Raufoss - Lys og pen rekkehusleil. over 2 plan. Bygget i 2012. 3 sov - flislagt bad - separat vaskerom.

Dragerbakken 9A , 2835 Raufoss

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Mette Aa. Sivesind
Mette Aa. Sivesind Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

95%

eier sin egen bolig

60%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

60%

har bolig på over 120 kvm

58%

av boligene er nyere enn 20 år

38%

er barnefamilier

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 107 m²
Bruksareal 110 m²
Tomt 2 339 m² / Fellestomt
Soverom 3
Byggeår 2012
Gårdsnummer 37
Bruksnummer 299
Energimerking B
FINN.no 171698644
Sist endret 21.05.2020 12:31
Prisantydning 2 850 000
Totalpris 2 930 242
Ligningsverdi 700 959,-

Beregnet totalkostnad

2 850 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 71 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 850 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 80 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 930 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Vestre toten kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskattetaksten utgjør kr 1 962 100,- og eiendomsskatten er kr 9 810,50,-

Beskrivelse

Lys og pen rekkehusleilighet over 2 plan. Leiligheten har god planløsning med entre, åpen stue/kjøkkenløsning og separat vaskerom i 1.etg. I 2.etg. finner vi bad, 3 soverom og en praktisk bod. Det finnes også en utvendig sportsbod. Leiligheten er ført i lyse farger. Hovedsakelig parkett på gulv og panelplater på veggene. Flislagt bad. Fliser på gulv på vaskerom. Leiligheten har 2 uteplasser. En platting ved inngangspartiet, samt terrasse med adkomst fra stuen.

Innhold

Boligen inneholder:
1.etg: Entre, kjøkken/stue, vaskerom m/wc.
2.etg: Bad, gang, bod og 3 soverom.
Utvendig sportsbod ved inngangen.
Utgang til terrasse fra stue.

Standard

Lys og pen endeleilighet over 2 plan. Leiligheten er fra 2012 og holder standard fra byggeåret. Leiligheten har god planløsning og er ført i lyse farger.
Ved inngangspartiet er det etablert en koselig uteplass med delvis overbygg. Herfra er det også adkomst til praktisk sportsbod. Når vi kommer inn i leiligheten, kommer vi inn gangen. Her finnes praktisk skyvedørsgarderobe med god plass til oppbevaring av klær og sko. Videre kommer vi inn i hall med trapp opp til 2.etg, samt en åpen stue/kjøkkenløsning. Kjøkkenet har innredning med laminert skrog, glatte fronter og benkeplate i laminat. Plass til frittstående oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap. Mekanisk avtrekk. God plass til spisebord hvor hele familien kan samles til et hyggelig måltid. I stuen er det plass til sofagruppe og tv. I hjørnet er det plassert en peisovn. Utgang fra stuen til vestvendt terrasse.
I 1.etg. finner vi også et praktisk vaskerom. Rommet har fliser på gulv, malte plater på vegg og plater i himling. Rommet er innredet med servant med underskap, gulvmontert wc og opplegg for vaskemaskin. Ventil i himling. Gulvvarme i alle rom i 1.etg.
I 2.etg. finner vi 3 soverom. Alle rommene har parkett på gulv og malte plater på veggene. I tillegg finner vi badet som har fliser på gulv og vegger. Plater i himling. Badet er innredet med servant med underskap og speil med tilhørende belysning. Rommet er innredet med dusjhjørne med glassvegger og gulvmontert wc. Ventil i himling og tilluft i dør. Varme i gulv. 2.etg. har også en bod med god plass til oppbevaring.
Overflater:
Gulv: Parkett og fliser.
Vegger: Malte plater og fliser (badet).
Himling: Himlingsplater.
El-anlegg med automatsikringer og i hovedsak skjult anlegg.
Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2:
- Innvendige overflater: Noe slitasje på gulv.
- Veranda: Slitasje registrert. Vedlikehold må påregnes.
For ytterligere opplysninger om boligens tekniske standard, se vedlagt tilstandsrapport datert 19.02.2020.

Beliggenhet

Rekkehusleilighet med sentralt beliggende i nyere boligområde øverst i Dragerlia. Området består av eneboliger, tomannsboliger, rekkehus og leiligheter. Ca. 1 km til Raufoss sentrum. Der finnes holdeplass for kollektiv transport og togforbindelser. Til kjøpesenteret Amfi Raufoss er det ca. 2,7 km, hvor man finner ca. 35 forskjellige butikker. Fra boligen er det ca. 300 m til barnehage, og ca. 3,4 km til barneskole og ca. 2,6 km til ungdomsskole og videregående skole. Fine friluftsmuligheter i nærområdet. Attraktiv beliggenhet med gode sol- og utsiktsforhold.
Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.

Tomt

Areal: 2 339 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.
Skrånet tomt, terrassert. Pent opparbeidet med plen og beplanting. Gruset felles gårdsplass.

Garasje / Parkering

Parkering på felles biloppstillingsplass.

Barnehage / skole i området

Espira Dragerskogen barnehage (0-6 år) 6 min
88 barn, 4 avdelinger 0.5 km
Grimåsskogen barnehage (1-6 år) 20 min
62 barn, 3 avdelinger 1.6 km
Veltmanåa barnehage (1-5 år) 4 min
54 barn, 3 avdelinger 2.2 km
Raufoss skole (1-7 kl.) 5 min
241 elever, 12 klasser 2.4 km
Korta skole (1-7 kl.) 6 min
344 elever, 14 klasser 2.3 km
Raufoss ungdomsskole (8-10 kl.) 5 min
294 elever, 13 klasser 2.6 km
Raufoss videregående skole 5 min
450 elever 2.3 km
Gjøvik videregående skole 18 min
1050 elever 13.2 km

Felleskostnader

750 pr. mnd. Toten Eiendom har serviceavtale med beboerne i Dragerbakken 9. Avtalen dekker forsikring utvendig bygg, snørydding, grusing og filterskift i ventilasjonsanlegg i leiligheten 1 gang pr år. Faktureres av Trogstad Prosjekt AS.

Sameie

Megler har mottatt opplysninger fra utbygger v/ Andre Trogstad. Hver seksjonseier faktureres kr 750,- pr mnd for serviceavtale med beboerne i Dragerbakken. Serviceavtalen dekker forsikring utvendig bygg, snørydding, grusing og filterskift i ventilasjonsanlegg 1 gang pr. år. Serviceavtalen utføres av Toten Eiendom AS. Avtalen faktureres av Trogstad Bygg.
Megler er ikke kjent med om det er et fungerende styre i Sameiet. Megler har forespurt, men ikke mottatt regnskap, budsjett, årsberetning eller husordensregler for Sameiet. Det er ikke kjent for megler om det er avholdt ordinært årsmøte eller om det er planlagte vedlikeholdsarbeider i nær fremtid. Det er fremlagt vedtekter. Iht. vedtektene skal sameiets styre bestå av 1 representant fra hver av de åtte seksjonene. I vedtektene har hver seksjon rett til en plass i fremtidig carport/garasje.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Boligen skal males utvendig sommeren 2020 eller 2021.Trogstad bekrefter at det er gjort avtale med beboerne om at kostnaden ved å male boligen i denne runden skal dekkes av Trogstad Bygg.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Sparebank1 Polisenummer: 17629445

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter følger som vedlegg.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2012

Antall soverom

3

Byggeår

2012

Byggemåte

Støpt/murt grunnmur oppsatt på komprimerte og drenerende masser. Drenering og utvendig tettesjikt fra byggeår. Støpt plate på mark. Vegger over terreng oppført i bindingsverkskonstruksjoner, isolert, luftet og kledd med malt trepanel. Mønet saltak konstruksjon bygget med taksperrer i trekonstruksjoner. Tak tekket med takstein, tilhørende takrenner, nedløp og beslag. Vinduer med trekarmer i malt utførelse,2-lags isolerglass. Ytterdør og verandadør samt vinduer i malt utførelse, isolerglass. Etasjeskiller i trekonstruksjoner. Veranda med utgang fra stue, oppsatt med impregnerte materialer. Rekkverk i malt utførelse. Trapp til terreng.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på Dragerbakken 9a snr. 5 datert 07.11.2012.

Boligens areal

Primærrom: 107 kvm, Bruksareal: 110 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 55 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, kjøkken/stue og vaskerom m/wc.
2. etasje:
Bruksareal: 55 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, gang og 3 soverom. 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Boligen varmes opp med vedfyring og strøm.
Peisovn på stue.
Varme i gulv på badet, samt hele 1.etg.
Panelovner.
Det er ikke foretatt feiing eller tilsyn i boligen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 21 899,75 pr. år De kommunale avgiftene betales en gang pr. mnd. og dekker abonnementsgebyr og forbruksgebyr på vann og avløp, avfallsgebyr, feiing/tilsyn og eiendomsskatt.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr 21 899,75,- pr. år.
Felleskostnader kr. 750,- pr. mnd.
I tillegg kommer utgifter til innboforsikring, strøm, tv/bredbånd, generelt vedlikehold mv.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 700 959 pr. 11.02.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 523 452 pr. 11.02.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boliger.
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til Boligbebyggelse - Nåværende datert (27.11.2014).
Eiendommen ligger i et område som er regulert til felles grøntareal og boliger med navn Dragerskogen nord datert 14.09.2006.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Kopi av tinglyst seksjonering følger vedlagt i salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Vestre toten kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
Eiendommen har vannmåler fra Vestre Toten kommune.
Boligens Forbruksgebyr for vann og/eller avløp blir beregnet etter forbruk målt ved vannmåler. Vannmåleren leies av Vestre Toten kommune. Avlesning ca. 20.12 hvert år med avregning 1. termin påfølgende år. NB: Ved salg skal vannmåler leses av og rapporteres inn til kommunen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: gunnar@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 99 22 56 56 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,50 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 6 250,-, tilrettelegging. kr. 6 500,-, markedspakke kr. 16 000,- For visninger er det avtalt kr. 3 000,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.