i u.et. - Malt vegger og himling i stue (utført av firma). - Delt av soverom i u.etg. og malt disse (utført av firma).
- El-arbeid ifm. oppussing.
År: 2017 Ny wc (utført av firma).
År: 2018 Ny strømmåler (utført av firma).
Kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Noen fronter med glass. Benkeplate i laminat med nedfelt vask i rustfritt stål. 1-greps kjøkkenarmatur. Integrerte hvitevarer.
Bad fra 2002 med fliser på vegger og gulv. Noen vegger har fliser i ca. halve høyden og panel på øvre del. Badet inneholder baderomsinnredning ,ed profilerte fronter. Heldekkende servant med 1-greps servantarmatur. Høyskap ved siden av servant. Speil på vegg over servant med tilhørende belysning og skap. Dusjsone med skyvedører. Dusjgarnityr montert direkte på vegg.
Separat wc-rom med malt tapet på vegger og keramiske fliser på gulv. Rommet inneholder gulvmontert toalett og servant med 1 greps servantarmatur.
OVERFLATER GENERELT:
GULV: Tregulv, laminat, fliser (bad, wc og vindfang), ubehandlet betong(bod i kjeller)
VEGG: Malt panel, panelplater, malt tapet/strie, fliser/panel(bad), teglforblending, ubehandlet puss(bod i kjeller)
HIMLING: Malt panel, malte/folierte plater.
MERK: Overflatene fremstår med normal bruksslitasje.
I takstmannens eierskifterapport har følgende punkter fått tilstandsgrad 2:
- Grunnmur/fundament: Følge med på om riss og sprekker i grunnmur og betonggulv forverrer seg. I så fall bør tiltak iverksettes. - Noe forhøyede fuktverdier ble registrert i betonggulv og grunnmur i boden.
- Veranda: Rekkverket på verandaen i 1.etasje anbefales forhøyet til minimum 1m. - Utkraget bjelkelag anbefales jevnlig kontrollert for fuktskader.
- Vinduer/dører: Vinduer fra 1993 får TG-2 grunnet alder. Noen vinduer trenger justering. Fungerer med dagens tilstand.
- Ildsted: Pipe og ildsteder anbefales på generelt grunnlag kontrollert av brann/feievesen ved omsetning av boliger.
- Trapp: Rekkverkets høyde anbefales forhøyet til minimum 90cm. Håndlist anbefales montert på vegg.
- Våtrom: Ytterligere undersøkelser av membran anbefales. Ut fra visuell kontroll er ikke en eventuell membran riktig tilkoblet sluk. - 1-greps servantarmatur er defekt. - Fall til sluk er ikke tilfredsstillende. - Pga. nevnte forhold og alder bør oppgradering av baderommet påregnes.
- Under terreng: Det anbefales utvidet fuktsøk med måling av relativ luftfuktighet inne i utforede kjellervegger. Dette kan gjennomføres ved å etablere en permanent inspeksjonsluke hvor man kan føre jevnlig kontroller av veggene for fukt. Ta gjerne kontakt med takstmann for denne rapporten dersom dette er ønskelig. - Ytterligere undersøkelser av dreneringen anbefales.
Følgende punkter har fått tilstandsgrad 3:
- Våtrom: Ytterligere undersøkelser av membran anbefales. Ut fra visuell kontroll er ikke en eventuell membran riktig tilkoblet sluk. - 1-greps servantarmatur er defekt. - Fall til sluk er ikke tilfredsstillende. - Pga. nevnte forhold og alder bør oppgradering av baderommet påregnes.
Det anbefales å lese nøye gjennom eierskifterapporten som er vedlagt i salgsoppgaven.

Beliggenhet

Kirkebyskogen 28 ligger rett sør for Gjøvik sentrum, og ligger godt skjermet fra alle store hovedveier. Området er svært barnevennlig og rolig. Vindingstad skole ligger i gangavstand fra boligen, det samme gjelder barnehage. Gjøvik sentrum ligger noen minutter unna. Der finner du innlandets største kjøpesenter CC og en mengde småbutikker i de hyggelige sentrumsgatene. Fra Hovdetoppen nesten midt i byen er det også alpinbakke, og i bunnen av bakken ligger Fastland - et friluftsbad som er alle gjøvikenseres felles badedam i sommerhalvåret. Ski- og turløyper finner du i stort monn ved Vind skiarena. Her kan du boltre deg i milevis med ski- og turløyper. Langs Mjøsa finner du Rambekkvika med båthavn og badestrand. Gjøvik ligger snaue to timers kjøring unna Oslo og ca 1,5 timer unna Gardermoen.

Tomt

Areal: 11 855 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Tilnærmet flat tomt i 2 nivåer. Nivået foran u.etasje er opparbeidet med plen, planter og busker. Gode solforhold.

Garasje / Parkering

Egen biloppstillingsplass i garasje i rekke.

Barnehage / skole i området

Vindingstad skole (1-7 kl.)  1.1 km
Gjøvikregionen International School (1-7 kl.) 19 min
Kopperud skole (1-10 kl.) 1.6 km
Steinerskolen i Gjøvik/Toten (1-10 kl.) 1.6 km
Gjøvik videregående skole  3.6 km
Raufoss videregående skole 11.9 km
Kopperud barnehage (1-5 år) 1.1 km
Vindingstad barnehage (1-5 år)  1.4 km
TOPRO Bondelia barnehage (0-6 år) 1.4 km

Felleskostnader

3 841 pr. mnd. Inkl. i felleskostnader er renter og avdrag på fellesgjeld, kommunale avgifter, utvendig vedlikehold, kabel-tv/bredbånd, forsikring bygg, forretningsførsel mv. Strøm kommer i tillegg.

Borettslag

Kirkebyskogen 1 Borettslag, org.nr. 948925109.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

I følge forretningsfører GOBB vil det bli søkt om et lån til vedlikehold på kr 400 000. Styreleder opplyser at låneopptaket skyldes rehabilitering av inngangspartier. Styreleder opplyser videre at låneopptaket ikke vil medføre økning av felleskostnadene i 2020.

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på GOBBs hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.
Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.
Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.
Styret i borettslagets skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.
Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr pt stort kr 7 325,- for kjøper.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:
Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS
Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 
Laget er ikke et IN-lag.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 61778179791, Nordea Bank Norge ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 25.11.2019: 2.86% pa.
Antall terminer til innfrielse: 80
Saldo per 25.11.2019: 2 160 000
Andel av saldo: 90 000
Neste termin/avdrag: 30.12.2019 ( siste termin 30.09.2039 )
Flytende rente

Andel fellesgjeld

90 000

Rentekostnader fellesgjeld

kr. 214

Avdrag fellesgjeld

kr. 289

Andel formue

22 875

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 86181982

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på 256 438. I budsjett for 2019 er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 244 940 i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordensregler er vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt, men det er den enkelte dyreeiers ansvar at eventuelle dyr ikke er til sjenanse for andre beboere, jfr. ordensregler for Kirkebyskogen 1 BRL pkt.2.

Boligtype, eierform og byggeår

Rekkehus (Borettslag), byggeår: 1965

Antall soverom

3

Byggeår

1965

Byggemåte

Grunnmur av betong/mur. Støpt gulv på grunn. Deler av grunnmur er påforet under terrenget. Grunnmur er pusset utvendig over terreng. Yttervegger er oppført i trekonstruksjoner kledd med panel utvendig. Trebjelkelag i etasjeskille. Pulttakkonstruksjon tekket med asfaltpapp.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger i følge kommunen ingen ferdigattest eller brukstillatelse på eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 103 kvm, Bruksareal: 110 kvm
U. etasje/kjeller:
Bruksareal: 51 m².
Primærrom: 44 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 3 soverom, gang inkl. trapp, bad og wc.
1. etasje:
Bruksareal: 59 m².
Primærrom: 59 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang inkl. trapp, kjøkken og stue.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Ved og strøm.
Peisovn i stue.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i de månedlige felleskostnadene.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til felleskostnader som fastsettes av styret i borettslaget i samarbeid med forretningsfører, innboforsikring, strøm, økt hastighet på internett etc. Dette vil kunne variere avhenig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 599 010 pr. 14.01.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 156 436 pr. 14.01.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Adkomst via borettslagets private internveger.
Det vil bli skiltet med Partners Eiendomsmeglings visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Offentlige planer

Gjeldende arealplan er kommuneplanens arealdel, vedtatt 27.03.2014 med formål bolig. Bestemmelsesområde nr 2.
Det er i følge Gjøvik kommune igangsatt arbeide med revisjon av kommuneplanens arealdel. Den har vært ute til offentlig ettersyn, og er forventet godkjent i 2020.
Planforslaget finnes her:
https://www.gjovik.kommune.no/plan-og-utbygging/arealplan/arealplaner/kommuneplanens-arealdel/

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Kommunalt vann og avløp
Adkomst via private internveger til offentlig veg.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: kristian@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 48 09 38 29 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 2,3 % beregnet av salgssummen. Garantiforsikring 3 promille av salgssummen.  I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 6 250, tilrettelegging. kr. 12 900, innhenting av opplysninger kr 8 500 og markedspakke kr 19 900. For visninger er det avtalt kr. 3 000 pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.