Gjøvik

Gjøvik - Stor og moderne enebolig med spennende planløsning. Høy standard, samt attraktiv og sentrumsnær beliggenhet!

Hunnsvegen 64A , 2819 Gjøvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Mette Aa. Sivesind
Mette Aa. Sivesind Eiendomsmegler MNEF / Oppgjørsansvarlig
Kristian Løkken
Kristian Løkken Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

85%

eier sin egen bolig

82%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

70%

har bolig på over 120 kvm

4%

av boligene er nyere enn 20 år

31%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 217 m²
Bruksareal 220 m²
Bruttoareal 245 m²
Tomt 736 m² / Fellestomt
Byggeår 1957
Gårdsnummer 67
Bruksnummer 272
Energimerking F
FINN.no 177404661
Sist endret 12.05.2021 19:21
Prisantydning 9 350 000
Totalpris 9 599 742
Ligningsverdi 799 474,-

Beregnet totalkostnad

9 350 000,- (NB: prisen er fast) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 233 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 350 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 249 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 9 599 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument.

Beskrivelse

Arkitekttegnet enebolig som er betydelig modernisert de senere år. Opprinnelig er boligen fra 1957, men ble tilbygd og renovert i 2011/2012. Boligen holder høy standard på detaljer og løsninger. Eiendommen har sentrumsnær beliggenhet i et attraktivt boligområde i Nordbyen på Gjøvik.
Boligen består av 1.etasje, samt underetasje. I tillegg finnes en dobbel garasje på eiendommen med innredet underetasje. Boligen har høy standard og er løpende vedlikeholdt.
Inngangsparti på hovedplan med særpreg, forblendet med fasadestein. Entre med skyvedørsgarderobe. 2 soverom, kontor og flislagt bad. Romslig kjøkken med moderne innredning med slette fronter. God plass til spisestue. I hjørne av kjøkkenet finner vi en koselig peis. Stuen ligger ett nivå opp fra kjøkkenet. Her finner vi en lun og koselig sone med plass til sofa og tv-benk. Fra kjøkkenet er det utgang til overbygget terrasse. Terrassen har nedfelt boblebad med motstrømsbasseng og utekjøkken. På terrasse er det integrerte høyttalere og lydanlegg.
Underetasjen har egen inngang og består av entre, en romslig stue med utgang til liten platting. I tillegg finnes flislagt bad, 2 soverom og kjøkken med innredning med slette fronter. Underetasjen holder samme høye standard som 1.etasje. Adkomst mellom etasjene via trapp.
I tillegg finner vi en dobbel garasje på eiendommen som er isolert. Garasjen har varmekabler og innredet underetasje. Underetasjen består av stue/kjøkken i åpen løsning, flislagt bad og soverom. I tillegg finnes en praktisk bod med god plass til oppbevaring.
Tomten er terrassert og er meget pent opparbeidet med støttemurer, brostein, plen og bed.

Innhold

Boligen inneholder:
Underetasje: entrè, gang, bad, stue, kjøkken, 2 soverom og 2 boder.
1.etasje: Gang, kjøkken/ stue, stue 1, trapperom, vindfang, bad, kontor og 2 soverom.
Garasje med innredet underetasjen:
Underetasje: stue/kjøkken, bad, soverom og bod.
1.etasje: Dobbel garasje med 2 biloppstillingsplasser.

Standard

Arkitekttegnet enebolig opprinnelig fra 1957 som er tilbygd og modernisert i 2011/2012. Boligen består av 1.etasje og underetasje. Boligen fikk ved moderniseringen i 2011/2012 bla. nye vinduer, dører og nytt tak. Samtidig ble det bygget ny dobbel garasje med innredet underetasje. Eier opplyser at det er benyttet materialer i det øvre prissjiktet.
Kjøkken 1.etasje:
Innredning fra 2012 med slette fronter og benkeplate er laminert. Flislagt og belysning over benkeplate. Kjøkkenvifte med avtrekk ut. Oppvaskkum. Plass til integrert oppvaskmaskin, koketopp, gassbluss, stekeovn, micro. Dobbelt kjøleskap.
Kjøkken underetasje:
Innredning fra med slette fronter og benkeplate er laminert. Flislagt og belysning over benkeplate. Kjøkkenvifte med avtrekk ut. Vaskekum. Plass til integrert oppvaskmaskin, koketopp, kjøleskap og fryseskap.
Bad 1.etg:
Vegger og gulv er flislagte, spotter i himling. Malt baderomsinnredning med heldekkende servant. Innebygget wc. Dusjnisje. Varmtvannsbereder på bad. Mekanisk avtrekk.
Bad underetasje:
Vegger og gulv er flislagte, downlights i himling. Malt baderomsinnredning med heldekkende servant. Innebygget wc, dusjnisje med glassbyggerstein og massasjebad (defekt) som benyttes som vanlig badekar. Varmtvannsbereder på bad. Mekanisk avtrekk. Luftespalte under dør.
Kjøkken i innredet rom under garasje:
Innredning med laminerte fronter og slette fronter. Benkeplate er laminert. Flislagt og belysning over benkeplate. Kjøkkenvifte med avtrekk ut. Vaskekum. Plass til integrert oppvaskmaskin, koketopp, kjøleskap og fryseskap.
Bad i innredet rom under garasje:
Fliser av rullestein på gulv, fall mot sluk i dusjnisje. Fliser på vegg, malte plater i tak. Innredning med laminerte fronter og heldekkende servant plate. Veggmontert toalett, sluk, dusjhjørne med glassdører. Speil med lys over servant. Mekanisk avtrekk og luftespalte under dør.
Overflate 1.etg:
Gulv: Heltre overflatebehandlet eikegulv, laminat og fliser.
Vegger: Overflatebehandlet panel. Malte overflater, tapet og fliser bad.
Himling: hovedsak malte, slette flater, malt strie, takplater.
Overflater underetasje:
Gulv: Laminatgulv, fliser på bad.
Vegger: Fabrikkmalte trefiberplater.
Himling: Overflatebehandlet mdf panel.
Overflater innredet rom under garasje:
Gulv: Laminatgulv og fliser på bad.
Vegger: Fabrikkmalte trefiberplater.
Himling: Overflatebehandlet mdf panel.
Tilbygg og modernisering:
Tilbygg (i 2012) Bygget ny garasje.
Tilbygg (i 2012) Tilbygg på eneboligen.
Modernisering (i 2017) Lagt inn fiber. Utført av firma.
Modernisering (i 2012) Malt utvendig kledning. Egeninnsats.
Modernisering (i 2012) Montert utvendige persienner på noen vinduer.
Modernisering (i 2011) Fasade, etterisolering tak ,vegg og bjelkelag iflg. eier.
Modernisering (i 2011) Panel utvendig, skiftet endel vinduer.
Modernisering (i 2011) Nye gulv innvendig, maling av overflater.
Modernisering (i 2011) Oppgradert kjøkken.
Modernisering (i 2011) Oppgradert deler av elektrisk anlegg.
Modernisering (i 2011) Nyere støttemur mot nabo og i hagen.
For ytterligere informasjon om boligens standard, se vedlagt tilstandsrapport.

Beliggenhet

Hunnsvegen 64A har en meget attraktiv beliggenhet i Nordbyen, med gangavstand til Gjøvik sentrum og til friluftsarealer og marka. Kort vei til skoler, barnehager, Fastland friluftsbad samt alpinanlegget ovenfor. Gjøvik er Innlandets største by og kan by på et yrende kulturliv, NTNU og nærhet til industristedet Raufoss. Ned til byen er det tre-fire minutters kjøring til handlegater (5 min å gå), kjøpesenter, stasjonen og Mjøsa. Dessuten er Gjøvik endestasjon på Gjøvik banen og hjemmet til Skibladner.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6555372

Byggemåte

Bolig opprinnelig fra 1957, men tilbygd og modernisert i 2011/2012:
Arkitekttegnet enebolig oppført over to etasjer, 1.etg og underetasje med separat inngang. Boligen er fundamentert på betongsåle, bygget i trekonstruksjoner. Yttervegg i bindingsverk. Eier opplyser at trefasadene er revet ned til bindingsverk og etterisolert. Ifølge eier er det ny vindtetting og ny utvendig stående kledning i 2011. Trevinduer med 2 og 3-lags isolerglass. Hoveddør i tre og terrassedører er malt. Leilighetsdør med glass. Balkongdører i tre med 3-lags isolerglass. Formpressede dører og enkelte dører i malt treverk. Isolert boddør i kjeller. Karm, utforinger og gerikter i malt tre. Flatt tak med innvendig sluk og lufting over tak på enebolig. Taket er opplyst skiftet i 2011-2012 i forbindelse med røykskade, bjelker og isolasjon ble skiftet og taket ble tekket med ny papp. Etasjeskiller med trebjelkelag. Eier opplyser at det er fjernet flis og etterisolert. Trapp mellom etasjene. Utvendige trapper bygget i trykkimpregnert trekonstruksjon. Granitt trapp. Delvis overbygget trapp i trekonstruksjon ved inngang. Terrasser i trykkimpregnert trekonstruksjon. Rekkverk i glass og malt treverk. Innfelte downlights i trapper og gulv på terrasse. To murte piper, antatt murt i teglstein. Antatt fra byggeår, nytt over tak.
Ventilasjon består av naturlig og mekanisk ventilasjon.
El-anlegg med automatsikringer og i hovedsak skjult anlegg. Sikringsskap med automatsikringer i begge etasjer. Downlights ute og inne i boligen. På terrasse er det integrerte høyttallere og lydanlegg.
Varmtvannsbereder på bad i begge etasjer. ca. 200 liter. Bereder fra 2008-2011.
Jacuzzi basseng med motstrømsanlegg nedfelt i terrasse, nytt i 2017 iflg. eier.
Garasje fra 2011:
Dobbel garasje i 1.etasje med innredet underetasje. Fundamentert på støpt såle og murkonstruksjon, bygget i bindingsverk og med flatt tak. Fliser på gulv og varmekabler i garasje. Varmtvannsbereder plassert i garasje. Sikringsskap med undermåler i garasje og i underetasje.
Bod:
Bod under terreng opplyst isolert i vegger og tak. Gulv av granitt/ brostein, uisolert.
Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2:
Tilstandsgrad gitt i hovedsak som følge av alder på: veggkonstruksjon.
Drenering: Ikke synlig drenering.
Grunnmur: innvendig utforede vegger under terreng er å betrakte som en risikokonstruksjon.
Takkonstruksjon: Denne type tak er en risikokonstruksjon, lufting er ifølge eier ivaretatt.
Takrennerenner, nedløp og beslag: Terrasse, balkonger, trapper ol.
Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 3:
Badekar i underetasje fungerer, men boblefunksjon er defekt
Gassbeholder er i kjøkkenskap.
Utvendig bod, ble observert kondens i tak, antas at dette skyldes manglende lufteventil. Selger opplyser at det er laget nye luftventiler.
Boligens alder tilsier at det ved en ombygging/oppussing vil kunne avdekkes feil/mangler utover det beskrevne i rapporten til takstmannen.
Opplysningene i dette punktet er i all hovedsak hentet fra vedlagt tilstandsrapport utarbeidet av takstmann Ole-Jonny Kalstad. Megler anbefaler alle interssenter å lese nøye gjennom rapporten.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.
Ny garasje og påbygg på enebolig er meldt til kommunen (se vedtak mottatt fra Gjøvik kommune datert 31.05.2011) men det foreligger ikke ferdigattest.

Boligens areal

Primærrom: 217 kvm, Bruksareal: 220 kvm, Bruttoareal: 245 kvm
Enebolig:
U. etasje/kjeller:
Bruksareal: 97 m².
Primærrom: 94 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè, gang, bad, stue, kjøkken og 2 soverom.
1. etasje:
Bruksareal: 123 m².
Primærrom: 123 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, kjøkken/ stue, stue 1, trapperom, vindfang, bad, kontor og 2 soverom.
Garasje med innredet u.etg:
U.etasje/kjeller:
Bruksareal: 33 m².
Primærrom: 31 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: stue/kjøkken, bad og soverom.
1. etasje:
Bruksareal: 37 m².
Primærrom: 0 m².
Sekundærrom: 37 m²: Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Dobbel garasje.
Utvendig bod under terreng:
Bruksareal: 4 m².
Takstmann opplyser følgende:
Stue i kjeller garasje er godkjent som hobbyrom, men er innredet som selvstendig boenhet. Dette vil kreve en byggesøknad og dispensasjonssøknad om dette skal benyttes som anneks. Alternativt så må man endre planløsning så dette ikke er å betrakte som en selvstendig boenhet. Det anbefales å kontakte byggesaksavdelingen i Gjøvik kommune for ytterligere opplysninger.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Kråkjordet barnehage (3-5 år) 7 min
Solåsstua barnehage (0-5 år) 8 min
Trollhaugen barnehage (3-5 år) 9 min
Skoler:
Fredheim skole (1-7 kl.) 13 min
Gjøvik skole (1-7 kl.) 17 min
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl.) 14 min
Gjøvik videregående skole 9 min
Se vedlagt nabolagsprofil.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 736 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er opparbeidet med plen, beplantet og lagt brostein. Tomten er terrassert med støttemurer i granitt.
Eier opplyser at utekjøkken ved terasse går delvis inn på nabotomt og at det foreligger skriftlig avtale på dette. Megler har forespurt, men ikke mottatt kopi av avtalen.

Garasje / Parkering

Oppvarmet garasje med 2 oppstillingsplasser. Innredet underetasje.

Adgang til utleie

Det gjøres spesielt oppmerksom på at bygningen er registrert som enebolig i matrikkelen. Dette betyr at underetasjen ikke kan benyttes som separat boenhet, samt leilighet i underetasjen på garasjen ikke er godkjent hos kommunen. Se vedlagt vedtak fra Gjøvik kommunen datert 31.05.2011.

Oppvarming

Oppvarming består av:
Strøm, vedovn, varmekabler, panelovner.
I hovedsak ved hjelp av: Ildsted. Varmepumpe.
Varme i gulv på bad.
Terrassevarmere under tak ved sittegruppe.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 27 345 pr. år De kommunale avgiftene er inkl. eiendomsskatt.

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskattetaksten utgjør kr 3 935 400 og eiendomsskatten er kr 13 577,-

Løpende kostnader

Årlige kostnader:
Off. avgifter og ev. eiendomsskatt (pr. mnd. kr 2 279) kr 27 345
Vedlikeholdskostnader (pr. mnd. kr 1 000) kr 12 000
Forsikring. Antatt (pr. mnd. kr 833) kr 10 000
Sum årlige kostnader kr 49 345
I tillegg må det påregnes kostnader til bl.a. strøm, tv og internett.
Kostnader ifm. vedlikehold og forsikring er stipulert av takstmannen. Beløpene vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 799 474 pr. 21.04.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 878 106 pr. 21.04.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål.
Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel, godkjent 29.10.2020. Gjeldende 2020-2032, hvor eiendommen omfattes av særskilte bestemmelser for Gjøvikjordet-Tongjordet og Torke-Hunnsjordet.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Hunnsvegen 62b ble solgt høsten 2020. Det er planlagt bygging av enebolig på tomten.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Privat adkomst til eiendommen fra kommunal veg.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Hvitevarer på kjøkken.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristian@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 48 09 38 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Eier

Trygg Start AS v. Leon Esfahani

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.