Gjøvik - Innbydende 3-roms leilighet med god planløsning, flislagt bad og terrasse.

Bondelisvingen 40A , 2816 Gjøvik

BE OM SALGSSUM
Mette Aa. Sivesind
Mette Aa. Sivesind Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

71%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

45%

har bolig på over 120 kvm

58%

av boligene er nyere enn 20 år

35%

er barnefamilier

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 65 m²
Bruksareal 69 m²
Bruttoareal 76 m²
Tomt 6 435 m² / Fellestomt
Soverom 2
Byggeår 2000
Gårdsnummer 57
Bruksnummer 89
Energimerking E
FINN.no 179097479
Sist endret 26.05.2020 15:24
Prisantydning 1 650 000
Totalpris 2 139 340
Ligningsverdi 611 807,-

Beregnet totalkostnad

1 650 000,- (Prisantydning) 481 358,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 131 358,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 172,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 7 982,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 139 340,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Innbydende 3-roms leilighet med god planløsning. Leiligheten er ført i duse, moderne farger. Leiligheten er beliggende i 1.etasje og består av gang  med fliser på gulv. Fra gangen er det adkomst til flislagt bad som er innredet med baderomsinnredning med slette fronter, dusjhjørne, gulvmontert wc og opplegg for vaskemaskin. I tillegg er det adkomst til hovedsoverommet som har god plass til dobbeltseng, samt garderobeskap. I tillegg finnes en praktisk bod med gode oppbevaringsmuligheter. Videre kommer vi inn i åpen stue-/kjøkkenløsning. Kjøkkenet har lys og pen innredning med god skapplass. Plass til frittstående hvitevarer. Ved siden av kjøkkeninnredningen er det plass til spisebord med stoler. I stuedelen er det god plass til sofagruppe og tv-benk. Fra stue/kjøkkenet er det adkomst til leilighetens andre soverom. Soverommet passer utmerket som barnerom eller kontorrom, alt ettersom hva man har behov for. Fra stuen er det også adkomst til sørøstvendt delvis overbygget terrasse og videre ut i hagen. Tomten er fellesareal, men andelseier disponerer dem del av tomten som naturlig ligger rundt sin andel. I tillegg medfølger en sportsbod i felles bodanlegg.

Innhold

Leiligheten inneholder:
Gang, bad, 2 soverom, stue/kjøkken og bod/tekn.rom.
Medfølger en nettingbod plassert i felles bodrom.

Standard

Leiligheten er fra 2000, men er pusset opp i senere år og fremstår som godt vedlikeholdt.
Kjøkkenet har innredning med slette fronter med benkeplate i laminat. Vask i rustfritt stål med 1-greps kjøkkenarmatur. Plass til oppvaskmaskin, kjøleskap og komfyr. Fliser på vegg mellom over- og underskap. Mekanisk avtrekk over komfyr.
Badet har keramiske fliser på vegger og gulv, samt malt panel i himling. Rommet er innredet med baderomsinnredning med slette fronter og heldekkende servant med 1-greps servantarmatur, samt speil på vegg over servant. Dusjhjørne med vegger og skyvedører hvor dusjgarnityr er montert direkte på vegg. I tillegg finnes gulvmontert toalett og opplegg for vaskemaskin. Badet har avtrekk gjennom leilighetens luftbehandlingsanlegg. Tilluft via spalte under baderomsdøren.
Beskrivelse av innvendige overflater:
Gulv: Fliser, laminat, belegg (bod/tekn.rom).
Vegg: Fliser(bad), malt strie, malte panelplater/plater.
Himling: Malt panel, ubehandlet panel (bod/tek.rom).
Vesentlig endringer etter byggeår:
Oppgraderinger opplyst i tidligere tilstandsrapport:
2014: Lagt fliser i gang. Fornyet noen overflater ellers. Flislagt bad. Ny innredning og dusjhjørne på bad.
2016: Ny terrasse.
2017: Lagt fliser på kjøkken etter vannlekkasje. Fornyet fronter.(forsikringssak)
Oppgraderinger gjort av nåværende eier:
2019: Soverom ved bad: Ny laminat på gulvet, oppgradert overflater på vegger og malt himling. Nytt listverk. 3 stk nye innvendige dører i heltre.
Det anbefales å gå nøye gjennom takstmannens tilstandsrapport, som er vedlagt i salgsoppgaven og er en del av denne.

Beliggenhet

Ved Bondelia, rett sør for Gjøvik sentrum har vi denne koselige leiligheten. Nærmere bestemt i Bondelisvingen 40a. Området er svært barnevennlig, solrikt og rolig. Dette er et etablert boligområde, og det er gangavstand til både barnehage og barneskole på Vindingstad. I tillegg får du her god utsikt og en masse frisk luft på turstiene i området. Inn til sentrum er det tre minutter med bil, busstopp finner du i Helgerudvegen eller nede på fv 33. Gjøvik kan skilte med Innlandets største kjøpesenter CC Gjøvik og for øvrig et vell av spesialbutikker og gågate i sentrumskjernen. Til Oslo er det ca. 2 timer med bil eller tog. Gardermoen ca. 1,5 timer.

Tomt

Areal: 6 435 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten har helling og dels terrassert. Interne steinlagte stier og asfaltert felles gårdsplass. Det er opparbeidet gressplener og bed. Tomten er fellesareal.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

På felles parkeringsplass. Ikke faste plasser.
Det følger ikke carport med leiligheten. Disse leies av borettslaget (350,- per måned). Bondelia 1 BRL består av 20 leiligheter og 10 carporter. Styreleder opplyser at det pr. 14.04.20 er 3 på venteliste.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
TOPRO Bondelia barnehage (0-6 år) 0.1 km
Vindingstad barnehage (1-5 år) 12 min
Fredvika steinerbarnehage (1-6 år) 23 min
Skoler:
Vindingstad skole (1-7 kl.) 5 min
Steinerskolen i Gjøvik/Toten  24 min
Kopperud skole (1-10 kl.) 6 min
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.) 8 min
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl.) 11 min
Gjøvik videregående skole 9 min
Lena-Valle vgs - avd. Valle 15 min
Se vedlagt nabolagsprofil.

Felleskostnader

7 032 pr. mnd. Inkl. i felleskostnader er renter og avdrag på fellesgjeld, kommunale avgifter, utvendig vedlikehold, kabel-tv, forsikring bygg, forretningsførsel mv. Strøm kommer i tillegg.
Fellesutgiftene er fordelt på følgende måte: felleskostnader kr. 3 205, avdrag kr. 2 633, renter kr. 1 194.
Medlemskontigent kr. 450,- (forfall hver 12.mnd)

Borettslag

Borettslaget Bondelia 1, org.nr. 982 669 251.
Styreleder i borettslaget er: Håkon Lundby.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrelder opplyser i mail til Partners Eiendomsmegling AS at borettslaget pleier å øke felleskostnadene årlig med mellom 2-10% for å holde tritt med prisstigningen.
Det er planlagt at blokkene skal males utvendig i løpet av ett-to år. Kostnaden ved dette er ukjent. Carportene blir ferdigmalt i år. Det opplyses at det ikke påløper ytterligere kostander ifm. dette.
Det skal legges til rette for lading av el-biler. Styreleder opplyser at det ikke er innhentet konkrete tilbud på dette, men det er kartlagt at de må oppgradere det elektriske anlegget i carportene. Minimumskostnaden opplyses å være 15 000,- pluss oppgradering pr. ladepunkt.
Det er planlagt en taksjekk til sommeren. Ukjent resultat og eventuelt kostnad.
Styreleder opplyser at borettslaget ikke har disponible midler til å dekke alle disse tiltakene. Avhengig av omfang og tidsperspektiv vil det måtte foretas et låneopptak før eller senere.

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på vår hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.
Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.
Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.
Styret i borettslagets skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.
Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr pt stort kr 7325,- for kjøper.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:
Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS
Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 
Dette er dekkende for de borettslag som er sikret gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Hvis borettslag er sikret gjennom andre ordninger må megler få opplyst derfra hvilke opplysninger som skal gis.
Laget  er ikke et IN-lag.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 11468539 91, Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 02.03.2020: 3.07% pa.
Antall terminer til innfrielse: 27
Saldo per 02.03.2020: 4 930 468
Andel av saldo: 239 612
Første termin/første avdrag: 30.06.2007 ( siste termin 30.06.2033 )
Fast rente til 01.04.2032
Lånenummer: 11468539 92, Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 02.03.2020: 3.07% pa.
Antall terminer til innfrielse: 25
Saldo per 02.03.2020: 4 877 181
Andel av saldo: 237 022
Første termin: 30.06.2007Første avdrag: 31.12.2007 ( siste termin 30.06.2032 )
Fast rente fram til 01.04.2032
Lånenummer: 61778031646, Nordea Bank Norge ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 02.03.2020: 3.08% pa.
Antall terminer til innfrielse: 17
Saldo per 02.03.2020: 97 212
Andel av saldo: 4 724
Første termin/første avdrag: 31.03.2008 ( siste termin 31.03.2024 )
Flytende rente

Andel fellesgjeld

481 358

Rentekostnader fellesgjeld

Renter lån à-konto 1: 595,-
Renter lån à-konto 2: 588,-
Renter lån à-konto 3: 11,-

Avdrag fellesgjeld

Avdrag lån à-konto 1: 1 217,-
Avdrag lån à-konto 2: 1 328,-
Avdrag lån à-konto 3: 88,-

Andel formue

22 320

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86182511

Regnskap

Regnskapet for 2018 viste et overskudd på 698 299,-. I budsjett for 2019 er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 706 063,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og ordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Dyrehold må ikke være til sjenanse for øvrige beboere. Styret har satt en øvre grense på 3 dyr (katter og hunder) pr. leilighet, jfr. ordens og trivselsreglement for Bondelia 1 BRL pkt. 7.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 2000

Antall soverom

2

Byggeår

2000

Byggemåte

Grunnmur mot/under terreng og gulv på grunn. Yttervegger er oppført i tre- og betongkonstruksjoner. Kledd med liggende malt panel og felter med kunststoffplater. Pulttakkonstruksjon tekket med papp. Renner og nedløp i stål. Vinduer med 2-lags isolerglass og ramme av tre fra byggeåret. Terrassedør med 2-lags glass i trekarmer fra byggeåret. Ytterdør i treverk og rundt vindu fra byggeår.
Terrasse:
Utgang fra stue til sørøst vendt delvis overbygget terrasse på ca. 14 m2 hvorav ca. 7 m2 er overbygget.
Dekke av overflatebehandlet impregnerte terrassebord. Treverk i rekkverk. Fremstår i god stand på befaringsdagen.
Elektrisk:
Sikringsskap med automatsikringer er plassert i bod/tekn.rom.
Kursfortegnelsen er utfyllt og hengt opp og kurser er merket.
Digital selvavlesende strømmåler.
Ledningsnettet er i all hovedsak montert skjult.
Ventilasjon:
Leiligheten er tilkoblet et balansert ventilasjonsanlegg. Overstrømningsmulighet til badet via luftspalte under baderomsdøren.
Takstmannens vurdering ved TG2:
- BAD - Overflater: vurderes list på gulvet hindrer eventuelt lekkasjevann utenfor dusjsonen direkte tilkomst til sluket. Bom i noen fliser i dusjsonen. Flislegging er ikke håndverksmessig utført.
- BAD - Membran tettesjikt og sluk: vurderes da belegget/tettesjiktet ikke er tett mot sluket. Glippe mellom belegget og klemring. Tettesjiktet har utlevd forventet levetid. Badet anbefales oppgradert pga alder og registrerte avvik.
Det anbefales å gå nøye gjennom takstmannens tilstandsrapport, som er vedlagt i salgsoppgaven og er en del av denne.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 01.11.2001 for eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 69 kvm, Bruttoareal: 76 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 69 m².
Primærrom: 65 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: gang, bad, 2 soverom og stue/kjøkken.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Framleie kan tillates kun etter skriftlig samtykke fra borettslagets styre er gitt, jfr. §24 i Husleieloven. Dette gjelder kun i ett år om gangen, og utleier plikter å bo her igjen etter at utleie-perioden er over. Opplysningene er hentet fra vedlagte ordensregler pkt. 11.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med strøm.
Gulvvarme på bad, gang, minste soverommet og stue/kjøkken.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

De kommunale avgiftene dekkes av borettslagets felleskostnader.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til felleskostnader som fastsettes av styret i borettslaget i samarbeid med forretningsfører, innboforsikring, strøm, internett etc. Dette vil kunne variere avhenig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg. hastighet etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 611 807 pr. 26.02.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 202 504 pr. 26.02.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Utstyr

Taklampe på spisestue medfølger ikke.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig.
Eiendommen ligger under kommuneplanens arealdel med navn "Langtidsplan 2013" datert 27.03.2014.
Eiendommen ligger under reguleringsplan med navn "Bondelia" datert 21.10.1999.
Eiendommen ligger under bebyggelsesplan med navn "GBBL Bondelia bgtr. 2" datert 20.03.2001
Det er ikke godkjente planforslag under forberedelse/behandling hos Gjøvik kommune.
Merknad:
Kommuneplanens arealdel:
Kommuneplanens arealdel har vært ute til offentlig ettersyn, og er forventet godkjent i 2020.
Planforslaget ligger her: https://www.gjovik.kommune.no/plan-og-utbygging/arealplan/arealplaner/kommuneplanens-arealdel/
Bondelia hage (del av Bondelia): Det er igangsatt arbeid med ny detaljreguleringsplan for Bondelia hage.Planområdet ligger rett sør for denne eiendommen, og hensikten med planen er å legge til rette for utvikling av et boligområde. Nærmere informasjon om planarbeidet ligger her:
https://www.gjovik.kommune.no/plan-og-utbygging/arealplan/arealplaner/del-av-bondelia/
 
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Hvitevarer på kjøkken.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: gunnar@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 99 22 56 56 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 2,05 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 6 250,-, tilrettelegging. kr. 8 900,-, markedspakke kr. 16 900,- For visninger er det avtalt kr. 3 000,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.