Raufoss

Raufoss - Stor generasjonsbolig bestående av en hoveddel og en leilighetsdel. Barnevennlig - solrikt - dobbelgarasje!

Bakkesvingen 11 , 2835 Raufoss

BE OM SALGSSUM
Mette Aa. Sivesind
Mette Aa. Sivesind Eiendomsmegler MNEF / Oppgjørsansvarlig
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 245 m²
Bruksareal 271 m²
Bruttoareal 307 m²
Tomt 1 060 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1977
Gårdsnummer 12
Bruksnummer 409
Energimerking F
FINN.no 204685185
Sist endret 23.02.2021 14:00
Prisantydning 3 400 000
Totalpris 3 497 242
Ligningsverdi 776 595,-

Beregnet totalkostnad

3 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 81 250,- (Dokumentavgift) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 97 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 497 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Generasjonsbolig over 2-plan. Boligen består av en hoveddel som går over 1.etasje, samt en sokkeletasje. I tillegg finnes en leilighet med egen inngang. Adkomst mellom hoveddel og leilighet via gang.
Adkomst til hoveddelen skjer i 1.etasje. Her kommer vi inn i VF og videre inn i gangen. Herfra er det adkomst til bla separat wc-rom, bad og 2 soverom. I tillegg finnes kjøkken med innredning fra IKEA med god skap- og benkeplass. Stuen er bygget i vinkel rundt kjøkkenet. Her er det god plass til spisestue, sofamøblement og koselig tv-krok. Fra stuen er det adkomst til sørvest vendt delvis overbygget terrasse på ca 21 m2 hvorav ca 11 m2 er overbygget.
I tillegg er det en romslig sokkeletasje med et rom som benyttes som peisestue, 2 soverom, bad/wc, separat vaskerom og flere boder med gode lagringsmuligheter.
I 1.etasje finnes også en leilighet. Denne er har egen inngang, hvor vi kommer inn i VF og videre inn i gangen. Herfra er det adkomst til bad, en praktisk bod, soverom og kjøkken med plass til spisebord. Til slutt finner vi stuen hvor det er utgang til nordvest vendt overbygget veranda på ca. 11 m2.
Parkering gjøres på gårdsplass, samt i dobbel garasje.

Innhold

Boligen inneholder:
Underetasje: Gang inkl. trapp, peisestue, 2 soverom, bad/wc, vaskerom, 4 boder og lager/hobby.
1.etasje:
Hoveddel: vindfang, gang inkl. trapp, bad, wc, 2 soverom, kjøkken, stue og bod.
Leilighet: vindfang, gang, bad/wc, kjøkken, soverom, stue og bod.
Dobbelgarasje på eiendommen.

Standard

Stor enebolig opprinnelig fra 1977 som ble bygget om til generasjonsbolig i 1987
Kjøkken i hoveddel:
Kjøkken med innredning fra IKEA opplyses montert i ca. 2007. Innredningen har profilerte fronter, takhøye overskap og benkeplate i heltre Eik med vask i rustfritt stål med integrert såpedispenser og 1-greps kjøkkenarmatur. Platetopp og stekeovn er integrert. Plass for oppvaskmaskin og kjøleskap. Fliser på vegg mellom over- og underskap.
Kjøkken i leilighet:
Kjøkkeninnredning med slette fronter, benkeplate i laminat med vask i rustfritt stål og 1-greps kjøkkenarmatur. Plass for kjøleskap og komfyr. Det er ikke opplegg for oppvaskmaskin. Ulyder ved oppstart av avtrekket over komfyr. Belegg på vegg mellom over- og underskap.
Bad i hoveddel:
Badet opplyses oppgradert/bygget i 2003. Badet har våtromsbelegg på vegger og helsveiset belegg på gulv. Badet inneholder baderomsinnredning med profilerte fronter og heldekkende servant med 1-greps servantarmatur. Speil på vegg over servant med
tilhørende belysning og skap. I tillegg finnes gulvmontert toalett og dusjhjørne med dusjdører/vegg. Badet er tilkoblet mekanisk avtrekk i yttervegg. Tilluft via luftespalte under dørbladet.
Bad i kjeller:
Badet ble ifølge eier oppgradert/bygget i 2005. Badet har våtromsbelegg på vegger og helsveiset belegg på gulv. Badet inneholder baderomsinnredning med profilerte fronter og heldekkende servant med 1-greps servantarmatur. Speil på vegg over servant med
tilhørende belysning og skap. I tillegg finnes gulvmontert toalett, dusjhjørne med dusjdører/vegg og hjørnebadekar (boblekar). Badet er tilkoblet mekanisk avtrekk i yttervegg. Tilluft via luftespalte under dørbladet.
Bad i leilighet:
Badet ble ifølge eier oppgradert/bygget i 2017. Badet har baderomsplater på veggene og helsveiset belegg på gulv. Badet inneholder baderomsinnredning med profilerte fronter og benkeplate i laminat med nedfelt servant med 1-greps servantarmatur. Speil på vegg over servant med tilhørende belysning og skap. I tillegg finnes gulvmontert toalett, dusjhjørne med dusjdører og opplegg for vaskemaskin. Badet er tilkoblet mekanisk avtrekk i yttervegg.
Wc-rom i opprinnelig del:
Wc-rommet har belegg på gulv og malte plater på veggene. Rommet inneholder gulvmontert toalett, servant montert på vegg med 1-greps servantarmatur, speil og panelovn.
Vaskerom:
Vaskerommet har malt puss og plater på veggene, samt helsveiset belegg på gulv. Vaskerommet inneholder opplegg for vaskemaskin/tørketrommel, vaskekum 1-greps blandebatteri, vannmåler, 2 varmtvannsberedere på ca 200l. prod år 1997. prod år på den andre er ukjent, men er av nyere dato, samt benkeplate av laminat med noe innredning under. Rommet er tilkoblet mekanisk avtrekk i yttervegg.
Beskrivelse av innvendige overflater:
Hoveddel:
kjeller/underetasje:
Gulv: Tregulv, laminat, belegg, ubehandlet betong.
Vegg: Villmarkspanel, malt puss, malte/folierte plater, malt strie/tapet, malt panel, belegg(bad/wc).
Himling: Ubehandlet panel, malte/folierte plater.
1.etasje:
Gulv: Parkett, belegg(bod, vindfang, bad/wc, wc)
Vegg: Malte panelplater, brystningspanel, malt strie(over brystning), belegg(bad/wc), stein på pipe og branmur, tapet.
Himling: Malte/folierte plater.
Leilighet:
Gulv: Laminat, belegg(bad/wc).
Vegg: Malte slette plater, baderomsplater(bad/wc).
Himling: Malte/folierte plater, malt/foliert panel(bad/wc).
Vesentlige endringer etter byggeår:
OPPGRADERINGER Kilde: Eier.
1987: Bygget tilbygget og omgjort til generasjonsbolig.
2003: Bygget garasje og oppgraderte badet i 1et. i hoveddel.
2005: Bygget om bod til bad i kjeller.
2007: Oppgraderte kjøkkenet i hoveddel.
2017: Oppgraderte badet i leiligheten.
2018: Oppgraderte taktekkingen.
Overflater generelt er jevnlig oppgradert.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at tidligere bod i kjeller som i 2005 ble bygget om til bad ikke er dokumentert byggemeldt til kommunen. Bruksendring fra tilleggsdel (eks bod) til hoveddel (eks bad, soverom etc) var meldepliktig jmf Plan- og bygningsloven før 2008.
Takstmannen skriver følgende i sin rapport:
Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksomt på at boligens alder tilsier at det ved ombygning/modernisering kan fremkomme feil og mangler.
Boligen er opprinnelig fra 1977 og at bygningsdeler som ikke er skiftet kan være på slutten av sin levetid. Det er viktig å påpeke at
bygningen anses å være oppført i henhold til de forskrifter som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor påregnes et avvik i
forhold til dagens standard. Generelt sett fremstår boligen i normalt god stand og vedlikeholdt på befaringsdagen samtidig er det enkelte bygningsdeler som trenger vedlikehold/oppgradering/tiltak.
Tilbygget fra 1987 ser ut til å ha sunket noe. Dette har ført til synlige og merkbare skjevheter. Ut fra opplysninger fra eier ser det ut til at tilbygget nå har "satt seg", men anbefaler at man følger med på om dette endrer seg.
Vi oppfordrer alle interessenter til å lese nøye gjennom selgers egenerklæringsskjema, samt takstmannen sin eierskifterapport som følger som vedlegg til denne salgsoppgaven.

Beliggenhet

Bakkesvingen 11 ligger på Raufoss` absolutte solside. Dette er et veletablert og rolig nabolag med eneboliger og rekkehusbebyggelse. Stort mer barnevennlig enn dette blir det ikke. Eiendommen ligger solrikt og åpent til. Herfra er det kort vei til skoler, barnehager, idrettsanlegg, badeland, hoppsenter og stort ganske nytt kjøpesenter med alt du måtte ønske deg av innhold. På Raufoss har du nesten uendelige turmuligheter sommer som vinter, det er godt fiske oppover i elva som renner gjennom Raufoss og det er kort vei til Toten Golf som ligger ved Sillongen noen kilometer østover. For øvrig er det også fantastiske turmuligheter i nærområdene rundt Raufoss. Oslo ligger et par timer sørover, Gardermoen 1,5 timer samme vei. Og siden vi
er inne på avstander er det 10-15 minutters kjøring til Gjøvik.

Tomt

Areal: 1 060 kvm, Eierform: Eiet tomt
Delvis tilnærmet flat tomt og delvis skrånende. Opparbeidet med plen, busker og bed. Gårdsplassen er gruset.

Garasje / Parkering

På egen tomt og i dobbeltgarasje.

Barnehage / skole i området

Skoler
Korta skole (1-7 kl.)
344 elever, 14 klasser 0.8 km
Raufoss skole (1-7 kl.)
241 elever, 12 klasser 1.9 km
Raufoss ungdomsskole (8-10 kl.) 6
294 elever, 13 klasser 2.5 km
Raufoss videregående skole
450 elever 2.8 km
Gjøvik videregående skole
1050 elever 11.4 km
Barnehager
Polaris FUS barnehage (0-6 år)
65 barn, 3 avdelinger 0.6 km
Veltmanåa barnehage (1-5 år)
54 barn, 3 avdelinger 1.7 km
Vestrumenga miljøbarnehage
20 barn, 1 avdeling 1.7 km
Se vedlagt nabolagsprofil.

Forsikring

If Polisenummer: 1396607

Byggemåte

Enebolig over 1 etasje med full kjeller/underetasje. Grunnmur antatt av murte blokker og betong. Betonggulv på grunn delvis oppforet med treverk. Grunnmuren er påforet på innsiden. Trebjelkelag i etasjeskille. Yttervegger over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner kledd med panel utvendig. Saltakkonstruksjon tekket med lakkert/foliert metallplater. Renner og nedløp i lakkert/foliert metall. Kaldtloft over hele 1 etasje. Hovedsakelig vinduer med 2-lags isolerglass i trekarmer.
Vinduer/dører:
Vinduer med 2- lags isolerglass og ramme av tre, Varierende alder. 1977, 79, 89, 06, 08.
Noen eldre vinduer med 3-lags glass og ramme av tre. Ukjent alder (merking er borte).
Terrassedører med 2-lags isolerglass i trekarmer. Produsert 1976, 1989.
Ytterdører av treverk antatt fra byggeår.
Elektrisk:
Boligen har 2 sikringsskap.
- Sikringsskap i vindfanget:
Type sikringer: Automatsikringer.
Kursfortegnelsen er utfylt og hengt opp og kurser er merket.
Digital selvavlesende strømmåler.
- Sikringsskap i bod 1.et:
Type sikringer: Skrusikringer og en kurs med automatsikring.
Kursfortegnelsen er utfylt og hengt opp og kurser er merket.
Strømmåler av eldre dato.
Ventilasjon:
Boligen er tilkoblet mekanisk avtrekk på 2 kjøkken og 3 bad og 1 vaskerom. Tilførsel av frisk luft fra ventiler i yttervegger og vinduer og ved aktiv lufting.
Ledningsnettet er montert både skjult og synlig.
Samsvarserklæring, sluttkontroll datert 09.08.2011.
Anbefaler på generelt grunnlag at det elektriske anlegget kontrolleres av en aut el-installatør ved eierskifte.
Terrasse utenfor opprinnelig del:
Utgang fra stue til sørvest vendt delvis overbygget terrasse på ca 21m2 hvorav ca 11m2 er overbygget. Oppført i trekonstruksjoner. Tradisjonelt bjelkelag med terrassebord, fundamentert på dragere av treverk på punkter av betong. Avrenning via spalter mellom terrassebordene.
Veranda utenfor tilbygget:
Utgang fra stue til nordvest vendt overbygget veranda på ca 11m2. Oppført i trekonstruksjoner. Tradisjonelt bjelkelag med terrassebord, fundamentert på søyler til grunn.
Garasje:
Garasjen ble oppført i 2003. Dobbeltgarasje med bod/lager i bakre del.
Byggemåte: Betongplate på mark. Yttervegger oppført i uisolerte trekonstruksjoner kledd med panel utvendig. Saltakkonstruksjon tekket med lakkert/foliert metallplater. Taktro som undertak. Enkle garasjevinduer. Leddet uisolert stålport med lift. Sidedør i treverk. Renner og nedløp i lakkert/foliert metall.
Takstmannens vurdering ved TG2:
- Fundament: vurderes da det ble registrert tegn til setninger i tilbygget og på bakgrunn av dette anbefales det ytterligere undersøkelser.
- Grunnmur: vurderes da det ble registrert sprekker på utsiden av grunnmuren og i hjørnet mellom opprinnelig del og tilbygget. Kan sannsynligvis ses i sammenheng med at tilbygget har sunket. Ytterligere undersøkelser anbefales. Tiltak må påregnes. TIL INFO: Eier har i etterkant av befaringsdagen tettet sprekkene over terrenget fra utsiden. Sprekkene er ikke tettet/utbedret under terrenget. Ytterligere undersøkelser anbefales. Tiltak må påregnes.
- Drenering: vurderes da dreneringen har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid og pga registrerte forhøyede fuktverdier.
- Vinduer: vurderes da vinduene fra 1977, 1979 ,1989 har passert halvparten av sin forventede levetid.
- Ytterdører og porter: vurderes da dører har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid.
- Taktekking: vurderes da snøfangere ikke er montert over alle beferdede områder.
- Renner nedløp og beslag: vurderes da renner og nedløp har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid. Overflatebehandling flasser stedvis og det registreres noe deformasjoner. Oppgradering bør påregnes.
- Innvendig loft: vurderes da loft over opprinnelig del ikke kunne kontrolleres på tilfredsstillende og trygg måte. Anbefaler at det monteres en loftsluke med stige/trapp.
- Frittbærende dekker og innvendige trapper: vurderes da det mangler rekkverk/håndlist på vegg i trappen og pga skjevhetene i etasjeskille i tilbygget.
- KJELLER - Konstruksjon: vurderes da påforede yttervegger under terrenget er en risikokonstruksjon med tanke på
fukt/kondensskader.
- KJELLER - Fuktmåling: vurderes da det ble registrert forhøyede fuktverdier i kjellergulv. (spesielt mot gårdsplass).
- BAD I HOVEDDEL - Overflater: vurderes belegget har misfarginger på gulvet og har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid.
- BAD I HOVEDDEL - Membran tettesjikt og sluk: vurderes da tettesjikt har passert halvparten av forventet levetid.
- BAD I KJELLER - Overflater: vurderes belegget har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid.
- BAD I KJELLER - Membran tettesjikt og sluk: vurderes da tettesjikt har passert halvparten av forventet levetid.
- BAD I KJELLER - Fuktmåling: vurderes da det ved fuktsøk ble registrert forhøyede fuktverdier i gulvet i dusjsone og langs
yttervegg. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- BAD I LEILIGHET - Membran tettesjikt og sluk: vurderes pga følgende merkander: - Fugen mellom startlist og baderomsplatene har sprekker og er ikke fylt helt ut slik at platene ikke er ordentlig kantforseglet. Dette medfører økt risiko for at baderomsplatene kan trekke opp fukt. Platene er ikke montert etter leverandørens anvisninger. Ytterligere undersøkelser anbefales. Tiltak må påregnes. - Overflaten på baderomsplatene har løsnet fra kjernen i nedre del i dusjsone. Dette kan ses i sammenheng med ikke tilfredsstillende kantforsegling. Tiltak må påregnes.
- BAD I LEILIGHET - Fuktmåling: vurderes da det ved fuktsøk i dusjsonen ble registrert forhøyede fuktverdier på vegg. Forholdet
anbefales ytterligere undersøkt og utbedret.
- VASKEROM - Membran tettesjikt og sluk: vurderes da tettesjiktet har passert halvparten av forventet levetid og belegget er ikke riktig tilkoblet sluket.(klemringen ser ikke ut til å passe til sluket) Forholdet anbefales utbedret.
- KJØKKEN I LEILIGHET: vurderes da kjøkkeninnredningen fremstår med noe elde og slitasje. Avtrekket over komfyr har
ulyder ved oppstart og må sannsynligvis oppgraderes.
- Terrengforhold: vurderes da terrenget på sørøst siden heller inn mot grunnmuren. Forholdet anbefales utbedret.
Takstmannens vurdering ved TG3:
- Terrasser, balkonger, trapper o.l.: vurderes da det ble registrert store råteskader i bærende drager/bjelke under terrassen utenfor
opprinnelig del. Strakstiltak anbefales. Rekkverket på verandaen og terrassen har ikke tilfredstillende høyde på rekkverket.
All informasjon i dette punktet er hentet fra vedlagt eierskifterapport utarbeidet av takstmann Vegar Lundhaug. Vi anbefaler alle interessenter å sette seg nøye inn i rapporten.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse på eiendommen datert 21/12-77.

Boligens areal

Primærrom: 245 kvm, Bruksareal: 271 kvm, Bruttoareal: 307 kvm
U. etasje/kjeller:
Bruksareal: 132 m².
Primærrom: 113 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Gang inkl trapp, peisstue, 2 soverom, bad/wc og vaskerom.
MERK: Peisstue har for liten dagslysflate og har ikke tilfredsstillende rømningsvei.
1. etasje:
Bruksareal: 139 m².
Primærrom: 132 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Hoveddel: vindfang, gang inkl trapp, bad, wc, 2 soverom, kjøkken og stue.
Leilighet: vindfang, gang, bad/wc, kjøkken, soverom og stue.
Garasje:
Bruksareal: 46 m².
 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Boligen varmes opp med ved og strøm.
Gulvvarme på alle bad.
Panelovner.
Boligen har 3 ildsteder.
2 stk luft til luft varmepumper. (Selger opplyser om at varmepumpen i kjelleren har en ulyd og ytterligere undersøkelser anbefales.)

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 25 411,05 pr. år De kommunale avgiftene er inkl. eiendomsskatt.
De kommunale avgiftene er fordelt på følgende måte:
Vann - abonnementsgebyr: 2 437,50,-
Vann - forbruksgebyr: 3 585,50,-
Avløp - abonnementsgebyr: 2 418,75,-
Avløp - forbruksgebyr: 4 545,-
Avfallsgebyr: 3 000,-
Feiing/tilsyn: 587,50,-
Eiendomsskatt: 8 836,80,-

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 776 595 pr. 05.01.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 795 743 pr. 05.01.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig.
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til "Boligbebyggelse - Nåværende" datert 27.11.2014.
Eiendommen ligger i regulert område med plannavn "Roterudfeltet" datert 19.6.1975 med formål boliger.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Vei: Eiendommen er tilknyttet offentlig vei.
Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett.
Eiendommen har vannmåler fra Vestre Toten kommune.
Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til gunnar@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 99 22 56 56 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Eier

Kent Midteng

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.