Raufoss - Strøken leilighet fra 2017 m/ 3 sov og sentral beliggenhet!

Knut Hamsuns Veg 37c , 2830 Raufoss

VISNINGER

9. juni tirsdag kl. 17:00-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Mette Aa. Sivesind
Mette Aa. Sivesind Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

90%

eier sin egen bolig

60%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

57%

har bolig på over 120 kvm

29%

er barnefamilier

34%

er gift

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 65 m²
Bruksareal 69 m²
Tomt 4 017 m² / Fellestomt
Soverom 3
Byggeår 2017
Gårdsnummer 12
Bruksnummer 112
Energimerking B
FINN.no 172895755
Sist endret 26.05.2020 17:53
Prisantydning 2 075 000
Totalpris 2 135 862
Ligningsverdi 500 904,-

Beregnet totalkostnad

2 075 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 51 870,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 075 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 60 862,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 135 862,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Vestre toten kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskattetaksten utgjør kr 1 402 100 og eiendomsskatten er kr 7 010,50,-

Beskrivelse

Nyere leilighet beliggende i flermannsbolig fra 2017. Boligen inneholder 3 leiligheter, og leiligheten vi har for salg ligger i underetasjen.
Vi kommer inn i en lang gang. Gangen har fliser på gulv m/varmekabler og lyse, slette vegger. Fra gangen er det adkomst til 2 av boligens soverom. I enden av gangen finner vi badet som har keramiske fliser på vegger og gulv. Varmekabler i gulv. Badet er innredet med baderomsinnredning med slette fronter og heldekkende servant med speil over, gulvmontert toalett, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin. Vegg i vegg med badet, ligger en praktisk bod med god plass til oppbevaring.
Videre kommer vi inn i en åpen stue/kjøkkenløsning. Rommet er malt i en moderne grå/grønn farge. Kjøkkenet har lys innredning i vinkel med slette fronter. Plass til spisebord ved vinduet. Stuen har plass til sofa- og tv-møblement. Fra stuen er det utgang til nordvestvendt delvis overbygget terrasse på ca. 11 m2. Fra stuen er det også adkomst til det tredje soverommet.

Innhold

Leiligheten inneholder:
Gang, 3 soverom, bad, stue/kjøkken med utgang til terrasse og bod/teknisk rom.
Bod i felles bodanlegg i rekke.
Medfølger 2 biloppstillingsplasser.

Standard

Bygget består av 3 leiligheter. Leiligheten vi har for salg ligger i underetasjen. Leiligheten er ført i moderne, tidsriktige farger og materialer.
Kjøkkenet har innredning med slette fronter og benkeplate i laminat med nedfelt vask i rustfritt stål med 1-greps kjøkkenarmatur. Nedfelt keramisk koketopp, integrert stekeovn, plass til oppvaskmaskin og kjøleskap. Kitchenboard eller liknende på vegg mellom over- og underskap. Komfyrvakt er montert over koketopp. Avtrekk over koketopp er tilkoblet boligens luftbehandlingsanlegg. Montert water guard.
Badet har keramiske fliser på vegger og gulv. Rommet er innredet med baderomsinnredning med slette fronter og heldekkende servant med 1-greps servantarmatur. Speil på vegg over servant. Gulvmontert toalett. Dusjhjørne med buede glassdører. Dusjgarnityr montert direkte på vegg. Opplegg for vaskemaskin. Badet er tilkoblet mekanisk avtrekk gjennom boligens luftbehandlingsanlegg, men det savnes luftespalte under dørblad for tilluft.
Teknisk rom har laminat på gulv, malte slette flater på vegger og i himling. Rommet inneholder ventilasjonsaggregat, skap med samlestokk rør i rør, og frittstående kjøleskap/frys.
Beskrivelse av innvendige overflater:
Gulv: Fliser gang og bad. Laminat på øvrige rom.
Vegg: Fliser på bad. Malte slette flater på øvrige rom.
Himling: Malte slette himlinger. Foliert panel på badet.
Elektrisk:
- Sikringsskap plassert i gangen med automatsikringer.
- Kursfortegnelsen er utfylt og hengt opp og kurser er merket.
- Anlegget er hovedsakelig montert skjult.
- Samsvarserklæring på det elektriske anlegget er datert 10/10-2017.
Takstmannen har gitt følgende punkter TG2:
- Baderom - Sanitær og ventilasjon: vurderes da det ikke er etablert tilluft fra tilstøtende rom. Dette kan enkelt løses ved å montere en overstrømsrist/ventil i baderomsdørens nedre del.
For ytterligere opplysninger om leilighetens standard, se vedlagt eierskifterapport datert 29.01.2020.

Beliggenhet

Leilighet beliggende i et godt etablert boligområde på Raufoss. Området består av eneboliger, rekkehus og leiligheter. Meget sentral beliggenhet med gåavstand til Raufoss sentrum som ligger kun en drøy kilometer unna. Der finnes holdeplass for kollektiv transport og togforbindelser. Til kjøpesenteret Amfi Raufoss er det ca. 600 meter, hvor man finner ca. 35 forskjellige butikker. Fra boligen er det ca. 1,6 km til barneskole, og ca. 2,2 km til ungdomsskole og videregående skole. Fine friluftsmuligheter i nærområdet.
Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.

Tomt

Areal: 4 017 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.
Arealet rundt bygget er i 2 nivåer. Steintrapp fra gårdsplass ned til leiligheten. Steinlagt uteplass og støttemur foran inngangspartiet. Interne stier med grusdekke. Opparbeidet plen foran leiligheten. Frittstående bygg med boder.

Etasje -1 etasje

Garasje / Parkering

Eier opplyser om at leiligheten har 2 biloppstillingsplasser på gårdsplassen.

Barnehage / skole i området

Skoler:
Raufoss skole (1-7 kl.) 20 min
Korta skole (1-7 kl.) 23 min
Raufoss ungdomsskole (8-10 kl.) 5 min
Raufoss videregående skole 6 min
Gjøvik videregående skole 13 min
Barnehager:
Vestrumenga miljøbarnehage 8 min
Veltmanåa barnehage (1-5 år) 18 min
Polaris FUS barnehage (0-6 år) 20 min

Felleskostnader

500 pr. mnd. Felleskostnadene dekker felles forsikring av bygningsmassen og snøbrøyting. Megler har forespurt, men ikke mottatt nøyaktig beløp. Felleskostnadene er stipulert av megler.

Sameie

Megler er ikke kjent med om det er et fungerende styre i Sameiet. Megler har forespurt, men ikke mottatt regnskap, budsjett, årsberetning, opplysninger om felleskostnader eller husordensregler/vedtekter for Sameiet. Det er ikke kjent for megler om det er avholdt ordinært årsmøte eller om det er planlagte vedlikeholdsarbeider i nær fremtid.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2017

Antall soverom

3

Byggeår

2017

Byggemåte

Bygget er på en etasje + underetasje. Det er 3 leiligheter i bygget.
Støpt plate mot grunnen. Grunnmur av betong/mur konstruksjon. Grunnmuren er pusset utvendig med fiber systempuss. Yttervegger over
grunnmur er oppført i trekonstruksjoner kledd med liggende panel utvendig. Vinduer med 3-lags isolerglass i trekarmer. Saltakkonstruksjon tekket med betongtakstein. Renner og nedløp i lakkert/foliert metall. Vinduer med 3-lags isolerglass i malte trekarmer produsert i 2017. Terrassedør med 3-lags isolerglass i malte trekarmer produsert i 2017. Ytterdør i malt treverk med små vinduer fra byggeår.
Utvendig bod i rekke på ca. 6 m2.
Overflater: Spon på gulvet. Åpnet bindingsverk på vegg. Synlige taksperrer i himlingen. Plassbygget boddør som kan låses med hengelås.
Generelt om utvendig bygg:
- Yttervegger over grunnmur har ikke luftet kledning.
- Steinlagt uteplass foran inngangen til leiligheten har helling inn mot bygget. Overvannet ledes mot grunnmuren. Dette har ført til at
utvendig puss trekker opp vann. Synlige fuktskjolder og misfarginger på befaringsdagen. Tiltak anbefales. (tiltak kan f.eks være å endre
fallet på terrenget slik at overvannet ledes vekk fra bygget eller etablere sluk/renne som leder vannet vekk. I tillegg bør det monteres et
beslag mellom ytterveggen og terrenget som hindrer pussen i å trekke fukt nedentil.)
- Utvendig puss ser ikke ferdig ut. Det kan se ut til at 1-2 lag med puss mangler. (filselaget og sluttpuss/maling.)
- Utvendig steintrapp har deformasjoner. Eier opplyser om at trappen blir utbedret/oppgradert.
- Taket over inngangspartiet mangler undertak og konstruksjonen er enkel og noe ustabil. Renner og nedløp er ikke montert.
Merknad bod:
- Fundamentering er ikke fagmessig utført og bygget har skjevheter. Tiltak anbefales.
- Det er ikke montert undertak. Dette har ført til at vann har kommet inn i boden. På befaringsdagen ble det registrert vanndammer og misfarginger på spongulvet inne i boden. Tiltak anbefales.
- Dimensjonene som er benyttet i tak, vegg og gulv er mindre enn hva som er normalt og anbefalt. Underdimensjonert.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse på eiendommen datert 18.12.17.

Boligens areal

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 69 kvm
Leilighet u. etasje:
Bruksareal: 69 m².
Primærrom: 65 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: gang, 3 soverom, bad og stue/kjøkken.
Bod i rekke:
Bruksareal: 6 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med:
- Gulvvarme på badet, gang og stue/kjøkken.
- Panelovner.
- Luft til luft varmepumpe.
Det er ikke registrert pipeløp eller ildsted på eiendommen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 18 234,88 pr. år Kommunale avgifter dekker abonnementsgebyr og forbruksgebyr for vann og avløp, avfallsgebyr og eiendomsskatt.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr 18 234,88,-
Felleskostnader: ca. 500,- pr.mnd. (stipulert av megler)
I tillegg kommer utgifter til forsikring, strøm, tv/bredbånd, vedlikehold og evt. felleskostnader mv.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 500 904 pr. 07.02.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 803 254 pr. 07.02.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen datert 27.11.2014 er avsatt til boligbebyggelse - nåværende.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Elektriske kraftlinjer datert 01.11.1990
Bestemmelse om veg datert 29.04.2015
Bestemmelse om veg datert 30.09.2015
Seksjonering datert 18.01.2018
Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig veg, vann og avløp.
Eiendommen har vannmåler fra Vestre Toten kommune.
Boligens forbruksgebyr for vann og/eller avløp blir beregnet etter forbruk målt ved vannmåler. Vannmåleren leies av Vestre Toten
kommune. Avlesning ca 20.12 hvert år med avregning 1. termin påfølgende år. Ved salg skal vannmåler leses av og rapporteres inn
til kommunen. Fordeling av gebyrene, skal megler eller involverte parter selv ta hånd om.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Oppvaskmaskin
Kjøleskap kan medfølge om ønskelig
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: gunnar@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 99 22 56 56 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,80 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 6.250,-, tilrettelegging. kr. 12.900,-, markedspakke kr. 20.900,- For visninger er det avtalt kr. 3.000,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.