Gjøvik

Gjøvik - Enebolig med 5 soverom - romslig tomt - dobbel garasje og hybel!

Fridtjof Nansens veg 33 , 2816 Gjøvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Sara Hichour
Sara Hichour Eiendomsmeglerfullmektig
Silje F. Aandalen
Silje F. Aandalen Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

91%

eier sin egen bolig

75%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

69%

har bolig på over 120 kvm

32%

er barnefamilier

30%

er gift

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 146 m²
Bruksareal 226 m²
Bruttoareal 255 m²
Tomt 1 095 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1964
Gårdsnummer 62
Bruksnummer 149
Energimerking F
FINN.no 182335698
Sist endret 13.07.2020 16:51
Prisantydning 3 650 000
Totalpris 3 755 242
Ligningsverdi 818 344,-

Beregnet totalkostnad

3 650 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 91 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 650 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperforsikring Buysure (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 105 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 755 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskattetaksten utgjør kr 2 297 400 og eiendomsskatten er kr 7 926,-

Beskrivelse

Vi har gleden av å formidle salg av denne koselige eneboligen beliggende på Kirkebyskogen. Boligen har god planløsning med alt du trenger på ei flate, samt kjeller og egen hybel. Tomten, som er en hjørnetomt, er pent opparbeidet med gruset gårdsplass, gjerde, plen, planter og busker. Platting mellom terrassen og garasjen. Garasjen har 2 biloppstillingsplasser.
Adkomst til boligen i 1.etasje. Her kommer man inn i gangen, som oppleves romslig, med god oppbevaring til klær og sko. Fra gangen er det adkomst til 3 soverom. Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng og har en romslig garderobe. I tillegg finnes 2 mindre rom som passer utmerket som barnerom eller gjesterom. Fra gangen er det i tillegg adkomst til badet som har baderomspanel på veggene og belegg på gulv. Badet er innredet med baderomsinnredning med slette fronter, gulvmontert wc og dusjkabinett.
Stue/kjøkken har en åpen løsning, noe som gir god romfølelse. Kjøkkenet har innredning fra IKEA med profilerte fronter, hvorav noen er i glass. God plass til spisegruppe hvor familie og venner kan samles til ett hyggelig måltid. Ved spisestuen/kjøkkenet og mot stuen er det montert en koselig vedovn som gir både varme og hygge på sene kvelder. Stuen er romslig og kan deles inn i ulike soner. I hjørnet av stuen finner du hovedetasjens 4 soverom, evt. eget lekerom til barna. Fra stuen er det utgang til til sørøst vendt delvis overbygget terrasse.
I kjelleren finnes flere boder med gode oppbevaringsmuligheter. Ett av kjellerrommene benyttes som vaskerom/vaskekjeller. I kjelleren finnes også en egen hybel som rommer åpen stue/kjøkkenløsning, soverom, bad og bod. Hybelen er ført i lyse farger og har blant annet bad som er pusset opp i 2018.

Innhold

Boligen inneholder:
1.Etasje: gang inkl. trapp, 4 soverom, bad/wc, og stue/kjøkken i åpen løsning.
Kjeller/underetasje: 2 boder/kjellerrom og kjellerrom(vaskekjeller)
Hybel: Vindfang, soverom, stue/kjøkken, bad/wc/vaskerom og bod.
Dobbel garasje på eiendommen.

Standard

Generelt sett fremstår boligen i normalt god stand og vedlikeholdt.
Kjøkken:
Kjøkkenet har innredning fra IKEA montert i 2007/2008. Innredningen har profilerte fronter, hvorav noen fronter har glass. Takhøye overskap. Benkeplate i laminat med vask i rustfritt stål og 1-greps kjøkkenarmatur. Malte panelplater på vegg mellom over- og underskap. Integrert keramisk platetopp, stekeovn og kjøleskuff. Plass for oppvaskmaskin. Mekanisk avtrekk over platetopp.
Bad/wc 1.etg:
Badet opplyses oppgradert i april 2020 og har baderomspanel på veggene og belegg på gulv og inneholder eldre baderomsinnredning med profilerte fronter, heldekkende servant med 1-greps servantarmatur og speil på vegg over servant med tilhørende belysning og overskap. Høyskap med slette fronter ved vinduet. I tillegg finnes gulvmontert toalett og tett dusjkabinett. Badet er tilkoblet mekanisk avtrekk i yttervegg. Tilluft via overstrømsrist/ventil i baderomsdørens nedre del.
Kjøkken hybel:
Liten innredning fra 2018 med slette fronter, benkeplate i laminat og vask i rustfritt stål med 1-greps kjøkkenarmatur. Keramisk platetopp med 2 plater. Integrert stekeovn. Det er ikke opplegg for oppvaskmaskin eller egen plass for kjøleskap i innredningen. Mekanisk avtrekk med kullfilter over platetopp.
Bad/wc hybel:
Badet opplyses å være fra 2018 og har baderomsplater på veggene og fliser på gulv. Malt panel i himling. Badet inneholder baderomsinnredning med slette fronter (trestruktur), benkeplate i heltre og servant montert på benkeplaten. 1-greps servantarmatur. Overskap med speil på frontene.
I tillegg finnes gulvmontert toalett, dusjkabinett og plass for vaskemaskin. Badet er tilkoblet mekanisk avtrekk i yttervegg og ventil i yttervegg.
Merk: Det er ikke etablert sluk i gulvet. Avløpet fra dusjkabinettet går rett ned i gulvet og det er "tettet" mellom avløpet og gulvflisene med store mengder silikon og tape. Dette er ikke en godkjent løsning og strakstiltak anbefales. Tilluft via overstrømsrist/ventil i baderomsdørens nedre del.
Overflater generelt:
1.etasje:
Gulv: Parkett, laminat, belegg(bad/wc).
Vegg: Malt panel, malte panelplater, brystningspanel, tapet, baderomsplater(bad/wc).
Himling: Malte/folierte himlingsplater, malt panel, ubehandlet panel.
Kjeller:
Gulv: Ubehandlet betonggulv.
Vegg: Ubehandlet panel, ubehandlet siporex og betong/mur.
Himling: Ubehandlede bord(forskalingsbord).
Hybel:
Gulv: Parkett, fliser(bad/wc/vaskerom).
Vegg: Malt panel, baderomsplater(bad/wc/vaskerom).
Himling: Malt panel.
Vesentlige endringer etter byggeår:
Oppgraderinger/endringer: (opplyst av eier)
2020: Skiftet ødelagte takstein og erstattet lekt i gradrenne.
2020: Montert tilluftsventil på dør til bad/wc i hybel.
2020: Montert tilluftsventil på dør til bad/wc i 1.etasje.
2020: Montert hylle i baderomsinnredningen på bad/wc i 1.etasje.
2020: Satt inn ny gulvmontert toalett på bad/wc i 1.etasje. 
2020: Oppgradert bad/wc i 1.etasje.
2018: Nytt vann og avløp mellom huset og det kommunale nettet.
2018: Oppgradert utvendig drenering og fuktsikring.
2018: Nytt kjøkken i leilighet.
2018: Oppgradert bad/wc/vaskerom i leilighet.
2017: Malt utvendig kledning, oppgradert renner og nedløp, nytt beslag på pipe.
Ca 2007/08: Oppgraderte kjøkkenet i 1.etasje.
For ytterligere opplysninger om boligens standard, se vedlagt eierskifterapport utarbeidet av takstmann Vegar Lundhaug.

Beliggenhet

Fridtjof Nansens Veg 33 ligger sør for Gjøvik sentrum, godt skjermet fra alle store hovedveier. Dette er et fint området som er svært barnevennlig og rolig. Vindingstad skole ligger i gangavstand fra boligen, det samme gjelder barnehage. Gjøvik sentrum ligger noen minutter unna. Der finner du innlandets største kjøpesenter CC Gjøvik og en mengde småbutikker og koselige cafeer i de hyggelige sentrumsgatene. Det er også kort vei til NTNU og videregående skole. Langs Mjøsa finner du Rambekkvika med båthavn og badestrand. Dette er en liten spasertur fra leiligheten. Ski- og turløyper finner du i stort monn ved Vind skiarena. Her kan du boltre deg i milevis med ski- og turløyper. Gjøvik ligger snaue to timers kjøring unna Oslo og ca 1,5 timer unna Gardermoen.

Tomt

Areal: 1 095 kvm, Eierform: Eiet tomt
Hjørnetomt med 2 innkjøringer. Området foran huset er tilnærmet flatt. Øvrig tomt har lett helling. Tomten er pent opparbeidet med gruset gårdsplass, gjerde, plen, planter og busker. Platting mellom terrassen og garasjen.

Garasje / Parkering

På egen tomt/gårdsplass og i dobbelgarasje.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Kopperud barnehage (1-5 år) 11 min
63 barn, 3 avdelinger 0.9 km
Marihøna barnehage (1-5 år) 15 min
60 barn 1.2 km
Engehaugen menighetsbarnehage (1-5... 16 min
27 barn, 1 avdeling 1.3 km
Skoler:
Vindingstad skole (1-7 kl.) 16 min
309 elever, 21 klasser 1.2 km
Kopperud skole (1-10 kl.) 16 min
460 elever, 20 klasser 1.4 km
Gjøvikregionen International Sch... 18 min
Steinerskolen i Gjøvik/Toten (1-... 20 min
90 elever, 10 klasser 1.8 km
Gjøvik videregående skole 9 min
1050 elever 3.5 km
Raufoss videregående skole 16 min
450 elever 11.7 km
Se vedlagt nabolagsprofil.

Forsikring

KLP Polisenummer: 79231193

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1964

Antall soverom

5

Byggeår

1964

Byggemåte

Grunnmur av betong med siporex på innsiden under opprinnelig del. Grunnmur antatt av murte lettklinkerblokker under tilbygget.
Grunnmur med kjeller under opprinnelig del. Grunnmur med underetasje under tilbygg. Utvendig er det stedvis synlig knotteplast. Yttervegger oppført som bindingsverk, antatt isolert etter gjeldene krav på oppføringstidspunktet. Det er ikke registrert svikt i konstruksjonen utover normal elde og slitasje ved visuell besiktigelse. Utvendige flater av stående malt panel. Grunnmuren er pusset utvendig. Saltak av trekonstruksjoner. Vinkeltak. Taktro i opprinnelig del og forenklet undertak i tilbygg. Saltakkonstruksjon er visuelt undersøkt fra bakkeplan og kaldt loft. Tekking i betongtakstein. Renner, nedløp og beslag av lakkert/foliert metall. Etasjeskille mellom kjeller/underetasje og 1.et: Etasjeskille av bjelkelag i tre.
Utvendig grunnmur:
Pusset og malt(overflatebehandlet) over terreng.
Synlig del av grunnmur er besiktiget uten at det er funnet vesentlige avvik i form av sprekker/riss.
Noen mindre riss/sprekker forekommer.
Innvendig grunnmur:
Grunnmuren er delvis utforet med trevegger og siporex og derfor ikke synlig.
Siporex har avskallinger flere steder grunnet armeringskorrosjon. Avrustet armering er synlig flere steder. Dette er et tegn på at
grunnmuren har vært utsatt for fukt over tid.
Vinduer med 2-lags isolerglass i trekarmer. Produsert i 1995, 2007, 2010, 2014.
Vinduer med 3-lags glass i trekarmer. Produsert i 1983, 1984.
Vinduer med 1-lags glass med innvendige varevinduer med 1-lags glass fra byggeår. (kjelleren)
Terrassedør med 2-lags isolerglass i trekarmer. Produsert i 2010.
Ytterdør i 1.et. av treverk med ett lite vindu med 2-lags isolerglass. Produsert i 2008.
Ytterdør til leilighet av treverk. Ikke vindu. Ukjent alder, men er av eldre dato.
Innvendige trapper:
Trapp mellom kjeller og 1.et: Åpen trapp oppført i trekonstruksjoner. Bygget etter eldre standard.Trappen fremstår stabil på befaringsdagen.
Kaldt loft har adkomst via loftsluke med stige/trapp i gangen. Ikke gangbart gulv på loftet.
Terrasse:
Utgang fra stue 1.et. til sørøst vendt delvis overbygget terrasse på ca 18m2 m2 hvorav ca 15 m2 er overbygget. Det er montert
downlights i himlingen over terrassen. Manuell markise er montert over den ytre delen.
Oppført i trekonstruksjoner. Tradisjonelt bjelkelag med terrassebord. Ser ut til å være fundamentert på eldre terrasse av betong.
Kjeller og hybel:
Vegg: siporex, betong, ubehandlet panel, baderomsplater og malt panel.
Gulv: ubehandlet betong, fliser(bad/wc/vaskerom), parkett.
Boligen er tilkoblet mekanisk avtrekk på kjøkkenet i 1.et og på 2 bad. Tilførsel av frisk luft fra ventiler i yttervegger og vinduer og
ved aktiv lufting.
Frittstående dobbelgarasje på ca. 36m2.
Støpt betongplate på mark. Ringmur av 1 skift med leca oppå betongplaten. Yttervegger oppført i uisolert bindingsverk som er
kledd med stående kledning utvendig. Saltakkonstruksjon tekket med betongtakstein. Sutak som undertak. Renner og nedløp i
lakkert/foliert metall. 2 stk leddede porter i treverk med lift. Sidedør i treverk med vindu. Enkle garasjevinduer i trekarmer.
Eldre garasje utenfor tomtegrensen:
Eier opplyser om at garasjen som er på nordsiden av huset utenfor tomten tilhører denne eiendommen.
Den er ca på 20m2 og er i følge eier i dårlig forfatning og bør kondemneres. Denne bygningen er ikke inspisert av takstmannen.
Takstmannens vurdering ved TG2:
- Grunnmur, TG2 vurderes da selve grunnmuren(betongen/lettklinker) ikke er synlig i kjelleren/underetasjen. Det ble
registrert avskalling på innvendig siporex grunnet armeringskorrosjon. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Utvendige flater, TG2 vurderes da utvendig kledning og vannbrett har fuktskader enkelte steder. Kledningen er stedvis
avsluttet nærmere terreng og beslag enn anbefalt. Overflatebehandlingen flasser av enkelte steder.
- Vinduer, TG2 vurderes pga nevnte merknader i punkt 3.1 og fordi vinduene fra byggeår, 1983, 1984 og 1995 har
utlevd mer enn halvparten av forventet levetid.
- Ytterdører og porter, TG2 vurderes da ytterdøren til leiligheten har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid og det er
ikke montert beslag ifm terskel. Lukkemekanismen til ytterdøren i 1.etasje fungerer ikke.
- Takkonstruksjon, TG2 vurderes pga alder og da - Takkonstruksjonen har noe heng/nedbøyninger over terrasse og mot
hjørnet mot garasjen. - Råteskadet taktro rundt luftelyre. Ikke tettet mellom lufterør/kanel og undertaket. -
Det registreres noen fuktskjolder/misfargninger på undersiden av taktro.
- Taktekking, TG2 vurderes da alderen på taktekking er ukjent.
- Renner nedløp og beslag, TG2 vurderes pga følgende merknader/avvik: - Rennekroker er ikke oppgadert og er av eldre dato. -
Takfotbeslag/forkantbeslag er av eldre dato og overflatebehandlingen flasser. - En renneskjøt har løsnet og
rennen henger ikke sammen. - Vannbordbeslag uten vannbord under. Vannbordbeslag har deformasjoner. -
Vannbordbeslag er ikke montert på alle vannbord. - Vannbord og vindskier har fuktskader og skjevheter
enkelte steder.
- Innvendig loft, TG2 vurderes da - Det registrers noe misfarging på taktro/undertak. Ikke registrert forhøyede fuktverdier
ved enkelt fuktsøk. - Det observeres noe muselort enkelte steder. - Ordentlig ventil i gavlen i tilbygget
savnes. - Isolasjonen er flere steder ikke godt tilpasset.(rufsete/ujevn) Bygningsdelen anbefales overvåket.
- Terrasser, balkonger, trapper o.l., TG2 vurderes da rekkverkshøyden er lavere enn 0,9 m. - Det mangler rekkverk og håndløper på begge
sider av trinn i trappen. Tiltak anbefales.
- Frittbærende dekker og innvendige trapper, TG2 vurderes da det svanes rekkverk/håndløper på den ene siden av trinn i trapp mellom kjeller og
1.etasje.
- Kjeller og hybel - Overflater, TG2 vurderes da overflatene i kjelleren har misfarginger, fuktskjolder og avskallinger.
- Kjeller og hybel - Konstruksjon, TG2 vurderes da det ble registrert fuktskader i nedre del av utforede vegger i kjelleren og da utforede
vegger under utvendig terrengnivå generelt er et kritisk punkt med tanke på fukt/kondensskader.
- Kjeller og hybel - Fuktmåling, TG2 vurderes da det ble registrert forhøyede fuktverdier i utforede vegger i kjelleren og forhøyede
fuktverdier i betonggulv på grunn og i nedre del av grunnmur og i gulvet på soverom langs yttervegg i hybel.
- Bad/wc i 1.etg. - Membran tettesjikt og sluk, TG2 vurderes da det ikke er fuget(tettet) mellom startlista og baderomsplatene slik som leverandørens
anvisninger beskriver. - Beleggets oppbrett i hjørner er forsøkt sveiset og er delvis fuget med silikon. Ikke en
godkjent løsning. Forholdet anbefales utbedret. - Benyttet uoriginal klemring i sluket. Ved visuell
besiktigelse ser løsningen tett ut, men er ikke tetthetstestet. - Dokumentasjon på utførelse(FDV) er ikke fremlagt. Forholdene anbefales utbedret.
- Bad/wc i hybel - Overflater, TG2 vurderes da det ble registrert misfarginger i himlingen over dusjkabinettet.
- Bad/wc i hybel - Fuktmåling, TG2 vurderes da det ble registrert noe forhøyede fuktverdier i veggen bak plassen til vaskemaskin under
der hvor avløpet går gjennom veggen. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Terrengforhold, TG2 vurderes da terrenget stedvis ikke har tilstrekkelig fall ut fra grunnmur/bygningen.
- Garasje, TG2 vurderes da det ble registrert fukt, mugg, misfarging og råte i sperreender og undertak. - Renner, nedløp og takfotbeslag er kun montert på den ene siden. - Beslag over vinduene og dør er ikke montert riktig.Tiltak anbefales. Kostnader til reparasjon/utbedring bør påregnes.
Takstmannens vurdering ved TG3:
- Bad/wc i hybel - Membran tettesjikt og sluk, TG3 vurderes da det ikke er etablert sluk på badet. Strakstiltak anbefales. Anbefaler at badet oppgraderes til å møte dagens krav til våtrom.
Vær oppmerksom på:
Det er fremlagt vedtak om bruksendring av deler av kjeller fra tilleggsdel til hoveddel. Vedtaksdato 13.09.2017. Eier opplyser
om at han har søkt om ferdigattest, men at denne ikke er mottatt fra kommunen ennå.
For ytterligere informasjon om boligens tekniske standard, se vedlagt eierskifterapport utarbeidet av takstmann Vegar Lundhaug.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Boligens areal

Primærrom: 146 kvm, Bruksareal: 226 kvm, Bruttoareal: 255 kvm
U. etasje/kjeller:
Bruksareal: 109 m².
Primærrom: 29 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, soverom, stue/kjøkken og bad/wc/vaskerom.
1. etasje:
Bruksareal: 117 m².
Primærrom: 117 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang inkl trapp, 3 soverom, bad/wc, stue/kjøkken og kontor.
Garasje:
Bruksareal: 36 m².
 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Kommunen gir tillatelse til bruksendring for del av kjeller fra tilleggsdel til hoveddel, jfr. vedtak datert 13.09.2017.
Tillatelsen gis på følgende vilkår:
- Intern trapp mellom kjeller og hovedetasje må opprettholdes slik som vist på tegning.
- Bruksendret areal kan ikke lovlig tas i bruk før ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse er utstedt fra Gjøvik kommune.
Ut i fra opplysninger innhentet fra Gjøvik kommune 24.04.2020, finnes det ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.
Selger opplyser: Forespørsel om ferdigattest er sendt kommunen.
Selger opplyser om at hybel har vært utleid for 7.500,- pr.mnd

Oppvarming

Boligen varmes opp med:
Strøm og ved.
Peisovn i stue 1.etasje.
Gulvvarme i alle gulv i leiligheten.
Panelovner.
Luft til luft varmepumpe.
Siste tilsyn fyringsanlegg: 14.11.2016
Piper sist feid: 25.04.2017
Det er registrert pålegg/mangler vedrørende piper og ildsted:
"Skum brannslukkere skal ha minst 21A effekt(ikke 13A)"

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 22 160 pr. år De kommunale avgiftene betales månedsvis og er inkludert eiendomsskatt.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til forsikringer, kommunale avgifter, vedlikehold, strøm, tv/bredbånd osv. Kostnadene vil variere ut i fra antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 818 344 pr. 23.04.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 946 038 pr. 23.04.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig.
Eiendommen ligger under kommuneplanens arealdel med navn 2014-2026.
Formål: "bebyggelse og anlegg, nåværende boligbebyggelse." Bestemmelses område. Infrastruktursone: krav vedrørende infrastruktur."
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det foreligger ikke godkjente planforslag under forberedelse/behandling hos Gjøvik kommune.
Merknad : Det er igangsatt arbeide med revisjon av kommuneplanens arealdel.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Bestemmelse iflg. skjøte datert 10.01.1996 
Kommunale rettigheter/påbud i henhold til
skjøte/festekontrakt
Rettighetshaver: Televerket
Bestemmelser om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter m.v
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Privat adkomst til eiendommen fra kommunal veg.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp.
Det foreligger ikke pålegg om endring av tilknytningsforhold til eiendommen.
Merknad til offentlig vann og avløp/avløpsanlegg:
På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca 1975 kan det være septiktank. Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvaret for drift og vedlikehold, inkludert tømming påhviler hjemmelshaver.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Hvitevarer på begge kjøkken følger med i handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til silje@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 99 30 85 46 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 6 250,-, tilrettelegging. kr. 9 900,-, Markedspakke kr. 16 900,- For visninger er det avtalt kr. 0,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.