Gjøvik - Flott 3-roms midt i sentrum ferdigstilit i 2019! Flislagt bad - balkong - p-plass i garasjeanlegg i kjeller.

Ibsens Gate 2 , 2821 Gjøvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Kristian Løkken
Kristian Løkken Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mette Aa. Sivesind
Mette Aa. Sivesind Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

62%

eier sin egen bolig

45%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

68%

har bolig mellom 60-120 kvm

20%

er gift

30%

har høyskoleutdanning

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 75 m²
Bruksareal 79 m²
Tomt 2 800 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 2018
Gårdsnummer 67
Bruksnummer 1100
Energimerking C
FINN.no 174645488
Sist endret 21.05.2020 12:35
Prisantydning 4 350 000
Totalpris 4 467 742

Beregnet totalkostnad

4 350 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 172,- (Pantattest kjøper) 108 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 350 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 117 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 467 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskattetaksten utgjør kr 1 685 600,- og eiendomsskatten er kr 5 815,-

Beskrivelse

Leiligheten vi har for salg er beliggende i 4.etasje med heis. Leiligheten ble ferdigstilt i 2019 og holder høy og moderne standard. Alle vegger er kledd med gips og gulvet har 1-stavs parkett. Veggene er malt i en lys og behagelig gråtone. Badet er flislagt.
Det første som møter oss inne i leiligheten er gangen hvor man kan oppbevare klær og sko. Til venstre finner vi adkomst til leilighetens hovedsoverom. Et stort vindu gir godt med lys inn i rommet og gir god romfølelse. Det er plass til både garderobeskap og kommode. Leiligheten rommer også et gjesterom/kontor med adkomst fra stuen.
Stue og kjøkken har åpen løsning. Kjøkkenet har moderne HTH Next kjøkkeninnredning med slette fronter. Alle hvitevarer er integrert. God plass til spisebord og stoler. I stuedelen er plass til sofamøblemnet og tv. Fra stue/kjøkken er det adkomst til balkong.
Badet har adkomst fra gangen. Badet har fliser på vegger og gulv og er innredet med moderne baderomsinnredning med slette fronter og speil over servant. I tillegg finnes dusjhjørne med 2 glassdører, vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin. Det er også en praktisk bod i leiligheten, samt en bod i kjeller ifm. p-plass.

Innhold

Leiligheten inneholder:
Gang, 2 soverom, bad, kjøkken/stue og bod/tekn.rom.
I tillegg finnes en bod som er plassert bak leilighetens parkeringsplass i kjelleren/u.etasje.

Standard

Moderne 3-roms leilighet ferdigstilit i 2019.
Kjøkkenet har HTH Next kjøkkeninnredning med slette fronter og benkeplate i laminat med nedsenket vask i kompositt med 1-greps kjøkkenarmatur.
Plater fra kjøkkenleverandøren på vegg mellom over- og benkeskap. Integrerte hvitevarer. Mekanisk avtrekk og komfyrvakt over platetopp(induksjon).
Baderomskabin. (bad bygget på fabrikk). Badet har fliser på vegger og gulv og plater i himling. Rommet har baderomsinnredning med slette fronter med heldekkende servant med 1-greps servantarmatur og speil på vegg over servant. Dusjhjørne med 2 stk glassdører. Dusjgarnityr er montert direkte på vegg. Veggmontert toalett. Opplegg for vaskemaskin. Badet har avtrekk gjennom leilighetens luftbehandlingsanlegg. Tilluft via spalte under baderomsdøren.
Bod/teknisk rom har parkett på gulv og sparklet og malt gips på vegger og himling. Rommet har sikringsskap, skap med samlestokk for rør i rør og ventilasjonsaggregat.
Overflater:
Gulv: 1-stavs parkett, fliser (bad)
Vegg: Malt gips, fliser (bad)
Himling: Sparklet og malt betong med synlige V-fuger. Himlingsplater på badet.
Elektrisk:
Sikringsskap med jordfeilautomater er plassert bod/tekn/rom.
Kursfortegnelsen er utfylt og hengt opp og kurser er merket.
Ledningsnettet er hovedsakelig montert skjult.
Samsvarserklæring foreligger.
For ytterligere opplysninger om leilighetens standard, se vedlagt eierskifterapport utarbeidet av takstmann Vegar Lundhaug.

Beliggenhet

Midt i Gjøvik sentrum med alle tenkelig fasiliteter i umiddelbar nærhet, finner du sameiet Origo. Herfra er det gangavstand til dagligvare, gågata med sine nisjebutikker, restauranter og cafeer, skysstasjonen, bank og innlandets største kjøpesenter CC Gjøvik. Er du glad i å være ute, kan du rusle en tur langs Mjøspromenaden eller ta turen ut i marka hvor det finnes uendelige turmuligheter sommer som vinterstid.

Tomt

Areal: 2 800 kvm, Eierform: Eiet tomt
Asfaltert fortau rundt bygningen og interne gangveier. Felles uteplass som er pent opparbeidet med noen lekeapparater og noe plen. Tomten er fellesareal.

Etasje 4 etasje

Garasje / Parkering

Egen parkeringsplass i kjeller/u.etasje.
Klargjort for el-billader.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Gjøvik barnehage (1-5 år) 7 min
Trollhaugen barnehage (3-5 år) 8 min
Lissomskogen barnehage (0-5 år) 14 min
Skoler:
Gjøvik skole (1-7 kl.) 8 min
Steinerskolen i Gjøvik/Toten 18 min
Fredheim skole (1-7 kl.) 23 min
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl.) 23 min
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.) 6 min
Gjøvik videregående skole 13 min

Felleskostnader

3 406 pr. mnd. Fellesutgiftene er fordelt på følgende måte: felleskostnader kr. 1 977, fjernvarme/vann kr. 950 (bet. akonto), parkering kr. 150 og kabel-tv/bredbånd kr. 329.

Sameie

Sameiet Origo, org.nr. 922 137 137, består av 77 boligseksjoner og 7 næringsseksjoner. Seksjon 1 til og med seksjon 2 er næringsseksjoner, seksjon 3 til 79 er boligseksjoner og seksjon 80 til 84 er næringsseksjoner garasjeplasser.
Styreleder i sameiet er Nuria Minguez Esteve.
Forretningsfører i sameiet er USBL.
Seksjonseier betaler 3 406,- i månedlige fellesutgifter. Disse dekker blant annet forsikring av bygning/fellesarealer (ikke innbo), forretningsførsel, revisjon, styrehonorar, vedlikehold bygg/fellesarealer utvendig, vedlikehold fellesarealer innvendig, renhold fellesarealer, noe vaktmestertjenester, kabelTV/bredbånd, parkering, fjernvarme/vann (a-konto) og vedlikehold/drift fellesanlegg.
Partners Eiendomsmegling AS har mottatt protokoll fra siste årsmøte i sameiet 21.05.2019, samt protokoll fra ekstraordinært årsmøte 26.11.2019. Megler har ikke mottatt informasjon om regnskap og budsjett.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Andel formue

10 233

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP1986335

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt. Se vedlagte husordensregler for ytterligere informasjon.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2018

Antall soverom

2

Byggeår

2018

Byggemåte

Boligblokk oppført i betong, stål og trekonstruksjoner. Betong i etasjeskille. Vinduer og balkongdører med 3-lags isolerglass i trekarmer. Inngangsdør i treverk med brann/lydmotstand, samt kikkehull. Bygget har heis og parkering i kjeller/u.etasje.
Balkong:
Utgang fra stue/kjøkken til sørøst vendt overbygget balkong med et gulvareal ca. 12 m2. Rekkverket er oppført i glass og aluminiumsprofiler. Det ble målt tilfredsstillende rekkverkshøyde på 1,22 m. Dekke av terrassebord.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertig brukstillatelse for Ibsens Gate 2 blokk B datert 24.01.2019.

Boligens areal

Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 79 kvm
4. etasje:
Bruksareal: 79 m².
Primærrom: 75 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: gang, 2 soverom, bad og stue/kjøkken.
Bod:
Bruksareal: 5 m².
Bod er plassert bak leilighetens parkeringsplass i kjelleren/u.etasje.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I forbindelse med utleie av leiligheten skal det straks gis skriftlig melding til styret v/forretningsfører om leietakers navn, samt melding om ny adresse på eier, eller navn og adresse på eiers kontaktperson, jfr. vedtekter for Sameiet Origo pkt. 2-1 (1)  om rettslig råderett.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med:
Fjernvarme, vannbåren varme i gulv. Varmekabler i badgulvet.
Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kommunale eiendomsgebyrer faktureres Sameiet Origo.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til felleskostnader som fastsettes av styret i sameiet i samarbeid med forretningsfører, innboforsikring, strøm, økt hastighet på internett etc. Dette vil kunne variere avhenig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredånd etc.
Sameiet Origo har følgende avtale på tv og internett:
Eidsiva Bredbånd (Altibox TV og EB bredbånd).

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål og bolig/forretning.
Eiendommen ligger under kommuneplanens arealdel med navn Langtidsplan 2013 med formål bolig datert 27.03.2014.
Eiendommen ligger også under reguleringsplan med Kvartal 15 med formål bolig/feorretning (gul støysone) datert 24.11.2016.
Det foreligger ikke godkjente planforslag under forberedelse/behandling hos Gjøvik kommune. Merknad: Kommuneplanens arealdel har vært ute til offentlig ettersyn, og er forventet godkjent i 2020.
Planforslaget er tilgjengelig her:
https://www.gjovik.kommune.no/planer-til-horing/kommuneplanens-arealdel.8506.aspx
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1997/6086-1/19  Erklæring/avtale datert 26.08.1997. 
Bestemmelse om 34 parkeringsplasser for Hunnsveien 5,Den norske Bank asa godkjent av Gjøvik kommune,Teknisk etat
Overført fra: 3407-67/1100
Gjelder denne registerenheten med flere.
2009/921910-3/200   ** Nye vilkår datert 02.12.2009 
Plikt til å stille 34 parkeringsplasser til rådighet for gnr. 67 bnr. 816 snr. 1.
Med flere bestemmelser.

Vei/vann/avløp

Felles privat adkomst til eiendommen fra kommunal veg.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: kristian@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 48 09 38 29 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,50 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 6 250,-, tilrettelegging. kr. 12 900,-, internettannonsering kr. 20 900,- For visninger er det avtalt kr. 3 000,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.